Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Правила проїзду кільця.
BOXER
Стать:чоловік
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази
Re: Правила проїзду кільця.

Повідомлення BOXER » Сер, 22 жовтня 2008, 12:00

AndrewK писав:зручніше рухатися правим рядом
і я так кажу... якшо їдеш в лівому ряді і хочеш виїхати з кільця, а в правому хтось їде собі далі по кільцю, то шо [цензура] стояти чекати??
AndrewK писав:але тим самим погіршуються умови для інших учасників руху
ну шо зробиш? :) кожен дро*е як хоче.
OKKO писав:1. ты не даешь выехать на кольцо автомобилю, который выезжает на кольцо с правой от тебя "ветки" и поворачивает направо (для тебя направление "прямо").
ну так якшо я вже на кільці, то мені пофіг на того, хто тільки хоче заїхати справа на кільце чи їхати в правому ряді, не так? так само і я чекаю поки звільниться ряд переді мною, шоб я поїхав чи на кільце чи від кільця направо...
OKKO писав:Ты мешаешь машине которая съезжает с кольца по левой полосе в направлении "прямо".
по правій полосі на кільці я стараюсь "круги не намотувати"... максимум - прямо. а якшо через кільце наліво - то стараюсь в лівому ряді бути.

Просто зауважив, шо в"їжджати на кільце набагато зручніше з правої смуги: в лівій завжди дофіга тачок, а з правої завжди можна "заскочити" на кільце... ;) ІМХО.
Sad, but true.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 22 жовтня 2008, 12:55

BOXER писав: і я так кажу... якшо їдеш в лівому ряді і хочеш виїхати з кільця, а в правому хтось їде собі далі по кільцю, то шо [цензура] стояти чекати??
їхати йому в бочину ))) хай докаже потім що він їхав по кільцю а не в'їжджав на нього )))

щось всі обговорення пішли вже по 3 колу ))

OKKO
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення OKKO » Сер, 22 жовтня 2008, 14:22

BOXER писав: якшо їдеш в лівому ряді і хочеш виїхати з кільця, а в правому хтось їде собі далі по кільцю, то шо [цензура] стояти чекати??
Вот в том-то и дело! :) Если ехать так как я написал выше, то справа у тебя никого не должно быть! т.е. может быть справа только человек который со своей ветки заехал на кольцо (с правого ряда) и поворачивает направо. Т.е. если ты не меняешь рядности при съезде с кольца (левый ряд на кольце), то вы походу друг другу не мешаете ;)

OKKO

Повідомлення OKKO » Сер, 22 жовтня 2008, 14:22

vovka писав:щось всі обговорення пішли вже по 3 колу ))

это я включился :D

OKKO

Повідомлення OKKO » Сер, 22 жовтня 2008, 14:24

vovka писав:ну все правильно. кільце основне, той хто направо він по суті теж вїжджає на кільце тому нехай всіх пропустить
правильно. но просто такой момент - если на кольце машина двигается в левом ряду - то он спокойно может сделать этот манёвр, не дожидаясь пока проедет машина, которая уже на кольце.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 22 жовтня 2008, 14:41

OKKO писав:то он спокойно может сделать этот манёвр, не дожидаясь пока проедет машина, которая уже на кольце.
правильно, але тоді тим кому треба прямо прийдеться ставати в лівий ряд, а лівий ряд і так завжди перегружений.. получається що правий завжди буде майже вільний. нераціонально ))

OKKO

Повідомлення OKKO » Сер, 22 жовтня 2008, 15:39

vovka писав:правильно, але тоді тим кому треба прямо прийдеться ставати в лівий ряд,
я как раз так и писал - кому прямо - тот в левый ряд.
vovka писав: нераціонально ))
Теоретически да - основная нагрузка на левый ряд. ну, не знаю. Я написал, как я еду. Мне кажется, правильно делаю. Без особого напряга для себя, и с заботой о ближнем :) Опять же лично мое мнение и это не аксиома.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 жовтня 2008, 16:44

OKKO, +1, тоже завжди так роблю, при тому слідкую, щоб машина, яка їде правим рядом паралельно зі мною, не надумала далі по колу їхати коли я зїзджаю з кільця.

Demyan
Контактна інформація:

Повідомлення Demyan » Сер, 22 жовтня 2008, 16:51

Дві смуги, що на кільці це всеодно, що дві полоси по прямій. Якщо я їду в лівій і виїждаю з кільця я повинен пропускати всіх хто їде по правій полосі (правило перешкода справа) якщо вони продовжують рухі не виїжають з кільця.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 22 жовтня 2008, 16:55

Demyan писав:Дві смуги, що на кільці це всеодно, що дві полоси по прямій. Якщо я їду в лівій і виїждаю з кільця я повинен пропускати всіх хто їде по правій полосі (правило перешкода справа) якщо вони продовжують рухі не виїжають з кільця.
це все що ти сказав - аццкій боян, перечитай тему, обговорювалося раза два з картинками і без, і мабуть всі все одно залишилися при своїй думці :)))

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 22 жовтня 2008, 16:57

Demyan, на кольці перестроюватись не можна, тут писалось десь, тобто якщо ти заїхав на кільце(яке є головною дорогою), то ти зЇхати не можеш, бо по суті в такому випадку ти повертаєш направо(по відношенню до головної дороги - кільця), а з лівого ряда повертати на право..., думаю сам розумієш ;)

uranium

Повідомлення uranium » Сер, 22 жовтня 2008, 17:38

igorok писав:Demyan, на кольці перестроюватись не можна

Може і боян, але хто таке сказав? Де таке написано? Кільце, це набір Т-подібних перехресть. І якщо вулиці, які формують ці перехрестя двох-рядні, так само спокійно перебудовуєшся, як і на звичайній дорозі. Звичайно, користуючись правилом "перешкода праворуч" і правилом ДДД.

Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Сер, 22 жовтня 2008, 18:08

Кільце - як двох рядна дорога, виходити з кільця можна лише вправому ряді. Якщо ви в лівому і у вас перешкода - гайда на ше один круг.
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 22 жовтня 2008, 18:22

Жульєн писав:Якщо ви в лівому і у вас перешкода - гайда на ше один круг.
А де таке написано ? :ninja
а якщо знову перешкода (особливо в час пік) то знову круги намотувати ? :)))
Жульєн писав:виходити з кільця можна лише вправому ряді
Уявляєш що би творилося на кільцях якби це дійсно було так ? :ninja
uranium писав:Кільце, це набір Т-подібних перехресть
а де таке написано ? :D Я от тоже думаю що кільце це набір перехресть правда не Т-подібних а звичайних (я на 4 сторінці цієї теми спецом картинку малював :D) і правило перешкода справа на кільці не діє, бо там діють правила проїзду перехресть. Але в правилах про набір перехресть нічого не знайшов. В правилах взагалі непонятно написано про кільцеве перехрестя. :ninja

fen
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення fen » Сер, 22 жовтня 2008, 18:50

Demyan писав:Дві смуги, що на кільці це всеодно, що дві полоси по прямій. Якщо я їду в лівій і виїждаю з кільця я повинен пропускати всіх хто їде по правій полосі (правило перешкода справа) якщо вони продовжують рухі не виїжають з кільця.
uranium писав:Звичайно, користуючись правилом "перешкода праворуч"
ну що ви пристали до того правила "перешкода справа", воно тут взагалы не діє, кільце то ж вам не перехрестя рівнозначних доріг :sing
якщо ти рухаєшся по зовнішньому ряді і плануєш продовжити рух по кільці, а з внутрішнього ряду хтось виїжжає з кільця, то ти мусиш його пропутити, оскільки це вважається як одночасне перестроювання, а при одночасному перестроюванні той хто з права той і повинен уступити дорогу! 8)

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення azakharchuk » Сер, 22 жовтня 2008, 20:13

Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову :)

Чтобы не оффтоп. С момента последнего обсуждения темы, своего мнения не изменил :)
fen писав:оскільки це вважається як одночасне перестроювання, а при одночасному перестроюванні той хто з права той і повинен уступити дорогу!
Вот хорошо, что я собой одновременно не перестраивался нигде, так как я считал с точностью до наоборот. :)
ПДД писав:10.11. В случае, если траектории движения транспортных средств пересекаются, а очередность проезда не оговорена этими Правилами, дать дорогу должен водитель, к чьему транспортному средству приближаются с правой стороны.
Или есть другие пункты, которые регламентируют одновременное перестроение?

Но в целом оно ИМХО тут не применимо, так как одновременного перестроения тут нет.

Жульєн
Тюнінг клуб
Ім'я:Юрій Володимирович
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Жульєн » Сер, 22 жовтня 2008, 23:08

10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з
перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на
смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися
ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з
перехрестя, де організовано круговий рух, де напрямок руху
визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух можливий лише в одному напрямку.
Ми розглядаємо (як я зрозумів) кільце на В.Великого, пр.Чорновола і їм подібні. На цих кільцях напрямок руху не визначено ні дорожніми знаками ні дорожньою розміткою.

Одже презюмуємо, що цей виняток
крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух, де напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух можливий лише в одному напрямку.
в нашому випадку немає значення. В такому випадку діє правило
Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, становленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.
Всім своїм ворогам я посилаю промені добра! Хай вони спалять вас дотла, ананаси!)))

mytiania
Контактна інформація:

Повідомлення mytiania » Сер, 22 жовтня 2008, 23:22

наскільки я знаю, то коли кільце має два ряди, то в кільці головний той хто їде по внутрішньому радіусі, той хто їде по зовнішньому - то він другорядний, і він завжди має пропускати тих хто рухається по зовнішньому. таке було колись в правилах, і таке є записано в європейських правилах дорожнього руху. і нема ніякого правила правої руки на кільцях коли кільце головне. бо якшо подумати то можна і ніколи з внутрішнього кола не виїхати :)

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » Сер, 22 жовтня 2008, 23:44

vovka писав:а якщо знову перешкода (особливо в час пік) то знову круги намотувати ? :)))
в якійсь американській комедії був такий прікол))) сімейка приїхала в Лондон і зранку до вечора намотувала круги на міні купері старому по лівому ряду кільця :D

Десь я там на 5-ій сторінці писав, шо в цих повідомленнях чорт поламається, ну [цензура] далі тут писати %) :shout

А ше не треба забувати про вчасне включання поворотів, тоді ті, хто ззаду і ті, хто збирається на кільце в"їжджати будуть знати чого чекати. ІМХО я на будь-якому кільці завжди і при кожному маневрі маячу поворотами, шо збираюсь робити. Взагалі-то і не на кільці теж постійно поворотами користуюсь... Звичка.
Sad, but true.

fen
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення fen » Чет, 23 жовтня 2008, 06:26

mytiania писав:наскільки я знаю, то коли кільце має два ряди, то в кільці головний той хто їде по внутрішньому радіусі, той хто їде по зовнішньому - то він другорядний,
ну нарешты хоть хтось мене підтримав :roll :beer

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей