Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Степінь стиснення
- Axmet
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
прочитав всё выше.мой совет. для начала почитать и вникнуть в процесы работы ДВС.(начального уровня и постепено далее) а потом уже решить о целесообразности написания такой темы, и по существу вопроса в целом.
кто будет производитель деталей для твоего "мега-дрыгателя"? какие материалы? кто спонсор? финансов хватит? или дядя Федя на токарном из болванки будет точить?.......а потом уже пиши о своих выдумках.
кто будет производитель деталей для твоего "мега-дрыгателя"? какие материалы? кто спонсор? финансов хватит? или дядя Федя на токарном из болванки будет точить?.......а потом уже пиши о своих выдумках.
- Black
- Ім'я:Дмитро
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 4 рази
Re: Степінь стиснення
Axmet, мы теоретично мучаем тему ,лучше б подсобил.
vovka, ещё вариант поставить лифт( опять других слов не нахожу)типа гидрокомпенсаторов и вопрос о давлении будет забыт, на бугеля корней кол.вала только тех что стоят в блоке при учете что ГРМ на шестернях т.к.при опускании вала вся передача вылетит ,а между всем можно поставить паразитную шестерню что б избежать разрыва.
vovka, ещё вариант поставить лифт( опять других слов не нахожу)типа гидрокомпенсаторов и вопрос о давлении будет забыт, на бугеля корней кол.вала только тех что стоят в блоке при учете что ГРМ на шестернях т.к.при опускании вала вся передача вылетит ,а между всем можно поставить паразитную шестерню что б избежать разрыва.
З повагою Black.
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
А по темі щось буде ? Де я неправий і яку літературу про процеси в ДВС треба почитати ? Собственно про літературу було питання в першому пості.Axmet писав:прочитав всё выше.мой совет. для начала почитать и вникнуть в процесы работы ДВС.(начального уровня и постепено далее) а потом уже решить о целесообразности написания такой темы, и по существу вопроса в целом.
то все питання які теми не стосуються. немаєш що написати по темі то і нема чого умнічати.Axmet писав:кто будет производитель деталей для твоего
"мега-дрыгателя"? какие материалы? кто спонсор? финансов хватит? или дядя Федя на токарном из болванки будет точить?.......а потом уже пиши о своих выдумках.
- Turbo
- Ім'я:Роман
Змінювана степінь стиснення - це досить цікава тема.
Але ми не перші хто про це подумав :):
ось посилання на статтю http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... epen/1.htm по даному питанню.
Найбільший ефекти від регульованої степені стиснення буде при використанні на пару з турбонадувам.
Але ми не перші хто про це подумав :):
ось посилання на статтю http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... epen/1.htm по даному питанню.
Найбільший ефекти від регульованої степені стиснення буде при використанні на пару з турбонадувам.
- vovka
- Контактна інформація:
Turbo, понятно що не перші :)), я на днях схожу тему побачив на одному форумі і зацікавився. А динамічною степінню сжатія інтересувався ще коли ми збирали мій мотор.
Статтю прочитав.
Статтю прочитав.
- Black
Turbo, статья обалденная сожрал всё теперь перивартваю.
vovka, а то мы тут расфантазировались
,а там пацаны ещё в 2000 году запустили
Мне больше понравилось следующее :
А самое интересное, что в основе принципа изменения степени сжатия этих моторов лежит изобретение российских инженеров
А запускаю гансы
у первых как всегда денег не хватило вторые как всегда купили готовую мысль :)
vovka, а то мы тут расфантазировались

А самое интересное, что в основе принципа изменения степени сжатия этих моторов лежит изобретение российских инженеров
А запускаю гансы

З повагою Black.
- vovka
- Контактна інформація:
Black, Turbo, короче понятно що в гаражних умовах цього не зробиш. АЛЕ! з цього всього можна почерпнути потрібну інфу і застосувати в своїх моторах без змінної степені.
Ми коли збирали мотор - всі мотористи говорили що на 95 бензині 08 мотор при степені 11 взагалі не буде їздити і його розвалить детонація (правда не всі були в курсі що на детонацію впливає не тільки степінь а і ще з 10 параметрів, і взагалі природа детонації на сьогоднішній день докінця не вивчена). Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу. Якщо кручу то і бензин відповідний лию. Можливо степінь можна було б ще підняти і при цьому на невеликих оборотах спокійно собі їздити - але невідомо наскільки, треба формули і розрахунки.
Короче буду перекладати статті які нарив в буржуйському інтернеті а то бачу в рунеті або флуду багато
, або ті хто щось реально знає - мовчить і нічого не розказує на форумах, певно конкурентів бояться 
Ми коли збирали мотор - всі мотористи говорили що на 95 бензині 08 мотор при степені 11 взагалі не буде їздити і його розвалить детонація (правда не всі були в курсі що на детонацію впливає не тільки степінь а і ще з 10 параметрів, і взагалі природа детонації на сьогоднішній день докінця не вивчена). Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу. Якщо кручу то і бензин відповідний лию. Можливо степінь можна було б ще підняти і при цьому на невеликих оборотах спокійно собі їздити - але невідомо наскільки, треба формули і розрахунки.
Короче буду перекладати статті які нарив в буржуйському інтернеті а то бачу в рунеті або флуду багато

- Axmet
vovka, доступ к информации имеешь такой же как и все..ищи.готовое решение возможно найдешь..
vovka, ты уверен в своих возможностях? тереть можно бесконечно.....
и ведро можнов космос запустить..и все прекрасно знают каким образом,(приделать к ведру ракетный двиг. и конусную форму придать)..только нету в этом смысла..и смысла финансовых затрат..и естетсвенно не трут об этом,........
целые КБ работают над этим,( с отличной базой и знаний и опыта) и до сих пор ответ не найден достойный.
потому и написал то что посчитал нужным.
ответ в цитате из ВАШЕЙ же теоретической тёрки сказал Блэк:vovka писав:то все питання які теми не стосуються. немаєш що написати по темі то і нема чого умнічати.
............................................................................................................Black писав: как всегда денег не хватило
vovka, ты уверен в своих возможностях? тереть можно бесконечно.....
и ведро можнов космос запустить..и все прекрасно знают каким образом,(приделать к ведру ракетный двиг. и конусную форму придать)..только нету в этом смысла..и смысла финансовых затрат..и естетсвенно не трут об этом,........
целые КБ работают над этим,( с отличной базой и знаний и опыта) и до сих пор ответ не найден достойный.
потому и написал то что посчитал нужным.
- Axmet
а ты нагрузку мотору дай...тогда и скажи..а так ты и нифига неvovka писав: Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу.
поймешь.
- Black
Фактvovka писав:понятно що в гаражних умовах цього не зробиш
думаю большей степень эт калильное зажигание ,я тут про свечи холодные и горячие такого начатался голова кругом идёт.vovka писав:детонації
У нас на форуме то ж самое ,все либо по гаражам сидят ,либо не знают хуже видеть всякие темы а особенно их развитие типа где взять арбуз что б был внутри оранжевый.vovka писав:хто щось реально знає - мовчить
Axmet, всё равно тема интерестней чем арбузы

З повагою Black.
- Axmet
согласен))Black писав:всё равно тема интерестней чем арбузы
- vovka
- Контактна інформація:
так я про це і писав:Axmet писав:а ты нагрузку мотору дай...тогда и скажи..а так ты и нифига не
поймешь.
Понятно що під нагрузкою все буде по іншому. А чому по іншому ? Бо динамічна степінь сжатія під нагрузкою грубо кажучи буде рівна розрахованій, або навіть більше. А на низьких оборотах і холостому - мотор буде працювати в зовсім неоптимальному режимі, грубо кажучи зі степінню як в газ 66 )) Чи ти з цим незгоден і насправді все по іншому ?vovka писав:Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу. Якщо кручу то і бензин відповідний лию
В мене ситуація така. Машина і під драг і для міста. На драг я заливаю нормальний бензин. Для міста в облом весь час лити нормальний бензин і лию 95 бо їжджу спокійно в пробках як і всі. І 95 в такому режимі хватає.
ЗАДАЧА стоїть в тому щоби порахувати максимально допустиму геометричну степінь, при якій на холостому і низьких оборотах при заданій конфігурації мотора ми получили би максимально можливу динамічну степінь сжатія. Аналогічно порахувати динамічну степінь при нагрузці щоби знати який бензин лити на драг.
Проблема зі збільшенням степені - це детонація ("стукіт пальців"). Калільне запалювання то інше.Black писав:думаю большей степень эт калильное зажигание ,я тут про свечи холодные и горячие такого начатался голова кругом идёт.
тут розписано http://www.gazclub.ru/faq/?mess_id=287
- Lyubomyr
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 27 рази
- Контактна інформація:
vovka, багато вже написано. З того що вчив(правда на морському флоті), були проекти коли саме днище поршня було рухоме, правда чим воно рухалось(чи з допомогою масла чи механічно)?
я думаю що для таких роздумів спочатку потрібно визначити що якраз впливає на динамічну степінь стиснення.
Так як ти говорив що фази газорозподілу впливають, то чи не системи V-tec і Vanos якраз для цього?Як я розумію, з їхньою допомогою на низьких обертах і можна забезпечити потрібну або близьку до потрібної СС. якщо ні тоді сильно ногами не копати

я думаю що для таких роздумів спочатку потрібно визначити що якраз впливає на динамічну степінь стиснення.

Так як ти говорив що фази газорозподілу впливають, то чи не системи V-tec і Vanos якраз для цього?Як я розумію, з їхньою допомогою на низьких обертах і можна забезпечити потрібну або близьку до потрібної СС. якщо ні тоді сильно ногами не копати

- Black
Ты имел ввиду поршневых ,х.з. иногда заправляясь слышу стук хотя ниже 92-го не лью да и то последний с неохотой в основном 95 или 98 может зажигание надо пересмортреть у нас же как на классике нет октан коррректора на трамблёреvovka писав:стукіт пальців

З повагою Black.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей