Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

ДТП

хто тут винен?

Він (зелений)
5
16%
Він полюбому
8
25%
Бля буду він винен :))
13
41%
як то не жалко чюти но я :((
6
19%

Всього голосів: 32

Kost
Ім'я:Андрій
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
ДТП

Повідомлення Kost » Пон, 13 листопада 2006, 18:58

Вот така тема тіки шо сталась в мене.
їду я знач з роботи, никаво не трогаю. Везу дівчину додому, все як положено :D падає дощик, їду не скоро, на сихові про провулкам вже між домами. скорість не велика, 40 від сили, їду на фарах. Підїжжаю до повороту вже під дім. включаю поворот,і тут такі звука пшшшшшш (по мокрому асфальту) і лупс мені а лівий бік влітає капйо (2101), скорість в нього була порядна, таяк тормозний шлях (звук) реальний тоже був...
Я накидав малюночок тут, може підкажете хто винен?
(Але я не винуватий, я тримаю по правй стороні :D )

а і ше він заявив шо тоже повертав в дворік і тіпа я мав його пропустити..

A1

Повідомлення A1 » Пон, 13 листопада 2006, 19:05

Kost
даі визивали? вот вони і рішають

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 13 листопада 2006, 19:06

Таке враження що він їхав по зустрічній і рішив зрізати. Думаю він винен.
Хоча ти перш чим повертати мав би глянути в зеркала чи ніхто не обганяє.
Хотя він при обгоні або повороті мав би включити поворот, але то фіг докажеш..
А ДАІ викликали, і що вони рішили ?

Я би на всякий случай в цій ситуації пробував забашляти даїшнікам щоб того шумахєра наказали і шоб не брехав.. Бо по нормальному то він неправ. :roll:

lizun
Стать:жінка

Повідомлення lizun » Пон, 13 листопада 2006, 19:08

Kost
ти забув намалювати розмітку... бо якби чисто припустити то було два ряда.. і на ліво... то значить ти на нього наїхав :smile:

хоча й так не все просто... буде спор по те чи був в тебе включений сигнал повороту.. мол він обганяв а ти не переконався чи можеш здійснювати маневр... хоча на перехрестях обганати нельзя..
по любому він [цензура]. таке ніхтоне робить.. і ще в таку погоду... повинен був справа обійти якщо є місце інакше ждатьнах!

GZero

Повідомлення GZero » Пон, 13 листопада 2006, 19:09

Він зліва - він і винен. Обгін на перехресті. Якщо там не два ряди, звичайно :)

Співчуваю.

lizun

Повідомлення lizun » Пон, 13 листопада 2006, 19:09

vovka писав:Хоча ти перш чим повертати мав би глянути в зеркала чи ніхто не обганяє.
мав би глянути чисто для своєї безпеки. це не може бути визнано порушенням. UP

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 13 листопада 2006, 19:11

lizun писав:мав би глянути чисто для своєї безпеки. це не може бути визнано порушенням
Ну так. :roll:

Nick_

Повідомлення Nick_ » Пон, 13 листопада 2006, 20:05

Обгін на перехресті ! Він винен 100 % !

P.S> Намалюй розмітку ! І який рух ? Знаки ?
- односторонній ?
- два ряди ?

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Пон, 13 листопада 2006, 21:31

С разметкой оно конечно попонятнее будет, но если

"про провулкам вже між домами",

то там скорее всего разметки-то и нет, именно так как нарисовано.

Неправ он, но когда приедут ГАИшники, то скорее всего скажут "дашь денег, будешь прав, не дашь - будет обоюдка". В обоюдке скорее всего зацепятся на то, что поворот был не включен или включен вместе с поворотом руля, а не за 50-100м. Плюс включенный поворотник не дает преимущества, то есть в зеркало все равно надо смотреть.

Figaro
Ім'я:Tarik
Контактна інформація:

Повідомлення Figaro » Пон, 13 листопада 2006, 22:55

ну якшо він каже шо повертав, поворот був вімкнений?
TRT

lizun

Повідомлення lizun » Пон, 13 листопада 2006, 23:07

Figaro писав:ну якшо він каже шо повертав, поворот був вімкнений?
який накуй поворот?
того оленя можна було б оправдати лише в одному випадку:
1. Кост стояв(або повільно рухався обочиною з правого боку)
2. перець тупо їхав собі і збирася робити лівий поворот
3. і тут Кост зривається з буксами і б'є оленя в правий бік.

але елементарний огляд пошкоджень(їх структура і т.д.) дасть зрозуміти хто в який бік рухався і хто хого вдарив. чудес нема..

але згоден що ментосєки-коперфільди [цензура] можуть брати на понт.

Kost

Повідомлення Kost » Вів, 14 листопада 2006, 01:15

Народ. Розмітки і знаків там нема. бо дорога провулочна, між домами..
мінус мій в тому шо я чесно признаюсь, шо в зеркало не подивився..
просто там пажизні ніхто не ганяє (крім мене :)) ) і нема машин майже..
а тут [цензура] гонщик спіді нарісовався... доречі, коли я вже почюв звуки тормозів його, вивертав і тікав вправо вже, але [цензура] не встиг.. :driving:
:gai: і Даі ми не визивали, рішили "полюбовно" ))
не хотілось мозго@#$тої, судів, мінінгіту...
кароче завтра на сервіс напевно. рівняти дверки, крило... фарбу тре підібрати...
кароче ну [цензура].. :evil:
їздіть спокійно, по правилам.. дивіться в зеркала і включайте повороти а не тримайте руку на коліні пасажирки (каюсь :oops: )
головне шо всі цілі і неушкоджені.
хай біше таке ні в кого не повторяється ;)

GORGAN

Повідомлення GORGAN » Вів, 14 листопада 2006, 13:16

Ги, абсолютно ідентична аварія ,яка була в мене на Галанті.
Тільки поняття в вас цікаві - типу Даїшники зі всім розберуться. Ті гандони приїдуть в такій (і в любій іншій ) ситуації, відведуть вас в сторону і почнуть нагружати , що ви винні полюбе, бо нєфіг там було їхати. Перехрестя кваліфікують як заїзд на прилеглу територію ,а тому повертати не пропустивши попутнього транспорту не можна. В цей же час, інший [цензура] буде грузити винуватця, що той винен 100 процентів, бо обганяв на перехресті. В результаті по логіці, вони пропонують тихенько всю справу замняти, стягуючи з двох сторін (лохів) бабло.
Тому в таких випадках коли даїшник починає розказувати хто винуватий ,потрібно сказати, що думка академіка - правознавця вас не цікавить. Його робота - скласти схему (правдиву) і підписати в свідків і учасників і уйо... вати на..й звідти. (якщо потерпілих нема). А все інше можна розібратися в суді. (щоб цього уникнути треба страхувати машини). Враховуючи витрати часу ,які виникнуть щоб розібратися з даїшниками і судами і т.д. простіше всього зробити правильно так як зробив Kost - не викликати даїшників ,а нагрузити дядьку, що він був неправий ,бо обганяти на перехресті не можна і забрати в нього гроші на ремонт. Або залишитись кожен при своїх, на крайній випадок.(якщо пошкодження не суттєві)

Після цієї аварії , я тепер при повороті на ліво займаю не крайню ліву смугу - а найкрайнішу ліву смугу, так, щоб навіть миша, сволоч, не проскочила. Включаю поворот за 1000м і дивлюсь півгодини в ліве зеркало, чи не їде той гонщикбля на свому ГАЗоні. :smile:

ПееС. До речі я поворот включиві в зеркало подивився перед поворотом, але той шумахер на газоні ухитрився якимось чином розігнати свій болід так, що між "нікого нема" в зеркалі, до "обля хтось є" пройшло рівно стільки часу, скільки мені треба було зробити контрзміщення перед поворотом , щоб вписатись між кучугурами снігу. :smile: в заїзді на мою вулицю.

GORGAN

Повідомлення GORGAN » Вів, 14 листопада 2006, 13:20

ПепееС. Як потім признався шумахер на моє запитання "нахти мене обганяв при включеному повороті" він сказав - "яхуййогознає нахтийого включив (поворот), бо я спішив дуже" :smile: :lol:

lizun

Повідомлення lizun » Вів, 14 листопада 2006, 14:11

GORGAN писав:Ті гандони приїдуть в такій (і в любій іншій ) ситуації, відведуть вас в сторону і почнуть нагружати , що ви винні полюбе, бо нєфіг там було їхати
+1
GORGAN писав: Його робота - скласти схему (правдиву) і підписати в свідків і учасників і уйо... вати на..й звідти. (якщо потерпілих нема). А все інше можна розібратися в суді
+1
GORGAN писав:Після цієї аварії , я тепер при повороті на ліво займаю не крайню ліву смугу - а найкрайнішу ліву смугу, так, щоб навіть миша, сволоч, не проскочила
це правильно. я весь час стараюсь їздити так що потенційний гонсчег навіть не пробував витворити **йню... бо коли залишаєш зазори... то в супер кульного гонсчега-[цензура] проскакує іскра в його дурній голові.. тіпа пролізу... нехай той [цензура] краще сигналить і матюкається ніж мені сраку розвалить etc. тому +1
Kost писав:мінус мій в тому шо я чесно признаюсь, шо в зеркало не подивився..
просто там пажизні ніхто не ганяє (крім мене ) ) і нема машин майже..
це не мінус... це вже проблема.. при будь-якому маневрі в тебе повинен спрацовувати рефлекс... вліво... куясь глянув в ліво... вправо- вправо.. а не ой я їду по своїй вулиці.. всіх типу знаю.. дівчата махають ручками в екстазі від моєї появи...

а взагалі-то це називається сканування ситуації на дорозі.. я от за собо почав слідкувати і зауважив що я не можу за кермом відпочивати.. постійно в зеркало заднього виду.. бокові заглядаю.. типу що там і як.. [цензура] сканер я :smile:

MAGYLA
Дякував (ла): 12 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення MAGYLA » Вів, 14 листопада 2006, 14:48

а тепер давайте почитаєм ПДР:

п.1.10 перехрестя - місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Не вважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території;

прилегла територія - територія, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, а лише для в'їзду до дворів, на стоянки, автозаправні станції, будівельні майданчики тощо або виїзду з них;

оскільки Kost написав
Підїзжаю до повороту вже під дім
тобто це не перехрестя. А отже правила проїзду перехресть тут не діють.

оскільки розмітки нема, то читаєм знов п.1.10 смуга руху - поздовжня смуга на проїзній частині завширшки щонайменше 2,75 м, що позначена або не позначена дорожньою розміткою і призначена для руху нерейкових транспортних засобів;
і
п.11.1 Кількість смуг на проїзній частині для руху нерейкових транспортних засобів визначається дорожньою розміткою або дорожніми знаками 5.16, 5.17.1, 5.17.2, а за їх відсутності - самими водіями з урахуванням ширини проїзної частини відповідного напрямку руху, габаритів транспортних засобів і безпечних інтервалів між ними.

читаєм далі:
10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, встановленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.

Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині - і попутним транспортним засобам.

тобто тут вирішальне значення буде мати саме розташування ТЗ на дорозі (в т.ч. відстані до країв проїзної частини). якщо Kost перед поворотом зайняв відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, і включив поворот, то він не винен. Але якщо не зайняв, то :?
знание законов позволяет нарушать их со знанием дела

AndrewK
Номер:ВР0001КМ
Дякував (ла): 150 рази
Подякували: 117 рази

Повідомлення AndrewK » Вів, 14 листопада 2006, 14:54

lizun писав:Kost
ти забув намалювати розмітку... бо якби чисто припустити то було два ряда.. і на ліво... то значить ти на нього наїхав :smile:

хоча й так не все просто... буде спор по те чи був в тебе включений сигнал повороту.. мол він обганяв а ти не переконався чи можеш здійснювати маневр... хоча на перехрестях обганати нельзя..
по любому він [цензура]. таке ніхтоне робить.. і ще в таку погоду... повинен був справа обійти якщо є місце інакше ждатьнах!
Яка розмітку???
Внутрирайонна вуличка. Полюбе по 1-му ряду в кожен бік. Так що копендос мудак.

mysha
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення mysha » Вів, 14 листопада 2006, 15:06

моя думка шо він (зелений) полюбому. Але звичайно якшо в Kosta був включений поворот. Якшо ж поворот не включений то... :?

lizun

Повідомлення lizun » Вів, 14 листопада 2006, 15:09

MAGYLA писав: при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині - і попутним транспортним засобам.

тобто тут вирішальне значення буде мати саме розташування ТЗ на дорозі (в т.ч. відстані до країв проїзної частини). якщо Kost перед поворотом зайняв відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, і включив поворот, то він не винен. Але якщо не зайняв, то
про шо і була мова вище... чи то був обгін Коста.. чи наїзд Коста на капійку..

а так MAGYLA - зачот
AndrewK писав:Яка розмітку???
Внутрирайонна вуличка
якось ти так реагуєш дивно... я для кого написав:
>> бо якби чисто припустити то було два ряда.. і на ліво... то значить ти на нього наїхав

_ALEX_
Контактна інформація:

Повідомлення _ALEX_ » Вів, 14 листопада 2006, 17:30

Кароче він винен!Так йоиу і сказати,а якщо не повірить то показати результати голосування! ;)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей