Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Зміни в дорожньому русі
may
Ім'я:Ihor
Стать:чоловік
Номер:7044
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази
Re: Зміни в дорожньому русі

Повідомлення may » Вів, 10 березня 2015, 15:58

vovka писав: Зато знаю що в Європі доходи від паркування це досить серйозна стаття доходів міського бюджету.
А у нас - операторів!!! У цьому і прикол... Свої люди косять бабло з повітря! :angry
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Вів, 10 березня 2015, 16:06

vovka писав: Ну і зрештою для тих хто немає дві гривні - не так далеко є парковка біля Сільпо і Арсену.
Але частіше ставлять у мене під хатою - розташована якраз симетрично до тої парковки, відносно ряду магазинів - базарів.
andrew писав: нормальна тема.. хочу срати - в кущі
Liuskywalker писав: я спокійно можу сісти срати перед оперним в фонтан
Бачу, що тут вже зібралася група інтелігенції.

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Вів, 10 березня 2015, 16:40

VETERAN, респект за те , що вірно розібрались в контексті і правильно вирвали фрази з нього . *sarcasm*
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

MAECTP0
Ім'я:Василь
Дякував (ла): 29 рази
Подякували: 7 рази
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Вів, 10 березня 2015, 16:47

VETERAN писав: інтелігенції.
згадався старий анекдот про євреїв але перефразую.
Чидить 2 інтелігента в громадському туалеті...
Один: "Як ти гадаєш? Те що ми робимо зараз то фізична праця чи інтелектуальна?"
Другий: "Звичайно інтелектуальна. Бо для фізіичної я наймаю людей"
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox

andrew
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 47 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Вів, 10 березня 2015, 17:59

may погоджуюсь... місто в оренду за копійки віддало жирні місця і має з того нуль... а посередник, друг керівника - нормально косить :-)

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Вів, 10 березня 2015, 18:20

andrew писав: а посередник, друг керівника - нормально косить
Але і посередник мусить найняти цілу купу всяких "підтакувачів", які розносять "правильну думку" по всіх базарах і форумах. Без цього нормальні, не обдурені люди, просто не підтримають таких починань. Хоча і це на довго не гарантує успіху - здоровий глузд бере верх.
В нормальних країнах стоянки біля торгових центрів майже завжди безкоштовні. Скільки не їздив по США - стоянки безкоштовні, а займають до 70% площі і тільки 30% - сам магазин. В Польщі також - в самому центрі Варшави - Керфур надає безкоштовні підземні стоянки на кілька ярусів. Хоча деякі магазини роблять безкоштовними тільки першу годину, а деякі обмежуються 20 хвилинами.
А у нас - "найбагатших" можуть дерти з людей вартість пів буханки хліба за намагання купити цю хлібину. Я ще розумію, якщо б цей оператор паркінгу сам його відкопав під землею, або викупив землю і збудував кількаярусний - так ні - обдирає мене за кусок навіть не відгородженої вулиці МОЙОГО міста.

mikenat
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Вів, 10 березня 2015, 18:33

VETERAN писав: так ні - обдирає мене за кусок навіть не відгородженої вулиці МОЙОГО міста.
Не огороженной, не помеченной согласно закона. В продолжение подобных инициатив можно предложить сдирать бабки со всех кто перемещается в городе независимо от средств передвижения. За час нахождения в городе - с легкового автомобиля 10 грн, с мотоцикла - 7 грн, мопеда - 6 грн, велосипеда - 5 грн., пешехода - 3 грн. Коляска с ребенком - 15 грн. Вот доходы города вырастут!!!!

Bober 2114
Ім'я:Тарс

Повідомлення Bober 2114 » Вів, 10 березня 2015, 18:56

Я ж казав, буде друга серія, бабло крадуть. Беру поп корМ, третью серію передбачити неможу. Хоча може '' треба міняти владу ''

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Вів, 10 березня 2015, 19:00

VETERAN писав: В Польщі також - в самому центрі Варшави - Керфур надає безкоштовні підземні стоянки на кілька ярусів
в тій же Польщі дофіга платних парковок, а особливо в центрі.

Якщо Керфур дає в центрі міста безплатно - значить то його земля і його право.. Може собі то позволити. То проблема виключно Керфура.

VETERAN писав: обдирає мене за кусок навіть не відгородженої вулиці МОЙОГО міста.
А вашу свободу і "вашого" міста ніхто не обмежує. Пішки можна ходити де завгодно. Обмежується свобода машини, а їй по конституції нічого не гарантовано :D
А там де стоїть ваша машина - вже нема місця де стати мені і решті людей - а це ж тоже "наше" місто. Тому треба платити раз займаєш місце в популярному місці )))
mikenat писав: Не огороженной, не помеченной согласно закона. В продолжение подобных инициатив можно предложить сдирать бабки со всех кто перемещается в городе независимо от средств передвижения. За час нахождения в городе - с легкового автомобиля 10 грн, с мотоцикла - 7 грн, мопеда - 6 грн, велосипеда - 5 грн., пешехода - 3 грн. Коляска с ребенком - 15 грн. Вот доходы города вырастут!!!!
Таке враження ніби ніхто не розуміє навіщо в містах платні парковки взагалі потрібні.

Це крім доходів в бюджет, стимулює людей більше користуватися ГТ і менше машиною. Відповідно менша загазованість, менші пробки, частина доходів від парковок йде на розвиток ГТ. Також стимулює людей паркуватися на 1-2 години (бо далі сильно дорожче) щоб вирішити справи і забрати своє тачидло геть з центру щоб більше людей на протязі доби могло знайти місце і припаркуватися . А не так як в нас зранку приїхав під універ, зайняв місце і весь день там торчиш.. :facepalm

Інша справа що в нас це трохи все через одне місце ПОКИ ЩО, і якщо доходи не йдуть в бюджет то це треба міняти.. так немає бути. :surprised

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Вів, 10 березня 2015, 19:29

vovka писав: стимулює людей більше користуватися ГТ і менше машиною. Відповідно менша загазованість, менші пробки, частина доходів від парковок йде на розвиток ГТ.
Бачив і таке в Польщі. В Познані зробили вже таке, яке хочуть у Львові. В результаті я просто поїздив по місту, нагазував їм, але ніде не став і поїхав тратити гроші до іншого міста. А Любліні вже трохи краще. Більш-менш толково в Кракові - в самому центрі скажені ціни на стоянку, але можна постояти хвилин з 15. За рогом вже дешевше, а в межах 10 -15 хвилин пішої ходьби - вже зовсім лояльні ціни. На околицях - задурно.
В Берліні треба мати наклейку на лобовому про екологічність авто - інакше залишай машину на великих БЕЗКОШТОВНИХ стоянках за лінією S-бану. Я так і зробив, а далі - до готелю в центрі - пішки, крутячи головою на всі 360 градусів - бо цікаво все.

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Вів, 10 березня 2015, 19:31

vovka писав: Це крім доходів в бюджет, стимулює людей більше користуватися ГТ і менше машиною.
Не вижу логики. Привожу свой пример - машина у меня стоит возле дома, сам я пользуюсь ГТ. Я еще и за то что НЕ использую машину должен за стоянку возле МОЕГО дома платить?

azakharchuk
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення azakharchuk » Вів, 10 березня 2015, 22:27

mikenat,

Недавно обсуждались. Если у тебя свой дом и к нему приватизированый участок земли, на котором ты ставишь машину, то не плати себе на здоровье. Но если ты живешь в квартире, и место парковки - это место общего пользования (улица, тротуар), то он не принадлежит твоей квартире.

VETERAN

Повідомлення VETERAN » Вів, 10 березня 2015, 22:33

azakharchuk писав: он не принадлежит твоей квартире.
Чому ж тоді з мене деруть гроші за утримання прибудинкової території?
Крім того, все, що знаходиться в комунальній власності, маю право використовувати і я. А те, що в державній - не завжди.

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Вів, 10 березня 2015, 23:27

azakharchuk писав:mikenat,

Недавно обсуждались. Если у тебя свой дом и к нему приватизированый участок земли, на котором ты ставишь машину, то не плати себе на здоровье. Но если ты живешь в квартире, и место парковки - это место общего пользования (улица, тротуар), то он не принадлежит твоей квартире.
То есть мне этим пользоваться нельзя, а "приезжим" можно? Не смотря на то, что я плачу за околодомную территорию? Бред. Возвращаемся к моему предложению выше - платить всем просто за нахождение в городе.
А правильно было бы не на голом месте деньги рубить а сначала обеспечить возможность цивилизованной стоянки и парковки сначала тем кто тут живет, а потом уж взымать плату за парковку с тех кто приезжает. Я бы с удовольствием ставил бы машину на крытую стоянку с охраной и ответственностью за сохранность авто. Но не по ценам современной почасовой парковки - никакой зарплаты на это не хватит. А сейчас в центре таких парковок физически нет.

Fresh83
Ім'я:Олег

Повідомлення Fresh83 » Сер, 11 березня 2015, 00:14

Відносно парковки на Княгині Ольги біля Фокстроту - а це нічого, що в них націнка товару по 15-20 відсотків? І що в той заробіток включена парковка? І що хтось входий до керівництва пробує заробити по 2-му колу? Парковка біля супермаркетів апріорі має бути безкоштовною, інше діло паркувальні місця в розпорядженні міста з відповідною документацією, а не якісь темні ПП, СП...

ugine31
Ім'я:Євген
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Сер, 11 березня 2015, 00:16

про який ГТ тут говорять? в нас його нема!

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Сер, 11 березня 2015, 08:26

VETERAN, mikenat,

Вот ссылка на тему и сообщение, чтобы два раза не переписывать

viewtopic.php?p=1268539#p1268539

там же ниже есть ссылка на определение околодомовой территории (тротуар и улица в нее никаким боком не входит, хотя ЖЭКи, пользуясь юридической неграмотностью населения, иногда считают, но это повод наехать на ЖЭК, а не парковаться не тротуаре).

Если ты ставишь машину во дворе дома, то вопросов нет - там парковка бесплатная (хотя практика показывает, что у нас во дворах недостаточно места для того, чтобы вместить всех желающих). Но если паркуешься на улице (а в центральной части города только так и получается), то тут все основания брать плату за парковку. Я вижу только один выход: покупать/переехать в жилье с условиями для хранения авто. Я понимаю, что при первом прочтении это вызывает бурю возмущения ("Да как же это?! Да всю жизнь тут парковался бесплатно!"). Вдохнули-выдохнули. У нас много чего всю жизнь было бесплатно. Поэтому у нас и хранить автомобили негде, и приличного общественного транспорта нет да и много чего другого нет. Но за бесплатно это и не появится.

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Сер, 11 березня 2015, 09:10

azakharchuk,
Если бы ты внимательно прочитал мой последний пост, то не писал бы дальше. Я же то же самое и имею в виду. Я против того чтобы городские власти не сделав ничего гребли бабло на пустом месте. Да, придется вначале вложится - построить хоть один ЧЕЛОВЕЧЕСКИЙ паркинг. Зато потом этот паркинг при нормальном и внятном использовании денег вызовет снежный ком - за счет него можно будет строить другие. Думаешь мне охота машину под домом держать? Совсем нет. Но извини, на гараж и почасовую оплату денег у меня тоже нет - сейчас важнее прокормить семью и коммуналку оплатить (поэтому и вынужден машиной раз в пятилетку пользоваться).

azakharchuk

Повідомлення azakharchuk » Сер, 11 березня 2015, 09:29

mikenat,

Это тоже избитая тема. Вот тут есть основательно изложение на эту тему:

Спочатку будуйте паркінги

Т.е. "хоть один" (и даже не один) паркинг простроен, но стоит полупустой, зато вокруг тротуары заставлены. Снежного кома при таких условиях не предвидится. Поэтому сначала, нам нужны законы, которые будут соблюдаться, исключая нарушения правил парковки. Вот тогда народ (может быть) поедет на платные паркинги (либо в общественный транспорт). Тогда и появятся деньги их строить, или закупать новый транспорт.
mikenat писав: Я против того чтобы городские власти не сделав ничего гребли бабло на пустом месте.
Если ты про улицы, то город не резиновый, место нужно использовать максимально рационально. Места где необходима высокая пропускная способность должны освобождаться от несанкционированных парковок (пример, полоса для ОТ на проспекте Свободы). Там, где это допустимо, и люди все равно паркуются - логично разместить голубую разметку и наполнять городской (!) бюджет. Так организована парковка во многих городах Восточной Европы.

Кстати, платность парковки возле торговых центров - личное дело ТЦ (у них эта земля в пользовании, они за нее уже платят городу). В той же Праге есть ТЦ с бесплатной парковкой и с частично платной (первый час или первые три часа бесплатно).

mikenat
Контактна інформація:

Повідомлення mikenat » Сер, 11 березня 2015, 09:55

azakharchuk писав: Т.е. "хоть один" (и даже не один) паркинг простроен, но стоит полупустой, зато вокруг тротуары заставлены.
Вот подскажи мне в районе Макдональдса (в центре) человеческую стоянку. Не Риус, куда у меня машина по высоте не влазит (не точно, оценивал на глаз) и по цене 3000 грн за месяц - хай вешаются с такой ценой. Где там бесплатные улицы - знаю прекрасно. НО. Некоторые такие, что встать там - создать серьезные помехи тем кто ездит.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей