Автомобільна акустика та аудіо-системи

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Порадьте якісний 2-ох полосий фронт?
Yelik
Стать:чоловік
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 24 рази
Контактна інформація:
Порадьте якісний 2-ох полосий фронт?

Повідомлення Yelik » Сер, 08 жовтня 2008, 22:27

Хочу викинути(продати :D ) саб.. завеликий він мені, пів багажника займає тепер майже не слухаю його. В зв`язку з цим хочу продати свій наявний фронт Morel Pulse 6 i саб Vibe FliTrap12 та купити 16см 2-ох полосний фронт який би відігравав широкий діапазон включно з низами+щоб пищалка була з якнайнижчою частотою відтворення(мідбас занизько сидить треба серединку "підняти" вище).

3-ох полосих не пропонувати, бо не хочу калічити панель.

Так собі думаю над фронтами Morel вищих класів, що скажете!? Хтось ставив, слухав? Можете ще щось порадити? Ага і ще одне ціни вказуйте, може від ідеї відмовлюсь :D
volleyball.lviv.ua/blog/

beep1
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Re: Порадьте якісний 2-ох полосий фронт?

Повідомлення beep1 » Сер, 08 жовтня 2008, 23:24

тел. 0681377629

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Чет, 09 жовтня 2008, 00:12

Дверні Морелі - це Дотек. Тепер в комплекті з ними ідуть МТ12, якщо не помиляюся. Вони будуть кращими, ніж твітери з Пульсів, але якщо вже замахуватись, то варто взяти МТ23 хоча би. Шкода, що ти пізно дозрів, уже нема (і не буде) комплектів Дотек МК ІІ з твітерами Супрімо в МТ-3 корпусах.
Нинішній комплект Дотека щось трохи поза 300 коштує (правда, тепер так курс плаває, що я вже не знаю, що скільки коштує :) ).
Усі інші морелевські міди хочуть ящика - Елайти 5-7 літрів, Супріми 10-12.
Інший варіант - Хелікс RS6, твітери там теж низькограючі і зовсім непогані. Ці міди стоять зараз в Михаїла (Halina), можеш до нього напроситись послухати, він зараз в мене в студії часто буває, бо ми тут на один проектик цікавий і складний замахнулися, багато експериментів доводиться ставити. Правда в нього твітери МТ3, але характер міда почуєш. Він один з небагатьох, який вміє грати не просто бас, а бас уже з фактурою, так би мовити, з відтінками :) Цей комплект коштує біля 600 уо.

Yelik
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Чет, 09 жовтня 2008, 10:14

Рост, 600y.o. - це ціна тільки Хелікс RS6 чи вже з врахуванням докупленого твітера МТ3? Хотів би їх послухати :)
Рост писав:Нинішній комплект Дотека щось трохи поза 300 коштує
Dotech MKII чи Dotech Ovation? :)
volleyball.lviv.ua/blog/

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Чет, 09 жовтня 2008, 19:23

Yelik писав:Рост, 600y.o. - це ціна тільки Хелікс RS6 чи вже з врахуванням докупленого твітера МТ3? Хотів би їх послухати :)
600 - ціна Хелікса РС, усього комплекту. Але їх можна купувати поелементно - міди, твітери, кросовери.
А згаданих мною МТ3 з куполами Супрімо уже нема і не буде. Михаіл забрав останній комплект цього літа. Можна ставити таки Супрімо, ти їх чув, але розмір у них не дитячий. Та й ціна за пару 400 уо.
Yelik писав:
Рост писав:Нинішній комплект Дотека щось трохи поза 300 коштує
Dotech MKII чи Dotech Ovation? :)
МКІІ теж уже не випускають, тому мова про Овейшн.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Чет, 09 жовтня 2008, 19:29

До речі, в оту машину, що зараз роблю, ставиться вся лінійка Хелікс Компетішн: підсилювачі A1, A2, акустика RS6, саб P10. Як дороблю, свисну, послухаєш.

Yelik
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » П'ят, 10 жовтня 2008, 10:16

Рост, одним словом я розумію так що Морелі Дотеки більш універсальніші, а Хелікс РС6 "натуральніші" в плані звуку?

До всіх решта, більше ніяких порад не буде? :unsure
volleyball.lviv.ua/blog/

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » П'ят, 10 жовтня 2008, 12:36

Можна я? дякую :) DLS R6 :ninja

Yelik
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » П'ят, 10 жовтня 2008, 13:13

Dj kvass писав:DLS R6
Ціна? Послухати? :sing
volleyball.lviv.ua/blog/

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » П'ят, 10 жовтня 2008, 21:05

Ідеологія звуку Морель і Хелікс відрізняється. Фішер робить більш універсальні речі, Морель же більше акустика для поціновувачів, гурманів, якщо хочеш. Але все ж (навіть виходячи з ціни, різниця то в 2 рази) Хеліксові РС6 кращі за Дотеки, навіть в дрібних деталях. Дотек - це конкурент Хелікс Преціжн, от з цих двох я б вибрав Дотек. А порівняння з РС6 Дотек таки не витримає.
Стосовно ж інших виробників - ти ж знаєш, це вже буде китай - кращий, чи гірший, але він самий... Є ще пару виробників, але вони не надто широко представлені у нас на ринку, тому чи вдасться їх послухати десь...

Zhdan
Контактна інформація:

Повідомлення Zhdan » Нед, 12 жовтня 2008, 09:09

Dj kvass писав:Можна я? дякую :) DLS R6 :ninja
Якщо хочеш обійтись без субвуфера, то DLS R6А. Це один з небагатьох 16см мідбасів які відіграють 60герц в обємі дверки.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Нед, 12 жовтня 2008, 20:40

Zhdan писав:
Dj kvass писав:Можна я? дякую :) DLS R6 :ninja
Якщо хочеш обійтись без субвуфера, то DLS R6А. Це один з небагатьох 16см мідбасів які відіграють 60герц в обємі дверки.
60Гц в 0дБ в дверях грає ціла купа мідів, нічого надзвичайного тут нема. Але в 2-полосці мід має без спотворень і завалів крім басового діапазону грати також верхню середину.

Yelik
Контактна інформація:

Повідомлення Yelik » Нед, 12 жовтня 2008, 22:50

Рост писав:DLS R6А
Рост писав:Але в 2-полосці мід має без спотворень і завалів крім басового діапазону грати також верхню середину.
А в DLS з цим проблеми? :sing
volleyball.lviv.ua/blog/

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Пон, 13 жовтня 2008, 00:06

Yelik писав:
Рост писав:DLS R6А
Рост писав:Але в 2-полосці мід має без спотворень і завалів крім басового діапазону грати також верхню середину.
А в DLS з цим проблеми? :sing
Ну, це ж ти вибираєш, а не я ;) Сам же розумієш, у мене критерії безкомпромісніші. Напросись на послухати, в кого така акустика стоїть, сам висновки і зробиш. А ну ж тобі сподобається :)

Dj kvass
Президент клубу
Ім'я:Василь Степанович
Номер:0020
Контактна інформація:

Повідомлення Dj kvass » Пон, 13 жовтня 2008, 08:51

в любій двох полосій акустиці є страшна проблема з серединою, а якшо мід шей 16 см то середина появлятися не буде.
Неможливо щоб мід в дверці грав від 60до 5000 гладенько нормально і шей з причудовою мікродинамікою. Виробники просто роблять піщі з низькою резонансною, відповідно розмір піща такий шо смахує на купольну середину.......
короче або 3 полоси або миримся зтим шо є....
А так спитали про низьку резонансну я відповів....хороша середина то зовсім все по іншому.

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Вів, 14 жовтня 2008, 18:08

Dj kvass писав:в любій двох полосій акустиці є страшна проблема з серединою, а якшо мід шей 16 см то середина появлятися не буде.
Неможливо щоб мід в дверці грав від 60до 5000 гладенько нормально і шей з причудовою мікродинамікою. Виробники просто роблять піщі з низькою резонансною, відповідно розмір піща такий шо смахує на купольну середину.......
короче або 3 полоси або миримся зтим шо є....
А так спитали про низьку резонансну я відповів....хороша середина то зовсім все по іншому.
Маю трохи інший досвід стосовно побудови 2-полосних систем. Звичайно, що залишаючись в межах 200-300 уо проблема з серединою буде. Але якщо бюджет трохи розтягнути, то акустика, здатна без провалів зіграти увесь діапазон є. Два варіанти в цій темі я озвучив - це за умови прийнятного для багатьох прайсу.
Двополоска ще, в порівнянні з 3-полоскою має одну перевагу - вона зводиться так, що створюється ілюзія, ніби грає не два динаміки на смугу, а один. В 3-полосці такого не досягнути, музичні порядки фільтрів призводять до надмірного перекривання діапазонів, а круті - до вимирання звуку.

Малий
Ім'я:Андрій
Номер:0133

Повідомлення Малий » Пон, 20 жовтня 2008, 23:29

Погоджуюся з Квасом. Мені здається, що краща 3-полоска. При чому серединки не в панелі, а в стойках поряд з твітерами.
Але тут таке не обговорюється...

Рост
Контактна інформація:

Повідомлення Рост » Вів, 21 жовтня 2008, 09:20

Малий писав:Погоджуюся з Квасом. Мені здається, що краща 3-полоска. При чому серединки не в панелі, а в стойках поряд з твітерами.
Але тут таке не обговорюється...
Вірмени кращі за грузинів... :)
Чим краща? Якщо можливістю точніше звести фази - краща в більшості випадків. Але 3-смугова система звучатиме завжди брудніше 2-смугової. Тому що як ножем і без фазових зсувів смуги не поріжеш. Щоб заставити 3-смугову звучати так само чисто, як двох, доведеться потратити на це роки. І все рівно гарантії не буде, що досягнеться.
Крім того є автомобілі, в яких або нема можливості встановити 3-смугову систему, або вона не дасть ніяких переваг.
І стосовно стійок - це яких розмірів ці стійки мають бути, щоб туди помістився середньочастотник? Не кожна машина має такі стійки. І ще в такому випадку торпедо має бути дуже глибоким. І навіть за цієї умови скоріше за все будуть проблеми з привязкою до ближнього динаміка, які вирішуються вбивцею звука - процесором. Ну але в даній темі проц точно не розглядається.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей