Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

скоро держіспит, а шо далі ?????
Denzzzil
Ім'я:Денис
Стать:чоловік
Номер:7739
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: скоро держіспит, а шо далі ?????

Повідомлення Denzzzil » П'ят, 23 жовтня 2009, 16:18

S_V_B писав:Denzzzil написав:містер Мокренко Петро Володимирович мега хороший і розумний дядько.
коли були студентами ненавиділи його всі...а тепер тільки позитивні спогади і знання... :ninja
Денис Автозапчастини

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » П'ят, 23 жовтня 2009, 16:24

ігор, В атосфері не заробиш. Всі місця під сонцем заняті. Тому починай з мерчендайзингу - в компаніях типу Галичина, Орбіт, Соса-сола. Сам так починав ще на 3 курсі політеху. Там рік , там два, і найдеш то що підходить.

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » П'ят, 23 жовтня 2009, 16:30

S_V_B писав:+1 він взагалі якийсь неадекватний
Сам ти неадекватний :sing Ти думаєш що крутий? :sing Фільтруй всый [цензура].
S_V_B писав:можливо просто ти ідіот?
Можливо ти ідіот?Напевно да! :D :sing
S_V_B писав:Думаю що завжди буде цінуватись людина яка вміє постороїти мега ацко тюнінговані двигуни і написати саме під них прошивку ІМХО
:D ти сам обкурений :sing ти про що?
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » П'ят, 23 жовтня 2009, 17:56

Denja писав:sergey, ПРо шо ти говориш? Ти хоть далеке поняття маєш про фак КІ? Шо саме там вивчають? Наступний твій дєтский пост тут - підеш знову на місяць відпочивати. Флудер пля. Понарозводилось айтішніків які поняття прого дану сферу мають здалека і вважають шо і вчитись на профільних факультетах непотрібно.
+1

Цілковито підтримую, як випускник Київського Політєху (Факультет Інформатики та Обчислювальної Техніки, Кафедра Технічної Кібернетики)

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 23 жовтня 2009, 18:32

ігор

Первый вопрос, который я обычно задаю на собеседовании "Каким образом ты пришел в ИТ? Почему и когда была выбрана профессия (в данном случае программирование)? Насколько осознанным был выбор института и направления?".

Если человек увлекся программированием еще в школе, осознанно выбрал факультет, то, как правило, этот интерес поддерживается и в ходе обучения. Даже если такие люди и не начинают работать с первого-второго курса, то, как минимум, они делают что-то свое, какие-то проекты, с целью получения опыта.

Что интересно, ценность того что читают в Политехе, кажется никакой до тех пор пока не начинаешь получать реальный опыт работы. Начав работать со второго курса, я тоже думал, что нам читают полную фигню, ничего общего с реальностью не имеющего, пока на 4ом не столкнулся с проектом, который заставил меня пойти к преподавателю, предмет которого я почти игнорил на 3ем (игнорил = учить так, чтобы сдать на 5, но не более), за дополнительной литературой. До сих пор жалею, что не начал работать со школы, чтобы так относиться к (почти) всем предметам. Политех не учит C++ за 24 часа, Политех учит думать, точнее развивает умение думать (подразумевается, что такое умение уже есть).

К сожалению, количество таких людей минимально. Большинство, тех кто идет на КН/КИ потому что:
- нравится сидеть (читай играться) за компьютером;
- где-то слышал, что программисты (относительно) хорошо зарабатывают;
- и прочие причины к увлечению программированием отношения не имеющие.

В результате, "маємо, те що маємо" (С) Л.М. Кравчук.

Еще полтора-два года назад, гребли всех выпускников со свистом, и казалось вот он рай на земле. Но вот пузырь слегка лопнул и оказалось, что все не так радужно.
судячи з реальних сайтів з реальною роботою працівників у сфері ІТ мало треба
Категорически не согласен. Сотрудников нужно до фига. Вакансий море висит. Да вот только взять неоткуда. Всем вдруг оказались нужны люди первого типа. А их очень мало. На всех не хватает. Они еще в 2002-2003 году закончились.

Так что, все что тебе сейчас нужно, опыт, опыт и еще раз опыт.

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 23 жовтня 2009, 19:24

Demyan писав:Програмування - це до пори до часу (сам програмістом починав) - так я зрозумів що сидіти програмувати в 30 років я не буду і не хочу тратити здоровя на це діло. Тому якщо починати програмістом треба дивитися наперід - так щоб потім це робили інші за тебе а ти тільки керував і заробляв.
В принципе, личное дело каждого, но:

1. Меня прет, именно, программирование. При том, что я уже около 9 лет на менеджерской должности, если у меня появляется возможность кодировать, я с удовольствием ей пользуюсь. К сожалению, в свое время (конец 90ых - начало 2000), в силу молодости ИТ индустрии в Украине, 5 лет опыта - и тебя автоматически выталкивали в менеджеры, так как рынок стремительно рос, а людей, которые минимально моглы бы управлять командыми было катастрофически мало, поэтому нарисовался стереотип, что в 25 уже нужно быть менеджером и не кодировать. В тех же Штатах, 40-летний программист, считается вполне нормальным явлением, в то время как у нас это чуть ли не критерий неудачника. Более того, по большому счету title Senior Software Developer или Principal Software Engineer, там можно получить имея 7-10 лет опыта. А не так как у нас 2 года - и уже Senior :)

2. В странах, где история ИТ насчитывает несколько десятков лет, все немного по-другому. Том ДеМарко и Тимоти Листер в своей классической книге Peopleware (если ты собрался в ИТ менеджеры, то must read, желательно в оригинале), очень красочно описали эту ситуацию. У меня под рукой только английский вариант, поэтому чтобы все смогли понять, я вместо цитирования, попытаюсь приблизительно пересказать смысл.

"Для того, чтобы удержать сотрудников в компании, часто единственным способом является быстрое повышение. Часто можно встретить ситуацию, когда человек с опытом работы 5 лет, становится менеджером. Казалось бы, нет ничего необычного.

Но давайте посмотрим, что же это получается. В среднем, трудовой стаж человека - 40 лет. Получается, что человек в ИТ 5 лет работает рядовым сотрудником, и 35 лет управляет. Таким образом мы можем говорить о том, что 15% своего рабочего времени люди являются подчиненными, и 85% времени руководителями. Это порождает высокие, но очень узкие иерархии, в которых 15% работают, а 85 управляют. При этом 10% идет на оплату труда рядовых сотрудников, а 90% - менеджерам. Даже Карл Маркс не мог предвидеть такой капиталистической пирамиды." Это чуваки написали в 1987 году.

В целом, я привык, что в нашей стране, все кому не лень, пытаются переть против фундаментальных законов. В частности, правительство в 2007-2008 пробовало переть против фундаментальных законов экономики. Вот и программисты пробуют переть против фундаментальных основ капитализма. Я не спорю, есть люди, которым это удается. Но удается это далеко не всем. Тем кто "слышал что менеджеры в ИТ хорошо зарабатывают", вряд ли удастся. Если ты уверен в своих навыках, то вперед. :)

З.Ы.
Demyan писав:не хочу тратити здоровя на це діло
Если ты думаешь, что в ИТ-менеджменте тратится меньше здоровья, чем в программировании, то ты глубоко заблуждаешься :) Есть тут еще менеджеры (если не ошибаюсь, то uranium)? Это у меня одного так? :)

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 23 жовтня 2009, 19:30

Zhdan писав:в компаніях типу Галичина
то що таке ? радехівський молокозавод ? :D я тоже там "починав", точніше трохи штани протирав на якомусь 1 чи 2 курсі :)))
Zhdan писав:В атосфері не заробиш. Всі місця під сонцем заняті.
не згоден. тяжко, але реально, так всюда є. і на одному ентузіазмі далеко не заїдеш. треба мати непоганий стартовий капітал.

тоді як в інтернеті (створення сайтів, розкрутка і т.п.) можна розпочати бізнес фактично з нуля, за рахунок знань і організаційних здібностей.

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » П'ят, 23 жовтня 2009, 19:36

vovka писав:тоді як в інтернеті (створення сайтів, розкрутка і т.п.) можна розпочати бізнес фактично з нуля, за рахунок знань і організаційних здібностей.
Повністью підтримую, бо сам знаю що воно таке.Коли я почитав то в мене не було ні копійки, потом заробив трохи грошей, але не тратив а купив пару блогів на яких заробив в рази більше чим затрати на ъх покупку.Потом були удачні і не дуже покупки, але то вже така справа.Да, прийшлось працювати на різних людей, але всеж таки наполегливість зробила свою справу.Маючи стартовий капітал можно перестрибнути оцей період під назвою "работаю за себя и за того парня".Але не всім так везе.
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

andy_m
Ім'я:Andrew

Повідомлення andy_m » П'ят, 23 жовтня 2009, 19:56

azakharchuk писав:Политех учит думать, точнее развивает умение думать
з цим я згадний! я сам навчаюсь у ЛП на 4-му курсі САПР.
нам сам завідувач каф. признався - що ми вас толком і нічого не вчимо! ми вчимо вас жити! якшо ми того самі не захочем ніхто нам це в голову не запхає.
сам починаю думати про своє майбутнє, але тікльки починаю усвідомлювати до чого мене тягне. завжди не було кому підказати вчасно.
зараз усюди хочуть молодих спеціалістів зі стажем! а де цей стаж набирати? як доходити до того спеціаліста... так відповіді ніхто і не дає...
.ιllιl. A STATE OF TRANCE

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » П'ят, 23 жовтня 2009, 20:02

andy_m писав:САПР
Привет родной кафедре :)
andy_m писав:а де цей стаж набирати?
Не стаж, а опыт! Это разные вещи! Стаж можно получить на работе, а опыт можно получить и самому :)

hitlos
Ім'я:Андрій
Номер:Numero Uno

Повідомлення hitlos » П'ят, 23 жовтня 2009, 20:39

ігор писав: От таке воно КІ (компютерна інженерія) в політеху
Привіт брате я на 5 на КІ здаш курсак в Пуйди на 5 можеш смілу чіпувати машини.

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Суб, 24 жовтня 2009, 00:44

цікаво мені, чи ви хоч знаєте, що таке чіпувати. Я не про скачати прошивку з нету і залити через куплений кабель.
Ford?

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » Суб, 24 жовтня 2009, 13:24

hitlos, Сенс, Ланос 1.4

мені здається шо сенс то і є 1.4, а ланоси йдуть 1.5 та 1.6 - чи не так?

Denzzzil
Ім'я:Денис
Номер:7739
Контактна інформація:

Повідомлення Denzzzil » Суб, 24 жовтня 2009, 13:28

cat-yellow писав:мені здається шо сенс то і є 1.4, а ланоси йдуть 1.5 та 1.6 - чи не так?
ні. не так! є нові Ланоси 1.4
сенс 1.3...вроді! :ninja
Денис Автозапчастини

VeRMyT
Ім'я:Назар

Повідомлення VeRMyT » Суб, 24 жовтня 2009, 15:07

hitlos писав:ігор написав: От таке воно КІ (компютерна інженерія) в політехуПривіт брате я на 5 на КІ здаш курсак в Пуйди на 5 можеш смілу чіпувати машини.
так мені покишо хватає ВАВРУКА. (думаю знаєш про якого я)
BMW 540 - это как девушка с сиськами 5-го размера. Вроде и через чур, но так круто=)

VeRMyT
Ім'я:Назар

Повідомлення VeRMyT » Суб, 24 жовтня 2009, 15:30

одним словом бачу тре вчити і-нет технології. Тай ідей розвитку свого власного бізнесу є багато в мережі.
BMW 540 - это как девушка с сиськами 5-го размера. Вроде и через чур, но так круто=)

rocker
Ім'я:Тарас
Подякували: 11 рази
Контактна інформація:

Повідомлення rocker » Суб, 24 жовтня 2009, 15:51

здаш на 5, то вже відразу будеш чііпувати ))) а що будову паливної системи автомобіля не потрібно знати чи системи запалення. з таким підходом чіпувати може кожен ))))) я з тим ще в 2004 справу трішки мав, але не захотів займатись, оскільки вліз в інше, хоча справу з машинами маю постійну...

відносно політеху, то він мені особисто дав багато, особливо навчив підходити до справи, сам ніколи не хотів бути програмером -- краще в машині поковиряюсь, чи бетон помішаю -- праця руками більше подобається, але кожному своє... закінчував кафедру автоматики КС - ІБ... Треба вибрати те, що тобі подобається, сам починав з автомобілів, але зараз це швидше як хобі, яке ніяк не відпущу, бо основний прибуток приносить компютерна техніка.

hitlos
Ім'я:Андрій
Номер:Numero Uno

Повідомлення hitlos » Суб, 24 жовтня 2009, 18:11

Fobos писав:цікаво мені, чи ви хоч знаєте, що таке чіпувати
А ти знаєш? :angry Я розумію шо робити розумний вигляд і когось бакланити легше всього.

Я наприклад свою під вали настроїв.На прошивках з нету мона тіко вчитися.
rocker писав:здаш на 5, то вже відразу будеш чііпувати
Ну я мав на увазі шо з технологією буде простіше і якшо суто лити прошиви з нету більше ніц не треба :)
cat-yellow писав:мені здається шо сенс то і є 1.4, а ланоси йдуть 1.5 та 1.6 - чи не так?
Та я хз чого його так назвали мотор МеМЗ як на Сенсі тільки 1.4 але коробка від ланоса

S_V_B
Номер:0990

Повідомлення S_V_B » Нед, 25 жовтня 2009, 10:24

sergey писав:S_V_B написав:
+1 він взагалі якийсь неадекватний

Сам ти неадекватний Ти думаєш що крутий? Фільтруй всый [цензура]ьож.

S_V_B написав:
можливо просто ти ідіот?

Можливо ти ідіот?Напевно да!

себе крутим не вважаю і коли щось пишу то думаю що пишу і не ховаюсь на відміну від декого
sergey писав:ти про що?

ноу коментс, лікуйся!

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Нед, 25 жовтня 2009, 14:10

hitlos писав:А ти знаєш?

Знаю :D І нетреба рожі корчити недовольні. У Львові незнаю нормальних чіповщиків, може не знайомий просто ще...

До чого веду, щоб купити кабель, перехідники, контроллер і пару прошивок з інтернету, багато розуму нетреба і в політесі вчитись також :)
Ford?

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей