То рекомендація наших майстрів, можеш спитати Володі, він мені тоже казав міняти[emoji1]Taras:) писав:продублюю...Taras:) писав:а де таке пише?Orrrk писав: Вкладиші міняти бо їх на тих моторах треба мфіняти раз на 150 к
то по регламенту Рено?
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Grand Scenic 2006
- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Ярік
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 82 рази
- Контактна інформація:
Машина не жінка , помилок не пробачає
- Orrrk
- Ім'я:Орест
- Номер:5620
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Re: Grand Scenic 2006
ну всі і всюди в неті у всіх обзорах рекомендують їх міняти і мати спокій. вкладиші коштують 320 грн комплект, так що думаю варто поміняти
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Вітаю, хай тільки тішить. Буде тобі 50 - купиш собі ще феррарі і будеш біля Віталіка проїздити, який буде на мінівені родину на кемпінг везти
.
Вкладиші міняй по любому, якщо є такі рекомендації, гірше від того не буде точно.

Вкладиші міняй по любому, якщо є такі рекомендації, гірше від того не буде точно.
Ford?
-
- Ім'я:Sasha
- Дякував (ла): 99 рази
- Подякували: 156 рази
враховуючи шо ті вкладиші явно не виробництва АвтоВаза і не на ВАЗ то вкладиші за 12$-цевкладиші коштують 320 грн комплект, так що думаю варто поміняти

Orrrkне хотів би тебе розчаровувати але так поміняти вклади вийде один раз і то не факт шо добреВкладиші міняти бо їх на тих моторах треба мфіняти раз на 150 к, інакше як проверне то = капіталка.

- Romko
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 29 рази
sashanova писав: Orrrkне хотів би тебе розчаровувати але так поміняти вклади вийде один раз і то не факт шо добре ..бо ти просто заміниш лише шатунні вкладиші (не факт шо попадуть вже в розмір так як шийка коліна тоже зношується)..а по нармальному тре міняти всі вкладиші (шатунні і корінні) +як правило шліфовка коліна під розмір вкладиша а це по суті=капіталка мотора
+100 тут пишуть, що замінити вкладиші- це майже те саме що масло поміняти,...
а насправді якщо є виробітка на коліні то заміна тих вкладишів як мертвому припарка... а якщо попадеться ще криворукий майстер в купі з якістю вкладишів за 320 грн то нові замінені вкладиші може крутанути ще швидше ніж вироблений оригінал ...
я би краще не заважав машині працювати

-
- Лінгвіст
- Ім'я:Felix
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 37 рази
- Контактна інформація:
я раніше думав, шо то я один наганяю тумана на ті мегани і той мотор, а тепер виявляється - шо то всьо якась апасна ситуація? то шо тоді робити?Romko писав:sashanova писав: Orrrkне хотів би тебе розчаровувати але так поміняти вклади вийде один раз і то не факт шо добре ..бо ти просто заміниш лише шатунні вкладиші (не факт шо попадуть вже в розмір так як шийка коліна тоже зношується)..а по нармальному тре міняти всі вкладиші (шатунні і корінні) +як правило шліфовка коліна під розмір вкладиша а це по суті=капіталка мотора
+100 тут пишуть, що замінити вкладиші- це майже те саме що масло поміняти,...
а насправді якщо є виробітка на коліні то заміна тих вкладишів як мертвому припарка... а якщо попадеться ще криворукий майстер в купі з якістю вкладишів за 320 грн то нові замінені вкладиші може крутанути ще швидше ніж вироблений оригінал ...
я би краще не заважав машині працювати

- GaGaRIN
- Ім'я:Віталік
- Подякували: 2 рази
Колінвали на рено не шліфуються... Новий колінвал по оригіналу коштує в районі 150 євро. Але я би казав проконсультуватися на Ю.Р.К., вкладиш виробляє швидше ніж колінвал, то однозначно, тому можливо поміняти тільки шатунні і все.
- Romko
Felix, та нормальний мотор, якщо не ушатаний...
друг має такого самого Гранд-Сценіка з панорамою - то прікольна мяка тачка для сімї з купою місця, ящичків боксів і т.д.... головне не лити соляру з тракторів - бо хлопака так робив і відразу попав на заміну 2х форсунок

друг має такого самого Гранд-Сценіка з панорамою - то прікольна мяка тачка для сімї з купою місця, ящичків боксів і т.д.... головне не лити соляру з тракторів - бо хлопака так робив і відразу попав на заміну 2х форсунок

- Pier
- Дякував (ла): 5 рази
я цікавився тим питанням. багато пишуть на 200 треба обв'язково міняти бо прокрутить. Потім, як виявлялося в деяких випадках, що в тих що прокручувало - реально пробіг був скручений (можливо сильно). деякі пишуть що по 300 виїжати - і нічого йому не було. Можливо ще залежить хто-як масло міняв. Там (за бугром) міняють масло на 30 000 км, але там і масло краще і дизель чистіший. Розпитував тут, по різним сервісам, "як і щодо вкладишів? коли міняти? чи скручує" то багато просто розводили плечима, що в перший раз чують щоб масово до 200 скручувало вкладиші. Є випадки - але поодинокі. Також, багато з тих що міняли вкладиші - потреби в тому не було (хоча були випадки що і треба). Можливо якщо в нас міняти кожні 8-10 тис - то все буде ок.
Ще читав, що дуже легко визначити, чи треба міняти вкладиші по маслу, фільтру, після заміни, багато по тому інфи можна знайти (фоток також, правда на російських форумах форумах). Для себе вирішив - поки того чіпати не буду, гляну на масло. Пробіг під 200
Ну і кожен має право на свою думку. Також, ті хто поміняли, відпишіться, чи треба було (рахується тільки з фотками вкладишів, бо трендіти, що треба було без доказів - можна і не вірити :) )
Ще читав, що дуже легко визначити, чи треба міняти вкладиші по маслу, фільтру, після заміни, багато по тому інфи можна знайти (фоток також, правда на російських форумах форумах). Для себе вирішив - поки того чіпати не буду, гляну на масло. Пробіг під 200
Ну і кожен має право на свою думку. Також, ті хто поміняли, відпишіться, чи треба було (рахується тільки з фотками вкладишів, бо трендіти, що треба було без доказів - можна і не вірити :) )
- *Lesyk*
- Тюнінг клуб
- Ім'я:Олександр
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Хто таке сказав, вкладиші є ремонтні до 0.75, все там шліфуєтьсяGaGaRIN писав: Колінвали на рено не шліфуються...

-
- Контактна інформація:
Також цікавить тема заміни вкладишів
Але бачу, що часто міняють на 836 моторах і є виробітка
Звертався з таким питання до дизелістів на бошсервісі (Кордуби)
Мені сказали - якщо масло не їсть, сторонніх шумів нема - не пхатись.
І вони таке перший раз чують, щоб міняти тільки вкладіші.
Але бачу, що часто міняють на 836 моторах і є виробітка
Звертався з таким питання до дизелістів на бошсервісі (Кордуби)
Мені сказали - якщо масло не їсть, сторонніх шумів нема - не пхатись.
І вони таке перший раз чують, щоб міняти тільки вкладіші.
- Taras:)
- Ім'я:Taras
- Номер:**4040**
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 32 рази
- Контактна інформація:
diza, золоті слова!!!! не мішай машині їхати називається 

http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29266
www.facebook.com/groups/1453938778186033/
www.facebook.com/groups/1453938778186033/
- andrew
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 47 рази
- Контактна інформація:
думаю офіціали*Lesyk* писав:Хто таке сказав, вкладиші є ремонтні до 0.75, все там шліфуєтьсяGaGaRIN писав: Колінвали на рено не шліфуються...

-
- Лінгвіст
- Ім'я:Felix
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 37 рази
- Контактна інформація:
то тіпа укрнафту лив? чи реально з ріальних тракторів?Romko писав: головне не лити соляру з тракторів - бо хлопака так робив і відразу попав на заміну 2х форсунок

я таке саме читав на сталічних форумах, тіпа рецепт прокручених тих вкладишів чи якоїсь там лабуди - то міжсервісний 30 тис. + сильно скручений пробіг десь мінімум з 350-400 до 150Pier писав: як виявлялося в деяких випадках, що в тих що прокручувало - реально пробіг був скручений (можливо сильно)

за дізіль ше спорити не буду, але по маслу - то тіпа в них і балти длінніші і грубшіPier писав: (за бугром) міняють масло на 30 000 км, але там і масло краще і дизель чистіший

- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
diza, Taras:), andrew, колєги...)))
Кароч, з того шо я нагуглив, начитав і наслухав
Міняти мабуть варто, панацея називається...
кажуть, що враховуючи міжсервісний інтервал в 20 тис км варто міняти оскільки вкладиші зношуються, і Рено сервіс тоже рекомендує, але мені мої майстри, не один, казали щоб я не мішав мотору працювати і не тратив гроші на фігню (то не тільки про вкладиші
)
Для себе зробив висновок що при наступній заміні масла можливо поміняю вкладиші, але то при умові що то не випаде на інші витрати, бо самі вкладиші не дорогі, але тягнуть за собою багато витрат, тому на крайняк при заміна ГРМ, але до того ще 20 тис.
П.С. моя машина не обслуговувалась на Рено закордоном, тому який міжсервісний інтервал там був невідомо.
П.П.С. мені все рівно не подобається звук мотора на холодну, тарахкотить як ваг

Кароч, з того шо я нагуглив, начитав і наслухав
Міняти мабуть варто, панацея називається...

кажуть, що враховуючи міжсервісний інтервал в 20 тис км варто міняти оскільки вкладиші зношуються, і Рено сервіс тоже рекомендує, але мені мої майстри, не один, казали щоб я не мішав мотору працювати і не тратив гроші на фігню (то не тільки про вкладиші

Для себе зробив висновок що при наступній заміні масла можливо поміняю вкладиші, але то при умові що то не випаде на інші витрати, бо самі вкладиші не дорогі, але тягнуть за собою багато витрат, тому на крайняк при заміна ГРМ, але до того ще 20 тис.
П.С. моя машина не обслуговувалась на Рено закордоном, тому який міжсервісний інтервал там був невідомо.
П.П.С. мені все рівно не подобається звук мотора на холодну, тарахкотить як ваг

- Jarevych
- Тюнінг клуб
- Контактна інформація:
Я лию майже завжди, але тільки на конкретній заправці, проблем ніяких.Felix писав: то тіпа укрнафту лив?
не комплексуй, то всьо чуткиFelix писав: балти длінніші і грубші

- Romko
соляру з реальних тракторів, спіжжену, злиту на підприємстві і т.д.Felix писав: то тіпа укрнафту лив? чи реально з ріальних тракторів?

-
- Ім'я:Sasha
- Дякував (ла): 99 рази
- Подякували: 156 рази
ше б такого не бачивКолінвали на рено не шліфуються..

а я читав на заборі нецензурне слово, заглянув -наїпалиЩе читав, що дуже легко визначити, чи треба міняти вкладиші по маслу, фільтру, після заміни, багато по тому інфи можна знайти (фоток також, правда на російських форумах форумах)

ше раз процитую самого себеДля себе зробив висновок що при наступній заміні масла можливо поміняю вкладиші, але то при умові що то не випаде на інші витрати, бо самі вкладиші не дорогі, але тягнуть за собою багато витрат,

..а просто поміняти шатунні вкладиші (як роблять 99%) без заміру розмірів, і тим більше на знаючи шо там з корінними...по нармальному тре міняти всі вкладиші (шатунні і корінні) +як правило шліфовка коліна під розмір вкладиша а це по суті=капіталка мотора

- Romko
sashanova писав: а просто поміняти шатунні вкладиші (як роблять 99%) без заміру розмірів, і тим більше на знаючи шо там з корінними... то самообман..якшо двигун ше більш-менш живий то таке ше може проканає, а якшо там реального пробіга півлімона то заміна лише шатунних вкладишів тай шей номінального розмірів -то те саме шо ржавий кузов покрасити поверх ржавчини..на базар хватить

в нас ще люблять кольца нові ставити коли в циліндрах еліпс дикий - і також то називають капіталкою

-
- Контактна інформація:
Десь приблизно таку лекцію мені прочитав дизеліст як зараз sashanova
Але там ще були слова:
масляне голодання
заміри
тиск
і ще багато розумних слів