Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Виродки на дорозі
Sally
Ім'я:Оля
Стать:чоловік
Номер:B3
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Виродки на дорозі

Повідомлення Sally » Нед, 20 березня 2011, 17:06

Thug, от і давай всім дорогу і товчи свою машину :D а я не буду :D
zubylo.lviv.ua

Thug

Повідомлення Thug » Нед, 20 березня 2011, 17:11

Sally писав:Thug, от і давай всім дорогу і товчи свою машину :D а я не буду :D
Ок. А ти визначся - чи ти ПДР захищаєш, чи так, пашумєть і висловити нєгадаваніє "як же так, я тут їхаю, а вони шота вазамнілі і ващє" :shout

иии... хоча здається ти уже визначилася. Ну тоді просто не апелюй до неіснуючих пунктів правил, коли тобі кажуть, що ти не права. Ти цим псуєш молоде покоління водіїв, котрі прочитають і увірують :D

еееххх, дєвачькі.... :shout

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 20 березня 2011, 17:21

Thug, а нагородиииив.... якщо на те пішло, то перед обгоном 1. подій зобов"язаний включити лівий поворот. 2. переконатись, що дорожня обстановка дозволяє здійснити обгін і не створювати при цьому перешкод для руху інших транспортних засобів. 3. не обганяти на пішохідних переходах і за 50 м до них. так шо гуляйте мальчікі :D і не робіть так як той чувак бо пісяти в штани коли не будете вписуватись будете саме ви :D
zubylo.lviv.ua

Thug

Повідомлення Thug » Нед, 20 березня 2011, 17:25

Sally писав:Thug, а нагородиииив.... якщо на те пішло, то перед обгоном 1. подій зобов"язаний включити лівий поворот. 2. переконатись, що дорожня обстановка дозволяє здійснити обгін і не створювати при цьому перешкод для руху інших транспортних засобів. 3. не обганяти на пішохідних переходах і за 50 м до них. так шо гуляйте мальчікі :D і не робіть так як той чувак бо пісяти в штани коли не будете вписуватись будете саме ви :D
дєвушка, уймітєсь :shout

ну я ж писав уже - ти теж порушила. Давай зійдемося на тому, що ти їхала, як хотіла, і він теж. Але він козлік, бо посмів собі їхати без достатньої поваги до тебе, як "рівноправного і повноправного не лашари" © :shout

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 20 березня 2011, 17:31

Thug, я їхала не як хотіла, якби я їхала як хотіла, то фіг би він мене обігнав :D я їхала як була змушена їхати, бо інакшої дороги там нема незвежаючи на карту :sing власне мені пофіг як він собі їде. от тільки чому я мала давати йому дорогу і сама при цьому бити власну машину?! якщо хтось такий лох шо буде так робити - вперьод і прапор в руки :D
zubylo.lviv.ua

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Нед, 20 березня 2011, 18:07

Sally, перед тим як виїхати на середину дороги, ти в дзерколо дивились\бачила його? Він вже почав обгін? Якщо так, ти не права, і пофіг, шо в тебе ями на путі, і те, що він обганяв на пішоходному, бо ти порушила ПДР, і те, що інші порушили не виправдовує тебе і не дає право порушувати також.

Sally

Повідомлення Sally » Нед, 20 березня 2011, 19:43

igorok, ні, він теж їхав посередині (як і всі) і навіть якби і не їхав то все одно я б не знала про його обгін бо він ніяк про нього не сигналізував ;) отак от час на сигналення знайшов, а на включення поворотів ні
zubylo.lviv.ua

VAVAN
Номер:LVIVSKI
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення VAVAN » Нед, 20 березня 2011, 22:31

Thug писав:Вам не здається, що якщо кожен отак буде під себе переписувати ПДР, то всьо пльохо кончіцца?
не здається.
я висловив свою думку і переливати з пустого в порожнє не буду.
це моя позиція і крапка.
Thug писав:ваххаха рівноцінний повноцінний не лашара
шо тут смішного? замудро пишу? :(

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » Нед, 20 березня 2011, 22:55

Думав, чи в тему про парковку, але напевно краще сюди. Тупо став тіпок собі от так і свалив :shout
Зображення
Sad, but true.

VAVAN
Контактна інформація:

Повідомлення VAVAN » Нед, 20 березня 2011, 23:18

Thug писав:можна попросити вказати пункт, де сказано про траєкторію і що можна вишивати на дорозі, "бо ями", при цьому користуватися пріоритетом?

2.14. Водій має право:
е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.

Справа в тому, що окремі пункти Правил дорожнього руху сформульовані неоднозначно — так, згідно п. 2.3 ПДР, водій повинен бути уважним на дорозі, а пункти 12.1 і 12.3 говорять про те, що при виборі швидкості необхідно враховувати дорожню обстановку, і у випадку появи на смузі перешкоди, котру водій здатний об’єктивно виявити, зменшити швидкість або зупинитися.
який президент, така й держава і дороги і все інше %)
Востаннє редагувалось Нед, 20 березня 2011, 23:24 користувачем VAVAN, всього редагувалось 1 раз.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Нед, 20 березня 2011, 23:24

VAVAN писав:від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.
трохи не то, тут нема "дії непереборної сили", бо діє сам водій, а не якісні характеристики дорожнього покриття, і в правилах вказано, що водій зобов*язаний враховувати обстановку і дорожні умови (лінь шукати пункт, вірте на слово), так от ями, олені і тюлені якраз і є тими умовами, котрі водій повинен врахувати, вибираючи швидкість руху і т.д.

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Нед, 20 березня 2011, 23:33

VAVAN писав:2.14. Водій має право:
це швидше каліцтво і загибель ходової ...
Щось ви задуже ту тему об"їзду ям роздули ...
Не в обіду, але мене теж дуже харять "черепашки" які переповзають ями на першій внатяг ( бо диски, шарові, колеса і ващє - дорогі), там де я спокійно, як тут писали маневруючи в межах смуги йду на другій. І не буду трястися над ходовкою, бо я авто використовую, щоб швидко і в зручний для мене час добратися до місця призначення (ну і раз в рік віддати до 600 грн за профілактику\ремонт ходовки вважаю прийнятним). В іншому випадку - йду на маршрутку, сиджу, слухаю музику і хай власник\водій маршрутки переймається ямами ! А плестися 10-30 км\год за кимось тільки тому , що у нього там 16" катки і туалетний папір замість гуми чи супер-пупер заниження я не буду ! І якщо мене не пускають нагло - теж можу понагліти, вплоть до буксів по зустрічній обочині і всіх витікаючих при цьому ... (камінці, бруд і т. п.) з-під моїх задніх.
Таке, правда рідко трапляється, бо поки що переважно попадаються адекватні і при нагоді дають дорогу . Ясно, що перед переходом чи в умовах обмеженої видимості я таке не ісполняю :), бо впринципі стиль їзди пенсіонерський і неагресивний. Але теж не до кінця розумію людей ,які занадто "трясуться" над авто ... хоча тут є ньюанси не для цієї теми :beer
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

VAVAN
Контактна інформація:

Повідомлення VAVAN » Пон, 21 березня 2011, 00:12

2.12. г) Власник транспортного засобу має право на безпечні та зручні умови для руху
2.14. е) Водій має право відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.

Якщо права смуга уся в ямах, то розумно ці перешкоди об'їжджати, а по ПДД до перешкоди для руху можна віднести нерухомий об'єкт у межах смуги руху транспортного засобу, що змушує водія маневрувати ... Ну наприклад там ше де САЛЛІ писала ше й ДАЙ в кущах пасе за даною ситуаціює і зупиняє доустим вас.(як практика показує перший автомобіль. За порушення як всі тут вважають.
ДАЙ може заперечити, що вибоїни там допустимі і що пересуватися там можна і потрібно! А що таке допустимі!?
Звернімося до матчастини.

ДСТУ 3587-97
Безопасность дорожного движения
АВТОМОБИЛЬНЫЕ ДОРОГИ, УЛИЦЫ И ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНЫЕ ПЕРЕЕЗДЫ
Требования к эксплуатационному состоянию
3.1.2 Предельная глубина отдельных просадок, выбоин не должна превышать 4 см для дорог І – III категорий и групп А, Б улиц и дорог населенных пунктов; 6 см – для остальных категорий и групп.
Предельная высота наплывов не должна превышать 2 см для дорог I – ІІI категорий и групп А, Б улиц и дорог населенных пунктов; 4 см – для остальных категорий и групп.
В случае превышения указанных размеров отдельных просадок, ям, выбоин, наплывов сроки их ликвидации не должны превышать, приведенных в таблице 1.

Заглиблюватися у категорійність доріг і сроки ремонту не будемо! Строки там дуже короткі...
ДАЙ полюбляють співати, що стан доріг не їхня парафія і вони на це вплинути не можуть. скажіть йому, що це не так і пошліть в ... нормативну базу -

Наказ №111
ІНСТРУКЦІЯ з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС
3. Завдання та функції підрозділів ДПС
3.6. Контроль за дорожнім рухом, тобто виявлення порушень законодавства, правил, норм і стандартів у сфері забезпечення дорожнього руху.
6. Обов'язки працівників підрозділів ДПС
6.27. Після закінчення несення служби доповідати безпосередньомуначальникові про результати роботи.

А скільки разів, пане сержанте, Ви доповідали про порушення ДСТУ 3585 на цій ділянці вашого маршруту? Ні разу? Порушуєте!? А-а-а, доповідали!? Тобто начальник порушує!?
Іще ви могли мати намір розвернутися, або повернути наліво...

ПДР
10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку

Що таке "завчасно" нормативами не обумовлено!
І може бути як завгодно довго в "просторі і часі". ДАЙ може заявити, що по ПДР у місті це 50-100 метрів, але він пересмикує і підміняє поняття! Не ведіться!!!

9.4. Подавати сигнал покажчиками повороту або рукою належить завчасно до початку маневру (з урахуванням швидкості руху), але не менш як за 50-100 м у населених пунктах і за 150-200 м поза ними

Зрозуміло, що "займати" і "подавати" - суть дві різні речі!
І останнє. Якщо немає розмітки і знаків "Рух по смугах", то іще невідомо де там ліва/права, адже визначати "смуговість" має право не ДАЙ, а ВИ-коханий

11.1. Кількість смуг на проїзній частині для руху нерейкових транспортних засобів визначається дорожньою розміткою або дорожніми знаками 5.16, 5.17.1, 5.17.2 (див. додаток 1) ( 306а-2001-п ), а за їх відсутності - самими водіями з урахуванням ширини проїзної частини відповідного напрямку руху, габаритів транспортних засобів і безпечних інтервалів між ними.
А в даному варіанті Винники - центральна дорога, то взагалі розмітки як такої шо відповідають стандартам немаєєє

ОТЖЕ МИ НІЧОГО НЕ ПОРУШУЄМО. ЦЕ РАЗ.
А ПРО БИКА ЗЗАДІ ОСЬ:

він має керуватись перш за все -
дорожньою обстановкою - [цензура] факторів, що характеризуються дорожніми умовами, наявністю перешкод на певній ділянці дороги, інтенсивністю і рівнем організації дорожнього руху (наявність дорожньої розмітки, дорожніх знаків, дорожнього обладнання, світлофорів та їх стан), які повинен ураховувати водій під час вибору швидкості, смуги руху та прийомів керування транспортним засобом
дорожні умови - [цензура] факторів, що характеризують (з урахуванням пори року, періоду доби, атмосферних явищ, освітленості дороги) видимість у напрямку руху, стан поверхні проїзної частини (чистота, рівність, шорсткість, зчеплення), а також її ширину, величину похилів на спусках і підйомах, віражів і заокруглень, наявність тротуарів або узбіч, засобів організації дорожнього руху та їх стан;
перешкода для руху - нерухомий об'єкт у межах смуги руху транспортного засобу або об'єкт, що рухається попутно в межах цієї смуги (за винятком транспортного засобу, що рухається назустріч загальному потоку транспортних засобів) і змушує водія маневрувати або зменшувати швидкість аж до зупинки транспортного засобу.
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху;
не вчиняти дій, внаслідок яких може бути пошкоджено автомобільні дороги та їх складові, а також завдано шкоди користувачам.

Справді роздули. Це моє імхо.
Та й справді мм з САЛЛІ не хочемо навчити інших, як треба пересуватися в Винниках.
Є виродки, які позаду не розуміють, шо ти любиш своє авто, шануєш от і тому
повзеш як черепаха або помалу їдеш і не можеш ніде ступити з тих двох метрів ше хоч якогось дорожнього полотна. А наражати своє авто на ремонт і вїжати в яму , шоб пропустити придурка ззаді в якого срачка в сраці , то вибачте абсурдно %)

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Пон, 21 березня 2011, 00:25

VAVAN писав: ПДР 10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку Що таке "завчасно" нормативами не обумовлено! І може бути як завгодно довго в "просторі і часі".
ДАЙ може заявити, що по ПДР у місті це 50-100 метрів, але він пересмикує і підміняє поняття! Не ведіться!!!
9.4. Подавати сигнал покажчиками повороту або рукою належить завчасно до початку маневру (з урахуванням швидкості руху), але не менш як за 50-100 м у населених пунктах і за 150-200 м поза ними Зрозуміло, що "займати" і "подавати" - суть дві різні речі!
ну от ще на це відповім, точніше , задам одне питання і лягаю спати - а як ти "займеш положення" не "подавши сигнал" ? Порушуєм? А якщо не порушуєм , то "як завгодно довго " принаймі у просторі не вийде !
П.С. Ничего личного! :beer

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Пон, 21 березня 2011, 00:29

і ще одне щодо подачі попереджувальних сигналів : чи часто хтось із присутніх включає поворот при об"їзді ям, якщо треба висунутися зі своєї смуги ?

VAVAN
Контактна інформація:

Повідомлення VAVAN » Пон, 21 березня 2011, 00:29

аварійка все рішає :D
добраніч

Liuskywalker

Повідомлення Liuskywalker » Пон, 21 березня 2011, 00:36

VAVAN писав:аварійка все рішає
ну от власне, до тих хто на аварійці чи блимає поворотом - ніяких претензій :beer :D
Значно гірше , коли виляють тобі прямо в бочину, ще й починають сигналити тобі у відповідь - типу "куди ти обганяєш, що не бачиш , що я яму об"їжджаю?" :angry
П.С. Думаю, точки ми розставили всі (хоча Саллі ще щось і напише завтра :) ) і висновок такий : всі ми їздимо по одних і тих же дорогах, тому будьмо взаємо ввічливими і не плюймося без потреби в сторону "черепашок" і так само не махаймо кулаками в сторону "гонщегів" та враховуймо всі можливі фактори (про це і в ПДР написано) . Піс, :beer , добраніч

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 21 березня 2011, 00:36

Liuskywalker писав: А плестися 10-30 км\год за кимось тільки тому , що у нього там 16" катки і туалетний папір замість гуми чи супер-пупер заниження я не буду !
ноно :D я по бруківці тоже їду 20 км.. кому треба хай обганяє. їду правіше наскільки позволяє дорога.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 21 березня 2011, 00:44

VAVAN, все то так, але
VAVAN писав: А наражати своє авто на ремонт і вїжати в яму , шоб пропустити придурка ззаді в якого срачка в сраці , то вибачте абсурдно
якщо придурок почав маневр обгону перший, а хтось перед ним вирулює, бо в нього ями, то той що не придурок неправий. Якщо обїхати перешкоду першому, і коли ти вже на зустрічній, а позаду вискакує придурок і починає сигналити, то питання друге. Я так і не почув від Олі хто почав маневр першим.
VAVAN писав:Якщо права смуга уся в ямах, то розумно ці перешкоди об'їжджати,
розумно так, але чи за ПДР - не факт, перешкода не є дією непереборної сили, яму перебороти можна, вибравши безпечну швидкість для прикладу. Лежачий поліцейський, будучи засобом організації дорожнього руху також можна трактувати як перешкоду для руху, тому цікаво було б почути доводи даішнику про те, що "я виїхав на зустрічну, бо на моїй смузі перешкода була"
Загалом все правильно написав, але на мою думку, спутав "дію непереборної сили"(тут то не правильно застосовувати) з "перешкодою для руху". Все ІМХО звичайно.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 21 березня 2011, 00:46

Liuskywalker писав:якщо треба висунутися зі своєї смуги ?
регулярно, рефлекторно, завжди і всюди.

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей