Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дорозі.
may
Ім'я:Ihor
Стать:чоловік
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази
Re: ПДР або хто сумнівається в правильності своїх дій на дор

Повідомлення may » Сер, 20 лютого 2013, 11:59

kapi писав:при правосторонньому русі тільки так.
Як "так"? по червоній? Чи по зеленій?
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Сер, 20 лютого 2013, 12:05

may, полюбасу тільки по-зеленій! Та й в правилах десь заникано було, що коли є клюмба-треба рухатись по-колу і якшо знаків немає - пропускати справа...
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

kapi
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення kapi » Сер, 20 лютого 2013, 12:07

по червоній "канешна", :happy проти шерсті.
За Порошенка !!!

kapi
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення kapi » Сер, 20 лютого 2013, 12:09

А от цього я не знав, точніше не зустрічав щоби при в'їзді на кільце не було знаків, цікава ситуація получається тоді, той хто на кільці матиме перешкоду з права до того хто вїжає на кільце. Значить при відсутності знаків кільце автоматично стає другорядною дорогою.
За Порошенка !!!

topper

Повідомлення topper » Сер, 20 лютого 2013, 12:20

kapi, от власне! Перехрестя рівнозначних доріг називається...

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Сер, 20 лютого 2013, 12:33

kapi писав:по червоній "канешна", :happy проти шерсті.
Якщо не буде "Рух по колу", то по червоній беде собі "правосторонній рух"...
Вкладення
Правосторонній рух.JPG
Правосторонній рух.JPG (6.88Кіб)Переглянуто 1806 разів
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

ibit
Ім'я:Igor
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення ibit » Вів, 12 березня 2013, 12:52

Підкажіть, як правильно оприділити кількість смуг для руху, для прикладу навпроти автонавантажувача(магнат) на шевченка, там є трамвайні колії по середині, але розмітки немає, у протилежну сторону перед поворотом на Левандівку є знаки рух по смугах(тобто дві смуги), ну от там(в сторону центру від перех.Левандівська) 2 чи 1 смуга? ті що лізуть і займають 2 смуги порушують? чи вони оприділили для себе що то 1 смуга бо розмітки немає?
це про напрямок який я запитую http://maps.yandex.ua/-/CVRp7I2H
а це протилежний напрямок із такою самою шириною смуги, але тут є вказівники рух по смугах http://maps.yandex.ua/-/CVRp7M8T

topper

Повідомлення topper » Вів, 12 березня 2013, 13:10

ibit, ну так трамвайні колії - це край смуги. Такшо там все без проблем. Кому з Рясного на Левандівку - той займає крайнє праве положення, кому прямо - лівіше. Якщо немає розмітки - водії на око визначають кількість смуг в залежності від ділянки дороги....

ibit

Повідомлення ibit » Вів, 12 березня 2013, 13:23

topper, часто стикаюсь із ситуацією що народ на ділянці дороги схожій на цю http://maps.yandex.ua/-/CVRp7I2H їде з права(от якраз приклад там таксист який по сердині 2 смуг їде...), об'їжджаєш їх по трамвайній колії(попутній), а вони "маневрують/підрізають" обїжаючи припарковані авто/ями, тобто ти їдеш у 2 ряді по трамвайній колії а вони не дивлячись дають вліво і змушують або тікати на зустрічку або ніц не робити і "притертись", хто у такій ситуації винуватий/порушує?

в нього може бути аргумент що там 1 смуга бо немає розмітки у мене що там 2 смуги, просто ті що їдуть з права думають що можна так просто без повороту, без пропускання тих то їде по трамвайній колії взяти і об'їхати яму/авто припарковане... хто тут по ПДР правий/порушник?

topper

Повідомлення topper » Вів, 12 березня 2013, 13:42

ibit писав:topper, часто стикаюсь із ситуацією що народ на ділянці дороги схожій на цю http://maps.yandex.ua/-/CVRp7I2H їде з права(от якраз приклад там таксист який по сердині 2 смуг їде...), об'їжджаєш їх по трамвайній колії(попутній), а вони "маневрують/підрізають" обїжаючи припарковані авто/ями, тобто ти їдеш у 2 ряді по трамвайній колії а вони не дивлячись дають вліво і змушують або тікати на зустрічку або ніц не робити і "притертись", хто у такій ситуації винуватий/порушує?

в нього може бути аргумент що там 1 смуга бо немає розмітки у мене що там 2 смуги, просто ті що їдуть з права думають що можна так просто без повороту, без пропускання тих то їде по трамвайній колії взяти і об'їхати яму/авто припарковане... хто тут по ПДР правий/порушник?
По-перше ця ділянка дороги паршива, треба враховувати! По-друге: хто правіше, той і правий :roll подивись мою гілку на ютубі, коли мене МАЗ притиснув... По-третє: там розмітки немає, тобіш ширина смуги на одну машину. Але ти зара скажеш як тоді щодо знаків :) Так от знаки показують крайнє положення яке приймати в залежності від напрямку руху. Крім того коли ти робиш обгін або випередження - дотримуйся безпечного інтервалу руху і все буде добре! ;) :beer

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Вів, 12 березня 2013, 13:53

topper, ти неправий , бо
10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.
11.8. По трамвайній колії попутного напрямку, розташованій на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспортних засобів, дозволяється рух за умови, що це не заборонено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою, а також під час випередження, об'їзду, коли ширина проїзної частини недостатня для виконання об'їзду, без виїзду на трамвайну колію.
Тому ibit може спокійно підставлятись :)
А у твому випадку з ДТП МАЗ був неправий, бо перестроювався\не врахував габаритів свого ТЗ :)
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

topper

Повідомлення topper » Вів, 12 березня 2013, 14:00

Liuskywalker писав: 10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
так він їде в одній смузі і в інтервалах цієї смуги маневрує, а те, що хтось буде на колії - свідчить, що здійснює маневр, от йому і треба дотриматись інтервалу, шоб в разі маневру "правішого" не сталось ДТП!
Це моя думка.

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Вів, 12 березня 2013, 14:20

topper,
все через оце :
11.1. Кількість смуг на проїзній частині для руху нерейкових транспортних засобів визначається дорожньою розміткою або дорожніми знаками 5.16, 5.17.1, 5.17.2, а за їх відсутності - самими водіями з урахуванням ширини проїзної частини відповідного напрямку руху, габаритів транспортних засобів і безпечних інтервалів між ними.
цифр тут не вистачає , хоча б граничних . ІМХО .
Але є отаке :
смуга руху - поздовжня смуга на проїзній частині завширшки щонайменше 2,75 м, що позначена або не позначена дорожньою розміткою і призначена для руху нерейкових транспортних засобів;
Тільки знову ж неясно , враховувати ширину попутної трамвайної колії ,якщо вона на одному рівні , при розрахунку ширини проїзної частини і поділі її на смуги чи ні ?
З п. 11.8 роблю висновок , що треба враховувати , а отже - якщо мене "цьомнуть" справа , коли я буду на колії , і в того , що мене цьомнув буде 3 м ширини частини до мого лівого борту - він неправ і платить ! :D
Цікаве питання підняли :)
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

Sally
Ім'я:Оля
Номер:B3

Повідомлення Sally » Вів, 12 березня 2013, 14:30

а хіба в правилах не пише, що якщо повертаєш наліво і зліва колія на рівні з дорогою то повертати треба з колії? по моєму колись ше в екзаменаційних картинках було це питання
zubylo.lviv.ua

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 12 березня 2013, 14:31

kapi писав: от цього я не знав, точніше не зустрічав щоби при в'їзді на кільце не було знаків,
а ти давно за кермом? :D половина кілець в Україні саме такі
zubylo.lviv.ua

ibit

Повідомлення ibit » Вів, 12 березня 2013, 14:36

topper писав: По-перше ця ділянка дороги паршива, треба враховувати! По-друге: хто правіше, той і правий :roll подивись мою гілку на ютубі, коли мене МАЗ притиснув... По-третє: там розмітки немає, тобіш ширина смуги на одну машину. Але ти зара скажеш як тоді щодо знаків :) Так от знаки показують крайнє положення яке приймати в залежності від напрямку руху. Крім того коли ти робиш обгін або випередження - дотримуйся безпечного інтервалу руху і все буде добре!
ось скажу ще цікавий аргумент, коли Ти їдеш із права від трамваю також такий будеш "гонуровий" і будеш давати ВЛІВо об'їжджати яму чи авто припарковане, і казати Трамвай посунся бо я їду 1 ряді? дається що Ти притормозиш пред ямою/авто і не будеш "ПОСУВАТИ" трамвай на зустрічну смугу ;) Ось і мій аргумент, коли їде трамвай то тоді зявляється 2 повноцінні смуги, і усі ЧЕМНО їдуть, а коли його немає ТО я король :surprised і мені треба ~6 метрів на мою машину... але це усе розмови, хочу знати як дійсно буде при ДТП....

Sally писав: а хіба в правилах не пише, що якщо повертаєш наліво і зліва колія на рівні з дорогою
це не для повороту, а мова іде про кількість смуг, і як їх кількість визначити Однозначно усіма учасниками руху.
Востаннє редагувалось Вів, 12 березня 2013, 14:41 користувачем ibit, всього редагувалось 1 раз.

topper

Повідомлення topper » Вів, 12 березня 2013, 14:41

Sally писав:а хіба в правилах не пише, що якщо повертаєш наліво і зліва колія на рівні з дорогою то повертати треба з колії? по моєму колись ше в екзаменаційних картинках було це питання
Так і є!

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 12 березня 2013, 14:43

ibit писав: це не для повороту, а мова іде про кількість смуг, і як їх кількість визначити Однозначно усіма учасниками рух
колія посередині або по боках в один рівень з дорогою є теж смуга. якщо у випадку Топера, то там 2 смуги переходять в одну а так як пріоритет не визначений знаками, то пропускаємо тих, хто справа.
zubylo.lviv.ua

ibit

Повідомлення ibit » Вів, 12 березня 2013, 14:46

Sally, за яку ситуацію зараз говориш(про ту що я навів на ділянці http://maps.yandex.ua/-/CVRp7I2H)? бо я нічого не зрозумів.

спрощу запитання, як визначити кількість смуг на цій ділянці http://maps.yandex.ua/-/CVRp7I2H так щоб усі учасники однаково і однозначно це знали? мій варіант разом 4 смуги у 2 напрямки. аргументи: Трамвай і автомобіль з права нормально поміщаються. якщо хтось каже що 1 смуга тоді поясніть чому.

Sally

Повідомлення Sally » Вів, 12 березня 2013, 14:52

ibit, я говорю за ту топерову ситуацію, яку тут згадували. що стосується цієї ділянки то там 2 смуги! там спокійно влазять 4 машини по 2 в кожен бік. інше питання що там дорога жахлива і кожен заїжджає на чужу смугу. але там на левандівку треба повертати з колії, а прямо їхати не заїжджаючи на колію але максимально оминаючи ту яму, яка там на самісінькому світлофорі.
це абсолютно безпроблемна ділянка. імхо набагато суперечливіша ділянка наприклад франка коли посередині не стоять машини і в принципі можна їхати в 2 ряди але обовязково назустріч теж хтось захоче їхати, при чому знак, що на смузі посередині паркуватись не можна там висить, отже та смуга там є в обох напрямках, така собі негласна реверсна смуга :D
zubylo.lviv.ua

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей