Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Продаж автомобіля по довіреності
Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Стать:чоловік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:
Re: Продаж автомобіля по довіреності

Повідомлення Jarevych » Вів, 21 лютого 2012, 13:42

Morozov писав:Чим ? Ну є, ну і що ??? Захочуть конфіскувати, так це проблема людини що купила, чи тої що продала ?
Уяви собі, ти приватний підприємець, який здає звіт по прибуткам 6-7 тис гри в місяць, в основному так і є, декларуєш такі ж доходи, і тут в тебе появляється у власності машина за 10 куо, зразу постає питання звідки? потім ти її продаєш по довіреності, купляєш в салоні іншу, відповідно знову реєструєш на себе, і опа, ти за рік-два на собі маєш дві машини загальною вартістю в 150-200 тис грн., а в той час по деклараціях ти відзвітував дохід у розмірі 140-150 тис. грн. Як ти думаєш, податкова повірить що ти живеш собі у збиток або з мінімальним доходом? їм побарабану твоя довіреність, в них є власність і цифри, все решта їм до фєні.
Morozov писав:Тут на форумі хто описував таку ситуацію, і сказав що просто подзвинили з даі, він все обяснив і на тому крапка.
бачу, і я впевнений що це просто фарт, або тіп не пручався, і просто признав свою вину, і він її не збив, а зачепив, а це різні ступені міри покарання. Та і власник зі своєї сторони надав їм всю потрібну інфу, вони її перевірили, їм все підійшло і вони закрили справу. А от уяви випадок якби не було інфи, або вона була неправильною? За таке можна і статтю схопити за дачу неправдивих даних, або приховування інформайції стосовно злочинця, а про те знаєш ти правдиву інфу чи ні їх не хвилює, припишуть і все.
Morozov писав:Штрафи виписують водієві, а не автомобілю чи його власнику,
така неприємність була тільки коли були "листи щастя".
да ладно, чомусь тільки в графі адреси вписують адресу, яка вказана в тех паспорті, а вона зареєстрована на власника, хіба що порушник лоханеться і підпише постанову на місці і без суда і слєдствія зобовяжеться оплатити порушення ПДР в касу.
Morozov писав:Точно ? а нелюдині яка купила страховий договір ? Новий власник буде до тебе приїзждати і просити що б ти йому продовжив договір страхування ?
WOW! геніально, ти не забув що страховки зара 1-го типу, і як правило коли купляють машину в якої є страховка то її не їдуть переробляти, бо нема смислу. От тоді і виникають такі питання. То я знаю по собі, бо навіть якщо ти вписаний в тех паспорт, то все рівно отримує виплату власник. Виключення тільки тоді коли одразу зробити страховку на себе, але це рідкість. Звичайно можна дістати страхову до ручки і зробити так щоб вони виплатили кошти потерпілому, але незнаю як в кого, але в мене так не вийшло, занадто геморно.
Машина не жінка , помилок не пробачає

Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 13:55

Jarevych,
Ти знайомий з дпа, чи просто гаваріть ?
Від коли потрібно пояснювати звідки втебе гроші ?
Jarevych писав:А от уяви випадок якби не було інфи,
Читай уважно, зробити копію доручення, і якщо виникне така ситуація показати його, крім того є запис у нотаріуса.
Jarevych писав:яка вказана в тех паспорті,
Вписують місце проживання порушника.
Jarevych писав:WOW! геніально, ти не забув що страховки зара 1-го типу,
:shout :shout :shout Таки дійсногеніально.
Подумай що ти написав, виплату видають постраждалій стороні,
яка тут небезпека для людини що продала по дорученню

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Вів, 21 лютого 2012, 13:58

Jarevych писав:да ладно, чомусь тільки в графі адреси вписують адресу, яка вказана в тех паспорті, а вона зареєстрована на власника,
не в техпаспорті, а у водійському посвідчені. ;)

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 14:00

igorok писав:а у водійському посвідчені.
Там не вказано адреси водія.

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Вів, 21 лютого 2012, 14:00

Jarevych писав:Тут на форумі хто описував таку ситуацію, і сказав що просто подзвинили з даі, він все обяснив і на тому крапка.
Я описував. В брата була така ситуація але я не пам"ятаю чи він їздив писати заяву, шо авто дійсно продане і він ним не користувався...
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 21 лютого 2012, 14:04

Morozov писав:До чого це належить адмін чи кримінал ?
Цивільно-правова відповідальність

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Вів, 21 лютого 2012, 14:09

Morozov писав:Там не вказано адреси водія.
:oops точно, ну але мені завжди писали ту адресу, яку я називав, а не з техпаспорта.
Demyan писав:Цивільно-правова відповідальність
нема такої )))

Jarevych
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Вів, 21 лютого 2012, 14:10

Morozov писав:Ти знайомий з дпа, чи просто гаваріть ?
ні, але стикався з вище описаною ситуацією, в результаті чого людина попала на серйозну суму.
Morozov писав:Читай уважно, зробити копію доручення, і якщо виникне така ситуація показати його, крім того є запис у нотаріуса.
добре, а де доказ що в той момент не ти був за кермом? авто ж твоє?
а довіреність... ну добре ти її видав, ти довірив людині їздити на твому авто, а чи він буде їздити чи ти то побарабану, в МРЕО записані твої дані, а це першочергове джерело, а як прийдеться доводити свою невинніст то і до нотаріуса підете і свідків шукати будете і алібі, але це все вже буде в твої інтересах а не в слідчих. А подзвонити з притензією до тебе можуть навіть не через місяць, а можуть і за рік. В мене було таке що мій телефон під час злочину зареєструвався на базовій в тому районі, і через рік до мене подзвонили, добре що в мене було залізне алібі підтверджене документально в тій жеж міліції, але тим не менше, якби такого не було, тиб памятав де ти був скажімо 17 серпня 2011 року? ну якби це була не якась там "знамінатєльна" дата?
Morozov писав:Вписують місце проживання порушника.
вони можуть запитати чи адреса в тех паспорті правильна, але це не означає що винуватець скаже "ні".
Morozov писав:Таки дійсногеніально.
Подумай що ти написав, виплату видають постраждалій стороні,
яка тут небезпека для людини що продала по дорученню
Добре, ситуація, доганяє мене машина, він винний, я постраждалий, але я вписаний в тех паспорт як співвласник. Їду в страхову і пишу заяву про ДТП, збираю всі документи і гойра, справа пішла в рух, але... авто не моє, а законного власника, відповідно хто має ремонтувати? власник, ну або робити все що захоче з тими грішми. Відповідно до того всього додається реквізити банківського рахунку власника, бо машина його, а я всього навсього правий в ДТП, а постраждалим є власник, оскільки саме його авто постраждало!
igorok писав:не в техпаспорті, а у водійському посвідчені.
igorok писав: ну але мені завжди писали ту адресу, яку я називав, а не з техпаспорта.
а якщо ти не кажеш їм адресу то використовують адресу з тех. паспорта
Завязуйте з тим, реально задовбався пояснювати, дай бог щоб такого не ставалось, але від того застрахуватись не можливо.
*Всі вище описані приклади передані загальним змістом з власного досвіду, але видозмінені з метою уникнення використання в якості доказів по жодній із адмін чи кримінальних справ.
Востаннє редагувалось Вів, 21 лютого 2012, 14:12 користувачем Jarevych, всього редагувалось 1 раз.

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 14:11

igorok,
Часто вона одинакова, але не всі інспектори цим переймаються, для них головне виписати постанову :sing

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 14:21

Jarevych,
В нас я можу бути безробітним, і купувати хоч потри авто щороку,
неможе такого бути що дпа прийшла і сказала звітки у вас гроші, незалежно чи ти пп, чи безробітний (за юр.осіб і дер службовців незнаю).
Jarevych писав:ти був за кермом?
презумпція невинності, плюс твої свідчення що ти передав авто, і про
це є дакомент.
Jarevych писав:вони можуть запитати чи адреса в тех паспорті правильна,
Як адреса в тп може бути неправильною ???
а питають "де проживаєте", або взагалі нічогоне питають.
Jarevych писав:а постраждалим є власник, оскільки саме його авто постраждало!
То чим це погано для "власника" :surprised
от для людини що купила це буде проблемою, але ми говоримо не про купівлю %)
Доречі, після купівлі договір можна переоформити на нового власника.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Вів, 21 лютого 2012, 14:36

Morozov писав:Ти знайомий з дпа, чи просто гаваріть ?
не в тему, але про дпа:
Колишнім клієнтам банків, які не могли платити за іпотечним кредитом, рік тому найбільшим лихом в своєму житті вважали колекторів. Але тепер їм доведеться стати клієнтами Податкової.

Виявляється, що коли вони віддали банку свою квартиру, а той списав решту боргу, вони отримали прибуток. І з цього прибутку мають сплатити подохідний податок у розмірі 15-17%. Тобто, в очах податківців, вони заробили на цій операції, і мають поділитися з державою.

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 21 лютого 2012, 15:31

igorok писав:
Morozov писав:Там не вказано адреси водія.
:oops точно, ну але мені завжди писали ту адресу, яку я називав, а не з техпаспорта.
Demyan писав:Цивільно-правова відповідальність
нема такої )))
igorok в Тебе це вже другий зальот в тій темі
перший адреса в правах :) :sing
і другий
про цивільно правову відповідальність
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1961-15
Цивільно-правова відповідальність є одна із форм державного примусу, пов'язана з застосуванням санкцій майнового характеру, спрямованих на відновлення порушених прав і стимулювання нормальних ринкових відносин і полягає в стягненні неустойки, штрафу або пені.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Вів, 21 лютого 2012, 15:43

Demyan, :oops Мене вчили розрізняти Кримінальну, Адміністративну, та Матеріальну відповідальності.
Але всерівно, власник відповідати за дії, скоєні іншою людиною, пов,язані з його майном, не може.

Igor2011
Ім'я:Igor
Дякував (ла): 6 рази

Повідомлення Igor2011 » Вів, 21 лютого 2012, 15:48

Оскільки я відкрив цю тему, то, прочитавши все сказане вище, дозволю собі зробити висновок - продавати авто по довіреності не бажано, бо зекономивши 300-400 у.е., є шанс при відповідному збігу обставин отримати проблеми.

Jarevych
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Вів, 21 лютого 2012, 15:55

Morozov писав:В нас я можу бути безробітним, і купувати хоч потри авто щороку,
Це до тих пір поки не почнеться перевірка декларування доходів громадян
Morozov писав:неможе такого бути що дпа прийшла і сказала звітки у вас гроші, незалежно чи ти пп, чи безробітний (за юр.осіб і дер службовців незнаю).
повір мені, може.
Morozov писав:презумпція невинності, плюс твої свідчення що ти передав авто, і про
це є дакомент.
Презумпція невинності (від латів.(латинський) praesumptio — припущення), в праві положення, згідно з яким обвинувачений не вважається винним, поки його провина не буде доведена у встановленому законом порядку.
звідми випливає що якщо не знаходиться винний, то ти як власник автоматично стаєш підозрюваним, і тут вже презумпція невинності неканає, а довіреність... вона тут не причому, тут хіба договір купівлі продажу спасе.
Morozov писав:Як адреса в тп може бути неправильною ???
мається на увазі не тою, за якою проживає правопорушник.
Morozov писав:а питають "де проживаєте", або взагалі нічогоне питають.
от я прог то саме
Morozov писав:То чим це погано для "власника" :surprised
тим що той хто купив авто буде тебе харити щоб ти йому допоміг.
Morozov писав:Доречі, після купівлі договір можна переоформити на нового власника.
можна, але походу це платно, та і шось мені не віриться що людина яка не хотіла переоформляти авто буде бавитись з цивілкою

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 15:58

Igor2011,
Igor2011 писав:бо зекономивши 300-400 у.е.,
:shock Зняття при продажу значно дешевше десь до 500 гр,
до тогож багато хто ставить умову що няття оплачує покупець,
діло в тому чи знайдеться людина яка захаче твоє авто на таких умовах.
Igor2011 писав:є шанс при відповідному збігу обставин отримати проблеми.
:facepalm

Раз ти відкрив то ти краще її і закрий, бо ...
Востаннє редагувалось Вів, 21 лютого 2012, 16:06 користувачем Morozov, всього редагувалось 1 раз.

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 16:03

Jarevych писав:можна, але походу це платно,
Точно ? Може щей ціну назвеш :sing
Jarevych писав:поки не почнеться перевірка
Яка ще перевірка, ти сам придумав, чи то якісь прогнози на зміни у законодавстві ?
Jarevych писав:звідми випливає що якщо не знаходиться винний, то ти як власник автоматично стаєш підозрюваним, і тут вже презумпція невинності неканає, а довіреність... вона тут не причому, тут хіба договір купівлі продажу спасе.
Вибач мене, але ти написав якусь дурню, незнаю звідки... :boxed
Jarevych писав:харити щоб ти йому допоміг.
Буде бігати за тобою, а ти скажеш "ну ладно поможу я тобі в отриманні грошей, але з тебе фляшка коньяку". :beer

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 21 лютого 2012, 16:11

Morozov писав:Зняття при продажу значно дешевше десь до 500 гр,
а постановка ? то ж все лягає на плечі покупця. от і 400-500 уо.
і тут вже велике питання чи покупцю настільик треба твоя машина ))) чи він піде пошукає більш зговорчівого.

зараз можна їздити і без довіреності. я так і їжджу. от в разі чогось власник і буде доказувати шо він мені дав техпаспорт, а собі буде придумувати алібі, де він був в той день і шо робив :) тобто теоретично (наголошую на слові теоретично, бо я нічого такого робити не планую :D ) його притягнути до відповідальності можна (всі ж знають як в нас тяжко доказати шо не верблюд).

та і навіть якшо власник виписує довіреність то він же все одно залишається з правом управляти і розпоряджатися машиною!. хіба нє ?
по закону він же має повне право прийти скажімо до мене на стоянку, взяти в мене ключі, сісти і поїхати :)

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Вів, 21 лютого 2012, 16:13

igorok писав:Але всерівно, власник відповідати за дії, скоєні іншою людиною, пов,язані з його майном, не може.
згідно законодавства може якщо це майно підвищеної небезпеки.

Morozov

Повідомлення Morozov » Вів, 21 лютого 2012, 16:31

Demyan,
Тану опять 25
2. Шкода, завдана джерелом підвищеної небезпеки, відшкодовується особою, яка на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку.
Твоя виписка ? І в ній же говориться що відшкодовує особа що володіє, а не власник.
Право на володіння і власності це різні поняття.Володіти - це той хто ним користується си використовує. І до права на власність воно відношення немає.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей