Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Задний VS передний привод, что лучше?
Buster
Ім'я:Игорь
Стать:чоловік
Номер:9333
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Задний VS передний привод, что лучше?

Повідомлення Buster » Чет, 31 серпня 2006, 13:23

Напишите плюсы и минусы машин с задними и передними ведущими колёсами.
Я склонен думать что задний привод, лучше, потому что:
1. Тише работают елементы в мосту чем в поворотных кулаках (гранатах)
2. На старте машину клонет назад и значит динамика лучше

RS
Ім'я:Сєрий
Контактна інформація:

Повідомлення RS » Чет, 31 серпня 2006, 13:28

Задній , але для умілих зимою. Для гонок ше і з потужністю машини більше 200 к.с. тільки задній або повний.
А взагалі повний 50/50 по осям THE BEST!!!
На задньому легше веселитися на дорозі , але і передній може робити всякі приколи.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Re: Задний VS передний привод, что лучше?

Повідомлення pikach00 » Чет, 31 серпня 2006, 13:28

Buster писав:Напишите плюсы и минусы машин с задними и передними ведущими колёсами.
Я склонен думать что задний привод, лучше, потому что:
1. Тише работают елементы в мосту чем в поворотных кулаках (гранатах)
2. На старте машину клонет назад и значит динамика лучше
Чувак, в інеті слабо пошукати?
А по друге, ти хоч би написав для чого саме краще? Зимою наприклад передній привід більш доречніший ніж задній.

Buster
Ім'я:Игорь
Номер:9333
Контактна інформація:

Повідомлення Buster » Чет, 31 серпня 2006, 13:31

pikach00
pikach00 писав:Чувак, в інеті слабо пошукати?
Кому тяжело ответить может ничего не писать!
pikach00 писав:А по друге, ти хоч би написав для чого саме краще? Зимою наприклад передній привід більш доречніший ніж задній.
Для повседневной-динамичной езды
BMW POWER

lizun
Стать:жінка

Повідомлення lizun » Чет, 31 серпня 2006, 13:46

pikach00

нахєра людям хамити? слабо пошукати... для того і є форум і клуб щоб люди могли спитати... якщо не знаєш що сказати то [цензура] флуд розводити? :evil:

Buster,
ти правий, при старті завантажується задня вісь... тому задній привід ефективніший бо "зад" ведучий. На передньому - букс... шо не єст гуд.

З боку конструкції то - задній привід простіший - задній міст.. піввісь..

З точки зору експлуатації коли щеплення з поверхнею низьке.. то передній привід кращий (для рядового юзера) тим що:
1. передок завантажений - краще щеплення
2. ведучі колеса є керованими... правда якщо вісь зірвало тоді тільки пробувати скидати трошки газ і викручувати колеса в бік протилежний повороту.

Але на задньому можна таке витворяти :smile:

Phobos
Контактна інформація:

Повідомлення Phobos » Чет, 31 серпня 2006, 14:40

У кожного приводу є свої плюси і свої мінуси...
Передній:
1+ Набагато краща керованість автомобілем, оскільки поворотні колеса ведучі.
2+ У більшості машин двигун спереду, відповідно перед важчий і щепленн6я передніх коліс з дорогою краще.
1- У технічному плані гірше: якщо двигун поперек то там місця мінімум(під капотом) + полуося з гранатами (які люблять зриватися при вивернутих колесах :( ), я вже мовчу про повздовжне росположення двигуна
2- При старті маса автомобіля переходить назад, що сильно завантажує зад і розвантажує перед...

Задній:
1+ Як я вже казав: при старті маса автомобіля переходить назад, що сильно завантажує зад і розвантажує перед...
2+ Набагато лекше з технічної точки зору: кардан - полуось
1- Зима...... :(

Взагалі шо ліпше залежить від стилю їзди ї смаку кожної людини а також від того, для чого машина призначена (погодтеся Формула з переднім приводом це нонсенс) :smile:

Але 4х4 рулез...

and1
Ім'я:Андрей
Контактна інформація:

Повідомлення and1 » Чет, 31 серпня 2006, 14:58

RS писав:А взагалі повний 50/50 по осям THE BEST!!!

потери в трансмиссии после набора скорости ты учел :wink: ?
Востаннє редагувалось Чет, 31 серпня 2006, 15:17 користувачем and1, всього редагувалось 1 раз.

Гатор

Повідомлення Гатор » Чет, 31 серпня 2006, 15:09

pikach00

Передній зимою не доречніше, а простіше от... Інтересно на чому ти лібше виїдеш під горку в голольод ше й на літніх? що тебе швидше витяне туда?

Гатор

Повідомлення Гатор » Чет, 31 серпня 2006, 15:12

і 4x4 не завжди є гуд, наприклад якщо забуксувати всіма чотирьма чи на швидкості рєзко дьорнути руль вбік інтересно шо станеться? а? особливо з джіпами, тоїсть високими машінами

lizun

Повідомлення lizun » Чет, 31 серпня 2006, 15:36

Гатор писав:pikach00

Передній зимою не доречніше, а простіше от... Інтересно на чому ти лібше виїдеш під горку в голольод ше й на літніх? що тебе швидше витяне туда?
істину глаголиш :grin:

virtual
Ім'я:Влад
Номер:ВС2994ВА
Контактна інформація:

Повідомлення virtual » Чет, 31 серпня 2006, 16:24

Гатор писав:Інтересно на чому ти лібше виїдеш під горку в голольод ше й на літніх? що тебе швидше витяне туда?
Нажаль на передньому
:)
Приклад для львів'ян: славнозвісний "серпантин" від Кривоноса до Б.Хмельницького.

lizun

Повідомлення lizun » Чет, 31 серпня 2006, 16:35

virtual

ти не прав братан :) я колись на тарнавського передком дрочив і ніяк... прийшлось задом :grin: голольод був шо піз...

GORGAN

Повідомлення GORGAN » Чет, 31 серпня 2006, 16:43

Phobos писав:У кожного приводу є свої плюси і свої мінуси...
Передній:
1+ Набагато краща керованість автомобілем, оскільки поворотні колеса ведучі.
2+ У більшості машин двигун спереду, відповідно перед важчий і щепленн6я передніх коліс з дорогою краще.
Туфта.
1. В екстремальному повороті передні ведучі колеса вискочать на зовні повороту. І крути собі рулем скільки хочеш і куда хочеш. Без спеціальних навиків нічо не поможе.
2. В нормальних машин вага перед \ зад - 50 на 50 процентів по осям (або біля того.) Тому в них і зад пригружений нормально і перед, що необхідно для нормального керування.

Задній привід набагато безпечніший і прогнозованіший зимою. Питання тільки в прохідності - то напевно єдина перевага переднього приводу. А так передній привід - інженерія для бідних. :lol:

Гатор

Повідомлення Гатор » Чет, 31 серпня 2006, 17:29

Нажаль на передньому
Smile
Приклад для львів'ян: славнозвісний "серпантин" від Кривоноса до Б.Хмельницького.
На задньому і тільки на задньому, на передньому будеш довго дрочитись таке саме як і на задньому в зад, перевірено багатьма на власній шкурі

Гатор

Повідомлення Гатор » Чет, 31 серпня 2006, 17:33

Задній привід набагато безпечніший і прогнозованіший зимою. Питання тільки в прохідності - то напевно єдина перевага переднього приводу. А так передній привід - інженерія для бідних. Laughing
Незнаю мені здається і здавалось завжди, та не тільки здавалось , а так і було, що зад зимою більш прохідний , з хорошою резиною і на пузі гарно буде повзти не буксуючи...
Та й якщо глянути з дорогих марок легкових машин всюди ставлять задній привід. Таке саме і на буси або ще більші види транспорту теж всюди тільки зад ведучий, так що я згідний з цим
передній привід - інженерія для бідних.

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Чет, 31 серпня 2006, 17:44

Гатор писав:На задньому і тільки на задньому, на передньому будеш довго дрочитись таке саме як і на задньому в зад, перевірено багатьма на власній шкурі
:) хех, нормальну резину ставити треба тоді і порівнювати!
Гатор писав:Та й якщо глянути з дорогих марок легкових машин всюди ставлять задній привід. Таке саме і на буси або ще більші види транспорту теж всюди тільки зад ведучий, так що я згідний з цим
Ставлять мерс, бмв для яких наприклад швидкість набору до 100км часто важлива, а на передньому приводі скоріше ніж за 5сек до 100км ніяк!
На буси... уявляєш завантажений під 3т-5т бус з переднім приводом зимою вгору? :lol:

Люди що ви тут дебати розвели причому кожен більше хвалить той привід на якому їздить :lol:

Задній привід забрали, бо передньопривідні машини дешевші у виробництві(міст, кардан, дешева передня підвіска мак-ферсон і т.д. відпадають), краще керовані зимою в місті, немає середнього тонелю в машині.

Задній привід переважно використовують, коли важливий хороший розгін.

Звичайно є ще різні нюанси в керованості тих і інших машин.
volleyball.lviv.ua/blog/

Yelik
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Чет, 31 серпня 2006, 17:49

Buster писав:1. Тише работают елементы в мосту чем в поворотных кулаках (гранатах)
Якесь не переконливе твердження, особливо якщо міст гуде ;)
Buster писав:2. На старте машину клонет назад и значит динамика лучше
Нууу в жигуля також задній привід :)

Кажи краще в яку суму хочеш вкластись, тоді і будеш вибирати привід?
volleyball.lviv.ua/blog/

Stranger

Повідомлення Stranger » Чет, 31 серпня 2006, 17:52

lizun писав: Buster,
ти правий, при старті завантажується задня вісь... тому задній привід ефективніший бо "зад" ведучий. На передньому - букс... шо не єст гуд.
Позволь несогласиться! При старте и передний и задний привод имеют равные шансы уйти в букс. Тут в игру вступают такие вещи как розвесовка авто и опыт водителя.
Если дать просраться переднему приводу то он непременно уйдёт в букс, так как разгружаеться передняя ось что влияет на сцепление с дорогой (тобишь снижает его). Задний привод также уйдет в букс. Ибо, как ты сказал, загружаеться задняя ось (а при резком старте - перегружаеться) что также пагубно влияет на сцепление с покрытием. Исходя из этого, нельзя говорить какой привод эффективней... ;)

А так, я за 4х4 ;) :)

lizun

Повідомлення lizun » Чет, 31 серпня 2006, 18:18

Stranger
несогласиться позволяю :smile:

але...
Stranger писав: При старте и передний и задний привод имеют равные шансы уйти в букс. Тут в игру вступают такие вещи как розвесовка авто и опыт водителя.
ніхєра неправда. хіба при розподілу ваги 50/50 то спрацює... але ти можеш багато машин назвати які мають таке розподілення??
Stranger писав: Задний привод также уйдет в букс. Ибо, как ты сказал, загружаеться задняя ось (а при резком старте - перегружаеться) что также пагубно влияет на сцепление с покрытием
от тут щось неясно... при навантаженні задньої осі щеплення покращується, а не, як ти пишеш, пагубно впливає на нього

а стосовно ефективності... то все залежить що ти оцінюєш... я припустив що старт зі швидкості 0 км.

Stranger

Повідомлення Stranger » Чет, 31 серпня 2006, 18:35

lizun писав:
Stranger писав: При старте и передний и задний привод имеют равные шансы уйти в букс. Тут в игру вступают такие вещи как розвесовка авто и опыт водителя.
ніхєра неправда. хіба при розподілу ваги 50/50 то спрацює... але ти можеш багато машин назвати які мають таке розподілення??
Ну, тут можно долго спорить... :) Просто, учитывая то что мотор находиться впереди, то в состоянии покоя розвесовка будет в пользу передка (тоесть передок будет тяжелее). Но не стоит забываться что как только тачан начинает двигаться, то этот параметр тут же меняеться!!!
lizun писав:
Stranger писав: Задний привод также уйдет в букс. Ибо, как ты сказал, загружаеться задняя ось (а при резком старте - перегружаеться) что также пагубно влияет на сцепление с покрытием
от тут щось неясно... при навантаженні задньої осі щеплення покращується, а не, як ти пишеш, пагубно впливає на нього
Тут всё просто. Перегруженые шини также теряют сцепление как и недогруженые ;)
lizun писав: а стосовно ефективності... то все залежить що ти оцінюєш... я припустив що старт зі швидкості 0 км.
Да. Это и имееться ввиду ;)

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей