Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Хто як економить бензин?
- cat-yellow
- Ім'я:Михайло
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 222 рази
- Подякували: 72 рази
C#@O$, aгa, в мене товариш так спробував один раз, то валив по двом напрямкам - по зустрічній і в штани
-
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Re: Хто як економить бензин?
ibit писав:ну і толку, машина починає гальмувати... тепер накат ще крутить виключений двигун.. і толку із такого? чи я помиляюсь?vovka писав:якщо у тебе солексі стоїть робочий електромагнітний клапан то можеш не скидати. система ЕПХХ відрубує бензин аналогічно інжектору. при умові що там все справне і працює.![]()
машина буде гальмувати практично до холостих і на включеній (4-5передачі)...
хтось пояснить чому на вимкненій передачі накатом їхати не можна?
звичайно що починає....
але якшо при 60 км/год на 5 тій передачі то не відчувається ніякого гальмування!!!
- Thug
C#@O$ писав: - на 2108 я 1н раз спробував на вимкнутому двигуні - то руль заклинило замком, від того чуть на навалив в штани. + гальма не працюють якщо вауум стоїть.

У мене якщо ключ запханий - кермо не блокується (принаймні не у всіх положеннях). Хіба може блокуватися із ключем?
Якось біля дому сів в машину, включив D, знявся з ручніка, викочуюсь до перехрестя - нікого нема. Ну додаю газку, щоб прискоритися і повернути - фіг там! Виявилося, я забув двигун завести

-
- Ім'я:Igor
а із чого Ви взяли що вакуум не працює?? хто говорить про їзду із вимкненим двигуном?? говориться про накат! тобто із заведеним двигуном і без включеної передачі.. бачу народ путає поняття..C#@O$ писав:- на 2108 я 1н раз спробував на вимкнутому двигуні - то руль заклинило замком, від того чуть на навалив в штани. + гальма не працюють якщо вауум стоїть.ibit писав:ому на вимкненій передачі накатом їхати не можна?
у мене відчувається зменшення швидкості.. у мене 4 передача із 40 до 110км/год.... може якби була 5 то б не відчував....SBU_Lviv писав:звичайно що починає....
але якшо при 60 км/год на 5 тій передачі то не відчувається ніякого гальмування!!!
Востаннє редагувалось Сер, 18 квітня 2012, 16:59 користувачем ibit, всього редагувалось 1 раз.
-
жосткоThug писав:C#@O$ писав: - на 2108 я 1н раз спробував на вимкнутому двигуні - то руль заклинило замком, від того чуть на навалив в штани. + гальма не працюють якщо вауум стоїть.![]()
У мене якщо ключ запханий - кермо не блокується (принаймні не у всіх положеннях). Хіба може блокуватися із ключем?
Якось біля дому сів в машину, включив D, знявся з ручніка, викочуюсь до перехрестя - нікого нема. Ну додаю газку, щоб прискоритися і повернути - фіг там! Виявилося, я забув двигун завести![]()
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
ну да.. якшо в 0 положенні. якщо в першому то не блокується.в мене і на 08 і в форді все однаково.Thug писав:У мене якщо ключ запханий - кермо не блокується (принаймні не у всіх положеннях). Хіба може блокуватися із ключем?
- vovka
- Контактна інформація:
ну і шо.. зато розхід 0. і залежить яка горка. от з високого замку я деколи врубую 2 а то й першу і забираю ноги з педалей і їду в сам низ, ще й пригальмовуючи ))) і розхід ноль.ibit писав:ну і толку, машина починає гальмувати..
а на нейтралці розхід 0.8-1 літр в годину чи скільки там.
а ще то небезпечно зимою. а якшо привикнеш то потім не відвикнеш кидати нейтраль..
а ще в разі аварійної ситуації наприклад якщо треба різко рванути вперед - ти потратиш час на включення передачі.
короче в розумних книжка то більш доступно пояснюється :))
- Denzzzil
- Ім'я:Денис
- Номер:7739
- Контактна інформація:
vovka, доречі колись з тобою не погоджувався на їзді з горки напередачі на кальбураторі......я сі вибачєю! реально працює, в мене аж мотор холоднішає, бо нічого там в баняках не взривається ))) 

Денис Автозапчастини
-
- Ім'я:Igor

я кажу про їхду накатом не із горки,(із горки якраз і класно використовувати гальмування мотром коли воно потрібне), а про неспішну їзду коли їдеш по дорозі і включаєш нейтралку щоб машини сама котилась... або на невеличких схилах.., бо мені одні казали що взагалі "НІ НІ" на нейтралці.... а на прохання пояснити, ніякої внятної відповіді...
приклад на пелехатого, там якраз тільки гальмувати двигуном(внизу складне перхрестя), а на трасі де дорога пряма і є купа схилів, то чому б не на нейтралці котитись по них??
і що хіба нейтралка не буде у таких випадках екномніша?
- t309
- Ім'я:t309
- Контактна інформація:
я їду так, розігнався до заданної швидкості чим поскорше а далі тримаеш швидкість постійною, крута горка - на передачі без газу передачу підбираем віднеосно крутості горки щоб швиткість не росла або пригальмовуем паралельно, довга пряма без світлофорів - передача і мінімальний газ, коротка пряма з світлофором - накат до світлофора і догальмовування перед ним двигуном і тільки в кінці гальмами, не крута горка - накатом, якщо розганяется вижче запланованого включаем передачу.
і памятаєм при гальмуванні двигуном в інжектора розхід нульовий при обертах вище 1600-1700!!! думаю це залежить від конкретної системи вприску але у всіх однаково
і памятаєм при гальмуванні двигуном в інжектора розхід нульовий при обертах вище 1600-1700!!! думаю це залежить від конкретної системи вприску але у всіх однаково
https://goo.gl/TcJrkr
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
Ні хабарям, відкатам, порушеням ПДР!
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
я бачив чувака на 2104 ,який котився по схилу з легеньким поворотом на нейтралці і зловив "вуха"
Забракло якраз тих чверть чи пів секунди на включення передачі . Крім того , звичка їздити постійно із забитою передачею і завчасно оцінювати підйоми\спуски і забивати нижчу в мене ще з Рассєї - на ЗІЛу чи УрАЛі не завжди можна забити передачу ,коли воно гружене несеться з сопки
Нікому нічого не нав'язую, але машину з включеною передачею я якось краще відчуваю , прогнозованіше чи що ... принаймі жигуль :)

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- Бодя
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 20 рази
C#@O$, Якщо гальма нажимати помаленько підторможуючись то ок,а якщо сильно то їх хватає на 2-3 "качка". Ну так, але двигун глушу тільки на прямих, ну його [цензура]., щоб заклинуло!!!
- cdrom
- Ім'я:Роман
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Перед світлофорами найчастіше приходиться їхати на нейтралці. Тому що коли червоне світло а ти їдеш 60 - скидаєш на нейтралку і повільно приторможуєш. На передачі - тільки з крутої горки, що не так і часто. Вийняток - зимою
A goal without a plan is just a wish
- AnGeL
- Ім'я:Остап
- Дякував (ла): 28 рази
- Подякували: 29 рази
всьо дуже гарно написано, тільки мене здивував один пунктик:t309 писав:я їду так, розігнався до заданної швидкості чим поскорше а далі тримаеш швидкість постійною, крута горка - на передачі без газу передачу підбираем віднеосно крутості горки щоб швиткість не росла або пригальмовуем паралельно, довга пряма без світлофорів - передача і мінімальний газ, коротка пряма з світлофором - накат до світлофора і догальмовування перед ним двигуном і тільки в кінці гальмами, не крута горка - накатом, якщо розганяется вижче запланованого включаем передачу.
t309 писав:розігнався до заданної швидкості чим поскорше

а так то в мене середній змішаний 100л на 1150 км, тобто 8.8л/100км то так трохи старався економити, а троха і навалював по повній... хз чи то багато чи мало, як на 2.0 з равликом

Хондоводи настільки сурові....
- Ім'я:Денис
- Номер:7739
- Контактна інформація:
на кальбураторах то саме, якщо все справне і не рохдовбане за 1900 бенз не поступає )))t309 писав:і памятаєм при гальмуванні двигуном в інжектора розхід нульовий при обертах вище 1600-1700!!! думаю це залежить від конкретної системи вприску але у всіх однаково
Денис Автозапчастини
- Dark Wind
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Тарас
- Номер:не модний
- Контактна інформація:
та бо в тебе равлик)))) він жере соляруAnGeL писав: для чого розганятись швидко??? саме при активному розгоні спалюється велика кількість пального... наприклад я стараюсь розганятись дуже плавно і повільно, і тоді підтримую задану швидкість.

а на простому 1,6 там шо притиснути і за 5 сек розігнатися до тих 60 чи розганятися за 10 сек до 60 один хер
Путін [цензура].
- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
Хто економить бензин?
А що?помагає?
А що?помагає?

"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
- vovka
- Контактна інформація:
я вчора зекономив :)
їхав в село економно.. тошнив від шелу в районі Грибович до Жовкви зі швидкістю 80, на з горки відпускав газ.. розхід 6.2.. але ше зробив 2 різких обгони.. вже було 5.8.. але раз нажав газ в полік і до 140 і вже відразу 7.0 ))) потім до 6.2 впало )).
паспортний 5.4.. і чесно кажучи я хйз як того добитися :))) колеса підкачав до 2.3 бара. певно треба менші колеса поставити.
їхав в село економно.. тошнив від шелу в районі Грибович до Жовкви зі швидкістю 80, на з горки відпускав газ.. розхід 6.2.. але ше зробив 2 різких обгони.. вже було 5.8.. але раз нажав газ в полік і до 140 і вже відразу 7.0 ))) потім до 6.2 впало )).
паспортний 5.4.. і чесно кажучи я хйз як того добитися :))) колеса підкачав до 2.3 бара. певно треба менші колеса поставити.
-
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 32 рази
AnGeL, я також розганяюсь, як t309 - майже на повному газу до бажаної швидкості, а тоді - 5-ту і підтримую швидкість. На великій потужності двигун дійсно використовує більше палива, але триває це не довго. Крім того - економія часу - більшу відстань долаю з максимально можливою швидкістю.
Хтось питав чому не рекомендують їздити з виключеною передачею - накатом. В цьому режимі відбувається сильне зношення всіх з'єднань - шліцових і шестерень передач із-за коливальних процесів, в яких задіяні великі маси. При включеній передачі майже завжди є натяг (газуєш, або гальмуєш двигуном) і всі зазори вибрані, а не теліпаються туди - сюди.
Хтось питав чому не рекомендують їздити з виключеною передачею - накатом. В цьому режимі відбувається сильне зношення всіх з'єднань - шліцових і шестерень передач із-за коливальних процесів, в яких задіяні великі маси. При включеній передачі майже завжди є натяг (газуєш, або гальмуєш двигуном) і всі зазори вибрані, а не теліпаються туди - сюди.
- vovka
- Контактна інформація:
доречі щодо нейтралки ще є такий пункт в ПДР!
http://law.autoua.net/documents/basic_d ... .html?p=29
http://law.autoua.net/documents/basic_d ... .html?p=29
28.3. На гірських дорогах заборонено:
а) рухатися з непрацюючим двигуном та вимкненими зчепленням або передачею;
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей