Бортовики наших автомобілів та мотоциклів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Slavuta 1.2 by Twister
Twister
Ім'я:Юра
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Slavuta 1.2 by Twister

Повідомлення Twister » Чет, 21 червня 2012, 06:57

Отже робота, робота і ніфіга не встигаю. в 8 виходжу в 7 приходжу і нічого вже не хочеться. але нічого. ще трохи і буду відпочивати :) а зараз зібрався силами і викладу звіт.
На пам'ять:
Зображення
Запчастини які потрібні для переробки є в минулому пості. Тут хотів зробити покрокову фото і навіть відео інструкцію але в процесі роботи виникли деякі складності та й щось про фото зовсім забув.:
Зараз буде багато тексту, для людей зі слабкими нервами крутити до проблем і висновку :D .

1) почав встановлювати і торм.щит з віссю ступиці і він почав впиратся в перехідник. впиралісь болти які прикручують вісь до торм.щиту. порекомендовавшись з Дімою з славута клубу спробував відкрутити але не тут то було довелося зрізати болгаркою :sing
Зображення
2) вісь ступиці не хотіла сідати в перехідник так як трохи підржавіла, ну нічого знову чучуть підчистив болгаркою все сіло як рідне :)

3) болт яким перехідник прикручіватся до балки був занадто довгим і вісь впиралась в нього. ну тут я знайшов у гаражі такий же тільки по коротше.

Зображення

Зображення

ну ніби все стало на свої місця. і прийшов відповідальний момент. надіти колесо :sing , хвилювання зашклаливало.. тремтячими руками почав робити спроби його туди запхати.. просто ще проблема щоб його запихнути тому що у мене шпильки і колесо впирается то в арку то в барабан то в шпильки %) з важкістю але запхав встановив прикрутив, опустив авто і тут почалось розочаруваня :sad .. спереду до порога залишилося кілька мм палець не пролазить, збоку колесо вперлося в підкрільнік слава Богу хоч до пружини є запас вийшов на вулицю подивитися як дивиться в порівнянні зі стоком і зрозумів що сток виглядає як колесико від велосипеда :D . і це я встановив тільки ширину 175 :facepalm . і тут стрельнула в мені в голову втішлива думка, а який перехідник я встановив то? взяв інший перехідник і зрозумів що встановив правий на ліве колесо, правда я більше порадувався що потрібно все знімати, тому що це означало, що я змістив колесо не назад а вперед. знову довелося все знімати ставити і о дааааа воно стоїть рівно по центрі :roll . але тепер тільки одна проблема по ширине.

став братись за друге колесо, і думав що з впораюся за годину: Д не тут то було :D .

4) проблема. ніяк не міг відкрутити торм. трубку на другому колесі навіть спеціальний ключ не хотів відкручивати півтори години секаса і нарешті відкрутив правда сильно зрізав його.

встановив ще одне колесо і був занадто замотаний, але радий що все встановилося. пішло на цю справу 8:00.

Зображення
Зображення

Тепер про проблеми після установки:

1) Коли знімав торм шланг з лівого колеса (першого) жахливо протупив, втикнув його в пляшку що б тормозуха стікала туди :| , навіщо це зробив хз :facepalm . спробував після заміни натіснуть на гальмо і педаль провалилася на підлогу і ефекта 0, долив тормозної все що залишилось в новій баночці грам 70, недостатньо але хоч що то пішов додому повечеряв, повернувся в гараж вже з татом, прокачали тормоза. з усіх циліндрів ніби йде тормозуха по іедї мало б тормозити, але ефекту немає навіть при заведеній машині, якщо затиснути тормоза в підлогу то щось там мінімально тормохить, ручнік підтягнув блокуєьбся вже на 3 клацанні. виїхав з гаража почав пробувати їхати і тормозити по кооперативі, томоза починають працювати коли натискаю на педаль десь на 80% тобто майже "в полу" (до переходу десь при натискання на педаль тормоза на 20% уже починало активно тормозити) якщо повністю натиснути то якось тормозить але їздити так неможливо.. вирішив прокататись по дорозі так як було це вже пів 11 а біля кооперативу глушина машин немає в такий час виїхав на дорогу і:
2) разігнався до 40 і о Боже мій який жах їдеш все свистить :| , тре, :boxed навіть мотора не чутно перекрикує все вернувся в гараж поставив авто ще раз прокачали всі тормоза нічого не допомогло взагалі і без настрою пішов додому :sad .

висновок: мрія дитинства здійснилася я запхав на свою Славку 14" диски і встановив якісну гуму + нормального розміру і був щасливий поки не прийшло розчарування=через проблеми з гальмами, так як з арками вже все вирішив.. нічого не тре про це розповім в іншому пості

далі буде. тільки допоможіть що робити з гальмами :sad :sad :sad :sad ?

Vilnuy
Ім'я:Тарас
Контактна інформація:

Повідомлення Vilnuy » Чет, 21 червня 2012, 08:25

а що з переді стоїть???попробуй поставити ГГЦ від 08.
хоча зараз в мене на ралійній перід 14 зад барабан,ггц ваз 2101 вакум сток таврія-гальмує досить непогано хоча педалька чучуть замягка як на мій погляд.
на якій основі перід робиш тавро кулак,ваз кулак,чи спец кулаки?? скинь фото перехідників під шарову!
http://www.facebook.com/RallyBoxMotorsport

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Чет, 21 червня 2012, 17:38

Vilnuy, перід поки сток
ну заміна ГТЦ це вже крайній варіант.. в всіх ж нормально стягує ваз тормоза.. вроді нівкого ще такох проблеми не було з тих хто ставив :sad ..
я спочатку хотів теж перід 14" але таки вирішив не відмовлятись від 13-х дисків :|

ВАЗ кулак, а що це за спец кулаки?? не чув такого..
перехідники на минулій сторінці там де фотка з барабанами до покраски..

а де про твою таврію мона почитати?? ато тільки слухи де не де чую :D

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Чет, 21 червня 2012, 22:24

проблеи з тормозами вирішено, але завтра вже напишу що до чого і як

Konsperant
Ім'я:Богдан
Контактна інформація:

Повідомлення Konsperant » Чет, 21 червня 2012, 22:36

Twister, на рахунок гальм то в нас було все те саме, тиснеш в підлогу а вона пригальмовує..... проблему було вирішено таким чином, стоковий вакуумник перевернутий на 90 градусів так щоби став 08 ГБЦ, також довелося розробити круглим напильником отвори під кріплення його до вакуума( ібо в 08 вакуумі шпильки кріплення ГБЦ ширше ніж на славкові) після того результат не дуже змінився, проте став трохи кращий, і тут нам на допосогу прийшов Данко і порадив вклинити колдун в магістраль
Зображення
і тоді аве, все запрацювало, також колдун був вдосконалений органом керування яким ми балансуємо шо сильніше гальмує морда чи срака
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!

Konsperant
Контактна інформація:

Повідомлення Konsperant » Чет, 21 червня 2012, 22:46

Twister, але знову ж таки що ти що данко пішли методом перехідників, ми ж пішли як оти кажуть по хардкору, балка була спочатку успішно загнута об бардюк, після чого послана на металобрухт і вварені нові кріплення під 08 балку, з переду на основі славутівських ричагів були розроблені ричаги так щоби вистарчило довжини до кульової опори, на заміну перехіднику і знову ж таки, як ти плануєш розбиратися зі стойками? як цапфу вставляти?
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!

Vilnuy
Контактна інформація:

Повідомлення Vilnuy » Чет, 21 червня 2012, 23:24

Twister, і в чому проблема була???
передні перехідники яку довжину мають??? щоб не виникло проблеми коли ціла стійка впирається в лонжерон!!!
на Таврія орг http://tavria.org.ua/forum/showthread.php?t=35023

Vilnuy
Контактна інформація:

Повідомлення Vilnuy » Чет, 21 червня 2012, 23:28

Konsperant, а нука скинь фото передніх ричагів)))))) :beer
Twister, про спец цапфи сам недавно почув на тавро форумі(дуже рідко зараз там буваю) та сама тавро цапфа просто вилита з кріпленям під ваз супорт,десь їх навіть там продають

Konsperant
Контактна інформація:

Повідомлення Konsperant » П'ят, 22 червня 2012, 06:58

Vilnuy, нормального фото тих ричарів що стоять зараз на авто немає
спочатку мало бути так
Зображення
але вийшло отаке
Зображення
і тому все те що було прикручене на першому фото було видовжене і зроблене під кутом обварене і посилене з низу (на одо кут десь 150 градусів)
от шо вийшло....
Зображення
нажаль кращого фото нема :oops
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!

Vilnuy
Контактна інформація:

Повідомлення Vilnuy » П'ят, 22 червня 2012, 08:07

Konsperant, а шарова як кріпиться??? в моїй кіткаровській таврії теж ричаги таким методом були подовжені,але перехідник все рівно був!

MAGYLA
Дякував (ла): 12 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення MAGYLA » П'ят, 22 червня 2012, 14:44

Konsperant писав:також колдун був вдосконалений органом керування яким ми балансуємо шо сильніше гальмує морда чи срака
а від чого колдун і що за орган керування?
знание законов позволяет нарушать их со знанием дела

Konsperant
Контактна інформація:

Повідомлення Konsperant » П'ят, 22 червня 2012, 18:40

Vilnuy, кульова опора кріпиться безпосередньо в ричаг, на першому фото це було моделювання, ота підіржавівша накладка була видовжена, і зломлена під кутом десь на око 150 градусів, на кінці якої просверлений отвір під палець кульової опори, це все було доварено до ричага, і знизу посилено як видно на останньому фото, також вварена втулка під болт кріплення "яєць" стабілізатора.
MAGYLA, стандартний колдун від 2108 який кріпиться ззаду на балці, органом керування являється виточена кришка по діаметру колдуна, і болт М8 з кроком 1,25 чи 1,5 не пам"ятаю, нам туди підійшов болт кріплення тавро запаски на стакан, тобто по суті це металевий ковпачок з отвором для фіксації болта яким тиснеш на шток колдуна... думаю зрозуміло описав, якшо нє постараюсь інакше :oops :D
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 24 червня 2012, 09:36

Отже перша проблема і її вирішення:
1) Дуже мало місця в ширину і в наслідок чого колеса терли об підкрилки :sad , по окружності колеса стояли гуд не труть ніде .. тобто якщо встановити 165/65 і диски з ЕТ35-40 має бути нормал і з підкрилками.. Вирішилось поки просто-зняттям підкрилок .. :( Але з часом щось мб придумаю ..

фото:
дооооооооо:
Зображення
в цей же день потрібно було їхати на ДН в інший кінець міста так що вирішив ще раз прокачати тормоза дало мінімальний ефект, авто початок тормозити, але все одно на "полу".. виїхав з гаража, відразу вистрибнув з авто що б подивитися на диски з далека і був приємно здивований розміром, виглядає пристойно :ninja ..! відразу ж пропало разочарування)) доїхав додому забрав батьків і тільки почали їхати ліве колесо почало знову затирати на ямах і якщо повертати на право .. доїхав на ДН там підняв авто зняв колесо і чучуть загнув арку ..
<b> після: </ b>
Зображення
Зображення
вибачаюсь за якість фото не міг ніяк по нормальному зафотати ..
ну і як зараз з простором навколо коліс (одиниці вимірювання палець :D ):
Зображення
від пружини палець ледве пролазить:
Зображення
до порога 1.5 пальця
Зображення
до болотник в самій вузькій точці 1.75 пальця 8)
Зображення

2) друга проблема вирішилась так: було куплено 2 нових штуцера на циліндри ато старим хана, баночка тормозухи маленька і гальма качалист, качались поки педаль не стала тверда забрало це 2 години вже хотілося все кинути і піти з гаража .. але докачати .. тепер правда педаль бере вже на половині .. потрібно ще буде відрегулювати шток педалі тормоза так як говорив Антон і Міха.. може буде вище але поки буду чекати устанвоку передніх коліс це буде напевно не швидше ніж через місяць .. так що поки буду їздити так ..

ну і тест роботи тормозів:

на асфальті правда блокуються тільки задні але в салоні було 3 людей а на відео я один ..

ну і кілька свіжих фото:
п.с. зад машини дивиться як жип але точно не вище стоку.. на фотці з профілю видно що він навіть трохи нижче передка:
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

Усім спасибі за увагу, кому не важко залишіть коментар цікава думка оточуючих!

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 24 червня 2012, 09:50

Vilnuy, проблема була напевно в дуже вже сильній завоздушці системи..
ой довжини навіть не знаю, заміряю напишу..
аа я тепер поняв шо це за цапфи.. але там ціна на них походу в 2 рази дорожча ніж ваз чи заз з перехіником..
а в тебе на основі чого зроблено?

Konsperant, на рахунок тормозів поки тормозить норм, а коли поставлю перід вже тоді і буду думати чи вистачить сток ГТЦ чи прийдеться міняти.. угу я бачив ваш джиперський резултат 08 балки :D на рахунок встановлення передка чесно кажучи поки хз, так як з задком все було чітко і ясно там нічого складного немає.. а от за передок прийдеться вже до когось звернутись за допомогою.. Ромкозем казав що щоб було по фен шую треба переварити низ стойки від ВАЗ до рідної..

mister_X
Подякували: 1 раз

Повідомлення mister_X » Нед, 24 червня 2012, 11:12

Twister, :thumbup дуже сподобалася машинка на цих дисках.
успіху у доводці багів :beer

Vilnuy
Контактна інформація:

Повідомлення Vilnuy » Нед, 24 червня 2012, 15:07

Twister, в мене ваз кулак,бо на 2 тавріях стоять повністю ваз стойки!!!
я також прихильник приварювання ваз вух до тавро стойки!!!
Konsperant, в вас хіба повністю ваз балка??? чи просто площадки під ступіцу переварені???

Twister
Контактна інформація:

Повідомлення Twister » Нед, 24 червня 2012, 19:00

Vilnuy, якщо що до тебе звернутись по допомогу можна?

а на рахунок балки то так.. в них повністю задня балка від 08

Kritik
Ім'я:Саша
Номер:KR
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 79 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Kritik » Нед, 24 червня 2012, 19:18

блін став зразу ваз ГТЦ...
чого ви такі вперті... Данко тоже спочатку мучився з тим тавро ГТЦ... і може і до цього часу мучиться...
а дехто вже давно забув про проблему з тормозами....

треба вчитись на чужих помилках а не повторювати їх....

підкрилки знімай і забудь про них....

і в задній арці болгаркою акуратно обріж кромку арки цю шо виступає в сторону колеса і тоже забудеш про ту проблему...

Konsperant
Контактна інформація:

Повідомлення Konsperant » Нед, 24 червня 2012, 20:52

Vilnuy писав:Konsperant, в вас хіба повністю ваз балка??? чи просто площадки під ступіцу переварені???
повністю балка від 2108, виставили її пошмаркали зваркою(так як на той час варити ніфіга не вмів), потім потихеньку докотилися до толкових зварщиків які все чотко присобачили до дна, і тепер балка міцно і надійно сидить
Twister писав: угу я бачив ваш джиперський резултат 08 балки
а то ми на пам"ять вирішили фото зробити :shout щоби було з чого поржати) відстаь від бампера до землі якщо я не помиляюся була 52 см :boxed :sing
пильнулися пружини, сіло більш менш норм, але був жорсткий табурет, перепакувалися стойки підвіска працює, машина трохи м"якша але піднялася на 3 см, наразі потрібно зняти мірки зі стойки і почаклувати над стійками, щоби і підвіска працювала, пом"якшити її і нижче опустити.... а то високувато вона сидить....
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!

Konsperant
Контактна інформація:

Повідомлення Konsperant » Нед, 24 червня 2012, 20:56

Twister, да і на рахунок гальм, ми довго гралися качали і тд, і гальма були незадовільні, а так як ми маєм троха шпака в голові то потрібноі були ліпші гальма, відповідно заміна ГТЦ і колдун все порішали...
на рах передка то в нас повністю ваз стойка,вкладиш монро газ масло, туди унікальним методом встановлена заз пружина, на рах ричага описав вище... та і ще в нашому випадку за рахунок ширшої коліі передньої довелося нарощувати регулюючі болти між рульовими тягами і наконечниками, ібо сходження як такого небуло...
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей