остаточного немає бо він ще не закінчений. Зараз пошукаю інтерв'ю на ТБ, там показували щось.worner писав:Or4ik писав: схема генплану що зображена в заголовку є 5-ти річної давності і не відповідає дійсностіможливо маєш остаточний генплан на сьогоднішній день, хотілось би побачити як воно будеOr4ik писав: багато часу цікавився ходом проектування
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Перепланування площі Св. Юра
- Or4ik
- Ім'я:Орест
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
- Or4ik
Re: Перепланування площі Св. Юра
Ось. Бажано звичайно послухати все, але якщо комусь впадло то прокрутіть десь до 12 хвилини. Там покажуть площу.

- Juranx
- Ім'я:Юрій
- Контактна інформація:
Or4ik Я розумію що проектанти, скульптори і т.п. зацікавленні у пам'ятниках і т.п.- то їх хліб, я за розвиток міста і реконструкцію чи зміни площ і т.д., але такі під такі речі пишіть проекти до Євросоюзу, збирайте гроші в інвесторів чи мирян, а держ чи міські кошти варто витрати на відновлення доріг, тротуарів і вело-доріжок, правда того ніхто не лобіює бо не буде на чім нажитись.
Дико бачити нові помпезні пам'ятники на фоні занедбаних фасадів, іржавих дахів, ям, криво покладеної бруківки з випираючими рейками трамваю (напр.чуть нижче площі на вул. Степана Бандери)
Маю живий кричущий приклад - м.Ходорів Львівська обл. - маємо пам'ятники Франку,Шевченку,Хмельницькому,Ісус і Матір Божа, всі великі і ряд з них нові,
зате немає - каналізації, дит.садків, тротуарів і доріг, вуличне освітлення по одну сторону і лиш три години ввечері.
Дико бачити нові помпезні пам'ятники на фоні занедбаних фасадів, іржавих дахів, ям, криво покладеної бруківки з випираючими рейками трамваю (напр.чуть нижче площі на вул. Степана Бандери)
Маю живий кричущий приклад - м.Ходорів Львівська обл. - маємо пам'ятники Франку,Шевченку,Хмельницькому,Ісус і Матір Божа, всі великі і ряд з них нові,
зате немає - каналізації, дит.садків, тротуарів і доріг, вуличне освітлення по одну сторону і лиш три години ввечері.
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
Or4ik, в жпг форматі є реальний план реконструкції тої ділянки ?
Бо реально виходить , що ми обговорюєм те, що не буде існувати
Озаркевича - непроїзна , це плюс .
І ще одне , якщо проект незакінчений , то звідки взялась сума 30 лямів ? А чи не стане вона 130 лямів ,коли проект буде закінчений ,узгоджений і підписаний ?
П.С. А кому належить та вишка в садах ?
Бо реально виходить , що ми обговорюєм те, що не буде існувати

І ще одне , якщо проект незакінчений , то звідки взялась сума 30 лямів ? А чи не стане вона 130 лямів ,коли проект буде закінчений ,узгоджений і підписаний ?

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
сквер щоб впорядкувати треба 25 лямів ? Це з ошатними хатками на 150-200 квадратів кожна десь в Сокільниках кожному прорабу чи тільки головному начальству ?Or4ik писав: Доречі щоб довести існуючий стан до пуття потрібно в районі 25млн. Задумайтесь.

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- pikach00
- Дякував (ла): 87 рази
- Подякували: 35 рази
з якого перепугу??Liuskywalker писав: Озаркевича - непроїзна , це плюс .
- weber
Транспортну розв'язку то ліпшить (хоча ні, Озаркевича закриють
), але знести сквер і закатати все в бетон пішли [цензура] 

- Or4ik
Juranx, в даному випадку архітектори і скульптори не заробляють ні копійки. Вони відмовились від зарплат і віддають всі кошти за проект тим студентам що допомагають моделити і рендерити картинки. Також дуже багато меценатів закидуть гроші і буд. матеріали на цей проект.
Тому і пропонується реконструювати площу загалом. Щоб вона була європейською а не те що зараз там відбувається. А питання чому в нас занедбані дахи і таке інше то це все питання до тих хто розкрадав і розкрадає бюджет. Ви хоч знаєте, що в бюджеті області закладено 3,5 млн. грн на розвиток клюбів в селах. Це ж ппц. Який нафіг розвиток там може бути? Чомусь за це ніхто не говорить. І таких схожих прикладів багато. Варто тільки відкрити сторінку бюджету.
Також питання пам'ятника. Скільки пам'ятників Шептицькому в Україні? Наскільки мені відомо то тільки в Яворові.
Вийдіть на проспект свободи до фонтану і зробіть соц. опитування. Гарантую що десь 70% не будуть знати хто такий Шептицький а 80% не будуть знати що в нас є національний музей ім. Шептицького за спиною тих же ж людей.
Треба розвивати суспільство. Давати їм знання нашої історії, а то крім Шевченка, Франка і Лесі Українки ніхто не знає яких видатних діячів викохала наша батьківщина.
Впродовж багатьох років блокувалось спорудження памятника Шептицькому. І завжди знаходили якість причини тому. А насправді це все через те що це дійсно українська історія. І її хочуть винищити і кинути в забуття.
Так, але перш за все він не помпезнийJuranx писав: Дико бачити нові помпезні пам'ятники на фоні занедбаних фасадів, іржавих дахів, ям, криво покладеної бруківки з випираючими рейками трамваю (напр.чуть нижче площі на вул. Степана Бандери)

Також питання пам'ятника. Скільки пам'ятників Шептицькому в Україні? Наскільки мені відомо то тільки в Яворові.
Вийдіть на проспект свободи до фонтану і зробіть соц. опитування. Гарантую що десь 70% не будуть знати хто такий Шептицький а 80% не будуть знати що в нас є національний музей ім. Шептицького за спиною тих же ж людей.
Треба розвивати суспільство. Давати їм знання нашої історії, а то крім Шевченка, Франка і Лесі Українки ніхто не знає яких видатних діячів викохала наша батьківщина.
Впродовж багатьох років блокувалось спорудження памятника Шептицькому. І завжди знаходили якість причини тому. А насправді це все через те що це дійсно українська історія. І її хочуть винищити і кинути в забуття.
- Or4ik
поки нема жпг.Liuskywalker писав:Or4ik, в жпг форматі є реальний план реконструкції тої ділянки ?
Бо реально виходить , що ми обговорюєм те, що не буде існувати![]()
Кошторис попередній був 20 лямів, тепер перерахували на 30 + меценати.
Кому належить вишка - хз.
Сума виглядає великою тільки через те що садити будуть великі дерева. Не саженці а повноцінні дерева.
глянь відео, не полінуйся. Бетоном там не закатують.weber писав:Транспортну розв'язку то ліпшить (хоча ні, Озаркевича закриють), але знести сквер і закатати все в бетон пішли [цензура]
я кошторису не маю на руках. А ти коли там був останній раз? Можу фотки скинути. офігієш. І це тільки сквер. Дорога теж вбита.Liuskywalker писав:сквер щоб впорядкувати треба 25 лямів ? Це з ошатними хатками на 150-200 квадратів кожна десь в Сокільниках кожному прорабу чи тільки головному начальству ?Or4ik писав: Доречі щоб довести існуючий стан до пуття потрібно в районі 25млн. Задумайтесь.![]()
Можна кошторис глянути ?
- ugine31
- Ім'я:Євген
- Контактна інформація:
з тим курсом відчуваю як мене моя батьківщина викохує.Or4ik писав: викохала наша батьківщина
- Or4ik
ugine31, не переводь тему. Для цього є окрема гілка.
п.с. Тебе кохає влада. Якщо ти розрізняєш поняття "церква" і "віра", то мав би розрізняти поняття "влада" і "батьківщина".
п.с. Тебе кохає влада. Якщо ти розрізняєш поняття "церква" і "віра", то мав би розрізняти поняття "влада" і "батьківщина".
- CAT
- Ім'я:Данило
- Контактна інформація:
- Той генплан взятий з сайту Укрдизайнгруп, тому якщо він буде інший, то варто поміняти картинку і представити його громадськості, бо наразі інших варіантів нігде немає, а роботи ось ось почнуться...Or4ik писав: Я особисто знайомий з авторами цього проекту і досить багато часу цікавився ходом проектування. Дана схема генплану що зображена в заголовку є 5-ти річної давності і не відповідає дійсності. Дорога дійсно перенесеться. Але:
- Гранітної площі не буде, вона зменшена в рази - що розвіює міф про мільйон вірян з пасками.
- Сквер не ліквідовується а переплановується і збільшується!
- Озаркевича стане тупиковою але з розворотною площадкою. (та вулиця не проходить ні по яких нормах своїм ухилом)
- Сквер і дерева які там посаджені це не просто хаотичний ліс, там є рідкісні породи дерев і їх розміщення колись продумувалось. Навіть збільшення скверу всерівно буде вимагати багато років, поки нові дерева виростуть до нормального розміру. Крім того, якщо пускати дорогу з того боку то неможливо вирубувати тільки хворі і старі дерева. Там під зрубування підуть всі підряд, що попадуть в її межі..
- Розворотна площадка? Суть тої вулиці не в розворотній площадці, а в тому, що вона зєднує площу св. Юра і Городоцьку, і тудою їздить багато машин, на перехресті є світлофор. Якщо її закрити то цей потік машин перекинеться на інші виїзди на Городоцьку і невідомо яка там ситуація буде.... А на рахунок ненормативного ухило то це смішно, в нас у Львові в центральній частині дуже багато таких вулиць, вони історично склались, але вони виконують свою функцію.
Там де зараз проходить дорога тільки один корпус, і в ньому не так багато студентів як в тих двох корпусах які з іншої сторони, але незважаючи на це всерівно на світлофорі часто перебігають студенти на червоне. І студенти таки постійно тусуються в тому сквері, якщо замість нього буде дорога з інтенсивним рухом то це буде небезпечно..Or4ik писав: на даний момент дорога проходить теж попри корпус (але інший) і ще слава Богу нічого не сталось. Тому аргумент ...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- Or4ik
CAT,
- походу там пише що це конкурсний проект.
http://www.udg.lviv.ua/ua/%D0%9F%D0%B0% ... 0%BC%D1%83
- немає там рідкисних порід. І садити будуть крупноміри.
- відносно трафіку то там працювали транспортники над анімацією і розрахунком. Все там в порядку. І я не мав на увазі, що ухил є причиною закриття Озаркевича.
- в тому корпусі ще більше студентів. І всі вони тусуються біля дороги. А от в сквері майже нікого. Бо він небезпечний. Всі тусуються біля МАФів з булочками.
------------------------------
ось фото скверу якщо хто не бачив в якому він стані:
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 050&type=3
- походу там пише що це конкурсний проект.
http://www.udg.lviv.ua/ua/%D0%9F%D0%B0% ... 0%BC%D1%83
- немає там рідкисних порід. І садити будуть крупноміри.
- відносно трафіку то там працювали транспортники над анімацією і розрахунком. Все там в порядку. І я не мав на увазі, що ухил є причиною закриття Озаркевича.
- в тому корпусі ще більше студентів. І всі вони тусуються біля дороги. А от в сквері майже нікого. Бо він небезпечний. Всі тусуються біля МАФів з булочками.
------------------------------
ось фото скверу якщо хто не бачив в якому він стані:
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 050&type=3
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
А нащо це ?Or4ik писав: Всім хто каже що це не на часі: запитайте це самі себе коли будете сидіти в барі, чи купувати айфон чи подібну куєту. 30млн це по 1 грн з людини.
може давайте по 1 грн з людини і купим 15 тролейбусів електронів (або дофіга кілометрів тротуарів і ремонтів вулиць) замість закопування грошей в якусь хрєнь типу площі яка ще й так в нормальному стані ?
Нафіга робити реконструкцію там де це ще може почекати роками.
Та і взагалі , в нас світська країна (є і греко-католики і православні і різні секти і т.п.). Тому Церква нехай щось робить на своїй території, за свій кошт. В них місця для памятника більш ніж достатньо на своїй території.
Я Папі Римському в Кракові в центрі бачив памятник. Значно скромніший.
Тому я проти. То не на часі. Є багато більш нагальних потреб в міста в такий тяжкий час. 30 мільйонів на ту площу то смітити грошима..
Ряшівська недобудована, міст на кільцевій недобуваний, колія "швидкісного" трамваю (3,5) в жахливому стані і т.п.
- vovka
- Контактна інформація:
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=18757

гарна велодоріжка якраз між прихожанами з пасками перед самим памятником
І немає паркомісць зовсім..
От Гданську біля костелу де я був, бачу от паркомісця, хай небагато але є. І досить акуратно.
https://www.google.com.ua/maps/@54.3369 ... !2e0?hl=uk
Чому б тут біля правої смугі не зробити шось таке акуратне аналогічне.

гарна велодоріжка якраз між прихожанами з пасками перед самим памятником

І немає паркомісць зовсім..
От Гданську біля костелу де я був, бачу от паркомісця, хай небагато але є. І досить акуратно.
https://www.google.com.ua/maps/@54.3369 ... !2e0?hl=uk
Чому б тут біля правої смугі не зробити шось таке акуратне аналогічне.
- CAT
- Ім'я:Данило
- Контактна інформація:
наші люди доказали що їм цивілізованих паркомісць не треба, можна і на газоні, або посеред дороги стати, головне щоб помолитись біля нерукотворного образу..vovka писав: І немає паркомісць зовсім..
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор
Honda - Das Телевізор
- vovka
- Контактна інформація:
ще забув.. на днях був в театрі Заньковецької.. Зайшов в туалетvovka писав: Ряшівська недобудована, міст на кільцевій недобуваний, колія "швидкісного" трамваю (3,5) в жахливому стані і т.п.

Ну таких туалетів я вже давно не бачив..Рідко буваю в театрах, а ще рідше в їхніх туалєтах, але тут був шок.. Поляки якісь там були то помоєму навіть відео на телефон знімали ))) І то театр в центрі міста. Грошей навіть на ремонт туалєту нема.
- Vusiko
- Ім'я:Олексій
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 2 рази
vovka, Заньковецької фінансується з міського бюджету
- vovka
- Контактна інформація:
ну так і площа фінансується 30 лямами з міського бюджету.. але на площу 30 лямів є, а на туалєт в Заньковецької нема.Vusiko писав: Заньковецької фінансується з міського бюджету

http://city-adm.lviv.ua/lmrdownloads/Ak ... datok7.xls
150101 0490 Капітальні вкладення Реконструкція (відновлення) Площі Святого Юра з спорудженням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові 30 000 000,00 0,00 0,00 30 000 000,00
Востаннє редагувалось Сер, 04 березня 2015, 12:05 користувачем vovka, всього редагувалось 1 раз.
- Or4ik
vovka, кожен має право на власну думку
а по Заньковецькій то реставрація триває, але кошти застрягли в казначействі ... від цього і затримки.

а по Заньковецькій то реставрація триває, але кошти застрягли в казначействі ... від цього і затримки.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей