Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Геометрія ВАЗа, або 8V vs 16v
- Dj kvass
- Президент клубу
- Ім'я:Василь Степанович
- Стать:чоловік
- Номер:0020
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Постало питання, відповіді тіки конструктив, без оффу!
Питання такого плану чому 16 клапанна голова дає більший приріст потужності аніж 8ми клапанна...вот шо я нарахував.
Розглянем суто по тюнінгу.
.......................................................................................................
8V
Всі відомо що на вісьми клапанну голову ВАЗа мотора 083 стають клапана від Бехи мтора М10 з розмірами впуск 40мм випуск 34мм
Задача така шоб загнати більшу кількість суміші за одиницю часу треба більшу площу отже.
S(впуск)=Пd²/4=3,14х40²/4=1250мм²
S(випуск)=Пd²/4=3,14х34²/4=908мм²
............................................................................................................
16V
Тоже саме тільки множем на 2 тому шо клапани2, відповідно дільник стає не 4 а 2(вчіть матиматику)
Найкращий і доступний варіант на 16V стають клапанна від Фольца мотора ABF з 32мм на впуск і 28 на випуск.
отже..
S(впуск)=Пd²/2=3,14х32²/4=1600мм²
S(випуск)=Пd²/2=3,14х28²/4=1230мм²
...........................................................................................................
Як показав аналіз 1600 є більше ніж 1250, та 1230 більше 908.
Отже про шо боролись на то і на поролись, 16 шлапків запустить більше суміш в камеру згорання отже мотор получить більше енергії отже більше потужності зніметься. так само легко він викине всі спалені гази..
АЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????
Є ше таке поняття як розпредвал, тобто підйом клапана і час його відкриття, тобто фаза!
їдем далі.
Чим довше відкритий клапан і чим дальше він запханий в блок тим більше завалить суміші!?
отже матиматика далі....
...........................................................................................................
на всьмиклапанну бошку я найшов самий гострий вал з параметрами 13.2 на впуск і 12.8 на випуск.
Отже порахуєм на який обєм відкриті клапанна.
V(впуск)=13.2х1250=16500мм кубічних
V(випуск)=12,8х908=11622мм куб
.............................................................................................................16V
Найбыльший вал зщ параметрами шо я найшов 9,7х9.7(впускхвипуск)
V(впуск)=9,7х1600=15520мм кубічних
V(випуск)=9.7х1230=12000мм куб
............................................................................................................
Бачим шо тут параметри таки майже однакові!!!!
Так чому для 8V 160 коней то прєдєл, адля 16 шлапакового 200 то реал!!??????
Питання такого плану чому 16 клапанна голова дає більший приріст потужності аніж 8ми клапанна...вот шо я нарахував.
Розглянем суто по тюнінгу.
.......................................................................................................
8V
Всі відомо що на вісьми клапанну голову ВАЗа мотора 083 стають клапана від Бехи мтора М10 з розмірами впуск 40мм випуск 34мм
Задача така шоб загнати більшу кількість суміші за одиницю часу треба більшу площу отже.
S(впуск)=Пd²/4=3,14х40²/4=1250мм²
S(випуск)=Пd²/4=3,14х34²/4=908мм²
16V
Тоже саме тільки множем на 2 тому шо клапани2, відповідно дільник стає не 4 а 2(вчіть матиматику)
Найкращий і доступний варіант на 16V стають клапанна від Фольца мотора ABF з 32мм на впуск і 28 на випуск.
отже..
S(впуск)=Пd²/2=3,14х32²/4=1600мм²
S(випуск)=Пd²/2=3,14х28²/4=1230мм²
Як показав аналіз 1600 є більше ніж 1250, та 1230 більше 908.
Отже про шо боролись на то і на поролись, 16 шлапків запустить більше суміш в камеру згорання отже мотор получить більше енергії отже більше потужності зніметься. так само легко він викине всі спалені гази..
АЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????
Є ше таке поняття як розпредвал, тобто підйом клапана і час його відкриття, тобто фаза!
їдем далі.
Чим довше відкритий клапан і чим дальше він запханий в блок тим більше завалить суміші!?
отже матиматика далі....
на всьмиклапанну бошку я найшов самий гострий вал з параметрами 13.2 на впуск і 12.8 на випуск.
Отже порахуєм на який обєм відкриті клапанна.
V(впуск)=13.2х1250=16500мм кубічних
V(випуск)=12,8х908=11622мм куб
.............................................................................................................16V
Найбыльший вал зщ параметрами шо я найшов 9,7х9.7(впускхвипуск)
V(впуск)=9,7х1600=15520мм кубічних
V(випуск)=9.7х1230=12000мм куб
Бачим шо тут параметри таки майже однакові!!!!
Так чому для 8V 160 коней то прєдєл, адля 16 шлапакового 200 то реал!!??????
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Погано шукав. То не вали, то дитячі забавкиDj kvass писав:Найбыльший вал зщ параметрами шо я найшов 9,7х9.7(впускхвипуск)

Подивися хоча би http://kolobok80.ru
А фази де ? На потужність я би сказав що фаза впливає більше чим підйом. В мене був вал з підйомом 10.6 (фаза 275 вроді, непамятаю) - ти бачив як він їхав (середньо). Зараз в мене вал з підйомом 10.6, але фаза 306. Всі говорять що їде він на рівні вала 11.4 з фазою 285. Як воно буде насправді - скоро побачим :twisted:
p.s. Знаю на цих валах 10,65 306 Тюнинг, спорт віддача офігенна. Але низів нема, і макс потужність десь на 7600 :) Але щоб вони поїхали треба ше купу всього міняти :)
- vovka
- Контактна інформація:
Глянь ше сюда, всі дані є:
http://www.sti-motor.ru/group.php?grp=R ... AME&page=2
Хвалив мені один знакомий з Тольятті іменно їхні вали на 16v.
http://www.sti-motor.ru/group.php?grp=R ... AME&page=2
Хвалив мені один знакомий з Тольятті іменно їхні вали на 16v.
- Zhdan
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Математика річ хороша.
Але не треба забувати про закони фізики. Для того щоб врахувати всі процеси які відбуваються під час газообміну потрібно списати кількадесять сторінок формул і обовязково перепровірити все на практиці. :)
А тепер з практики- чим більши дири під клапана тим більша потужність на самих верхах 7000-9000 об.на хв. Обертаючий момент на таких моторах так само буде тільки на верхах. Середні і низьки обороти будуть гірші ніж на рідних клапанах.
Екстримальна шліфовка голови змістить максималку на 1000-1500об.на хв. вверх.
Вали на 16клапанів є з висотою підйому 11,7мм. Фаза так само є за 300градусів. І велику роль в валах відіграє сама форма кулачка(якщо не найбільшу)
Але не треба забувати про закони фізики. Для того щоб врахувати всі процеси які відбуваються під час газообміну потрібно списати кількадесять сторінок формул і обовязково перепровірити все на практиці. :)
А тепер з практики- чим більши дири під клапана тим більша потужність на самих верхах 7000-9000 об.на хв. Обертаючий момент на таких моторах так само буде тільки на верхах. Середні і низьки обороти будуть гірші ніж на рідних клапанах.
Екстримальна шліфовка голови змістить максималку на 1000-1500об.на хв. вверх.
Вали на 16клапанів є з висотою підйому 11,7мм. Фаза так само є за 300градусів. І велику роль в валах відіграє сама форма кулачка(якщо не найбільшу)
- vovka
- Контактна інформація:
8VГБЦ 2112, как и большиство ГБЦ с 4-мя клапанами на цилиндр, изначально имеет более развитую форму камеры сгорания - полусферическую - это практически отменяет возможность какой-либо её доработки. В этом случае убираются только огрехи серийного производства.
http://www.fst-racing.ru/race/images/ar ... gbc/07.jpg
16v
http://www.fst-racing.ru/race/images/ar ... gbc/05.jpg
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей