Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Тюнінг класики
-
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Привіт львівському тюнінг клубу...
значить якшо коротко то справа в наступному - є в мене власне авто ВАЗ 21063, хочу трохи підтюнити деякі системи. Зокрема ходову і тормозну...
Питання впринципі до всіх, але зокрема до 21043 SW, так як читав про його жигуль 21043 (колишній :) )...
можеш описати все шо в тебе стояло або шоб ти зараз би поставив, цікавить наступне:
1. Тормоза передні, задні, ручка ручніка має ходити плавно, без зусиль і блокувати задні колеса намертво - я читав які в тебе були тормоза, але будь добрий прикинь мені все по запчастинах і орієнтовну ціну кожної...
2. Ходова. пружини, амо і все шо звязано з переробкою, машина має бути досить стійка в заносах, поворотах, але буде разом з тим експлуатуватись в місті (Тернополі :), або ні - давай рахуємо Львівську бруківку :))) ) кожен день... Цікавить також як на рахунок 15" дисків, я читав шо в тебе вони стояли, але от треба твоєї поради - чи ходова не збивається по місту і чи не труть колеса (в мене колега на копійці мав колись, то казав шо ходову ремонтував кожних 2-3 місяці і колеса терли але він їздив :)) )... - по місту можу їздити акуратно і нешвидко... але разом з тим шоб машина і для гонок була (аматорських) :)
покишо хотів би дійсно почути відповідь і поради на ці 2-а питання...
наперед вдячний, буду в Льовові і на цих вихідних і на закритті сезону на драгу - міг би й зустрітись з Львівськими тюнерами, познайомитись :)
значить якшо коротко то справа в наступному - є в мене власне авто ВАЗ 21063, хочу трохи підтюнити деякі системи. Зокрема ходову і тормозну...
Питання впринципі до всіх, але зокрема до 21043 SW, так як читав про його жигуль 21043 (колишній :) )...
можеш описати все шо в тебе стояло або шоб ти зараз би поставив, цікавить наступне:
1. Тормоза передні, задні, ручка ручніка має ходити плавно, без зусиль і блокувати задні колеса намертво - я читав які в тебе були тормоза, але будь добрий прикинь мені все по запчастинах і орієнтовну ціну кожної...
2. Ходова. пружини, амо і все шо звязано з переробкою, машина має бути досить стійка в заносах, поворотах, але буде разом з тим експлуатуватись в місті (Тернополі :), або ні - давай рахуємо Львівську бруківку :))) ) кожен день... Цікавить також як на рахунок 15" дисків, я читав шо в тебе вони стояли, але от треба твоєї поради - чи ходова не збивається по місту і чи не труть колеса (в мене колега на копійці мав колись, то казав шо ходову ремонтував кожних 2-3 місяці і колеса терли але він їздив :)) )... - по місту можу їздити акуратно і нешвидко... але разом з тим шоб машина і для гонок була (аматорських) :)
покишо хотів би дійсно почути відповідь і поради на ці 2-а питання...
наперед вдячний, буду в Льовові і на цих вихідних і на закритті сезону на драгу - міг би й зустрітись з Львівськими тюнерами, познайомитись :)
- ghost
- Ім'я:Павло
- Стать:чоловік
- Номер:ВС0190ЕА
- Контактна інформація:
зараз катаюся на тій 2104 - скажу чесно по гальмах вона не набагато краща за інші машини
для початку можеш поставити собі вакуум і ГТЦ від вісімки
деталі шукай тут на форумі http://www.vaz.ee
15 колеса можна ставити, зараз на таких катаюсь, розмір гуми 195/50 нічого не тре (хіба задні пружини трошки)
на таких колесах машина сама по собі стає досить стійка - якщо аммо і пружини в нормі - того хватає
для початку можеш поставити собі вакуум і ГТЦ від вісімки
деталі шукай тут на форумі http://www.vaz.ee
15 колеса можна ставити, зараз на таких катаюсь, розмір гуми 195/50 нічого не тре (хіба задні пружини трошки)
на таких колесах машина сама по собі стає досить стійка - якщо аммо і пружини в нормі - того хватає
I would love to change the world, but they won't give me the source code...
- 21043 SW
- Ім'я:Юрий
- Номер:ВС6666АК
- Контактна інформація:
Купи комплект гальмівних дисків Брембо або Лукас, відразу відчуєшь різницю, колодки Ферродо Преміум і нові супорта. Обов'язково поміняй гальмівні шланги, і по можливості вакуум (що Я не встиг зробити). Злий стару гальмівну рідину, вона взагалі міняється повністю кожні 2 роки або 60 тис. Як воно по цінам не скажу, бо брав у минулому році, куплялось все комплексно, а останні 6 міс катаюсь на іншому автоnfs писав:Тормоза передні
На зад так само є продукція фірми Лукас але дорога, порівняно з заводом, особливо барабани, а якщо є гроші став дисковіnfs писав:задні, ручка ручніка має ходити плавно, без зусиль і блокувати задні колеса намертво
Лемфердер, включи пошук, ми з Павлом про це не раз писали. Радив би міняти всю відразу, а не по штучно.nfs писав:Ходова.
В мене стояли Колін, брав в магазині Формула на Лазаренка,1nfs писав:пружини
Стояли Монро, особисто Я дуже задоволений ними бувnfs писав:амо
Радив би поставити розпорку і задній стаб
Встали без проблем, стояли цілий рік, не чіркало, не заважало, вся ходова ціла. Так що все кул. ПАвло так само писав про це. Знов ж таки - пошук.nfs писав:Цікавить також як на рахунок 15" дисків
Dynamic Sport Latvia
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
Хіба на стандартний джигуль не хватить просто вперед дискові 14 вентильовані поставити від 2112+нормальний вакуум - повинно хватити з головою..
:
А займатися задніми дисковими.. Можна більше проблем нажити чим ефекту.. IMHO
Вот тут непогано про тормоза для вазів написано
http://www.i-dezign.ru/forum/upload/sho ... .php?t=201

А займатися задніми дисковими.. Можна більше проблем нажити чим ефекту.. IMHO
Вот тут непогано про тормоза для вазів написано
http://www.i-dezign.ru/forum/upload/sho ... .php?t=201
тормозные барабаны - считается, что они менее эффективны, чем дисковые тормоза. но на самом деле все с точностью до наоборот. барабанные тормоза гораздо эффективнее дисковых! их главные проблемы - большой вес, склонность к перегреву, относительное неудобство обслуживания и... неопрятный внешний вид. дисковые тормоза стали вытеснять барабанные только когда появились эффективные фрикционные смеси для тормозных колодок. до этого дисковые тормоза не применялись даже в спорте именно по причине их неэффективности. появление гидровакуумного усилителя тормозов, наконец, положило конец гегемонии барабанных тормозов "по кругу".
-
- Контактна інформація:
сьогодні придивився добре...
в мене колеса стокові заводські 13-ки, але підкрилки стоять, таке враження шо навіть 14-ки будуть терти...
а саме шо не цікаво шукав на одному з форумів один класиковід поставив собі Плаза Супер Спорт з пружинами корочими на 3 витка і при цьому 15 диски Локери - і казав шо назад 3 чоловіки сідали і не тре нічого... це я так розумію настільки пружини міцні шо не прогинаються? але ж тоді на всіх ямах бити буде?
взагалі, можете пляснити шо реально дають газомасляні амо + пружини (ато чесно кажучи чим більше почав цікавитись то зайшов в глухий кут і зараз мало шо розумію, багато людей і всі пишуть своє на рахунок цього...) в мене зараз ходова нормальна, все справне повний сток, але чи реально наступне на ваз 2106:
в поворотах шоб машину не нахиляло так, невеликі ямки і нерівності не чулись, бо в мене спочатку підвіска була мяка але дуже хитало машину, а потім сама по собі стала твердішою і більш лупасить на ямах, причому правим колесом наприклад попаде то вся машина перехиляється вправо а після ями стабілізується... - неприємно їздити...
ну і шоб підкрильники не знімати а поставити ковки всмпо, чим побільші, тобто бажано хотяб 14, але якшо можна зробити шоб не терли то ше й 15" - але тоді буде дуже мала відстань між підкрилками і колесами, чи ви ставили низькопрофільну гуму?
сорі, якшо шось не так, просто реально шукав, шукав і всі кажуть став то або став то без обгрунтувань, а самі знаєте шо є можливість замовити один раз за одні гроші, після того як поставиш то воно вже твоє, а якшо не підійде, то твої проблеми...
і ше питання (можливо і смішне для когось) - реально на шоху рульове вісьмьорочне, реєчне поставити? чи то я загнув?
в мене колеса стокові заводські 13-ки, але підкрилки стоять, таке враження шо навіть 14-ки будуть терти...
а саме шо не цікаво шукав на одному з форумів один класиковід поставив собі Плаза Супер Спорт з пружинами корочими на 3 витка і при цьому 15 диски Локери - і казав шо назад 3 чоловіки сідали і не тре нічого... це я так розумію настільки пружини міцні шо не прогинаються? але ж тоді на всіх ямах бити буде?
взагалі, можете пляснити шо реально дають газомасляні амо + пружини (ато чесно кажучи чим більше почав цікавитись то зайшов в глухий кут і зараз мало шо розумію, багато людей і всі пишуть своє на рахунок цього...) в мене зараз ходова нормальна, все справне повний сток, але чи реально наступне на ваз 2106:
в поворотах шоб машину не нахиляло так, невеликі ямки і нерівності не чулись, бо в мене спочатку підвіска була мяка але дуже хитало машину, а потім сама по собі стала твердішою і більш лупасить на ямах, причому правим колесом наприклад попаде то вся машина перехиляється вправо а після ями стабілізується... - неприємно їздити...
ну і шоб підкрильники не знімати а поставити ковки всмпо, чим побільші, тобто бажано хотяб 14, але якшо можна зробити шоб не терли то ше й 15" - але тоді буде дуже мала відстань між підкрилками і колесами, чи ви ставили низькопрофільну гуму?
сорі, якшо шось не так, просто реально шукав, шукав і всі кажуть став то або став то без обгрунтувань, а самі знаєте шо є можливість замовити один раз за одні гроші, після того як поставиш то воно вже твоє, а якшо не підійде, то твої проблеми...
і ше питання (можливо і смішне для когось) - реально на шоху рульове вісьмьорочне, реєчне поставити? чи то я загнув?
- 21043 SW
- Контактна інформація:
Скоріше, Ти хотів нас підколотиnfs писав:і ше питання (можливо і смішне для когось) - реально на шоху рульове вісьмьорочне, реєчне поставити? чи то я загнув?
Ми ж Тобі написали 195/50, це значить нізькопрофільнаnfs писав:чи ви ставили низькопрофільну гуму?
Дивись, тут фото, на якому стоять 15 колеса + підкрилкиnfs писав:ну і шоб підкрильники не знімати а поставити ковки всмпо, чим побільші, тобто бажано хотяб 14, але якшо можна зробити шоб не терли то ше й 15

Які ще питання, ми ж достатньо всьо написали.
Запам'ятай, не можливо мати жорстку підвіску і комфорт у салоні, в свою чергу крени в поворотах виникають на м'який підвісці, але комфортно

Dynamic Sport Latvia
- ghost
- Ім'я:Павло
- Номер:ВС0190ЕА
- Контактна інформація:
nfs при візуальому порівнянні 175/70 Р-13 і 195/50 Р-15 я помітив що вони в діаметрі не набагато відрізняються; машина поводить себе краще, спочатку було незвично, але зараз привик і на машини з звичайною гумою (жигулі) взагалі сідати неприємно :); пружини і аммо - то вже другий крок; я поставив спочатку гуму - мене цілком задовільняє те що є; жорстких пружин і аммо не хочу; але машина твоя і ти думай сам
21043 SWяке знайоме крило (на фото)
21043 SWяке знайоме крило (на фото)
I would love to change the world, but they won't give me the source code...
-
- Контактна інформація:
а можеш тдетальніше про це...21043 SW писав:В мене стояли Колін, брав в магазині Формула на Лазаренка,1nfs писав:пружиниСтояли Монро, особисто Я дуже задоволений ними бувnfs писав:амо
Радив би поставити розпорку і задній стаб
я от не знаю які пружини - думаю або Фобос Спорт люкс на класику - але вони є в прайсі, який я побачив на цьому сайті, але їх нема на сайті Фобоса... є тільки прогресивні... а Колін я взагалі найти не можу ні по російськи ні по англійськи... можеш уточнити де є, фото кинути, прайс... може порадиш шось краще, шо зараз зявилось?
на рахунок монро, то газ-масло? як довго вони стояли в тебе?
- 21043 SW
- Контактна інформація:
nfs писав:можеш уточнити де є, фото кинути, прайс...
Координати магазина Я вже давав, дзвони їм питай Андрія (298-4789).21043 SW писав:В мене стояли Кілен, брав в магазині Формула на Лазаренка,1

KILEN Front spring Lada (Lada 1200-1600 71-92) Deliv no: 805146
Монро пройшли 110-115 тис. і поміняв на такі самі, комплектація газ-масло (Сенсатрек)

http://www.center-gamma.ru/vendor.asp?n ... &pageid=61
http://www.automaster.ru/Brands/Kilen/
http://www.lesjoforsab.com/automotive/e ... &s=javacat
Dynamic Sport Latvia
-
- Контактна інформація:
ще таке питаннячко...
в мене на шістці колеса 165/80/R13 - колеса заводські
я подивився в мануал до машини, але згідно нього - можуть бути такі як в мене, або 175/70/R13. але...
це ж різні діаметри...
заходимо сюди http://www.allforauto.ru/info.php
і бачимо -
165/80/R13 - діаметр 594 мм
175/70/R13 - діаметр 575 мм
я беру та шо стоїть в ghost на четвірці - 195/50/R15 - діаметр 576 - при цьому діаметр всього колеса на 1 мм більше від при 175/70/R13...
але ж можна мати і 594 мм!
то я тоді вибираю 195/55/R15 і отримую діаметр 596, шо на 2 мм більше - вроді має бути нормально? ну і колесо стає трохи менш низькопрофільним :)
ваші думки...
в мене на шістці колеса 165/80/R13 - колеса заводські
я подивився в мануал до машини, але згідно нього - можуть бути такі як в мене, або 175/70/R13. але...
це ж різні діаметри...
заходимо сюди http://www.allforauto.ru/info.php
і бачимо -
165/80/R13 - діаметр 594 мм
175/70/R13 - діаметр 575 мм
я беру та шо стоїть в ghost на четвірці - 195/50/R15 - діаметр 576 - при цьому діаметр всього колеса на 1 мм більше від при 175/70/R13...
але ж можна мати і 594 мм!
то я тоді вибираю 195/55/R15 і отримую діаметр 596, шо на 2 мм більше - вроді має бути нормально? ну і колесо стає трохи менш низькопрофільним :)
ваші думки...
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей