З цим ти погоджуєшся?ч. 3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, завдала шкоди діяльністю щодо його використання, зберігання або утримання, зобов'язана відшкодувати її на загальних підставах.
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Продаж автомобіля по довіреності
- igorok
- Ім'я:Ігор
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 5 рази
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
Demyan, Якщо доручення не надає права "володіти" авто, тоді хтось з дорученням "неправомірно заволодів" чужим майном(але правомірно ним користується, бо має доручення, а вньому чітко сказано - користуватись), скоїв ДТП, і буде відповідати за ч.3 Закону він, а не власник.
- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Ярік
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 82 рази
- Контактна інформація:
Re: Продаж автомобіля по довіреності
я ж написав "походу", не впевнений, але мені здається що так мало б бути, хай страховики мене поправлятьMorozov писав:Точно ? Може щей ціну назвеш
якщо ти з таким не стикався то не треба тут говорити, не однократно чув про те як перевіряли доходи ППшників, зара ФОПівців, а потім просили пояснити звідки при декларації одних доходів вони собі нульцеві машини за готівку беруть. Це звичайно не кожного стосується але знаю реальні приклади.Morozov писав:Яка ще перевірка, ти сам придумав, чи то якісь прогнози на зміни у законодавстві ?
дурню несеш ти, а я тобі тикаю пальцем на неї. Ну поясни, з якої то радості якщо на твоїй машині скоять ДТП і втікнуть в до тебе застосують презумпцію невинності??? тільки якщо хтось зі свідків складе фоторобот або будуть мати якісь зачіпки які з тобою нічого спільного немають, але якщо в них не буде жодних доказів то вчіпляться вони в першу чергу до тебе і якщо ти не покажеш їм договір купівлі-продажу то довіреністю не обійдеться і будеш їм доказувати шо ти не олень. Ти шо не розумієш що довіреність то папірчик який видає одна людина іншій і крапка, вона ніде крім нотаріуса не реєструється. Припустим ти мав машину, одружився, жінка хоче їздити на твоїй машині, ти що їй не даш довіреність? Я розумію що зара простіше, але багато хто так і робить, і це не означає що машина твоєї дружини, це означає що машина твоя а вона може використовувати її при потребі чи бажанні, а довіреність це твій дозвіл.Morozov писав:Вибач мене, але ти написав якусь дурню, незнаю звідки...
Ти перше підпишись разок на таке а потім кажи. Щоб це все вирішити тобі прийдеться потратити не одну годину часу причому робочого з 9-18, незнаю як тобі а мені деколи тяжко знайти годину-дві для того щоб вирішити чиїсь проблеми.Morozov писав:Буде бігати за тобою, а ти скажеш "ну ладно поможу я тобі в отриманні грошей, але з тебе фляшка коньяку".
Кароч, я бачу що змісту пояснювати нема, бо всі такі наївні і самовпевненні шо просто пісєц. Думайте далі що все так безпечно але потім не кажіть: "шо в нас за країна" чи тому подібне, бо попались на тому.
Машина не жінка , помилок не пробачає
- Igor2011
- Ім'я:Igor
- Дякував (ла): 6 рази
що для того потрібно - просто внизу натиснути "закрити тему" і все?Morozov писав:Раз ти відкрив то ти краще її і закрий, бо ...
Igor2011,
Так
Так

-
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Все правильно! Тільки володіти на законних правових підставах на основі доручення ти не можеш!!!!! Я вже писав тобі виписку з генерального доручення. Там сказано що ти розпоряджаєшся і користуєшся, а володіння це інша річ. Власник володіє тою річчю, а користувач згідно доручення користується і не є володарем, тобто не володіє нею.Morozov писав:Твоя виписка ? І в ній же говориться що відшкодовує особа що володіє, а не власник.Право на володіння і власності це різні поняття.Володіти - це той хто ним користується си використовує. І до права на власність воно відношення немає.
Якби було як ти і ігорок пише то тоді б в доручені писали не даю право користуватися і розпоряджатися, а володіти - але це суперечить, бо доручення не дає право володіння. І тому жоден нотаріус не напише тобі і не завірть таку фразу
- igorok
- Контактна інформація:
Demyan, ти мій останній пост читав? 

Demyan,
Та ну зрозумій ти, що право власності (власник) це одне,
а право володіння(посідач,користувач, той що утримує) - це інше.
на власний розсуд.
немає ніяких документів (т.п.) - значить заволоділи незаконно.
Все я здаюсь, більше писати тут не буду.
igorok,

Та ну зрозумій ти, що право власності (власник) це одне,
а право володіння(посідач,користувач, той що утримує) - це інше.
А доручення, якраз і дає право на володіння т.з., і дає право розпоряжатись нимУ своїх основних характеристиках володіння (посідання) нагадує право власності: суб'єктами володіння можуть бути ті ж особи, які можуть бути власниками; його об'єктом є майно, що може стати об'єктом права власності.
Водночас ці дві категорії не можна плутати. Право власності є видом прав на речі, виражає стан присвоєння майна. Володіння (посідання) — відображає фактичний стан речей, а не право на речі
на власний розсуд.
Володіє той в кого авто це знаходиться, незалежно на яких правах, є доручення - на законних,ЦК розрізняє поняття "право володіння" як вид прав на чужі речі і "фактичне володіння" як поняття, що позначає стан знаходження речі у певної особи, яка її тримає. Наприклад, законному володінню присвячені норми ч.2 ст.397 і ст.398 ЦК; фактичному — ч. І, З ст.397, ст.400 ЦК та інші.
немає ніяких документів (т.п.) - значить заволоділи незаконно.
Все я здаюсь, більше писати тут не буду.

igorok,

-
- Контактна інформація:
Закон України “Про власність”
Стаття 2. Право власності - це врегульовані законом суспільні
відносини щодо володіння, користування і розпорядження майном.
Бачите що тут всі ті три речі стоять окремо??? Це ЗАКОН. Доручення дає право на користування і розпорядження майном!!!! А володіє майном тільки ВЛАСНИК!
Стаття 4. Здійснення права власності
1. Власник на свій розсуд володіє, користується і
розпоряджається належним йому майном.
А по дорученню ти тільки користуєшся і розпоряджаєшся.
Як вам ще пояснити що то є три різні речі: Володіння, користування і розпорядження згідно законодавства, як і в законі написані окремо???? Чи закон то для вас не основне?
А штраф платить той хто володіє майном!!!!
Стаття 2. Право власності - це врегульовані законом суспільні
відносини щодо володіння, користування і розпорядження майном.
Бачите що тут всі ті три речі стоять окремо??? Це ЗАКОН. Доручення дає право на користування і розпорядження майном!!!! А володіє майном тільки ВЛАСНИК!
Стаття 4. Здійснення права власності
1. Власник на свій розсуд володіє, користується і
розпоряджається належним йому майном.
А по дорученню ти тільки користуєшся і розпоряджаєшся.
Як вам ще пояснити що то є три різні речі: Володіння, користування і розпорядження згідно законодавства, як і в законі написані окремо???? Чи закон то для вас не основне?
А штраф платить той хто володіє майном!!!!
- igorok
- Контактна інформація:
це твій 1-й зальот в цій теміDemyan писав:А штраф платить той хто володіє майном!!!!

Ти ігноруєш моє питання, чи як?
igorok писав:Demyan, Якщо доручення не надає права "володіти" авто, тоді хтось з дорученням "неправомірно заволодів" чужим майном(але правомірно ним користується, бо має доручення, а вньому чітко сказано - користуватись), скоїв ДТП, і буде відповідати за ч.3 Закону він, а не власник.Цитата:ч. 3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, завдала шкоди діяльністю щодо його використання, зберігання або утримання, зобов'язана відшкодувати її на загальних підставах.З цим ти погоджуєшся?
-
- Контактна інформація:
це не зальот бо мова йде про штраф заподіяний майну іншій особі, яка керує ТЗ як повишеною небезпекою. Адмін штраф платить той хто порушиі - я це писав.igorok писав:це твій 1-й зальот в цій темі Штраф платить той, хто порушив
Ні. Маєш доручення? візьми і подивися чи є в дорученні написано що я такий то такий даю право володіти? Нема і не буде ніколи.igorok писав:Ти ігноруєш моє питання, чи як?
Ще раз читаємо що пише в дорученні: Дорученням Власник дає тобі право Користуватися і розпоряджатися. Володіти він тобі не дає право і не може, бо це не в силах Доручення і порушення чинного законодавства.
І якраз твої ссилки показують що ти користуватися можеш. Але я як власник ТЗ можу піти в любий момент і написати заяву в міліцію і сказати, що ти заволодів моїм майном - тобто вкрав.
Востаннє редагувалось Сер, 22 лютого 2012, 10:38 користувачем Demyan, всього редагувалось 1 раз.
- igorok
- Контактна інформація:
Demyan, отже, маючи доручення, яке не дає права володіти, хтось неправомірно заволодів авто, маючи доручення, скоїв дтп і буде відповідати хтось а не власник, дивись ч. 3 Закону який ти навів.
-
- Контактна інформація:
З дорученням ти і не володієш авто, а тільки Користуєшся і розпоряджаєшся :)
А згідно законодавства відповідальність за ТЗ як підвищеної небезпеки несе власник (той хто володіє, має право власності..) і штрафи платить власник і в суд можна подавати на власника.
І щодо ще твого пункта - неправомірне володіння вступить в силу тільки якщо я напишу заяву в міліцію. Інакше можеш кататися (користуватися), зробиш адмін порушення - ти будеш платити, пошкодеш інше майно - я буду платити (якщо ти відразу не погодешся і постраждалі подадуть на мене в суд), але потім з тебе стягну, але якщо перед тим я написав заяву в міліцію, що ти неправомірно заволодів і після того робиш ДТП - ти платиш.
Так все вірно. Я власник можу піти і написати на тебе заяву що ти (з дорученням) заволодів моїм майном - наприклад кажу, що я позвонив в міліцію і ти не віддаєш мені його. В тому випадку ти неправомірно володієш моїм майном - тобто вкрав. В тому і є ризик Доручення що завжди можна сказати, що ти заволодів і не віддаєш мені майно (якщо до того часу не переоформиш).igorok писав:Цитата:ч. 3. Особа, яка неправомірно заволоділа транспортним засобом,
А згідно законодавства відповідальність за ТЗ як підвищеної небезпеки несе власник (той хто володіє, має право власності..) і штрафи платить власник і в суд можна подавати на власника.
І щодо ще твого пункта - неправомірне володіння вступить в силу тільки якщо я напишу заяву в міліцію. Інакше можеш кататися (користуватися), зробиш адмін порушення - ти будеш платити, пошкодеш інше майно - я буду платити (якщо ти відразу не погодешся і постраждалі подадуть на мене в суд), але потім з тебе стягну, але якщо перед тим я написав заяву в міліцію, що ти неправомірно заволодів і після того робиш ДТП - ти платиш.
- igorok
- Контактна інформація:
а от це другий зальот, ти сам написав окремо "володіє" та "має право власності"Demyan писав:(той хто володіє, має право власності..)
що у твому розумінні "заволодів" - я що фіктивно офрмив право власності?(ти ототожнюєш поняття власність та володіння)Demyan писав: Я власник можу піти і написати на тебе заяву що ти (з дорученням) заволодів моїм майном
Доручення дозволяє мені на власний розсуд користуватись та розпоряджатись - не віддаю бо не хочу, маю таке право, бо ти мені його дав, ти повинен скасувати доручення, щоб повернути свою власність, а не писати заяву про "неправомірне володіння", ще раз запитаю, яким чином я можу неправомірно заволодіти майном, якщо володіння - це по твоєму право власності?
П.С. Володіння - це одна з ознак власності, як і користування та розпорядження, але не тотожне поняття. Фактично з дорученням, я фактично рівний в правах з власником, і відрізняємось ми лише тим, що він визнається власником і має юридичний зв,язок з майном, як власник. Я можу робити з майном все те ж, що і власник.
-
- Контактна інформація:
Що повернути? Це і я моя власніть і буде нею і тільки я власник! А по дорученню ти тільки користуєшся і розпоряджаєшся.igorok писав: ти повинен скасувати доручення, щоб повернути свою власність
igorok писав:Фактично з дорученням, я фактично рівний в правах з власником, і відрізняємось ми лише тим, що він визнається власником і має юридичний зв,язок з майном, як власник. Я можу робити з майном все те ж, що і власник.
Добре маючи генеральне доручення йди і зроби ще одне генеральне доручення на три роки...ти ж власник і можеш робити те ж що і власник :) :)
АААААААААААА я в шоці.

Все я припиняю дискусію, тим ти сказав всі свої знаня в юриспруденції, пояснювати людині, яка пише такі фрази далі не буду.
- igorok
- Контактна інформація:
Demyan писав:Що повернути?
Виділив жирним, що поврнути (віддати). :)Demyan писав:заволодів моїм майном - наприклад кажу, що я позвонив в міліцію і ти не віддаєш мені його.
Дам звичайне доручення на три роки (передоручення), чи знімлю з обліку, поставлю на дружину, для прикладу, і вона дасть гендоручення, чи вона знімить (якщо вписана в доручення) і поставлю на себе і дам таке доручення, і ше купа варіантів, та, це дорого, але я таку можливість маю і обійдусь без власника, я це мав наувазі.Demyan писав:Добре маючи генеральне доручення йди і зроби ще одне генеральне доручення на три роки
Тобто поки ти не написав заяву, я володію правомірно? АААА тим ти сказав всі свої знаня в юриспруденції, пояснювати людині, яка пише такі фрази даліDemyan писав:І щодо ще твого пункта - неправомірне володіння вступить в силу тільки якщо я напишу заяву в міліцію.

Тобто ти через доручення дав мені право користуватись і розпоряджатись майном, а потім пишеш заяву, що я вкрав його???? І це твої знання з юриспруденції? Як я можу красти те, що ти мені сам доручив брати(користуатись) і робити все, що хочу (розпоряджатись)? Це твій третій зальотDemyan писав:Я власник можу піти і написати на тебе заяву що ти (з дорученням) заволодів моїм майном - наприклад кажу, що я позвонив в міліцію і ти не віддаєш мені його. В тому випадку ти неправомірно володієш моїм майном - тобто вкрав

Я так розумію, кожен залишиться при своїй думці, автор теми висновки зробив, тобі вдячний за дискусію, надіюсь без образ? Просто висловив свої переконання, і ти їх не змінив.

-
- Контактна інформація:
не Володієш, а правомірно КОРИСТУЄШСЯ І РОЗПОРЯДЖАЄШСЯ, згідно мого доручення. Доречі згідно нових законів ти можеш користуватися і без доручення, а вот розпоряджатися вже не можеш без доручення.igorok писав:Тобто поки ти не написав заяву, я володію правомірно?
Не зробиш на три роки, ти даш передоручення тільки до терміну яке вказане в твому дорученні. Але питання чому? Ти ж такий самий власник :) і маєш всі ті ж права :).igorok писав:Дам звичайне доручення на три роки (передоручення)
А якщо власника конфіскують майно - то машину заберуть в тебе і все...але чому ти ж теж власник :).
Після смерті власника родичі спокійно забирають в тебе авто, але чому ти ж теж власник :).
igorok писав:Просто висловив свої переконання, і ти їх не змінив.

шкода що не змінив - проконсультуйся у юристів.
Автор може закривати тему.
- igorok
- Контактна інформація:
А власник мені дав на 5 чи 10 років, а ти просив на 3 - дам на 3, а якщо ні, то зніму з обліку, іншими словами, можу, не проблєма.Demyan писав:Не зробиш на три роки, ти даш передоручення тільки до терміну яке вказане в твому дорученні. Але питання чому? Ти ж такий самий власник і маєш всі ті ж права .
Я не такий самий власник, я маю практично такі ж права, як власник.
Ну тут усе логічно, якщо заберуть майно власника, то і в мене заберуть, то ж не моє майно, його вилучать з мого володіння. Я не такий самий власник, я маю практично такі ж права, як власник.Demyan писав:А якщо власника конфіскують майно - то машину заберуть в тебе і все...але чому ти ж теж власник .Після смерті власника родичі спокійно забирають в тебе авто, але чому ти ж теж власник
І коли власник помре, родичі мають право вступити у спадщину, і забрати авто, це логічно, померлий не може претендувати на власність, і я разом з ним також, я ж зним практично рівний в правах, а не з його спадкоємцями, якийсь недоречний приклад ти навів. І Я не такий самий власник, я маю практично такі ж права, як власник.
і тобі таке пораджу, консультацію ДАІ тут вже виклали.Demyan писав:проконсультуйся у юристів.

+1 :)Demyan писав:Автор може закривати тему.
Demyan,
Ти стверджуєш, що ген дорученя це не є підстава для законного володіння ?
Більше того, підставою для законного володіня сьогодні навіть не потрібне доручення, достатньо усного договору з власником, наявність тп і страхівки.
Ти стверджуєш, що ген дорученя це не є підстава для законного володіння ?
Прокунсультувався, як і тел довіри даі так і юрист знову підтвердили мої слова.Demyan писав:проконсультуйся у юристів.
Більше того, підставою для законного володіня сьогодні навіть не потрібне доручення, достатньо усного договору з власником, наявність тп і страхівки.
- igorok
- Контактна інформація:
Ну от і порішали, то шо, айда в тему про проїзд кільця?
-
- Контактна інформація:
igorok писав:Ну от і порішали, то шо, айда в тему про проїзд кільця?

шкода, що ніхто більше не підтягується :).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей