Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Цікаве спостереження на ОККО
moomnad
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Цікаве спостереження на ОККО

Повідомлення moomnad » Нед, 15 серпня 2010, 13:43

kym писав:мого твердження що головне для двигуна це точка кипіння бензини, яка виражається октановим числом і змінити точку кипіння простим змішуванням неможливо
Це знову повний БРЕД. Октанове число (ОЧ) — умовний показник, що характеризує здатність палива забезпечити бездетонаційну роботу двигунів із примусовим запаленням.
kym писав:мого твердження що головне для двигуна це точка кипіння бензини, яка виражається октановим числом і змінити точку кипіння простим змішуванням неможливо

Кипіння тут до чого?

Хімія - це основа, ти ще скажи що коли Ти добавив цукор у чай, то він не розчинився, а випарувався.

Присадки виконують свою несучу функцію беззаперечно. І добавляють присадки "у великих кастрюлях з мішалкою" (спец.резервуари). І яка там складність. так само присадку яку ти добавив у бак під час руху перемішується.
CONFIG писав:Проблема в тому що якщо у вас машина з величезним в яку заливалось невідомо що ітд, під час дії очисних присадок з паливної системи змивається весь бруд який летить і накопичується в самому вузькому місці, тобто форсунки, карб. Але це теоретично, я ще жодного разу не чув щоб в когось забились форсунки від присадок, я не говорю про раритетні машини в яких вже почалась корозія паливної системи. Очевидно такий самий ефект може бути від пульсу чи мустангу..
+1000000000000000000
Важко збирати вибиті зуби...зломаними руками.

kym

Повідомлення kym » Пон, 16 серпня 2010, 00:33

moomnad писав:Кипіння тут до чого?
Так мені той дилетантизм надоїв.
Хто бажає прочитайте документ http://www.nge.ru/g_2084-77.htm там написано і про кипіння і про все інше
Може було варто написати чому
Є деклька груп присадок у штучній упаковці.
Перша це коли у фляшечку заливають звичайний бензин добавляють нейтрального красителя на етикетці пишуть мудрі назви і слова та продають 50г бензину по ціні в 10 раз більшій ніж він коштує. Такі присадки двигуну не шкодять.. вони шкодять кишені покупця і роблять з нього лоха.
Друга група присадок по зниженню детонації це коли над складом фляшки попрацювали хіміки і ожливо вони і на одну чи дві одиниці збільшать октанове число, але для машин з датчиком детонації це не має ніякого значення (а таких зараз переажна більшість) цей тип присадок це теж фактично розвод клієнта... всі хочуть заробити на чомусь. Якщо присадки містять фероцени то вони щей вредні бо після них металізуються свічки. А металізовані свічки ідуть тільки на сміття.
Третя група - миючі присадки. Так от доводжу до вашого відома що плотність фільтруючих сіток на форсунках і мехдозаторах вища ніж на фільтрах тонкої очистки (які є змінними) . Звідси і логічно випливає що розмитий бруд з фільтра забиває сітки в форсунках, а потім щей каталізатор.
Але це теоретично, я ще жодного разу не чув щоб в когось забились форсунки від присадок,
а це легко перевірити ...заляй у свій бак миючі присадки два чи три рази і сам переконаєшся в їх дії.

McAr
Ім'я:Андрій

Повідомлення McAr » Пон, 16 серпня 2010, 02:26

Вступлюся трохи за КУМА, диплом на автотему тоже є в наявності.
Все як завжди впирається в гроші, чим краще тим дорожче, але завжди хочеться за півдарма, от і придумали різні "доливки".

Пропоную почати з початку- під октановим числом розуміється здатність палива до детонації. Під детонаціею розуміеться самозаймання паливної суміші( не вдаємося до пероксидів та швидкості згорання). Звідси чим вище октанове число бензина тим залежно від конструкції двигуна можна отримати вищий ККД, але бензин з вищим ОЧ коштує відповідно дорожче.

В 1930 році пальне стандартизували і як еталон прийняли ізооктан- 100 ОЧ і гептан 0 ОЧ. Відповідно їх процентна суміш відповідає ОЧ бензину. Є ще бензин із ОЧ числом 102 ( Ельф) по ціні біля 5-6 євро за 1л, в даній сертифікацїї як еталон використовують суміш ізооктану і тетраетилсвинець.

Стосовно присадок- для покращення якостей і зниження собівартості до паливно-мастильних матеріалів додають різні присадки ( миючі, стабілізуючі і тд...) які виробник пального чи масла дослідним шляхом підбирає і стандартизує з врахуванням їх якостей ціни і екології. АЛЕ!!! при змішувані різних сортів масла чи додавання невідповідної присадки до палива можна отримати зворотній ефект через негативну взаємодію присадок які вже є в паливі і "доливки" , приміром утворення смолоподібних відкладень у фільтрі чи форсунках, нагар і тд..., ( приміром свічки і дешеві ферроцени) , пошук добрих і дешевих присадок триває.

На мою думку виробник пального , приміром ОККО знає хімічний склад свого пального і відповідно розробив присадки які в певній пропорції покращують їхнє пальне. В іншого виробника , приміром Укрнафта свої присадки в бензині і тому додавання присадки від ОККО можуть мати негативні наслідки. Чи відповідність самої присадки яка залита в банку з наклейкою ОККО з маркуванням і стандартом які би мали бути, чи то проста підробка в банці з наклейкою ОККО по завищеній ціні.

Тому враховуючи наші Львівсько-українські реалії при заправці неякісним паливом і наявності чека ще можна пробувати щось оскаржити то при заливанні всяких присадок і доливок і виході з ладу двигуна оскаржевати буде нічого.

CONFIG

Повідомлення CONFIG » Пон, 16 серпня 2010, 07:47

kym, так все ж таки..
CONFIG писав:Я так розумію Ви рахуєте себе експертом в цьому питанні.. Тому мене цікавить.. Пробіг двигуна, яка присадка використовувалась (назва, виробник), яка функція присадки (зниження детонації, очистка, підвищення октанового числа), скільки часу (пробіг), чи не порушувались інструкції застосування (дозування), як оприділити що це нагар від присадок, а не від неякісного масла?
Наразі дискусія йде в форматі "теоретичної перепалки" і судячи з всього мало хто має досвід використання присадок. Згідний з тим що все що робить Україна та Росія створене для розводу тих же покупців і ніякого ефекту воно не дає.. але я думаю то ітак зрозуміло :) Тому давайте факти факти..
kym писав:Друга група присадок по зниженню детонації це коли над складом фляшки попрацювали хіміки і ожливо вони і на одну чи дві одиниці збільшать октанове число, але для машин з датчиком детонації це не має ніякого значення (а таких зараз переажна більшість) цей тип присадок це теж фактично розвод клієнта...
А нашо той датчик детонації?

kym

Повідомлення kym » Пон, 16 серпня 2010, 10:08

CONFIG писав:А нашо той датчик детонації?
Замість присадок..... Це так по простому по народному.
ДД дає сигнал бортовому контроллеру авто про появу детонації в циліндрах... відповідно сонтроллер корегує кут запалювання в сторону ліквідації детонації.
Простими словами - якщо заляли бензину ліпшу або гіршу ніж та що була контроллер сам підстроює систему вприску під цю бензину змінюючи кут запалювання і час відкриття форсунки

jetros
Ім'я:Ростислав
Номер:ROS
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення jetros » Пон, 16 серпня 2010, 10:17

kym писав:ДД дає сигнал бортовому контроллеру авто про появу детонації в циліндрах... відповідно сонтроллер корегує кут запалювання в сторону ліквідації детонації.
Простими словами - якщо заляли бензину ліпшу або гіршу ніж та що була контроллер сам підстроює систему вприску під цю бензину змінюючи кут запалювання і час відкриття форсунки
+1000000000. В мене саме вийшов з ладу ДД, постукує деколи двигун на поганій бензі!
Мокнут мешти, мокнут сподні
Зашмальцовані шкарпетки
А я стою в бальоновім плащи
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab282677.gif[/img][/url]

CONFIG

Повідомлення CONFIG » Пон, 16 серпня 2010, 10:43

kym, тоді для чого присадки мають антидитонаційні властивості?

kym, я правильно розумію, звіту по розібраних двіжках не буде?

kym

Повідомлення kym » Пон, 16 серпня 2010, 11:39

CONFIG писав:kym, я правильно розумію, звіту по розібраних двіжках не буде?
Нащо тобі звіт коли ти виясняєш що таке датчик детонації.

Код: Виділити все

kym, тоді для чого присадки мають антидитонаційні властивості
Може мають може ні - але гроші з кишені витягують точно.

CONFIG

Повідомлення CONFIG » Пон, 16 серпня 2010, 14:23

kym писав:Нащо тобі звіт коли ти виясняєш що таке датчик детонації.
Просто виникає питання чи ти справді такий спеціаліст як з себе показуєш... Власне не озвучено жодної назви тих присадок які є розводом, а ставити всі присадки в один ряд як мінімум тупо, бувають парадокси такі як з ОККО'івською, але чи таке буває з іншими..

Говорячи про датчик детонації варто було зазначити про присадки антидетонаційні присадки для старих авто в яких немає датчика детонації. Багато хто не знає, що якщо в його машині немає датчика детонації значить його двигун розроблений під інше паливо, якого зараз немає. І деколи якщо "ковбасить" двигун, то це може бути зовсім не від поганої якості пального, а навпаки.

McAr
Ім'я:Андрій

Повідомлення McAr » Пон, 16 серпня 2010, 20:16

Перечитавши 2 сторінки я так розумію ,що все ОККІвське то гамно, КУМЕ, не клацайте дармо пальцями, ваші доводи Конфігу [цензура] не вперлися :roll , дана тема для самопіару, за сторінку-дві ми побачимо назву цих чудо присадок які з Капейкі зроблять Ламбо за 2 гривні. :ninja

kym

Повідомлення kym » Пон, 16 серпня 2010, 22:39

McAr писав:ваші доводи Конфігу [цензура] не вперлися: , дана тема для самопіару
Та щось на те виглядає. Напевно торгує тими присадками.... Але крім нього ще хтось прочитає і зробить висновок для себе. Думаю даром це все не пропаде.

CONFIG

Повідомлення CONFIG » Вів, 17 серпня 2010, 08:16

McAr писав:ваші доводи Конфігу [цензура] не вперлися :roll
А де тут є доводи? Тільки загально відомі факти з інтернету які нібито підкріпленні "практикою". Практика або є, або її нема, [цензура] з себе корчити моториста чи махати дипломом, а потім зїжджати?
McAr писав:за сторінку-дві ми побачимо назву цих чудо присадок які з Капейкі зроблять Ламбо за 2 гривні. :ninja
Та ти наївний раз сподіваєшся на таку халяву 8)
kym писав:Але крім нього ще хтось прочитає і зробить висновок для себе. Думаю даром це все не пропаде.
Дісно, хтось може і зробить висновки про наших мастрів які пишуть такі речі:
kym писав:А нашо той датчик детонації?
Замість присадок..... Це так по простому по народному.

kym

Повідомлення kym » Вів, 17 серпня 2010, 23:14

CONFIG писав:Дісно, хтось може і зробить висновки про наших мастрів які пишуть такі речі:
Крім всього решти в тебе ще й гумором не зовсім.... :D Не сприймай всього так серйозно.
На рахунок доводів і звітів. Якщо документ прийнятий державою (ГОСТ) для тебе був загальновідомий факт то я дуже радий. Але це документ якраз і підтверджував мої доводи по недоцільності використання присадок. А звіти я не маю часу і бажання робити. Можеш сприймати мої доводи а можеш ні...в нас демократія і інтернет... :D

CONFIG

Повідомлення CONFIG » Сер, 18 серпня 2010, 07:52

kym писав:Крім всього решти в тебе ще й гумором не зовсім.... :D Не сприймай всього так серйозно.
Виходить що все що ти тут пишеш це гумор чи як? Бо ти завтра щось напишеш, а потім скажеш.. та то "гумор" хіба не видно..
kym писав:А звіти я не маю часу і бажання робити.
Та ясно.. бо нема по чому.. Якщо ти такий свідомий і так багато знаєш про шкідливість присадок то чому не напишеш принаймі назви тих зліших..? Може хтось зробить висновки для себе..
Люди створють собі імідж на демократії та інтернеті, а потім в інших ситуаціях від таких спеціалістів страждають інші..

moomnad

Повідомлення moomnad » Сер, 18 серпня 2010, 15:30

Читати трохи нижче серидини статті після заголовку " Нормы и требования к качеству автомобильных бензинов по ГОСТ Р 51105–97 Показатели Нормаль-80 Регуляр-91 Премиум-95 Супер-98 ".
Там розписано і про присадки і все решта по характеристиках.

http://ovis.ua/assortiment.html
Важко збирати вибиті зуби...зломаними руками.

kym

Повідомлення kym » Сер, 18 серпня 2010, 21:28

moomnad писав:Там розписано і про присадки і все решта по характеристиках.
Знову вертаємось до наших баранів. ми говоримо про різні присадки. присадки які використовують на заводі зовсім інакші як ті що продають у фляшечках.На заводі присадки додають в процесі хімічної обробки при певній температурі тиску і т.д. Ті що ти заляєш в бак ти навіть полюдськи перемішати не зможеш...бо в баку нема мішалки, а бензином з пістолета не сильно намішаєш

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гостей