Обговорення елементів тюнінгу автомобілів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Тюнінг класики
nfs
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Тюнінг класики

Повідомлення nfs » Сер, 04 жовтня 2006, 20:51

Привіт львівському тюнінг клубу...

значить якшо коротко то справа в наступному - є в мене власне авто ВАЗ 21063, хочу трохи підтюнити деякі системи. Зокрема ходову і тормозну...

Питання впринципі до всіх, але зокрема до 21043 SW, так як читав про його жигуль 21043 (колишній :) )...

можеш описати все шо в тебе стояло або шоб ти зараз би поставив, цікавить наступне:
1. Тормоза передні, задні, ручка ручніка має ходити плавно, без зусиль і блокувати задні колеса намертво - я читав які в тебе були тормоза, але будь добрий прикинь мені все по запчастинах і орієнтовну ціну кожної...
2. Ходова. пружини, амо і все шо звязано з переробкою, машина має бути досить стійка в заносах, поворотах, але буде разом з тим експлуатуватись в місті (Тернополі :), або ні - давай рахуємо Львівську бруківку :))) ) кожен день... Цікавить також як на рахунок 15" дисків, я читав шо в тебе вони стояли, але от треба твоєї поради - чи ходова не збивається по місту і чи не труть колеса (в мене колега на копійці мав колись, то казав шо ходову ремонтував кожних 2-3 місяці і колеса терли але він їздив :)) )... - по місту можу їздити акуратно і нешвидко... але разом з тим шоб машина і для гонок була (аматорських) :)

покишо хотів би дійсно почути відповідь і поради на ці 2-а питання...

наперед вдячний, буду в Льовові і на цих вихідних і на закритті сезону на драгу - міг би й зустрітись з Львівськими тюнерами, познайомитись :)

ghost
Ім'я:Павло
Стать:чоловік
Номер:ВС0190ЕА
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Чет, 05 жовтня 2006, 10:42

зараз катаюся на тій 2104 - скажу чесно по гальмах вона не набагато краща за інші машини

для початку можеш поставити собі вакуум і ГТЦ від вісімки
деталі шукай тут на форумі http://www.vaz.ee

15 колеса можна ставити, зараз на таких катаюсь, розмір гуми 195/50 нічого не тре (хіба задні пружини трошки)

на таких колесах машина сама по собі стає досить стійка - якщо аммо і пружини в нормі - того хватає
I would love to change the world, but they won't give me the source code...

ghost
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Чет, 05 жовтня 2006, 10:44

по ручнику можу сказати, на вищезгаданому сайті є опис як зібрати задні дискові гальма і гідравлічний ручник - якщо матимеш натхнення - можеш зробити, але як на мене то не вартує вкладених коштів

21043 SW
Ім'я:Юрий
Номер:ВС6666АК
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Чет, 05 жовтня 2006, 23:00

nfs писав:Тормоза передні
Купи комплект гальмівних дисків Брембо або Лукас, відразу відчуєшь різницю, колодки Ферродо Преміум і нові супорта. Обов'язково поміняй гальмівні шланги, і по можливості вакуум (що Я не встиг зробити). Злий стару гальмівну рідину, вона взагалі міняється повністю кожні 2 роки або 60 тис. Як воно по цінам не скажу, бо брав у минулому році, куплялось все комплексно, а останні 6 міс катаюсь на іншому авто :wink:
nfs писав:задні, ручка ручніка має ходити плавно, без зусиль і блокувати задні колеса намертво
На зад так само є продукція фірми Лукас але дорога, порівняно з заводом, особливо барабани, а якщо є гроші став дискові :grin:
nfs писав:Ходова.
Лемфердер, включи пошук, ми з Павлом про це не раз писали. Радив би міняти всю відразу, а не по штучно.
nfs писав:пружини
В мене стояли Колін, брав в магазині Формула на Лазаренка,1
nfs писав:амо
Стояли Монро, особисто Я дуже задоволений ними був
Радив би поставити розпорку і задній стаб
nfs писав:Цікавить також як на рахунок 15" дисків
Встали без проблем, стояли цілий рік, не чіркало, не заважало, вся ходова ціла. Так що все кул. ПАвло так само писав про це. Знов ж таки - пошук.
Dynamic Sport Latvia

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 05 жовтня 2006, 23:33

Хіба на стандартний джигуль не хватить просто вперед дискові 14 вентильовані поставити від 2112+нормальний вакуум - повинно хватити з головою.. :roll:

А займатися задніми дисковими.. Можна більше проблем нажити чим ефекту.. IMHO :smile:

Вот тут непогано про тормоза для вазів написано
http://www.i-dezign.ru/forum/upload/sho ... .php?t=201
тормозные барабаны - считается, что они менее эффективны, чем дисковые тормоза. но на самом деле все с точностью до наоборот. барабанные тормоза гораздо эффективнее дисковых! их главные проблемы - большой вес, склонность к перегреву, относительное неудобство обслуживания и... неопрятный внешний вид. дисковые тормоза стали вытеснять барабанные только когда появились эффективные фрикционные смеси для тормозных колодок. до этого дисковые тормоза не применялись даже в спорте именно по причине их неэффективности. появление гидровакуумного усилителя тормозов, наконец, положило конец гегемонии барабанных тормозов "по кругу".

nfs
Контактна інформація:

Повідомлення nfs » Нед, 08 жовтня 2006, 16:55

сьогодні придивився добре...

в мене колеса стокові заводські 13-ки, але підкрилки стоять, таке враження шо навіть 14-ки будуть терти...

а саме шо не цікаво шукав на одному з форумів один класиковід поставив собі Плаза Супер Спорт з пружинами корочими на 3 витка і при цьому 15 диски Локери - і казав шо назад 3 чоловіки сідали і не тре нічого... це я так розумію настільки пружини міцні шо не прогинаються? але ж тоді на всіх ямах бити буде?

взагалі, можете пляснити шо реально дають газомасляні амо + пружини (ато чесно кажучи чим більше почав цікавитись то зайшов в глухий кут і зараз мало шо розумію, багато людей і всі пишуть своє на рахунок цього...) в мене зараз ходова нормальна, все справне повний сток, але чи реально наступне на ваз 2106:

в поворотах шоб машину не нахиляло так, невеликі ямки і нерівності не чулись, бо в мене спочатку підвіска була мяка але дуже хитало машину, а потім сама по собі стала твердішою і більш лупасить на ямах, причому правим колесом наприклад попаде то вся машина перехиляється вправо а після ями стабілізується... - неприємно їздити...
ну і шоб підкрильники не знімати а поставити ковки всмпо, чим побільші, тобто бажано хотяб 14, але якшо можна зробити шоб не терли то ше й 15" - але тоді буде дуже мала відстань між підкрилками і колесами, чи ви ставили низькопрофільну гуму?

сорі, якшо шось не так, просто реально шукав, шукав і всі кажуть став то або став то без обгрунтувань, а самі знаєте шо є можливість замовити один раз за одні гроші, після того як поставиш то воно вже твоє, а якшо не підійде, то твої проблеми...

і ше питання (можливо і смішне для когось) - реально на шоху рульове вісьмьорочне, реєчне поставити? чи то я загнув?

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Нед, 08 жовтня 2006, 20:22

:smile:
nfs писав:і ше питання (можливо і смішне для когось) - реально на шоху рульове вісьмьорочне, реєчне поставити? чи то я загнув?
Скоріше, Ти хотів нас підколоти :wink:
nfs писав:чи ви ставили низькопрофільну гуму?
Ми ж Тобі написали 195/50, це значить нізькопрофільна
nfs писав:ну і шоб підкрильники не знімати а поставити ковки всмпо, чим побільші, тобто бажано хотяб 14, але якшо можна зробити шоб не терли то ше й 15
Дивись, тут фото, на якому стоять 15 колеса + підкрилки
Зображення
Які ще питання, ми ж достатньо всьо написали.
Запам'ятай, не можливо мати жорстку підвіску і комфорт у салоні, в свою чергу крени в поворотах виникають на м'який підвісці, але комфортно 8)
Dynamic Sport Latvia

ghost
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Пон, 09 жовтня 2006, 06:39

nfs при візуальому порівнянні 175/70 Р-13 і 195/50 Р-15 я помітив що вони в діаметрі не набагато відрізняються; машина поводить себе краще, спочатку було незвично, але зараз привик і на машини з звичайною гумою (жигулі) взагалі сідати неприємно :); пружини і аммо - то вже другий крок; я поставив спочатку гуму - мене цілком задовільняє те що є; жорстких пружин і аммо не хочу; але машина твоя і ти думай сам

21043 SWяке знайоме крило (на фото) :smile:

nfs
Контактна інформація:

Повідомлення nfs » Пон, 09 жовтня 2006, 11:15

все зрозумів, дякую, пробачте за клопіт... :)

nfs
Контактна інформація:

Повідомлення nfs » Сер, 25 жовтня 2006, 09:48

21043 SW писав:
nfs писав:пружини
В мене стояли Колін, брав в магазині Формула на Лазаренка,1
nfs писав:амо
Стояли Монро, особисто Я дуже задоволений ними був
Радив би поставити розпорку і задній стаб
а можеш тдетальніше про це...

я от не знаю які пружини - думаю або Фобос Спорт люкс на класику - але вони є в прайсі, який я побачив на цьому сайті, але їх нема на сайті Фобоса... є тільки прогресивні... а Колін я взагалі найти не можу ні по російськи ні по англійськи... можеш уточнити де є, фото кинути, прайс... може порадиш шось краще, шо зараз зявилось?

на рахунок монро, то газ-масло? як довго вони стояли в тебе?

21043 SW
Контактна інформація:

Повідомлення 21043 SW » Сер, 25 жовтня 2006, 23:22

nfs писав:можеш уточнити де є, фото кинути, прайс...
21043 SW писав:В мене стояли Кілен, брав в магазині Формула на Лазаренка,1
Координати магазина Я вже давав, дзвони їм питай Андрія (298-4789).
Зображення
KILEN Front spring Lada (Lada 1200-1600 71-92) Deliv no: 805146
Монро пройшли 110-115 тис. і поміняв на такі самі, комплектація газ-масло (Сенсатрек) 8)
http://www.center-gamma.ru/vendor.asp?n ... &pageid=61
http://www.automaster.ru/Brands/Kilen/
http://www.lesjoforsab.com/automotive/e ... &s=javacat
Dynamic Sport Latvia

nfs
Контактна інформація:

Повідомлення nfs » Чет, 26 жовтня 2006, 09:14

ясно, дякую...

ну я просто не з Львова, я з Тернополя :)
тому не дивуйся якшо я не дзвоню в Львів - просто ти писав Колін а не Кілен - от, а я тут можу в нас замовити шоб привезли, але поскільки не найшов таких, тому й питався... тепер понятно...

nfs
Контактна інформація:

Повідомлення nfs » Суб, 28 жовтня 2006, 21:18

ще таке питаннячко...

в мене на шістці колеса 165/80/R13 - колеса заводські
я подивився в мануал до машини, але згідно нього - можуть бути такі як в мене, або 175/70/R13. але...

це ж різні діаметри...

заходимо сюди http://www.allforauto.ru/info.php

і бачимо -

165/80/R13 - діаметр 594 мм
175/70/R13 - діаметр 575 мм

я беру та шо стоїть в ghost на четвірці - 195/50/R15 - діаметр 576 - при цьому діаметр всього колеса на 1 мм більше від при 175/70/R13...
але ж можна мати і 594 мм!
то я тоді вибираю 195/55/R15 і отримую діаметр 596, шо на 2 мм більше - вроді має бути нормально? ну і колесо стає трохи менш низькопрофільним :)

ваші думки...

ghost
Контактна інформація:

Повідомлення ghost » Нед, 29 жовтня 2006, 10:05

nfs
ще не останню роль грає ширина колеса ;) буде чіпати за пружини (ззаду), за підкрилки і стабілізатор (спереду)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей