Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Продаж автомобіля по довіреності
igorok
Ім'я:Ігор
Стать:чоловік
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:
Re: Продаж автомобіля по довіреності

Повідомлення igorok » Вів, 21 лютого 2012, 18:51

Demyan, Якщо доручення не надає права "володіти" авто, тоді хтось з дорученням "неправомірно заволодів" чужим майном(але правомірно ним користується, бо має доручення, а вньому чітко сказано - користуватись), скоїв ДТП, і буде відповідати за ч.3 Закону він, а не власник.
ч. 3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, завдала шкоди діяльністю щодо його використання, зберігання або утримання, зобов'язана відшкодувати її на загальних підставах.
З цим ти погоджуєшся?

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Вів, 21 лютого 2012, 19:33

Morozov писав:Точно ? Може щей ціну назвеш
я ж написав "походу", не впевнений, але мені здається що так мало б бути, хай страховики мене поправлять
Morozov писав:Яка ще перевірка, ти сам придумав, чи то якісь прогнози на зміни у законодавстві ?
якщо ти з таким не стикався то не треба тут говорити, не однократно чув про те як перевіряли доходи ППшників, зара ФОПівців, а потім просили пояснити звідки при декларації одних доходів вони собі нульцеві машини за готівку беруть. Це звичайно не кожного стосується але знаю реальні приклади.
Morozov писав:Вибач мене, але ти написав якусь дурню, незнаю звідки...
дурню несеш ти, а я тобі тикаю пальцем на неї. Ну поясни, з якої то радості якщо на твоїй машині скоять ДТП і втікнуть в до тебе застосують презумпцію невинності??? тільки якщо хтось зі свідків складе фоторобот або будуть мати якісь зачіпки які з тобою нічого спільного немають, але якщо в них не буде жодних доказів то вчіпляться вони в першу чергу до тебе і якщо ти не покажеш їм договір купівлі-продажу то довіреністю не обійдеться і будеш їм доказувати шо ти не олень. Ти шо не розумієш що довіреність то папірчик який видає одна людина іншій і крапка, вона ніде крім нотаріуса не реєструється. Припустим ти мав машину, одружився, жінка хоче їздити на твоїй машині, ти що їй не даш довіреність? Я розумію що зара простіше, але багато хто так і робить, і це не означає що машина твоєї дружини, це означає що машина твоя а вона може використовувати її при потребі чи бажанні, а довіреність це твій дозвіл.
Morozov писав:Буде бігати за тобою, а ти скажеш "ну ладно поможу я тобі в отриманні грошей, але з тебе фляшка коньяку".
Ти перше підпишись разок на таке а потім кажи. Щоб це все вирішити тобі прийдеться потратити не одну годину часу причому робочого з 9-18, незнаю як тобі а мені деколи тяжко знайти годину-дві для того щоб вирішити чиїсь проблеми.
Кароч, я бачу що змісту пояснювати нема, бо всі такі наївні і самовпевненні шо просто пісєц. Думайте далі що все так безпечно але потім не кажіть: "шо в нас за країна" чи тому подібне, бо попались на тому.
Машина не жінка , помилок не пробачає

Igor2011
Ім'я:Igor
Дякував (ла): 6 рази

Повідомлення Igor2011 » Вів, 21 лютого 2012, 20:25

Morozov писав:Раз ти відкрив то ти краще її і закрий, бо ...
що для того потрібно - просто внизу натиснути "закрити тему" і все?

Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 20:34

Igor2011,
Так :team

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 08:51

Morozov писав:Твоя виписка ? І в ній же говориться що відшкодовує особа що володіє, а не власник.Право на володіння і власності це різні поняття.Володіти - це той хто ним користується си використовує. І до права на власність воно відношення немає.
Все правильно! Тільки володіти на законних правових підставах на основі доручення ти не можеш!!!!! Я вже писав тобі виписку з генерального доручення. Там сказано що ти розпоряджаєшся і користуєшся, а володіння це інша річ. Власник володіє тою річчю, а користувач згідно доручення користується і не є володарем, тобто не володіє нею.
Якби було як ти і ігорок пише то тоді б в доручені писали не даю право користуватися і розпоряджатися, а володіти - але це суперечить, бо доручення не дає право володіння. І тому жоден нотаріус не напише тобі і не завірть таку фразу

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 09:01

Demyan, ти мій останній пост читав? :surprised

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 22 лютого 2012, 09:24

Demyan, :panic
Та ну зрозумій ти, що право власності (власник) це одне,
а право володіння(посідач,користувач, той що утримує) - це інше.
У своїх основних характеристиках володіння (посідання) нагадує право власності: суб'єктами володіння можуть бути ті ж особи, які можуть бути власниками; його об'єктом є майно, що може стати об'єктом права власності.

Водночас ці дві категорії не можна плутати. Право власності є видом прав на речі, виражає стан присвоєння майна. Володіння (посідання) — відображає фактичний стан речей, а не право на речі
А доручення, якраз і дає право на володіння т.з., і дає право розпоряжатись ним
на власний розсуд.

ЦК розрізняє поняття "право володіння" як вид прав на чужі речі і "фактичне володіння" як поняття, що позначає стан знаходження речі у певної особи, яка її тримає. Наприклад, законному володінню присвячені норми ч.2 ст.397 і ст.398 ЦК; фактичному — ч. І, З ст.397, ст.400 ЦК та інші.
Володіє той в кого авто це знаходиться, незалежно на яких правах, є доручення - на законних,
немає ніяких документів (т.п.) - значить заволоділи незаконно.

Все я здаюсь, більше писати тут не буду. :bye
igorok, :cheers

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 10:20

Закон України “Про власність”
Стаття 2. Право власності - це врегульовані законом суспільні
відносини щодо володіння, користування і розпорядження майном.

Бачите що тут всі ті три речі стоять окремо??? Це ЗАКОН. Доручення дає право на користування і розпорядження майном!!!! А володіє майном тільки ВЛАСНИК!

Стаття 4. Здійснення права власності
1. Власник на свій розсуд володіє, користується і
розпоряджається належним йому майном.
А по дорученню ти тільки користуєшся і розпоряджаєшся.

Як вам ще пояснити що то є три різні речі: Володіння, користування і розпорядження згідно законодавства, як і в законі написані окремо???? Чи закон то для вас не основне?

А штраф платить той хто володіє майном!!!!

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 10:26

Demyan писав:А штраф платить той хто володіє майном!!!!
це твій 1-й зальот в цій темі :D Штраф платить той, хто порушив ;)
Ти ігноруєш моє питання, чи як?
igorok писав:Demyan, Якщо доручення не надає права "володіти" авто, тоді хтось з дорученням "неправомірно заволодів" чужим майном(але правомірно ним користується, бо має доручення, а вньому чітко сказано - користуватись), скоїв ДТП, і буде відповідати за ч.3 Закону він, а не власник.Цитата:ч. 3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, завдала шкоди діяльністю щодо його використання, зберігання або утримання, зобов'язана відшкодувати її на загальних підставах.З цим ти погоджуєшся?

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 10:32

igorok писав:це твій 1-й зальот в цій темі Штраф платить той, хто порушив
це не зальот бо мова йде про штраф заподіяний майну іншій особі, яка керує ТЗ як повишеною небезпекою. Адмін штраф платить той хто порушиі - я це писав.
igorok писав:Ти ігноруєш моє питання, чи як?
Ні. Маєш доручення? візьми і подивися чи є в дорученні написано що я такий то такий даю право володіти? Нема і не буде ніколи.
Ще раз читаємо що пише в дорученні: Дорученням Власник дає тобі право Користуватися і розпоряджатися. Володіти він тобі не дає право і не може, бо це не в силах Доручення і порушення чинного законодавства.

І якраз твої ссилки показують що ти користуватися можеш. Але я як власник ТЗ можу піти в любий момент і написати заяву в міліцію і сказати, що ти заволодів моїм майном - тобто вкрав.
Востаннє редагувалось Сер, 22 лютого 2012, 10:38 користувачем Demyan, всього редагувалось 1 раз.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 10:38

Demyan, отже, маючи доручення, яке не дає права володіти, хтось неправомірно заволодів авто, маючи доручення, скоїв дтп і буде відповідати хтось а не власник, дивись ч. 3 Закону який ти навів.

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 10:43

З дорученням ти і не володієш авто, а тільки Користуєшся і розпоряджаєшся :)
igorok писав:Цитата:ч. 3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом,
Так все вірно. Я власник можу піти і написати на тебе заяву що ти (з дорученням) заволодів моїм майном - наприклад кажу, що я позвонив в міліцію і ти не віддаєш мені його. В тому випадку ти неправомірно володієш моїм майном - тобто вкрав. В тому і є ризик Доручення що завжди можна сказати, що ти заволодів і не віддаєш мені майно (якщо до того часу не переоформиш).

А згідно законодавства відповідальність за ТЗ як підвищеної небезпеки несе власник (той хто володіє, має право власності..) і штрафи платить власник і в суд можна подавати на власника.

І щодо ще твого пункта - неправомірне володіння вступить в силу тільки якщо я напишу заяву в міліцію. Інакше можеш кататися (користуватися), зробиш адмін порушення - ти будеш платити, пошкодеш інше майно - я буду платити (якщо ти відразу не погодешся і постраждалі подадуть на мене в суд), але потім з тебе стягну, але якщо перед тим я написав заяву в міліцію, що ти неправомірно заволодів і після того робиш ДТП - ти платиш.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 10:56

Demyan писав:(той хто володіє, має право власності..)
а от це другий зальот, ти сам написав окремо "володіє" та "має право власності"
Demyan писав: Я власник можу піти і написати на тебе заяву що ти (з дорученням) заволодів моїм майном
що у твому розумінні "заволодів" - я що фіктивно офрмив право власності?(ти ототожнюєш поняття власність та володіння)
Доручення дозволяє мені на власний розсуд користуватись та розпоряджатись - не віддаю бо не хочу, маю таке право, бо ти мені його дав, ти повинен скасувати доручення, щоб повернути свою власність, а не писати заяву про "неправомірне володіння", ще раз запитаю, яким чином я можу неправомірно заволодіти майном, якщо володіння - це по твоєму право власності?
П.С. Володіння - це одна з ознак власності, як і користування та розпорядження, але не тотожне поняття. Фактично з дорученням, я фактично рівний в правах з власником, і відрізняємось ми лише тим, що він визнається власником і має юридичний зв,язок з майном, як власник. Я можу робити з майном все те ж, що і власник.

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 11:07

igorok писав: ти повинен скасувати доручення, щоб повернути свою власність
Що повернути? Це і я моя власніть і буде нею і тільки я власник! А по дорученню ти тільки користуєшся і розпоряджаєшся.
igorok писав:Фактично з дорученням, я фактично рівний в правах з власником, і відрізняємось ми лише тим, що він визнається власником і має юридичний зв,язок з майном, як власник. Я можу робити з майном все те ж, що і власник.

Добре маючи генеральне доручення йди і зроби ще одне генеральне доручення на три роки...ти ж власник і можеш робити те ж що і власник :) :)

АААААААААААА я в шоці. :facepalm :facepalm :facepalm
Все я припиняю дискусію, тим ти сказав всі свої знаня в юриспруденції, пояснювати людині, яка пише такі фрази далі не буду.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 11:28

Demyan писав:Що повернути?
Demyan писав:заволодів моїм майном - наприклад кажу, що я позвонив в міліцію і ти не віддаєш мені його.
Виділив жирним, що поврнути (віддати). :)
Demyan писав:Добре маючи генеральне доручення йди і зроби ще одне генеральне доручення на три роки
Дам звичайне доручення на три роки (передоручення), чи знімлю з обліку, поставлю на дружину, для прикладу, і вона дасть гендоручення, чи вона знімить (якщо вписана в доручення) і поставлю на себе і дам таке доручення, і ше купа варіантів, та, це дорого, але я таку можливість маю і обійдусь без власника, я це мав наувазі.
Demyan писав:І щодо ще твого пункта - неправомірне володіння вступить в силу тільки якщо я напишу заяву в міліцію.
Тобто поки ти не написав заяву, я володію правомірно? АААА тим ти сказав всі свої знаня в юриспруденції, пояснювати людині, яка пише такі фрази далі :facepalm
Demyan писав:Я власник можу піти і написати на тебе заяву що ти (з дорученням) заволодів моїм майном - наприклад кажу, що я позвонив в міліцію і ти не віддаєш мені його. В тому випадку ти неправомірно володієш моїм майном - тобто вкрав
Тобто ти через доручення дав мені право користуватись і розпоряджатись майном, а потім пишеш заяву, що я вкрав його???? І це твої знання з юриспруденції? Як я можу красти те, що ти мені сам доручив брати(користуатись) і робити все, що хочу (розпоряджатись)? Це твій третій зальот :D .
Я так розумію, кожен залишиться при своїй думці, автор теми висновки зробив, тобі вдячний за дискусію, надіюсь без образ? Просто висловив свої переконання, і ти їх не змінив. :beer :beer :beer

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 11:44

igorok писав:Тобто поки ти не написав заяву, я володію правомірно?
не Володієш, а правомірно КОРИСТУЄШСЯ І РОЗПОРЯДЖАЄШСЯ, згідно мого доручення. Доречі згідно нових законів ти можеш користуватися і без доручення, а вот розпоряджатися вже не можеш без доручення.
igorok писав:Дам звичайне доручення на три роки (передоручення)
Не зробиш на три роки, ти даш передоручення тільки до терміну яке вказане в твому дорученні. Але питання чому? Ти ж такий самий власник :) і маєш всі ті ж права :).
А якщо власника конфіскують майно - то машину заберуть в тебе і все...але чому ти ж теж власник :).
Після смерті власника родичі спокійно забирають в тебе авто, але чому ти ж теж власник :).
igorok писав:Просто висловив свої переконання, і ти їх не змінив.
:beer :beer :beer
шкода що не змінив - проконсультуйся у юристів.

Автор може закривати тему.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 12:09

Demyan писав:Не зробиш на три роки, ти даш передоручення тільки до терміну яке вказане в твому дорученні. Але питання чому? Ти ж такий самий власник і маєш всі ті ж права .
А власник мені дав на 5 чи 10 років, а ти просив на 3 - дам на 3, а якщо ні, то зніму з обліку, іншими словами, можу, не проблєма.
Я не такий самий власник, я маю практично такі ж права, як власник.
Demyan писав:А якщо власника конфіскують майно - то машину заберуть в тебе і все...але чому ти ж теж власник .Після смерті власника родичі спокійно забирають в тебе авто, але чому ти ж теж власник
Ну тут усе логічно, якщо заберуть майно власника, то і в мене заберуть, то ж не моє майно, його вилучать з мого володіння. Я не такий самий власник, я маю практично такі ж права, як власник.
І коли власник помре, родичі мають право вступити у спадщину, і забрати авто, це логічно, померлий не може претендувати на власність, і я разом з ним також, я ж зним практично рівний в правах, а не з його спадкоємцями, якийсь недоречний приклад ти навів. І Я не такий самий власник, я маю практично такі ж права, як власник.
Demyan писав:проконсультуйся у юристів.
і тобі таке пораджу, консультацію ДАІ тут вже виклали. ;)
Demyan писав:Автор може закривати тему.
+1 :)

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 22 лютого 2012, 12:16

Demyan,
Ти стверджуєш, що ген дорученя це не є підстава для законного володіння ?
Demyan писав:проконсультуйся у юристів.
Прокунсультувався, як і тел довіри даі так і юрист знову підтвердили мої слова.
Більше того, підставою для законного володіня сьогодні навіть не потрібне доручення, достатньо усного договору з власником, наявність тп і страхівки.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 лютого 2012, 12:47

Ну от і порішали, то шо, айда в тему про проїзд кільця?

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 лютого 2012, 13:39

igorok писав:Ну от і порішали, то шо, айда в тему про проїзд кільця?
:D :D :D
шкода, що ніхто більше не підтягується :).

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 19 гостей