Організація та планування подорожей

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Поляки починають видачу шопінг-віз
Orrrk
Ім'я:Орест
Стать:чоловік
Номер:5620
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Поляки починають видачу шопінг-віз

Повідомлення Orrrk » П'ят, 23 листопада 2012, 20:56

В жешові ліпше в теско чи в бедронку? Просто поки їхали то бачили пару бедронок то вони такі як самий більший вопак против ашану. Чи в жешові є великі якісь? А так то з дитинства памятаю теско))

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 23 листопада 2012, 21:05

Orrrk

В Жешуве есть два Tesco, один на ул. Повстанцев Варшавы, это в новой части города (которая ближе ко Львову), второй в другой части города (там где выезд на Краков). Так на выезде из Жешува в сторону Львова (в Красне), есть Ашан.

Бедронку, LIDL'ы и прочие мелкие супермаркеты мы вообще не рассматривали (может зря конечно).

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » П'ят, 23 листопада 2012, 21:11

azakharchuk писав: Так на выезде из Жешува в сторону Львова (в Красне), есть Ашан.
І не треба ніяких Теско і їм же подобних
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 23 листопада 2012, 22:24

Sluva писав: І не треба ніяких Теско і їм же подобних
Не скажи. Лично мне Tesco нравится больше чем Ашан. В Tesco бывают достаточно прикольные акции (40-60% скидки на какие-то товары, причем без подвоха). Мы в прошлом году малому купили хороший набор Лего за 100 злотых (240 грн на тот момент) вместо 200 (480), в то время как у нас оно стоило в Антошке 499 грн (на прошлой неделе тоже была акция такая, но мы приехали в самом конце, и акционного товара уже не было в наличии).

На ихнем сайте есть вся информация (так называемые "газетки"). Для примера, на этой неделе стиральный порошок Persil 4.8кг 33 злотых (~90грн) вместо 58 (~150), у нас упаковка 4.4кг, стоит 160-170. Две пачки порошка (себе и родителям) и бензин отбился. :) Если внимательно почитать газетки, ихний сайт, и составить список покупок, то и страховка отбивается. А если кооперироваться и ехать двумя семьями, то и подавно, остается только вопрос о потраченном времени (которое тоже деньги). Мы для себя это воспринимаем как "поехать развеяться", плюс многие продукты, там просто лучше.

В Ашане встречаются в основном стандартные 10-20%, поэтому там не так интересно.

Thug

Повідомлення Thug » П'ят, 23 листопада 2012, 22:35

А ще в теско можна їхню картку отримати і раз на три місяці за набрані бали щось купувати (якщо я все правильно зрозумів). Картку нам видали, залишилося розібратися що до чого :D :facepalm

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » П'ят, 23 листопада 2012, 22:48

Orrrk, розкажи, як рішив питання з довіреністю на кордоні ?
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Orrrk

Повідомлення Orrrk » Суб, 24 листопада 2012, 00:45

коли проходив митний котроль то запхав 50 грн в паспорт, засунув тьотці в вікно :D і всьо щасливої дороги навіть і пів слова несказала

Brevi

Повідомлення Brevi » Суб, 24 листопада 2012, 03:10

Brevi писав: хто підскаже як на границі ставляться до тоніровки вікон, який % тоніровки вікон дозволений?

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Суб, 24 листопада 2012, 10:52

Brevi писав: хто підскаже як на границі ставляться до тоніровки вікон, який % тоніровки вікон дозволений?
Як повезе,На Шегинях є більший шанс що домахаються на Краківці менший в Смільниці я думаю їм вапше всьо [цензура]
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Brevi

Повідомлення Brevi » Суб, 24 листопада 2012, 15:30

Sluva, спс, понятно

Felix
Лінгвіст
Ім'я:Felix
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 37 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Нед, 25 листопада 2012, 14:06

Orrrk писав:коли проходив митний котроль то запхав 50 грн в паспорт, засунув тьотці в вікно :D і всьо щасливої дороги навіть і пів слова несказала
ну б лін наш народ любить платити лаве на рівному місці :facepalm :facepalm :facepalm
я тут в іншій темі вже кидав сцилку шо якшо є даверенасть - то вже можна не мати ніякого ТРТ, ну але якшо когось взбуждає віддавати лаве - то тут хазяін -барін ;)

я вот в пятницю рулив на своїй робочій - вона на фірму оформлена. одним словом, ніких відрядних листів, нічого взагалі не брав з собою. тільки в лізінгової компанії взяв давєренасть на виїзд за бугор, бо там вроді в мене договір того вимагає.
карочє, на кордоні наші спитали за давєренасть і ше якісь документи, я їм тупо всунув ту давєрку і в них не було взагалі ніяких більше питань :) ну а полякам тільки техпаспорт і всьо 8-)

weber

Повідомлення weber » Нед, 25 листопада 2012, 14:14

Felix, ну шо там, очєріді канячі? Як пхнув? :D

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Нед, 25 листопада 2012, 14:34

Рішив написати окремим постом свій мініатчот про поїздку в польщу.. раніше дмав як приїду то накатаю шось більше, але п ла нервів нема на шось більше... буду краток, може комусь інфа пригодиться.

Отже,
1. в пятницю рульнув з друзьями на польщу. їхало нас 4 рила (тіпа 2 на 2). В мене з женою бізнес віза - по ній перший вїзд, а в друга і його жени - тіпа віза на закупи. Валили на "нєубіваємій" 8-)

2. рішили валити зразу на смільницю, шо в кінці виявилося піпєц правильним рішенням.
Дорога до старого самбора - ну всьо стандартно, їхати можна нормально, але дуже бажано мати хатяби 160 мм кліренса
Від СТ. Самбора до Хиріва - грубо 15 км - і більшості досить прийнятна дорога, але на 13 кальосах там буде чуть важче, ніж на 15-ках... крім того, пару кілометрів в Березові (яи як його там) повна жопа, скідати надо до 10-120 км за годину
Потім ділянка Хирів кордон виглядає десь так: виїзд з Хирова - класний новий асфальт, а потім в кількох селах троха жопа, тобто десь половина тоїй дороги (7-8) км - треба трочити :facepalm
ну і увага - ульотні ями перед саими кордоном повністю закриті новим шаром асфальту :shock
Висновок - якшо набратися терпіння і пережити 10-12 км фігової дороги - то можна їхати.

3. Кордон з укр боку.
всьо просто пєсня - пройшли за 10 хв і то 5 хв я чесав з митником і його падругою про жизнь :D Машин на польщу фактично було кілька штук

4. Кордон в пятницю ввечері з польського боку.
І вот тут нас ажидав перший ахтунг :shock
Черга з польщі на україну - просто скажена :shock і ше там треба враховувати шо на тому переході одна лінія пропуску...
Карочє, під враженням від побаченого, ми валили на устшикі, по дорозі я ше відливив і курив і образи той черги мені ніяк не виходили з голови...
Бо ми планували назад тоже через смільницю, але поняли, шо може бути така сама засада назад...

5. привалили в устшикі вже пізно, завалили в якійта задрипаний готель в центрі, і жестоко забухали... (добре, шо з собою взяли всьо шо треба для стрховкі, бо фіг би де там похавали в 12 ночі...
В процесі буханія начали размишляти, через який перехід валити назад... бо та черга нас дико взваланвала, шо тільки усугубіло нашу пянку ((((( десь глибоко вночі повалили спати

6. Зрана памяті і з бодуна рішили махнути назад на кордон тих пару км і просто продивитися як там сітуасьйон... карочє, такє враження, шо черга даже не зрушилася :shock :shock :shock
одним словом, під вліянієм размишлєній кудою валти назад, погнали ми по польщі

7. Не буду тут описувати куда і як ми їздили (кому треба, можу додатково розписати і поділитися враженнями).
Скажу лише одно: дуже скоро я поняв шо 50 в селі їхати я не можу... :sing і дуже скоро я адаптірувавса до їх їзди ;)
в кінці кінців завалили в жешів, в центір в якійсь ТРЦ, а потім по дорозі в ашан.
усталось від пянкі, їзди, і довгих бродєній по ашані взлила мене ше більше (((
в кінці всі рішили валти на шегині, шо і було зроблено.

8. десь 10:30 були би на шегинях..... черга ну його нна.... :facepalm але вже рішили стояти.
повністю кордон пройшли десь тільки майже практично в 3 годині :facepalm :facepalm :facepalm + ше я тіпа не тою лінією поїхав через пропуск, і мені жарив мазги польскій митник :(
Дальше - рідна дорога, нога не опускається з педалі газа, ше відвезти друзів до хати і десь 4:15 в вдома...

9. Іп пав я той шенген з такими чергами...
але всьо равно прийдеться ше їхати ....
надивившись на наших разних людей в черзі, які там були на заупах, много размишляв...

Вопшім, дето так... тепер нада заспокоїти неври :sing

Thug

Повідомлення Thug » Нед, 25 листопада 2012, 14:42

Felix, ну ти даєш :D

weber

Повідомлення weber » Нед, 25 листопада 2012, 14:54

Felix, дякую, значить не такі усцишкі класні і без черг %)

A1

Повідомлення A1 » Нед, 25 листопада 2012, 15:58

Felix писав: В мене з женою бізнес віза - по ній перший вїзд, а в друга і його жени - тіпа віза на закупи.
поляки дурних питань на цю тему не задавали, чому різні візи, куди їдете і так далі ?

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Нед, 25 листопада 2012, 16:32

Уроди спеціально затримують черги шоб менше народу свалювало за кордон....
Felix, доречі, а салон/багажник фоткали?
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Felix
Лінгвіст
Контактна інформація:

Повідомлення Felix » Нед, 25 листопада 2012, 17:08

topper, на смільниці ніхто ніфіга не фоткав.
на шегинях чувак сказав відкрити багажнік, подивився на кулькі з ашана, сказав, шо тіпа ми везем стандартний пакєт :D і потім сфоткав зад тачкі, багажнік, і морду з намірами :oops

A1, ну з шопінг візами просто - тіпа на закупи і нікакіх вапросів, але я троха валнавався, бо 1) ми по різних візах в одній тачці - теоретично могли б виникнути підозри, а 2) я робив собі спеціально польський шенген, щоб потім не мати проблем з всіма тими країнами першого вїзду і прочою лабудою, хоча я міг собі спокійно по роботі зробити більш західну візу ))), але потім теоретично в мене вийшло б шо більше штампів польських, ніж інших. Тому мені знайомі через знайомих зробили тіпа бізнес запоршення з польщі і на тій підставі мені і жінці дали візу.

Тепер по суті.
я троха наслухався історій і підготувався до всяких питань, і як виявилося - не напрасно :shock
Взяв з собою запоршення, перечитав їх :D , вдуплився, де по карті згнаходиться кантора, яка запрошувала мене, вивчив імя власника, адресу ну і рід діяльності :D :D :D
І тут на кордоні польска чувіха мене питає- куда і за чим валите, дивлячись в паспорти..
Ну я не счітав нужним говорити шось інакше, ніж в візах ;) кажу, ми по бізнесу а коріші - на закупи. Вона тоді каже - давай запрошення. Я дав. Потім спитала, чим займається фірма - спокійно і на свалі відповів. Спитала ,чи в мене своя спулка - я так подумав, подумав, і сказав шо там, шо ми тіпа з тою польскою канторою спулпрацуєми :D ну і ше спитала куда валимо - а я назвав адрісок тої кантори, шо правда воно аж під Познаньом :facepalm
На тому всьо і закінчилося, хоча якшо чесно, то не кайфово ніфіга, колі ті питання задають :sing

weber

Повідомлення weber » Нед, 25 листопада 2012, 18:46

Felix писав: На тому всьо і закінчилося, хоча якшо чесно, то не кайфово ніфіга, колі ті питання задають :sing
Для того треба було робити закупи-візу, а не бізнес :D

Orrrk

Повідомлення Orrrk » Пон, 26 листопада 2012, 01:12

Felix писав: дуже скоро я поняв шо 50 в селі їхати я не можу... :sing і дуже скоро я адаптірувавса до їх їзди ;)
то саме, по дорозі назад вчора в ланцют вже влітав десь 110. Але поліції їхньої я навіть і небачив толком. В них що ніхто ніколи не стоять???
Назад вертались через краківець, проходження митниця зайняло близько 3 годин 15 хв.. Фоткали... фоткали ... фоткали, черга в україні то ппц. Нагнали близько 15 машин і давай всіх фоткати, мене сфоткали десь другого, чи третього, я пройшов митний один з перших і потім десь 30 хвилин змушений був чекати щоб виїхав хоч хтось бо був затиснений в правому ряді із чотирьох шо були. Кароч країна [цензура] ніякого порядку. Ну але загалом про поляндію хороші враження, крім тих доріг обмежень, острівців безпеки і т.д. Бо від кордону до жешува з дорогою то фігня от з жешува до кракова там ужос, 150 км 5 годин :shock
Але так і ненайшов місця де був би дешевий якийсь одяг

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей