Бортовики наших автомобілів та мотоциклів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
ВАЗ 2108, 1.4, 1992 р.в.
vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 10 серпня 2007, 21:24

azakharchuk писав:
vovka писав:Ітак диски приїхали
У меня пара вопросов:
- ты до того как одевать резину, не просил покрутить диск на балансировочном станке? Мастер ничего не говорил, насчет торцевого/радиального биения?
Значить коли ставив резину то диск на якомусь станку зажимали в такі собі тіски , крутили і щось там дивилися :) Потім вдягнули резину і відбалансували. Ніби нормально все, бо ніяких зауважень від майстрів не чув. Правда щось багато дуже грузіків наклеяли на диск.
- что собой представляет проставочное кольцо? Фоток часом не сделал? Желательно в процессе сборки :) Я себе не могу представить, что оно и как оно, а главные сомнения у меня - в надежности такой конструкции. Просто единственный диск у ВСМПО, который ставится на Самару без этих колец - это 13" Дельта (DIA 58.6), но они до Украины не доезжают. :(
Проставочне кольцо то таке кольцо з каучука типу. Я думаю надійно, дуже багато дисків йдуть з проставочними кольцами. Воно одівається на диск а потім диск на ступиці. Фоток я неробив, але фотки є вот тут:
http://salda.ru/wheels/complekt/?pid=183
Приблизно так само виглядало і моє.
З.Ы. Секретки (ненужное отфильтровать) :) Проще говоря - болты с нестандартными головками.
Ага, вже поняв, на salda.ru побачив фотки.
mik писав:вітаю!!! класні диски
Дякую :)

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 10 серпня 2007, 21:54

vovka писав:Правда щось багато дуже грузіків наклеяли на диск.
Много это сколько? По разным источникам, от 40 до 60 грамм считается крайним пределом (правда, наверное с увеличением размера диска, этот предел тоже растет).

У меня Евродиск(штамповка узбекская)+MichelinEnergyE3B, отбалансировались на 10, 15, 35 и 40. Первые два встали вперед. После того как загнул оба передних и прокатал стало 25 и 30. За месяц снова загнул оба. :( Пока что, прокатывать не ездил, думаю, может все-таки взять ковку :) Буду не диски прокатывать, а подвеску чинить :)
vovka писав:Проставочне кольцо то таке кольцо з каучука типу. Я думаю надійно, дуже багато дисків йдуть з проставочними кольцами. Воно одівається на диск а потім диск на ступиці.
Угу, понял. Хотя я думал, что ты стальные заказал (там где ты брал у них вроде за дополнительную плату есть).

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 13 серпня 2007, 19:13

azakharchuk писав:
vovka писав:Правда щось багато дуже грузіків наклеяли на диск.
Много это сколько? По разным источникам, от 40 до 60 грамм считается крайним пределом (правда, наверное с увеличением размера диска, этот предел тоже растет).
Незнаю , нерахував , но штук 8 грузіків є точно.. Але по скільки вони грам я без поняття.
vovka писав:Проставочне кольцо то таке кольцо з каучука типу. Я думаю надійно, дуже багато дисків йдуть з проставочними кольцами. Воно одівається на диск а потім диск на ступиці.
Угу, понял. Хотя я думал, что ты стальные заказал (там где ты брал у них вроде за дополнительную плату есть).[/quote]
Нєа.. ВСМПО "по умолчанию" поставляє з дисками каучукові, я не став нічого видумувати, хоча якщо чесно то я і незнав що існують стальні і що мені пришлють з каучука :smile:

Хто знає угорську мову ? :smile:
Найшов класний сайт (правда в основному по жигулях) а вот з перекладом туго :)))))
Зацініть ОДИН горизонтальний вебер на жигулю, і кажуть що воно валить:
http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=239
Зображення

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 13 серпня 2007, 19:18

А вот ще одне ноу-хау :smile:
Зображення

тіпа дудки на стандартний карбуратор. В принципі я думаю сенс в тому є, но вот як би таке зробити :))

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 14 серпня 2007, 15:00

Приїхали сьогодні з ebay фільтра і синхрометр (час доставки біля 2 тижнів помоєму). Залишилось придбати один карб (вже в процесі) і дудки (неможу найти нормальних, дуже рідко попадаються , а 100 баксів за нові дудки шось багато). Ну і жикльори.

!crashman!
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення !crashman! » Сер, 15 серпня 2007, 05:50

Який ebay rus чи eng?

ko3a4ok
Ім'я:Максим
Контактна інформація:

Повідомлення ko3a4ok » Сер, 15 серпня 2007, 06:35

!crashman!
а тиб ріскував з рус шось заказувати? :smile:
BMW - це мій стиль життя......... http://bmwcars.pp.ua/

!crashman!
Контактна інформація:

Повідомлення !crashman! » Сер, 15 серпня 2007, 06:44

ko3a4ok
Тому і запитую!

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 15 серпня 2007, 10:12

!crashman! писав:Який ebay rus чи eng?
co.uk, com, de

Реально з за бугра легше привезти запчасті чим з Росії. Навіть незнаю чому так, но реально легше і дешевше. Я про невеликі пакети, до 20-30кг.

Сьогодні замовив набір жикльорів (air corrector, main jet, idle jet), сервіс-кіт (прокладки, резинки, мембрани, клапан рівня палива) . Чекаю посилку і буду настроювати карби.

ТРЕБА ДУДКИ, продайте хтось :))) Класні дудки Pipercross коштують блін 150$ :smile: Жаба давить.

vovka
Контактна інформація:

Re: ВАЗ 2108, 1.4, 1992 р.в.

Повідомлення vovka » Нед, 19 серпня 2007, 20:54

Перебрали коробку (в пятницю) на сервісі в Наварії. Майстер пан Роман (казав що судить раллі). Гарантії не дав, так як причиною хрусту був не синхрон а шестерня 2 передачі, яку залишили тією ж самою, так як оперативно у Львові її десь купити - просто анріал (18 ряд, прийдеться почекати). Бачив її на власні очі, таки зуби чуть злизало. Поміняли муфту 2 передачі, хруст пропав. НО все таки потрібно купити нову шестерню з часом. Наразі проблем немає - все гуд. За роботу заплатив 350 грн (зняти-поставити кпп, плюс перебрати). За запчасті заплатив 165 грн за муфту, 45 грн синхрон.

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Нед, 19 серпня 2007, 21:28

Якшо хочешь, то можна замовити :wink:
Dynamic Sport Latvia

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 21 серпня 2007, 22:18

Сьогодні на стоянці, якраз навпроти мене була помічена ВАЗ 2110 з прямотоком (гуде покруче мого), і точно такими самим дисками як в мене, рішив блін мене скопіювати, популярні стають ВСМПО у Львові :roll
21043 SW писав:Якшо хочешь, то можна замовити :wink:
Написав недавно в приват, не тільки за шестерню, а ще за деякий жовтий тюнінг. Чекаю відповідь.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Суб, 25 серпня 2007, 23:11

Сьогодні отримав ремкомплекти, і дофіга жикльорів для dellorto (час доставки чуть більше тижня). Жикльори і деякі прокладки вже встановив. :)
Ще в дорозі один карбюратор Dellorto DHLA 40 на запчасті. На днях має прийти, так на почті сказали.
По суті залишилось дістати тільки дудки і можна по серйозному встановлювати і настроювати делорто 8)

Так як вже трошки поколупався в делортах можу зробити висновок - їхнє устройство якесь значно простіше і зрозуміліше чим в звичайного солекса 2108 :ninja

p.s. Забув.. Нуждаюся в емульсійних трубках.. Дефіцит блін.

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Нед, 26 серпня 2007, 23:19

vovka писав:Перебрали коробку (в пятницю) на сервісі в Наварії. Майстер пан Роман (казав що судить раллі). Гарантії не дав, так як причиною хрусту був не синхрон а шестерня 2 передачі, яку залишили тією ж самою, так як оперативно у Львові її десь купити - просто анріал (18 ряд, прийдеться почекати). Бачив її на власні очі, таки зуби чуть злизало. Поміняли муфту 2 передачі, хруст пропав. НО все таки потрібно купити нову шестерню з часом. Наразі проблем немає - все гуд. За роботу заплатив 350 грн (зняти-поставити кпп, плюс перебрати). За запчасті заплатив 165 грн за муфту, 45 грн синхрон.
пан Роман не казав яке масло лити в коробку...? ;)
Саме він ставив мені колись твій ряд...

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Нед, 26 серпня 2007, 23:31

pavlo09 писав:
vovka писав:Перебрали коробку (в пятницю) на сервісі в Наварії. Майстер пан Роман (казав що судить раллі). Гарантії не дав, так як причиною хрусту був не синхрон а шестерня 2 передачі, яку залишили тією ж самою, так як оперативно у Львові її десь купити - просто анріал (18 ряд, прийдеться почекати). Бачив її на власні очі, таки зуби чуть злизало. Поміняли муфту 2 передачі, хруст пропав. НО все таки потрібно купити нову шестерню з часом. Наразі проблем немає - все гуд. За роботу заплатив 350 грн (зняти-поставити кпп, плюс перебрати). За запчасті заплатив 165 грн за муфту, 45 грн синхрон.
пан Роман не казав яке масло лити в коробку...? ;)
Саме він ставив мені колись твій ряд...
Казав, здогадайся яке :happy Я з ним не сперечався (тим більше масло вже купив був) , єдиний аргумент в нього був що зимою мені буде важче включатися на трансмісійному. А так як неодну зиму я вже від'їздив на трансмісійному і ніяких проблем навіть в сильні морози не відчув (все чотко включалося) - то знову залив то саме масло (нове Лукойл GL4, 75W85, вроді так).

yes
Ім'я:Саша
Контактна інформація:

Повідомлення yes » Пон, 27 серпня 2007, 09:15

Вовчик непорти отремонтированую коробку, залей моторное масло 15в40.Я на 7-ряду 2 или 3 год ни одной поломки на моторном масле , а нагрузка сам должен понимать какая. Я думаю дядька Роман неумнее конструкторов автомобиля ВАЗ,которые четко написали в книге по експлуатации:моторное масло МГ-6.

pavlo09
Ім'я:Павло

Повідомлення pavlo09 » Пон, 27 серпня 2007, 23:23

"нове Лукойл GL4, 75W85, вроді так" :happy - найшов "супер масло"
Ти ще Олейну туди залий :D

"причиною хрусту був не синхрон а шестерня 2 передачі, яку залишили тією ж самою, так як оперативно у Львові її десь купити - просто анріал (18 ряд, прийдеться почекати). Бачив її на власні очі, таки зуби чуть злизало. Поміняли муфту 2 передачі, хруст пропав. НО все таки потрібно купити нову шестерню"
- і полетіла шестерня на трансмісійногому маслі..., як це так? :shock
...воно ж таке хороше... а у Сані на "15в40 на 7-ряду 2 или 3 год ни одной поломки на моторном масле" - і ця машина викатувала в день по ...км...(дуже багато км) + рибалкі, моря і т.д. і... - тобі це ні про що не говорить...?
А ти скільки від`їздив на свому "лукойлі" км?

... і для чого вкладати гроші в мотор, коли в елементарному....

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 28 серпня 2007, 00:17

pavlo09 писав:"нове Лукойл GL4, 75W85, вроді так" :happy - найшов "супер масло"
Ти ще Олейну туди залий :D

"причиною хрусту був не синхрон а шестерня 2 передачі, яку залишили тією ж самою, так як оперативно у Львові її десь купити - просто анріал (18 ряд, прийдеться почекати). Бачив її на власні очі, таки зуби чуть злизало. Поміняли муфту 2 передачі, хруст пропав. НО все таки потрібно купити нову шестерню"
- і полетіла шестерня на трансмісійногому маслі..., як це так? :shock
...воно ж таке хороше... а у Сані на "15в40 на 7-ряду 2 или 3 год ни одной поломки на моторном масле" - і ця машина викатувала в день по ...км...(дуже багато км) + рибалкі, моря і т.д. і... - тобі це ні про що не говорить...?
А ти скільки від`їздив на свому "лукойлі" км?
На лукойлі проїхав 15000км в дуже агресивному режимі.
Чому цікаво від масла летить іменно 2 передача ? (ну я ще розумію 5 би полетіла так як там смазки менше вроді) :happy Чому всі решта в хорошому стані ? :) Чому наприклад саніна ГП 4.13 яку я ставив разом з рядом - в хорошому стані ? Від масла летіли би всі передачі, первичні, вторичні вали і т.п. і т.д.. Ти почитай по форумах - не в одного мене на 18 ряді летять іменно 2 передачі (причина мабуть не в маслі, а то масло різне лиють). Ну ряд такий, для драгу не особо пристосований - вот і летить, на драгу взагалі багато чого летить з часом.. Прийдеться миритися, а то міняти 18 на 7 - тільки погіршити результат на 400 метрах з моїм мотором.

А трансмісійне масло в коробку радять якраз конструктори ВАЗа (тільки не треба про кпп нового і старого взірця, ряди і так по суті одинакові ). Нехочу повторятися, я в цій темі вже десь приводив слова одного з конструкторів ВАЗа. Вот кстаті марки які рекомендує ВАЗ:
Трансмиссионные масла (классификация по SAE; API)
Картер коробки передач
"РЕКСОЛ-Т" (80W-85; GL-4)
ТУ 38.301-41164
"ОМСКОЙЛ ТРАНС П" (80W-
85; GL-4/5)
ТУ 38.301-19106
"ВОЛНЕЗ ТМ-4" (80W-90; GL-
4)
ТУ 38.301-29-90

Десь в Радянському Союзі в 86 році (рік випуску 08) було якісне трансмісійне масло ? Ага щас.. Вот і лили то що було під руками, і в книжках так рекомендували.. ВАЗ просто в той час не міг рекомендувати щось краще бо його не існувало. Вот зараз ваз не рекомендує лити в мотор Мотул, Esso, Agip, Elf - ну і що, невже його нетреба лити тільки тому що нема одобрення ваза ?
... і для чого вкладати гроші в мотор, коли в елементарному....
Є лишні гроші то й вкладаю. Про елементарне не поняв. Моторне масло застосовується в моторах. А в трансмісії застосовується трансмісійне, нагрузки ж абсолютно різні що в кпп а що в моторі і відповідно вимоги до масла різні - це ж елементарно :)))

Одним словом, нехочу спорити, це і так нічого не дасть. Якщо ти не проти я залишуся при своїй думці.

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Вів, 28 серпня 2007, 08:02

LiquiMoly GL-4, 50000км - політ нормальний. тфу-тфу-тфу.

yes
Ім'я:Саша
Контактна інформація:

Повідомлення yes » Вів, 28 серпня 2007, 09:18

Втом году на ряде наездил 63тыс.км,ну очень агресивно и в етом уже откатал десяток драгов,никогда нелил всякую парашу в коробку,кроме моторного масла.Вова с тобой никто неспорит лей что хочиш, тебе говорят совет который добыт автогоншиками(например два коробшика которые обслуживают мою коробку,бывшие спорцмены и уже 30-лет работаю с коробками,говорят только моторное-А ты уже выбирай). По поводу почему втыкнула у тебя только вторая, а невся коробка?Во первых нагрузка на вторую самая большая, во вторых взять к примеру мотор почему невтыкают все цилиндры а один ну максимум два?
Ешк задумайся где легче крутитса трасмисии в жидкой массе или редкой? Етого же касаетса и переключение.

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей