Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Степінь стиснення
Axmet
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Степінь стиснення

Повідомлення Axmet » Пон, 08 вересня 2008, 13:37

прочитав всё выше.мой совет. для начала почитать и вникнуть в процесы работы ДВС.(начального уровня и постепено далее) а потом уже решить о целесообразности написания такой темы, и по существу вопроса в целом.

кто будет производитель деталей для твоего "мега-дрыгателя"? какие материалы? кто спонсор? финансов хватит? или дядя Федя на токарном из болванки будет точить?.......а потом уже пиши о своих выдумках.

Black
Ім'я:Дмитро
Стать:чоловік
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Black » Пон, 08 вересня 2008, 13:49

Axmet, мы теоретично мучаем тему ,лучше б подсобил.
vovka, ещё вариант поставить лифт( опять других слов не нахожу)типа гидрокомпенсаторов и вопрос о давлении будет забыт, на бугеля корней кол.вала только тех что стоят в блоке при учете что ГРМ на шестернях т.к.при опускании вала вся передача вылетит ,а между всем можно поставить паразитную шестерню что б избежать разрыва.
Вкладення
eee1.jpg
З повагою Black.

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 08 вересня 2008, 15:17

Axmet писав:прочитав всё выше.мой совет. для начала почитать и вникнуть в процесы работы ДВС.(начального уровня и постепено далее) а потом уже решить о целесообразности написания такой темы, и по существу вопроса в целом.
А по темі щось буде ? Де я неправий і яку літературу про процеси в ДВС треба почитати ? Собственно про літературу було питання в першому пості.
Axmet писав:кто будет производитель деталей для твоего
"мега-дрыгателя"? какие материалы? кто спонсор? финансов хватит? или дядя Федя на токарном из болванки будет точить?.......а потом уже пиши о своих выдумках.
то все питання які теми не стосуються. немаєш що написати по темі то і нема чого умнічати.

Turbo
Ім'я:Роман

Повідомлення Turbo » Пон, 08 вересня 2008, 15:34

Змінювана степінь стиснення - це досить цікава тема.
Але ми не перші хто про це подумав :):
ось посилання на статтю http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... epen/1.htm по даному питанню.
Найбільший ефекти від регульованої степені стиснення буде при використанні на пару з турбонадувам.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 08 вересня 2008, 16:02

Turbo, понятно що не перші :)), я на днях схожу тему побачив на одному форумі і зацікавився. А динамічною степінню сжатія інтересувався ще коли ми збирали мій мотор.
Статтю прочитав.

Black

Повідомлення Black » Пон, 08 вересня 2008, 16:10

Turbo, статья обалденная сожрал всё теперь перивартваю.
vovka, а то мы тут расфантазировались :sing ,а там пацаны ещё в 2000 году запустили :happy Мне больше понравилось следующее :
А самое интересное, что в основе принципа изменения степени сжатия этих моторов лежит изобретение российских инженеров
А запускаю гансы :D у первых как всегда денег не хватило вторые как всегда купили готовую мысль :)
З повагою Black.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 08 вересня 2008, 16:52

Black, Turbo, короче понятно що в гаражних умовах цього не зробиш. АЛЕ! з цього всього можна почерпнути потрібну інфу і застосувати в своїх моторах без змінної степені.
Ми коли збирали мотор - всі мотористи говорили що на 95 бензині 08 мотор при степені 11 взагалі не буде їздити і його розвалить детонація (правда не всі були в курсі що на детонацію впливає не тільки степінь а і ще з 10 параметрів, і взагалі природа детонації на сьогоднішній день докінця не вивчена). Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу. Якщо кручу то і бензин відповідний лию. Можливо степінь можна було б ще підняти і при цьому на невеликих оборотах спокійно собі їздити - але невідомо наскільки, треба формули і розрахунки.

Короче буду перекладати статті які нарив в буржуйському інтернеті а то бачу в рунеті або флуду багато :angry , або ті хто щось реально знає - мовчить і нічого не розказує на форумах, певно конкурентів бояться :D

Axmet

Повідомлення Axmet » Пон, 08 вересня 2008, 16:56

vovka, доступ к информации имеешь такой же как и все..ищи.готовое решение возможно найдешь..
vovka писав:то все питання які теми не стосуються. немаєш що написати по темі то і нема чого умнічати.
ответ в цитате из ВАШЕЙ же теоретической тёрки сказал Блэк:
Black писав: как всегда денег не хватило
............................................................................................................
vovka, ты уверен в своих возможностях? тереть можно бесконечно.....
и ведро можнов космос запустить..и все прекрасно знают каким образом,(приделать к ведру ракетный двиг. и конусную форму придать)..только нету в этом смысла..и смысла финансовых затрат..и естетсвенно не трут об этом,........

целые КБ работают над этим,( с отличной базой и знаний и опыта) и до сих пор ответ не найден достойный.
потому и написал то что посчитал нужным.

Axmet

Повідомлення Axmet » Пон, 08 вересня 2008, 16:59

vovka писав: Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу.
а ты нагрузку мотору дай...тогда и скажи..а так ты и нифига не
поймешь.

Black

Повідомлення Black » Пон, 08 вересня 2008, 17:12

vovka писав:понятно що в гаражних умовах цього не зробиш
Факт
vovka писав:детонації
думаю большей степень эт калильное зажигание ,я тут про свечи холодные и горячие такого начатался голова кругом идёт.
vovka писав:хто щось реально знає - мовчить
У нас на форуме то ж самое ,все либо по гаражам сидят ,либо не знают хуже видеть всякие темы а особенно их развитие типа где взять арбуз что б был внутри оранжевый.
Axmet, всё равно тема интерестней чем арбузы ;)
З повагою Black.

Axmet

Повідомлення Axmet » Пон, 08 вересня 2008, 18:09

Black писав:всё равно тема интерестней чем арбузы
согласен))

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 08 вересня 2008, 20:17

Axmet писав:а ты нагрузку мотору дай...тогда и скажи..а так ты и нифига не
поймешь.
так я про це і писав:
vovka писав:Наразі я їжджу спокійно, детонації нема (її не оприділяє ні вухо ні датчик), правда мотор не кручу. Якщо кручу то і бензин відповідний лию
Понятно що під нагрузкою все буде по іншому. А чому по іншому ? Бо динамічна степінь сжатія під нагрузкою грубо кажучи буде рівна розрахованій, або навіть більше. А на низьких оборотах і холостому - мотор буде працювати в зовсім неоптимальному режимі, грубо кажучи зі степінню як в газ 66 )) Чи ти з цим незгоден і насправді все по іншому ?

В мене ситуація така. Машина і під драг і для міста. На драг я заливаю нормальний бензин. Для міста в облом весь час лити нормальний бензин і лию 95 бо їжджу спокійно в пробках як і всі. І 95 в такому режимі хватає.
ЗАДАЧА стоїть в тому щоби порахувати максимально допустиму геометричну степінь, при якій на холостому і низьких оборотах при заданій конфігурації мотора ми получили би максимально можливу динамічну степінь сжатія. Аналогічно порахувати динамічну степінь при нагрузці щоби знати який бензин лити на драг.
Black писав:думаю большей степень эт калильное зажигание ,я тут про свечи холодные и горячие такого начатался голова кругом идёт.
Проблема зі збільшенням степені - це детонація ("стукіт пальців"). Калільне запалювання то інше.
тут розписано http://www.gazclub.ru/faq/?mess_id=287

Lyubomyr
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 27 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Lyubomyr » Пон, 08 вересня 2008, 23:38

vovka, багато вже написано. З того що вчив(правда на морському флоті), були проекти коли саме днище поршня було рухоме, правда чим воно рухалось(чи з допомогою масла чи механічно)? :|
я думаю що для таких роздумів спочатку потрібно визначити що якраз впливає на динамічну степінь стиснення. :roll
Так як ти говорив що фази газорозподілу впливають, то чи не системи V-tec і Vanos якраз для цього?Як я розумію, з їхньою допомогою на низьких обертах і можна забезпечити потрібну або близьку до потрібної СС. якщо ні тоді сильно ногами не копати :sing

Black

Повідомлення Black » Вів, 09 вересня 2008, 08:39

vovka писав:стукіт пальців
Ты имел ввиду поршневых ,х.з. иногда заправляясь слышу стук хотя ниже 92-го не лью да и то последний с неохотой в основном 95 или 98 может зажигание надо пересмортреть у нас же как на классике нет октан коррректора на трамблёре ;)
З повагою Black.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість