Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Чи варто інспектору ДАІ організовувати неприємності?
T5-R
Стать:чоловік
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 23 рази
Контактна інформація:
Re: Чи варто інспектору ДАІ організовувати неприємності?

Повідомлення T5-R » Пон, 18 січня 2010, 17:29

Nick, дійте так наскільки Вам дозволяють Ваші знання, але на майбутнє є ще мінімум 4 НПА які встановлюють в яких випадках і за яких умов Вас можуть зупинити працівники ДПС чи ДАІ.
Nick_ писав:Але факт залишається фактом - будемо зупинятись...
Зупинитись треба, але є нюанси :sing
Impossible is Nothing

Igor_Lviv
Ім'я:Igor
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Igor_Lviv » Нед, 24 січня 2010, 15:52

Myself писав:Я його нібито переконав, скарга сьогодні пішла. Але питання залишилось: це я такий кровожера, чи так має бути? Цікаво знати ваші думки…
Все вірно!
Поки ми щоразу добровільно віддаємо їм свої 50-100грн і пісяємо кип'ятком при їх вигляді - все буде без змін.
Так. Це така крива система, яка залишилась нам з часів Радянського Союзу. Ламати її важко.
Але кожен звільнений за чисельні порушення ДАІшник - приклад для 40 інших. І кожен з цих 40, які залишаться - наступного разу добре подумає перед тим ніж спробує щось вчудити.

ЗІ. У мене зараз подібна війна з Волинським ДАІ. Два протоколи, два незаконні. (Здирництво).
Відповіді від обласного ДАІ про "розгляд та вивчення" моєї справи, у яких, в деяких місцях, копіюючи абзаци у Ворді волинські ДАІшники навіть прізвище не замінили (замість мого, якась інша людина).
У Протоколах з'явились свідки, яких не було на місці.
І т.д., і т.п.
Знаю, що інспектори, які складали ці Протоколи - в ДАІ більше працювати не будуть. Хочу "розворушити" ще їх обласне Управління.
Нафіга воно мені?
Та щоб боялись, гади! Не мене, а всіх водіїв! Щоб не займались здирництвом... вибачте за жаргон, але там "бєзпрєдєл" повний!
І у рядових ІПДС, і в Управлінні.

guest_yellow_cat

Повідомлення guest_yellow_cat » Нед, 24 січня 2010, 16:17

Igor_Lviv, так тримати!

GaGaRIN
Ім'я:Віталік
Подякували: 2 рази

Повідомлення GaGaRIN » Вів, 23 лютого 2010, 12:48

Мене заперла татуха в Кольцова в фільмі "Канікули суворого режиму".
"Наступи менту на горло - задави козла ногой!" (с) :D

РОМАН1111
Ім'я:Роман

Повідомлення РОМАН1111 » П'ят, 26 лютого 2010, 22:28

23 числа їхав по проспекту Шевченка ,шо сь стало мені зле,доїхав до Саксаганського 8 зупинився бо не змозі був далі керувати.... І тут гоблін нарісувався... я пояснив ш так і так ,він навіть не слухав ,записав прізвище номер нагрудний,брат знімав на відео на телефон все це,той урод запхав руку через вікно вирвав телефон з рук,нас було троє вийшли з машини то він мало не всрався [цензура],друг каже ти шо гопняк)0який ти даїшник (побілів,пожовтів )я його десь годину тримав думаю нічого я тобі не дам і ніколи не давав,хотів свідків вписати протокол з рук вирвав каже нічого писати не будеш!Написав позовну заяву!як думаєте вартує іти в суд,хоч не добюсь нічого просто платити не хочу тим [цензура]...мНа мене складений пратол і постанова у протоколі,не підписувався написав незгідний,а він постанову намалював ч1 ст 122 не виконав вимогу знаку зупинка заборонена.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » П'ят, 26 лютого 2010, 22:59

РОМАН1111 писав:23 числа їхав по проспекту Шевченка ,шо сь стало мені зле,доїхав до Саксаганського 8 зупинився бо не змозі був далі керувати.... І тут гоблін нарісувався... я пояснив ш так і так ,він навіть не слухав ,записав прізвище номер нагрудний,брат знімав на відео на телефон все це,той урод запхав руку через вікно вирвав телефон з рук,нас було троє вийшли з машини то він мало не всрався [цензура],друг каже ти шо гопняк)0який ти даїшник (побілів,пожовтів )я його десь годину тримав думаю нічого я тобі не дам і ніколи не давав,хотів свідків вписати протокол з рук вирвав каже нічого писати не будеш!Написав позовну заяву!як думаєте вартує іти в суд,хоч не добюсь нічого просто платити не хочу тим [цензура]...мНа мене складений пратол і постанова у протоколі,не підписувався написав незгідний,а він постанову намалював ч1 ст 122 не виконав вимогу знаку зупинка заборонена.
Не знаю, як суд, а я в ту душероздираючу історію не повірив. :D

TOXA

Повідомлення TOXA » П'ят, 26 лютого 2010, 23:16

Nick_ писав:Але факт залишається фактом - будемо зупинятись... :sad
немають права зупиняти, якщо не було порушено правил дорожнього руху, якшо порушено то вони зобов"язані про це повідомити і тільки тоді просити посвідчення водія, за любу дрібничку зупиняти немають права.. провірка документів може проводитись тільки на стаціонарних постах..
правда вот коли в них рейд був і стояли вони з беркутами то думаю ніхто би немав бажання їм про це говорити .. )))

була така ситуація, мій батько судився з ними, признали їх винними, виговор, лишили премій, навіть когось понизили в званні, чуть не звільнили, но вот правда скільки часу на то всьо було потрачено, нервів, і шо немало важливо грошей... но треба їх вчити козлів.. і чуть шо звонити в службу довіри )) на них це впливає .. ))))
0631847864

Myself
Ім'я:Oleksandr
Номер:ВС 0990 ВО
Дякував (ла): 19 рази
Подякували: 71 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Суб, 27 лютого 2010, 01:00

Igor_Lviv писав:Не знаю, як суд, а я в ту душероздираючу історію не повірив.
+500. Те саме відчув, як читав...
Три моменти тут є, взаємосуперечливі,можна так сказати...
РОМАН1111 писав:шо сь стало мені зле,доїхав до Саксаганського 8 зупинився бо не змозі був далі керувати
І тут же - чудо зцілення:
РОМАН1111 писав:нас було троє вийшли з машини то він мало не всрався
РОМАН1111 писав: його десь годину тримав
І це при тому, що щойно не міг автівкою керувати, бо було зле... В 20 років :ninja ...
Роман, ми не судді, не треба нам таке гнати... :D Винен - плати! :ninja
"Нам не страшні московські воші. Нам страшні українські гниди."
Симон Петлюра

justvis

Повідомлення justvis » Суб, 27 лютого 2010, 10:22

РОМАН1111 писав:23 числа їхав по проспекту Шевченка ,шо сь стало мені зле,доїхав до Саксаганського 8 зупинився бо не змозі був далі керувати.... І тут гоблін нарісувався... я пояснив ш так і так ,він навіть не слухав ,записав прізвище номер нагрудний,брат знімав на відео на телефон все це,той урод запхав руку через вікно вирвав телефон з рук,нас було троє вийшли з машини то він мало не всрався [цензура],друг каже ти шо гопняк)0який ти даїшник (побілів,пожовтів )я його десь годину тримав думаю нічого я тобі не дам і ніколи не давав,хотів свідків вписати протокол з рук вирвав каже нічого писати не будеш!Написав позовну заяву!як думаєте вартує іти в суд,хоч не добюсь нічого просто платити не хочу тим [цензура]...мНа мене складений пратол і постанова у протоколі,не підписувався написав незгідний,а він постанову намалював ч1 ст 122 не виконав вимогу знаку зупинка заборонена.

100% варто подавати в суд. В разі правильноскладеної позовної така справа Вами легко буде виграна в суді. Окрім маси процесуальних порушень з боку інспектора, які вже є підставою для скасування постанови, Ви ще й по суті не порушили нічого.
Пункт 15.14 правил дорожнього руху дозволяє водіям здійснювати вимушену зупинку навіть у тому місці де зупинка за звичайних умов є забороненою: "У разі вимушеної зупинки в місці, де зупинку заборонено, водій повинен вжити всіх заходів, щоб прибрати транспортний засіб"
п. 1.10 Правил дорожнього руху вимушеною зупинкою є «припинення руху транспортного засобу через його технічний стан або небезпеку, що створюється вантажем, який перевозиться, станом водія (пасажира) або перешкодою на дорозі».
Тому подавайте заяву в суд і ще можете написати, заяву в прокуратуру про зловживання службовим становищем інспектором додавши відео всіх його дій.

justvis

Повідомлення justvis » Суб, 27 лютого 2010, 10:25

Igor_Lviv писав:Не знаю, як суд, а я в ту душероздираючу історію не повірив.
Суд не буде мати іншого вибору як повірити Роману.
В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову(ч.2 ст.71 КАС України).
А ДАІ навіть не буде заперечувати (поки в жодній з маси справ, які є в судах ніхто з ДАІ не приходив із запереченнями і доказами протилежного).

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Суб, 27 лютого 2010, 10:37

justvis писав:А ДАІ навіть не буде заперечувати (поки в жодній з маси справ, які є в судах ніхто з ДАІ не приходив із запереченнями і доказами протилежного).
Завжди пишу і прошу - не потрібно своїми голослівними ствердженнями вводити читачів в оману!
Люди, навчіться в кінці-кінців відповідати за свої слова!!!
На суди постійно ходить 2 (два) юристи ДАІ. Інша справа, що встигають вони, звісно, не на всі слухання і левова частка відбувається без них. Проте, вислів "поки в жодній з маси справ" - абсолютно не відповідає дійсності,.. як і поради про суд.
Що до "порад". Невже ви думаєте, що в суді сидять ідіоти? :|
Цікаво, а звідки взята "статистика", що у кількох тисячах справ, які слухались і слухаються у всіх судах, хоча б Львова, жодного разу не було представників ДАІ? Можна якийсь лінк, чи цитату з джерела інформації?

Nick_

Повідомлення Nick_ » Суб, 27 лютого 2010, 10:41

2 TOXA

Ну-Ну! Давай-давай - потім розкажеш як ти не зупинявся... І тебе доганяли кулі ПМ або АКМ. Всі тут умні, а коли до діла щось не дуже... Читай книжки.

justvis

Повідомлення justvis » Суб, 27 лютого 2010, 10:59

Igor_Lviv писав:Невже ви думаєте, що в суді сидять ідіоти?
Суддя не ідіот, тому діє відповідно до вимог КАСУ і задовільняє позов водія у випадку відсутності доведених заперечень відповідча.
Якщо в даі два юриста, а в м. Львові 6 районних судів в кожному з яких в тиждень є мінімум 20 справ проти даі, то юристам треба цілодобово вивчати матеріали шукати докази для заперечень і навчитись розмножуватись щоб перебувати в один час в різних місцях.
Я не веду офіційної статистика, а говорю про ту реальність яка є на даний момент, і відповідаю за свої слова.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Суб, 27 лютого 2010, 12:09

justvis писав:Суддя не ідіот, тому діє відповідно до вимог КАСУ і задовільняє позов водія у випадку відсутності доведених заперечень відповідча.
Якщо в даі два юриста, а в м. Львові 6 районних судів в кожному з яких в тиждень є мінімум 20 справ проти даі, то юристам треба цілодобово вивчати матеріали шукати докази для заперечень і навчитись розмножуватись щоб перебувати в один час в різних місцях.
Я не веду офіційної статистика, а говорю про ту реальність яка є на даний момент, і відповідаю за свої слова.
Упс... Тобто, таки ходять юристи ДАІ? Чи всетаки не ходять? :hmm
По допису бачу, вибач за прямоту, студента - юриста. Гола теорія, яка до практики не має жодного відношення. %)
Якщо цікавить практика - почитай тут на форумі і у нас у Мітсубіші Клубі про реальний перебіг слухань. Правда, кілька останніх справ (всі виграні, зокрема, остання - 24.02), я навіть не описую. Надто багато з'явилось "я порушив, але платити не хочу" (типу нашого Романа, якому раптово стало зле на пр.Шевченка (без образ) :angel ).
Так от, рішення по справі залежить від дуже багатьох факторів. Причому, докази, юристи, хабарі - не займають перше місце.

TOXA

Повідомлення TOXA » Суб, 27 лютого 2010, 12:41

Nick_ писав:Ну-Ну! Давай-давай - потім розкажеш як ти не зупинявся... І тебе доганяли кулі ПМ або АКМ. Всі тут умні, а коли до діла щось не дуже... Читай книжки.
%) %)
TOXA писав:немають права зупиняти, якщо не було порушено правил дорожнього руху, якшо порушено то вони зобов"язані про це повідомити і тільки тоді просити посвідчення водія, за любу дрібничку зупиняти немають права.. провірка документів може проводитись тільки на стаціонарних постах..
правда вот коли в них рейд був і стояли вони з беркутами то думаю ніхто би немав бажання їм про це говорити .. )))
де я тут писав шо нетреба зупинятись ????? вроді є різниця між тим шо немають права зупиняти, і не зупинятися .!!!
а ти тут вже про голівудскі старсті розказуєш, АКМ, ПМ, стільба. і тд. тп.
нетреба бути таким перестрашеним і всьо буде добре...
і ця фраза
Nick_ писав:Читай книжки
ну дуже вже банальна.. і смислу немає в даному випадку, якшо уважно почитати ПДР то там якраз і написано, де і як мають право зупиняти працівники ДАІ водіїв ...
0631847864

justvis

Повідомлення justvis » Суб, 27 лютого 2010, 12:52

Igor_Lviv писав:
justvis писав:Суддя не ідіот, тому діє відповідно до вимог КАСУ і задовільняє позов водія у випадку відсутності доведених заперечень відповідча.
Упс... Тобто, таки ходять юристи ДАІ? Чи всетаки не ходять? :hmm
По допису бачу, вибач за прямоту, студента - юриста. Гола теорія, яка до практики не має жодного відношення. %)
Якщо цікавить практика - почитай тут на форумі і у нас у Мітсубіші Клубі про реальний перебіг слухань. Правда, кілька останніх справ (всі виграні, зокрема, остання - 24.02), я навіть не описую. Надто багато з'явилось "я порушив, але платити не хочу" (типу нашого Романа, якому раптово стало зле на пр.Шевченка (без образ) :angel ).
Так от, рішення по справі залежить від дуже багатьох факторів. Причому, докази, юристи, хабарі - не займають перше місце.
1. справ маса, якщо комусь пощастило зустріти у своїй справі двох юристів ДАІ, то це просто везіння, враховуючи кількість справ, судів і юристів. не розумію "хм.."
2.щодо практики - всі справи виграні.
3. якщо даішники не можуть законно оштрафувати, то звичайно щоб там не порушив платити не потрібно.

Myself
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Суб, 27 лютого 2010, 17:20

justvis писав: щоб там не порушив платити не потрібно
Відповідь неправильна, сідай, два! :D
Якщо порушив - плати, це аксіома для нормального водія, ну і в принципі для людини з почуттям гідності. За власну дурість відповідати таки треба... Бо потім боком вилазить то відмазування.
"Я порушив, але платити не хочу, хай мені доведуть, що я неправий" - ІМХО, позиція слабака, без образ: нормальний чоловік сам відповідає за свої вчинки; ненормальний - ховається за зачіпками в законодавстві.
Симон Петлюра

Breaker

Повідомлення Breaker » Суб, 27 лютого 2010, 20:23

Myself писав:"Я порушив, але платити не хочу, хай мені доведуть, що я неправий" - ІМХО, позиція слабака, без образ: нормальний чоловік сам відповідає за свої вчинки; ненормальний - ховається за зачіпками в законодавстві.
шо ти плетеш??? Якого слабака? Тут смисл розумі. Розумні люди знають закон і можуть на нього опиратись.

Igor_Lviv

Повідомлення Igor_Lviv » Суб, 27 лютого 2010, 20:34

Breaker писав:шо ти плетеш??? Якого слабака? Тут смисл розумі. Розумні люди знають закон і можуть на нього опиратись.
Розумні люди з честю а) ПДР не порушують; б) в стані відповісти за свої вчинки. Ну і звичайно ж знають закони. :happy
Люди, які натворять "чудес" і потім чухаються - "Що ж робити?"... це трохи... зовсім інше. :D

Myself
Контактна інформація:

Повідомлення Myself » Нед, 28 лютого 2010, 00:47

Breaker писав:шо ти плетеш??? Якого слабака? Тут смисл розумі. Розумні люди знають закон і можуть на нього опиратись
1. Я не "плету", а висловлюю свою думку. Якщо в тебе вона інакша - це не привід так висловлюватись щодо мене.
2. Розумні люди знають закон, це правда. Якщо ти розумний (знаєш закон ;) ), то маєш знати, що він крім прав дає також і обов"язки. Які треба виконувати.
3. Якщо ти цього не робиш (не дотримуєшся обов"язків, бо говориш тільки про права), значить ти не знаєш закон - значить ти нерозумна людина:-) Логіка - твоя:-)
Симон Петлюра

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей