Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Будуємо акустику
- RambotnikMorga
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Сам бачив як знайомий поставив. Там було дуже мало місця для магніту і довелось десь 2 см зрізатиDj kvass писав:хто тобі таке сказав.........плюнь йому в очіRambotnikMorga писав:Там шоб поставити нормальні динаміки на фронт (в штатне місце, але підсилене) треба різати кронштейн кріплення шклопідйомника :00057:
- RambotnikMorga
- RambotnikMorga
- vovka
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
RambotnikMorga
В мене на фронті такі компоненти в дверяк в ящиках і твітери на стойках
http://www.magnataudio.ru/review.asp?ob_no=801
Голова Alpine CDM-78хх (не памятаю)
Ззаді в полці ще бліни валяються Урал.
Грає непогано. Мені більш ніж достатньо.
В мене на фронті такі компоненти в дверяк в ящиках і твітери на стойках
http://www.magnataudio.ru/review.asp?ob_no=801
Голова Alpine CDM-78хх (не памятаю)
Ззаді в полці ще бліни валяються Урал.
Грає непогано. Мені більш ніж достатньо.
- Рост
- Контактна інформація:
На правах поважного вісімководця з 18-річним стажем я тоді розпочну :)RambotnikMorga писав:Шановні вісімководці! Запостіть будь-ласка про вашу акустику
Голова - Nakamichi CD-400. Напевно, не дуже хороша, бо мп3 не читає, дельфінчики не плавають, електронного антишока теж нема... Ну але вже яка є

Підсилювачі:
Фронту - Helix A4 Competition,
Сабвуфера - Helix B2 Precicion.
Фронтальна акустика (3-смугова):
Мідбаси та твітери Dego ST 650,
Серединки Helix Precision.
Сабвуферна головка Helix W10 Competition.
Кабелі:
Силові - електромеханічні, 20 кв. мм, лужена мідь,
акустичні, міжблочники - кордейл, тюльпани нойтрікс, все, як то кажуть, хенд мейд, тобто, сам пан склєпав. Так надійніше.
Щодо розміщення.
Мідбаси в дверях. Була в синій конфі, та і в таврофорумі трошки, досить розкішна суперечка на тему дверні мідбаси проти ящичних. Виявила вона прихильників і такого, і такого способів установки, проте істини, як завжди в таких випадках, виявлено не було, кожен залишився при своєму, бо суперечка заочна, та і смаки теж свого додають. Я до дверної установки ішов довго, теж через прихильність до ящиків. Зрештою і зараз ящиків не цураюся, але якщо мова йде про дійсно Hi-End, тут є багато нюансів. Одна з причин - тільки в дверях від фронту можна отримати не горбатий бас в 60Гц з рівнем 0дБ, зі спадом першим порядком, тобто 6дБ на октаву. Тобто 30Гц буде звучати теоретично в -6дБ, але за рахунок передавальної характеристики салону це може бути і -3дБ. Тобто, при хороших дверних мідбасах і правильному встановленні в більшості жанрів можна обійтися і без сабвуфера.
Серединки у мене на торпедо - тільки в такому варіанті вдалося отримати рівномірну високу (на рівні очей) суцену, без спаду на краях, в поєднанні з найкращим тональним балансом.
Твітери в стійках лобового.
Сабвуфер в багажнику, стелс в задньому крилі (ще не стоїть, руки не доходять).
Враження хороші. Це найкраще звучання, яке можна отримати без затвіканого мультибітника. Ну але спокій нам тільки сниться, все рівно ще є багато цв`яхів, які треба буде поволі висмикувати. Це якщо судити з точки зору звучання, наближеного до ідеалу, який, як відомо, недосяжний :) Говорити, про відкритість, прозорість і інші, вигадані журналістами терміни не буду через їх повну нежиттєвість (хоча я їх розумію, треба ж їм про щось і якось писати в тих своїх журналах :) ).RambotnikMorga писав: і враження від неї :rog:
- RambotnikMorga
- Рост
- Контактна інформація:
Краще два - окремо на фронт, окремо на саб. Цим можна розділити блоки живлення. Фронт не буде відчувати недостатку в живленні. Але для бюджетних варіантів достатньо 4-канальника, два на фронт, два мостом сабвуферу.RambotnikMorga писав:Ну, Рост, ти і розписав. Кльово)
А як щодо потужності. Яка є замала, яка [цензура] непотрібна, яка оптимальна.
І як краще: шоб було два підсилювача один на фронт і один на саб, чи один типу 2.1?
Щодо достатньої потужності, мені нинішньої вистарчає. Це 4х85 ват для фронту і мостом 360 на саб. Достатній запас, щоб не вилазили нелінійні спотворення навіть на досить великій гучності.
- RambotnikMorga
- Рост
- Контактна інформація:
Мостове з`єднання, це коли є, наприклад, 2 канали, тоді динамік підключаємо до плюса одного каналу і мінуса іншого. Потужність зростає, за умови наявності порядного підсилювача, суттєво. В мене є 2-канальник з потужністю 2х100Вт, мостом він видає 1х360Вт.RambotnikMorga писав:А що ознчає мостом? і що таке блоки живлення?
А блок жиалення - це блок живлення і є. Компоненти хороших підсилювачів працюють на біполярному живленні, наприклад +/- 24В, чи +/- 36В. А в машині лише +12. Тому ставиться перетворювач постійних +12 в змінну напругу, потім трансформатором вона підвищується до потрібної і робиться біполярною, випрямляється. Ну так, на хлопський розум. Бо з +12 можна максимально отримати 18 Вт потужності на канал, що і є в 99% усіх головних пристроїв та в багатьох підсилювачах бюджетної лінійки.
- Leon_Killer
- Ім'я:Дмитро
- Контактна інформація:
- Leon_Killer
- Ім'я:Дмитро
- Контактна інформація:
- Sasha Van Gate