Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
Maniak716
Ім'я:Петро
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 0
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення Maniak716 » П'ят, 24 травня 2013, 12:44

St-ART, я сам не тішусь з тих "барикад", але чесно скажи, ти що б вибрав на їх місці - мити паркан/стіни/вікна, мати розйобаний підїзд до будинку, вікно фіг відкриеш через пилюку, чи будував барикади??? Сам скільки тачок глини закидав в ями, часто підмітаєш підїзд або вікна в піїзді миєш, чи чекаєш на прибиральницю з жеку???
Або хоч один лист в ДАІ чи Автодор написав про стан доріг, щоб хоч в такий спосіб позайо тих дегиниратів???

St-ART
Ім'я:Stanisław
Номер:RP
Дякував (ла): 0

Повідомлення St-ART » П'ят, 24 травня 2013, 13:25

Maniak716 писав:St-ART, я сам не тішусь з тих "барикад", але чесно скажи, ти що б вибрав на їх місці - мити паркан/стіни/вікна, мати розйобаний підїзд до будинку, вікно фіг відкриеш через пилюку, чи будував барикади??? Сам скільки тачок глини закидав в ями, часто підмітаєш підїзд або вікна в піїзді миєш, чи чекаєш на прибиральницю з жеку???
Або хоч один лист в ДАІ чи Автодор написав про стан доріг, щоб хоч в такий спосіб позайо тих дегиниратів???
Так воно і так все розбите, в тому то і діло. І тих метр-півтора нічого, по суті, не міняють. І пилюка летить полюбому, бо дороги нема!
Не знаю, як у всіх. У мене на вулиці (приватний будинок) сусіди регулярно (і ми в тому числі) засипають ямки. Бо кожен розуміє, що йому по тій же дорозі і їздити. То не траса звичайно, але всеодно.

А листи так, я не писав. Але про ту ділянку дороги навіть вже в ТСН показували. Думаєте, щось змінилось?..

Maniak716
Ім'я:Петро

Повідомлення Maniak716 » П'ят, 24 травня 2013, 14:56

St-ART писав: Так воно і так все розбите, в тому то і діло. І тих метр-півтора нічого, по суті, не міняють. І пилюка летить полюбому, бо дороги нема!
ці півтора метра вирішують те що обочина не обвалиться в кювет і під час дощу срань не буде на паркані і стінах і перейти можна буде по сухому асфальті а не по болоті... якщо кювету нема то тим більше барикада актуальна - бо почнуть їздити по тротуару і валити огорожі - Великі Мости тому яскравий приклад...
веду до того, що як би я жив біля траси, то протитанкових їжаків би натикав лиш би через дорогу (а точніше казнокрадів) мені не прийшлось жити в гамні і тратитись на ремонти власного майна...

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Вів, 11 червня 2013, 17:08

Народ, ану давайте розкинем мозгами і подумаємо разом.
Ситуація така, зупиняє ДАІшник машину за проїхд на червоне, водій за допомогою реєстратора доводить свою правоту. Далі ДАІшник доколупався до розбитого скла, шо мол він зафіксував шо в тої машини розбите скло, вніс то кудась в компютер і якщо за 10 днів водій того не виправить, то його машину перший жеж даішник забере на штраф площадку.
Значить, як собі думаю я, по-перше, як такого штрафу впринципі немає. В пдр щодо технічного стану немає чіткого визначення про лобове, є тільки в ДСТУ, але знову ж таки, я незнайшов жодної підстави для вилучення авто на штраф площадку. Поможіть цитатами, може я шось опустив. Наперед дякую за допомогу.
Машина не жінка , помилок не пробачає

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Вів, 11 червня 2013, 19:12

Jarevych писав: він зафіксував шо в тої машини розбите скло, вніс то кудась в компютер і якщо за 10 днів водій того не виправить, то його машину перший жеж даішник забере на штраф площадку.
:D
тупі фантазії!
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Вів, 11 червня 2013, 19:54

may, ну я так в принципі і зрозумів, але ситуація в тому, що це не зі мною таке відбулось, але людині треба пояснити і спростувати то, відповідно по пунктах, але я чомусь нічого не находжу. Якщо можеш тикнути пальцем в якийсь пункт то був би вдячний. Бо наші даішники такі, що перше заберуть, а потім грай собі мозги і бугай по інстанціях.
Машина не жінка , помилок не пробачає

may

Повідомлення may » Вів, 11 червня 2013, 22:45

Jarevych писав: я чомусь нічого не находжу
А що ти хочеш найти?
Це мєнт повинен знайти пункт ПДР і статтю КУпАП! І для штрафу і для штрафмайданчика...
А для цього мізки треба мати! ;)
І взагалі - обов'язок надати ТС для техогдяду на дорозі з ПДР прибрали!

Дай людині почитати
і порядь ліквідувати тріщину і почитати ПДР, особливо р.31!

P.S.
Технічний стан транспортних засобів та їх обладнання повинні відповідати вимогам стандартів (31.1.), а тріщини по ДСТУ не допускаються.

P.P.S.
31.5. У разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті 31.4 цих Правил, водій повинен вжити заходів для їх усунення, а якщо це зробити неможливо - рухатися якомога коротшим шляхом до місця стоянки або ремонту, дотримуючись запобіжних заходів з виконанням вимог пунктів 9.9 і 9.11 цих Правил.

У разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті 31.4.7 ("ї"; "д" - у складі автопоїзда) подальший рух заборонено до їх усунення. Водій несправного транспортного засобу повинен вжити заходів для того, щоб прибрати його за межі проїзної частини дороги.

may

Повідомлення may » Вів, 11 червня 2013, 23:07

і про спецмайданчики
31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:
...

31.7. Забороняється експлуатація транспортного засобу шляхом доставки його на спеціальний майданчик чи стоянку Державтоінспекції у випадках, передбачених законодавством.

Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів

У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено
порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою,
четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 121-1, 122-5, 126,
частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями
132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник відповідного підрозділу
Міністерства внутрішніх справ України, що забезпечує безпеку
дорожнього руху, тимчасово затримує транспортний засіб шляхом
блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний
майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного
засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху)
, в тому числі за
допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. Про тимчасове
затримання робиться відповідний запис у протоколі про
адміністративне правопорушення.

kapi
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення kapi » Чет, 13 червня 2013, 19:49

Недавно стояли з другом на перехресті, регульованому світлофором в смузі руху (крайній праві) зі стрілкою на табличці зеленого кольору. Здається це було перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка. Рухалися по Стрийській в напрямку виїзду з міста. Чекали зеленого на основному, так я їхали прямо. Хтось ззаду сигналив озвіріло. Знаю, що маємо право займати цю смугу для руху прямо. Але будь ласка освіжіть в пам'яті пункти правил, які це регулюють. Перечитував 8.7 - не має такого чітко виписано. Просто не забороненно, де читав - забув :)
Пригадую читав, що на смугу з додатковою секцією -заборонено (до моменту червоного сигналу на основному), з табличкою - дозволяється.
Знаків рух по смугах не має. Розглядаємо саме такий варіант, Зі знаком рух по смугах - все зрозуміло.
дякую!
За Порошенка !!!

ugine31
Ім'я:Євген
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Чет, 13 червня 2013, 20:03

kapi писав:Недавно стояли з другом на перехресті, регульованому світлофором в смузі руху (крайній праві) зі стрілкою на табличці зеленого кольору. Здається це було перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка. Рухалися по Стрийській в напрямку виїзду з міста. Чекали зеленого на основному, так я їхали прямо. Хтось ззаду сигналив озвіріло. Знаю, що маємо право займати цю смугу для руху прямо. Але будь ласка освіжіть в пам'яті пункти правил, які це регулюють. Перечитував 8.7 - не має такого чітко виписано. Просто не забороненно, де читав - забув :)
Пригадую читав, що на смугу з додатковою секцією -заборонено (до моменту червоного сигналу на основному), з табличкою - дозволяється.
Знаків рух по смугах не має. Розглядаємо саме такий варіант, Зі знаком рух по смугах - все зрозуміло.
дякую!
пунктів які говорять про таку ситуацію нема, просто ззаду нетерпляче якесь стояло, яке думає, шо всі мають йому поступатись.

але з іншої сторони, якшо перехрестя було майже пусте, ви могли б і в ліву полосу стати.

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Чет, 13 червня 2013, 20:11

ugine31 писав: пунктів які говорять про таку ситуацію нема, просто ззаду нетерпляче якесь стояло, яке думає, шо всі мають йому поступатись.але з іншої сторони, якшо перехрестя було майже пусте, ви могли б і в ліву полосу стати.
була ситуація, я писав вже, що я був на місці того мудака шо сигналив, а перед мною був таксист. Так от я під"їжджаючи - за ним на червоне включив правий поворот, він побачив і перелаштувався вліво перед машиною, я поїхав і подякував аварійкою. Аналогічно стараюсь на займати смугу, якщо знаю/бачу заздалегіть залену стрілку. А хто сигналить - пашлі на.хєр! :roll :sing 8-)
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Чет, 13 червня 2013, 20:15

topper писав:
ugine31 писав: пунктів які говорять про таку ситуацію нема, просто ззаду нетерпляче якесь стояло, яке думає, шо всі мають йому поступатись.але з іншої сторони, якшо перехрестя було майже пусте, ви могли б і в ліву полосу стати.
була ситуація, я писав вже, що я був на місці того мудака шо сигналив, а перед мною був таксист. Так от я під"їжджаючи - за ним на червоне включив правий поворот, він побачив і перелаштувався вліво перед машиною, я поїхав і подякував аварійкою. Аналогічно стараюсь на займати смугу, якщо знаю/бачу заздалегіть залену стрілку. А хто сигналить - пашлі на.хєр! :roll :sing 8-)
ситуації різні бувають. особисто я не вважаю за потрібне виїхати за стоп лінію перед іншими машинами і порушити тим самим ПДР тільки шо б хтось проїхав.

але якщо машин дійсно мало і це не вплине на те скільки я простою на перехресті, то стану у інший ряд, шо б не заважати тим, хто поїде по стрілці.

врешті-решт зелена стрілка дає право на проїзд на червоне, але аж ніяк не зобов'язує ні до чого тих, кому прямо, тому до того тре спокійно ставитись і не думати, шо хтось шось зобов*язаний у такій ситуації

kapi

Повідомлення kapi » Чет, 13 червня 2013, 20:26

ugine31 писав: іншої сторони, якщо перехрестя було майже пусте
topper писав: Так от я під"їжджаючи - за ним на червоне включив правий поворот, він побачив і перелаштувався вліво перед машиною, я поїхав і подякував аварійкою. Аналогічно стараюсь на займати смугу, якщо знаю/бачу заздалегіть залену стрілку.

Це зрозуміло, взаємоповага! Завжди так роблю. Але це перехрестя не буває пусте.
Добре, а додаткова секція світлофору без знаку рух по смугах?
За Порошенка !!!

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Чет, 13 червня 2013, 20:33

kapi писав:
ugine31 писав: іншої сторони, якщо перехрестя було майже пусте
topper писав: Так от я під"їжджаючи - за ним на червоне включив правий поворот, він побачив і перелаштувався вліво перед машиною, я поїхав і подякував аварійкою. Аналогічно стараюсь на займати смугу, якщо знаю/бачу заздалегіть залену стрілку.

Це зрозуміло, взаємоповага! Завжди так роблю. Але це перехрестя не буває пусте.
Добре, а додаткова секція світлофору без знаку рух по смугах?
згадав зразу поворот на сахарова з стрийської. не памятаю, шо б там були знаки, але всі хто стоять в лівій полосі-прямо не їдуть. знак може там є, я можу помилятись, але я його там не пригадую.

kapi

Повідомлення kapi » Чет, 13 червня 2013, 20:41

я це чітко знав, але вилитіло з голови. Знав так, якщо не має знаку рух по смугах то: на зелену стрілку-табличку - маю права стояти і чекати свого сигналу для руху прямо; на додаткову секцію світлофора - можу стояти до тих пір, поки на ній не засвітиться зелене світло, як тільки на ній зелене - мушу повернути, хоча мав намір їхати прямо. Де то читав-хз.
Почекаємо May, він нагадає :)
За Порошенка !!!

Bohdan

Повідомлення Bohdan » Чет, 13 червня 2013, 20:51

ugine31 писав: згадав зразу поворот на сахарова з стрийської. не памятаю, шо б там були знаки, але всі хто стоять в лівій полосі-прямо не їдуть. знак може там є, я можу помилятись, але я його там не пригадую
Не знаю як зараз, давно там не був, але колись там була розмітка зі стрілками. А зараз вроді розмітка круче ніж знаки.

ugine31
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Чет, 13 червня 2013, 20:52

Bohdan писав:
ugine31 писав: згадав зразу поворот на сахарова з стрийської. не памятаю, шо б там були знаки, але всі хто стоять в лівій полосі-прямо не їдуть. знак може там є, я можу помилятись, але я його там не пригадую
Не знаю як зараз, давно там не був, але колись там була розмітка зі стрілками. А зараз вроді розмітка круче ніж знаки.
навпаки

kapi

Повідомлення kapi » Чет, 13 червня 2013, 20:54

знаки мають пріоритет над розміткою, світлофори над знаками, регулювальники над світлофорами, а над регулювальниками тільки мажори :happy
За Порошенка !!!

kapi

Повідомлення kapi » Чет, 13 червня 2013, 21:04

хто шукає той найде:
16.10
На перехресті, де рух регулюється світлофором з додатковою секцією, водій, який перебуває на смузі, з якої робиться поворот, повинен продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка, ввімкнута в додатковій секції, якщо його зупинка на заборонний сигнал світлофора створить перешкоди транспортним засобам, що рухаються за ним по тій самій смузі.
Але це тільки половина відповіді на моє запитання.
За Порошенка !!!

Bohdan

Повідомлення Bohdan » Чет, 13 червня 2013, 21:11

ugine31 писав: навпаки
:oops

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей