Обговорення елементів тюнінгу автомобілів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Розварка дисків!
aero_profi
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Розварка дисків!

Повідомлення aero_profi » Пон, 25 січня 2010, 20:26

DNK писав:НУ а як же бути тим хто хоче розварки?
а так само як тим, хто собі в носі сережку чіпає. Хочеш-роби, але шоб потім не плакав. Тому перед тим як робити запитай сам себе:
"а чи воно мені потрібно?"
якщо потрібно, то краще купи диски готові і не вигадуй велосипед зі старого самоката.
До речі, [цензура] повиривав руки тим, хто розварює диски і варить їх ручною дуговою зваркою ММА, в простонароді - електродом. Спалять 2кг сирих електродів, нахватаються зайчиків і все -СВАРЩИКИ! Вони [цензура] ПОСОБИЯ СВАРЩИКА напевно ше в першому класі скурили і тому не доганяють, що при зварці електродом шов получаеться гартований і не терпить ударних навантажень. Потім робить трісь-трісь. а про повний відпуск після зварки в печі вони навіть і не чули. Електродом хай ліпше паркани на дачі варять. Мені не раз такі диски приносили перробляти! Відрізаю ті їхні соплі, защищаю, виставляю а тоді вже варю. Ціні при цьому множу на 2. Якщо розварювати, то дуговою напівавтоматичною зваркою МІG-MAG, в простонароді - ТІЛЬКИ напівавтоматом з обовязковою подачею СО2. При зварці диск треба віставляти по індикатору радіального і осьового биття на токарному станку, а вже тоді варити. Причому варити в 2 проходи: корінь шва (разробка фасок під зварку під кутом 55 градусів) на токах 100-120А, а вже потім чистовим швом на токах 120-140А.
Розварка дисків аргонно-дуговим способом TIG також дае хороший результат, але дорого коштує.
п.с. це вам не в муку пукати і не в січку сцяти. Це металообробка - а вона базується на фізиці, математиці і людській крові.
Востаннє редагувалось Пон, 25 січня 2010, 20:40 користувачем aero_profi, всього редагувалось 1 раз.

hrdrive
Стать:чоловік
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Пон, 25 січня 2010, 20:40

aero_profi, тобто ти реально маєш можливість технічно правельно зробити розварку дисків? (виходячи з твого поста)
Ціну орієнтовну можеш назвати?
Дякую.
INTE®©ULLE®™

aero_profi

Повідомлення aero_profi » Пон, 25 січня 2010, 20:41

hrdrive писав:Ціну орієнтовну можеш назвати?
В мене свій станочний парк.
машина яка? на скільки треба розварювати? диски стальні чи леговані?

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Пон, 25 січня 2010, 20:49

aero_profi, ні це не конкретне питання, я такого робити не планую, просто мені цікаво взнати розцінку, тут в цій темі багато хто вже готовий дати на розварку диски. Думаю їм в першу чергу цікаво буде.
INTE®©ULLE®™

aero_profi

Повідомлення aero_profi » Пон, 25 січня 2010, 21:00

Ціна розварки прямопропорційна вартості машини на яку вони робляться, діаметру диска (чим більший ти дорожче), і величини розварки (чим ширше тим важче виставити і тим дорожче):
Наприклад для вазіків-москивичів і їм подобним їхні оригінальні стальні диски R13 розварити на 40мм буде коштувати по 100-150грн за штуку.
Ціна плаває від кривизни диску і терміновості. Також є роблю таке, шо сам диск не розрізається, а просто вирізаеться середина (центральний диск де отвори кріплення), зміщується і приварюється, тим самим сам диск відносно ступиці відходить більше в сторону - також понт.

Tunik
Ім'я:Вова
Номер:58
Контактна інформація:

Повідомлення Tunik » Пон, 25 січня 2010, 21:32

А легкосплав р 13 розварете?скільки буде коштувати?
jdm" as [цензура]!!!

nonuk

Повідомлення nonuk » Пон, 25 січня 2010, 21:41

aero_profi писав:Ціна розварки прямопропорційна вартості машини на яку вони робляться
цікаво якось так :boxed виходить мені на старий жигуль буде коштувати десь по 150 , а якщо хтось приїде на фіаті брава і захоче розварити такі самі диски то йому буде дорожче ??? :D
aero_profi писав:Також є роблю таке, шо сам диск не розрізається, а просто вирізаеться середина (центральний диск де отвори кріплення), зміщується і приварюється, тим самим сам диск відносно ступиці відходить більше в сторону - також понт.
тобто зменшується виліт "ЕТ" , і збільшується полка ;) цікава послуга 8)
Wheels make the car

aero_profi

Повідомлення aero_profi » Пон, 25 січня 2010, 22:05

nonuk писав:цікаво якось так виходить мені на старий жигуль буде коштувати десь по 150 , а якщо хтось приїде на фіаті брава і захоче розварити такі самі диски то йому буде дорожче ???
а ти хочеш сказати що тобі маляр покрасить капот від BMW і від Жигуля за однакову ціну? наівний....
легкосплав не роблю - вариться аргоном, але присадки і газу йде на 2 довгих шва більше ніж коштує той диск. Ще якщо тріщина, то заварити можна, а ось половинити диск а потім варити - ні. На розкатку і розварку тільки стальні.

SERUY
Ім'я:SERUY
Контактна інформація:

Повідомлення SERUY » Пон, 25 січня 2010, 22:09

aero_profi писав:маляр покрасить капот від BMW і від Жигуля за однакову ціну
ну так йдеться не про малярку а про диски яка різниця чи жигуль чи фіат робота таж сама а про покраску то зовсім інше ти ж жигульльовский старий кривий капот не будеш виводити як на фіат правильно

aero_profi

Повідомлення aero_profi » Пон, 25 січня 2010, 22:16

SERUY писав:а про покраску то зовсім інше ти ж жигульльовский старий кривий капот не будеш виводити як на фіат правильно
то це так роблять малярі-шарамижники на гаражах, а потім крива відмазка "Та то ж жигуль, а не мерс" В нормального маляра всі машини рівненькі незалежно від марки.
А ти хочеш сказати що той, хто клеїть лобові скла на жигулю приклеїть за ту саму ціну що і на мерсі? не меліть дурниць...я вас прошу. я надто довго працюю в цій сфері.
Насправді з розкаткою простіше, просто на жигулівський маю масу приспосбілень, бо це ходовий диск, тому з прспосібленнями і оправками виходить швидше і відповідно дешевше клієнту. А іномарочних є дуже багато видів - нема сенсу для кожного робити.

nonuk

Повідомлення nonuk » Пон, 25 січня 2010, 22:39

aero_profi писав:nonuk написав:
цікаво якось так виходить мені на старий жигуль буде коштувати десь по 150 , а якщо хтось приїде на фіаті брава і захоче розварити такі самі диски то йому буде дорожче ???

а ти хочеш сказати що тобі маляр покрасить капот від BMW і від Жигуля за однакову ціну? наівний....
та причом тут капоти. мова йде про те, що на машини різних цінових категорій можуть підходити одні і ті самі диски , от конкретний приклад з жигульом і деякими фіатами. ти пишеш :
aero_profi писав:Ціна розварки прямопропорційна вартості машини на яку вони робляться
тобто виходить якщо приїде фіат брава на 13 чи 14 від ваза , то йому вийде зробити розварки в "n" кількість раз дорожче через те що фіат дорожчий за ваз %)

пс : якщо я приїду на сервіс БМВ і скажу покрасити мені капот, то ціна буде така як на капот бмв .
Wheels make the car

aero_profi

Повідомлення aero_profi » Пон, 25 січня 2010, 22:56

ні, я побачу чо це ті самі диски і ціна буде жигульвською. ;)
але коли приїде беха і скаже що це в неї диски від москвіча (також 5 болтів) то тоді вибачайте. Про те, що фіат брава носить жигульовські я знаю.

Mu$daY
Ім'я:Вова
Номер:ВС7779СТ

Повідомлення Mu$daY » Вів, 26 січня 2010, 09:35

Умнікі ви тут цінуутворенням рішили занятися? Є товар - ціна залежить від багатьох факторів, орієнтовну вам назвали. То якого милого вступати в безглузді дискусії бмв-жигуль, якшо вам по суті до тих розварок діла ніякого :sing

aero_profi,
Дякую за корисну інфу і заняттям добрим ділом. Залиш контакти в темі ;)
Drifthooift

Andrusha
Ім'я:Андрій

Повідомлення Andrusha » Вів, 26 січня 2010, 10:00

Для того щоб зробити дві розварки на вазіка потрібно:
4 дицки+200грн за роботу??? ;)

Kost
Ім'я:Андрій

Повідомлення Kost » Вів, 26 січня 2010, 10:29

Andrusha писав:4 дицки+200грн за роботу???
;)
aero_profi писав:буде коштувати по 100-150грн за штуку.
ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

aero_profi

Повідомлення aero_profi » Вів, 26 січня 2010, 20:26

Andrusha писав:200грн за роботу???
Але перед тим взяти радянський зошит в клітинку, розвернути, знайти на зворотній строні табличку множення і помножити суму на 4. :shout

Dark Wind
Тюнінг клуб
Ім'я:Тарас
Номер:не модний
Контактна інформація:

Повідомлення Dark Wind » Чет, 28 січня 2010, 21:52

aero_profi, kont ти троха дорого береш, та шей шифруєшся :D
Путін [цензура].

nonuk

Повідомлення nonuk » Чет, 28 січня 2010, 21:59

aero_profi писав:і помножити суму на 4.
чи на 2 :shout
Andrusha писав:зробити дві розварки
Wheels make the car

kont

Повідомлення kont » Чет, 28 січня 2010, 23:28

Dark Wind писав:aero_profi, kont ти троха дорого береш, та шей шифруєшся
ні, ні, я знаю шо Вітька тут тоже про то пише. Тільки ми з ним домовлялися шо він ціну не накидає, я йому сам відстігну процент. Але як я бачу він вже накрутив на 50-60 грн на штуці. А робити-то мені прийдеться. Ех...українці...
добре чужими руками жар вигрібати...

kont

Повідомлення kont » Чет, 28 січня 2010, 23:34

Dark Wind писав:дорого береш
Дорого??? А ти думаєш шо то робиться на коліні? Піди-пошукай у Львові токарний станок щоб в патрон міг взяти диск від машини....цікаво чи багато знайдеш. І скільки тобі то винесе, особливо якщо токар немає вже напрацьованої оснастки і приспосіблень?

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей