Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
з цим пунктами погоджуюсьweber писав:Тим, що не будуть їздити "розумники":
- з непрацюючими чи тонованими стопами
- з чорною хмарою вихлопних газів
- з галімим ксеноном
працюють, але зараз "фотографів" стало менше з певних причинmay писав:І де зараз ці девайси?
weber писав:Тим, що не будуть їздити "розумники":T5-R писав: в чому саме супер? мав талон і "спав спокійно" а тепер ці жовті будки будуть грати всіх водіїв не раз на два роки, а регулярно.....
- з непрацюючими чи тонованими стопами
- з чорною хмарою вихлопних газів
- з галімим ксеноном
жорстокий ти однако....weber писав:Але хочу, щоб їх постійно стопали і вони платили
вигідніше, не спорю....RED_Spider писав:їм вигідніше взяти на лапу пару гривень
в мене один стоп не працює, мені щоб його справити треба кузов видовбувати. то що мені їхати маршруткою, бо хтось на сівіку буде розказувати як їздити? якби у нас був весь народ такий багатий, що міг би мати суперові машини, то можна би було говорити про такі речі, а коли кожна друга сім"я має таку машину, шо в неї треба вкласти кілька зарплат щоб вона відповідала кожній мінімальній вимозі то це просто знущання над людьми! скільки аварій було через непрацюючі стопи чи через вихлопні гази? а скільки через порушення пдр ідеальними машинами? отож...weber писав:- з непрацюючими чи тонованими стопами
Sally писав:люди їздять на розвалюхах не тому що вони їм так подобаються (ну я вийняток, я свою люблю ), а тому що інакшого виходу нема
Якщо дозволите - поясню. Візьмемо середньостатистичного молодого українця(львівянина), років скажімо 25. Закінчила людина ВУЗ, за час навчання трішки підзбирала грошей(припустимо), іде на більш менш оплачувану, цікаву і нехай навіть престижну роботу. А тепер питання - скільки часу йому потрібно пропрацювати, щоб купити собі з салону хоча б Рено Меган?(такі варіанти як Чері, Ланоси і Форзи не розглядаю - особисто нічого не маю проти, але як по мені Меган - це мінімум більш-менш європейського авто). Навіть при зарплаті в 1000 у.є. щоб його купити потрібно цілий рік відкладати всю зарплату. Кредит??? - брєд. А от купити собі для початку якусь 20 річну 8ку, чи навіть 10-річну 99-ку(залежно скільки назбирав студентомT5-R писав:Sally писав:люди їздять на розвалюхах не тому що вони їм так подобаються (ну я вийняток, я свою люблю ), а тому що інакшого виходу нема
цього не розумію, якщо немає достатньо грошей щоб утримати авто, то навіщо його купувати
ну от в мене брат наприклад має девятку. от зігнила вона в нього знизу так що вже їхати не може і колеса вбік пішло. вдарила криза і роботи нема. 2 малих дітей одне менше доугого похворіли обоє - треба їхати в лікарню. так він зараз назбирає грошей і зварить собі ту девятку і буде їздити, хоч в ній роботи десь як в мене а може і більше бо вже рік стоїть бо як діти хворі то треба їхати конче вже. і справді варіантів масаT5-R писав:ього не розумію, якщо немає достатньо грошей щоб утримати авто, то навіщо його купувати
Для початку, необхідно повернути в ПДР обов"язок надати ТЗ на техконтроль!Nick_ писав:На дорозі провірятимуть всіх!
http://www.avtobazar.lviv.ua/news/show_1749/Недавно прийнятим законом України №8397 від 15.04.2011 року ліквідований техогляд, а замість нього введений техконтроль, який повинні будуть проходити комерційні транспортні засоби. Хто ж тепер проводитиме техконтроль?
Згідно закону №8397 від 15.04.2011 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевозок»,проведенням техконтроля займатимуться комерційні станції діагностики. Вони повинні мати в своєму розпорядженні устаткування, що дозволяє перевіряти техстан ТЗ на предмет безпеки дорожнього руху і охорони навколишнього середовища. А ось ДАІ повністю усунули від процедури перевірки техстану ТЗ і видачі яких-небудь документів, пов’язаних з цим. Відповідно, станції діагностики Державтоінспекції також втратили право на проведення технічного іспиту.
Перший час техконтроль зможуть проводити суб’єкти підприємницької діяльності, які вже раніше займалися проведенням технічного огляду ТЗ. Нагадаємо, що з 2009 року цю процедуру паралельно з ДАІ проводили станції діагности, що отримали відповідні ліцензії. Разом з тим, законом №8397 передбачено, що суб’єкти підприємницької діяльності матимуть право ще впродовж 1 року проводити обов’язковий техконтроль нарівні з суб’єктами, уповноваженими на проведення техконтроля. Тобто це положення закону передбачає, що ці два види суб’єктів - не одне і те ж і діагностичні станції, які раніше отримали ліцензії на право перевірки техстану ТЗ, повинні будуть повторно отримати допуск до проведення даної процедури, що отримала нове юридичною визначення (раніше ліцензії видавалися на 3 роки). Скажете не елемент корупції?
На справний ТЗ, що підлягає техконтролю, станції діагностики видають протокол перевірки технічного стану, в якому вказується термін чергового проходження техконтроля.
Техконтроль повинні проходити комерційні ТЗ:
- легкові автомобілі, що використовуються в комерційних цілях, вантажівки (незалежно від форми власності) вантажопідйомністю до 3,5 тонн і причепів до них з терміном експлуатації більше 2 років - проходять кожні 2 роки;
- вантажівки з вантажопідйомністю більше 3,5 тонн, причепів до них і таксі незалежно від терміну їх експлуатації - щорічно;
- автобуси і ТЗ, що перевозять небезпечні вантажі незалежно від терміну їх експлуатації, - 2 рази на рік.
Нововведення, передбачені законом №8397, вступлять з силу на початку серпня. Подумали депутати і про законопокірних автомобілістів, які вже пройшли техогляд, - якщо їх транспортні засоби підлягають обов’язковому техконтролю, то черговий технічний іспит їм потрібно буде пройти після закінчення терміну дії талонів ТО.
майже все вірно!Vexler писав:ще одна стаття, підсумовуюча
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 32 гостей