Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Перепланування площі Св. Юра

Це покращить транспортну розвязку?

Покращить
21
17%
Погіршить
85
67%
Мені байдуже
21
17%

Всього голосів: 127

Or4ik
Ім'я:Орест
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Перепланування площі Св. Юра

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 09:43

worner писав:
Or4ik писав: схема генплану що зображена в заголовку є 5-ти річної давності і не відповідає дійсності
Or4ik писав: багато часу цікавився ходом проектування
можливо маєш остаточний генплан на сьогоднішній день, хотілось би побачити як воно буде
остаточного немає бо він ще не закінчений. Зараз пошукаю інтерв'ю на ТБ, там показували щось.

Or4ik

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 09:59

Ось. Бажано звичайно послухати все, але якщо комусь впадло то прокрутіть десь до 12 хвилини. Там покажуть площу. ;)

Juranx
Ім'я:Юрій
Контактна інформація:

Повідомлення Juranx » Сер, 04 березня 2015, 10:27

Or4ik Я розумію що проектанти, скульптори і т.п. зацікавленні у пам'ятниках і т.п.- то їх хліб, я за розвиток міста і реконструкцію чи зміни площ і т.д., але такі під такі речі пишіть проекти до Євросоюзу, збирайте гроші в інвесторів чи мирян, а держ чи міські кошти варто витрати на відновлення доріг, тротуарів і вело-доріжок, правда того ніхто не лобіює бо не буде на чім нажитись.
Дико бачити нові помпезні пам'ятники на фоні занедбаних фасадів, іржавих дахів, ям, криво покладеної бруківки з випираючими рейками трамваю (напр.чуть нижче площі на вул. Степана Бандери)
Маю живий кричущий приклад - м.Ходорів Львівська обл. - маємо пам'ятники Франку,Шевченку,Хмельницькому,Ісус і Матір Божа, всі великі і ряд з них нові,
зате немає - каналізації, дит.садків, тротуарів і доріг, вуличне освітлення по одну сторону і лиш три години ввечері.

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Сер, 04 березня 2015, 10:52

Or4ik, в жпг форматі є реальний план реконструкції тої ділянки ?
Бо реально виходить , що ми обговорюєм те, що не буде існувати :cry
Озаркевича - непроїзна , це плюс .
І ще одне , якщо проект незакінчений , то звідки взялась сума 30 лямів ? А чи не стане вона 130 лямів ,коли проект буде закінчений ,узгоджений і підписаний ? :sing

П.С. А кому належить та вишка в садах ? :unsure
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

Liuskywalker
Ім'я:Любомир
Дякував (ла): 76 рази
Подякували: 58 рази

Повідомлення Liuskywalker » Сер, 04 березня 2015, 10:57

Or4ik писав: Доречі щоб довести існуючий стан до пуття потрібно в районі 25млн. Задумайтесь.
сквер щоб впорядкувати треба 25 лямів ? Це з ошатними хатками на 150-200 квадратів кожна десь в Сокільниках кожному прорабу чи тільки головному начальству ? :ninja :sing Можна кошторис глянути ? :angel
Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Сер, 04 березня 2015, 11:03

Liuskywalker писав: Озаркевича - непроїзна , це плюс .
з якого перепугу??

weber

Повідомлення weber » Сер, 04 березня 2015, 11:03

Транспортну розв'язку то ліпшить (хоча ні, Озаркевича закриють :facepalm ), але знести сквер і закатати все в бетон пішли [цензура] :bad

Or4ik

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 11:11

Juranx, в даному випадку архітектори і скульптори не заробляють ні копійки. Вони відмовились від зарплат і віддають всі кошти за проект тим студентам що допомагають моделити і рендерити картинки. Також дуже багато меценатів закидуть гроші і буд. матеріали на цей проект.
Juranx писав: Дико бачити нові помпезні пам'ятники на фоні занедбаних фасадів, іржавих дахів, ям, криво покладеної бруківки з випираючими рейками трамваю (напр.чуть нижче площі на вул. Степана Бандери)
Так, але перш за все він не помпезний :-) Тому і пропонується реконструювати площу загалом. Щоб вона була європейською а не те що зараз там відбувається. А питання чому в нас занедбані дахи і таке інше то це все питання до тих хто розкрадав і розкрадає бюджет. Ви хоч знаєте, що в бюджеті області закладено 3,5 млн. грн на розвиток клюбів в селах. Це ж ппц. Який нафіг розвиток там може бути? Чомусь за це ніхто не говорить. І таких схожих прикладів багато. Варто тільки відкрити сторінку бюджету.
Також питання пам'ятника. Скільки пам'ятників Шептицькому в Україні? Наскільки мені відомо то тільки в Яворові.
Вийдіть на проспект свободи до фонтану і зробіть соц. опитування. Гарантую що десь 70% не будуть знати хто такий Шептицький а 80% не будуть знати що в нас є національний музей ім. Шептицького за спиною тих же ж людей.
Треба розвивати суспільство. Давати їм знання нашої історії, а то крім Шевченка, Франка і Лесі Українки ніхто не знає яких видатних діячів викохала наша батьківщина.
Впродовж багатьох років блокувалось спорудження памятника Шептицькому. І завжди знаходили якість причини тому. А насправді це все через те що це дійсно українська історія. І її хочуть винищити і кинути в забуття.

Or4ik

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 11:17

Liuskywalker писав:Or4ik, в жпг форматі є реальний план реконструкції тої ділянки ?
Бо реально виходить , що ми обговорюєм те, що не буде існувати :cry
Озаркевича - непроїзна , це плюс .
І ще одне , якщо проект незакінчений , то звідки взялась сума 30 лямів ? А чи не стане вона 130 лямів ,коли проект буде закінчений ,узгоджений і підписаний ? :sing

П.С. А кому належить та вишка в садах ? :unsure
поки нема жпг.
Кошторис попередній був 20 лямів, тепер перерахували на 30 + меценати.
Кому належить вишка - хз.
Сума виглядає великою тільки через те що садити будуть великі дерева. Не саженці а повноцінні дерева.
weber писав:Транспортну розв'язку то ліпшить (хоча ні, Озаркевича закриють :facepalm ), але знести сквер і закатати все в бетон пішли [цензура] :bad
глянь відео, не полінуйся. Бетоном там не закатують.
Liuskywalker писав:
Or4ik писав: Доречі щоб довести існуючий стан до пуття потрібно в районі 25млн. Задумайтесь.
сквер щоб впорядкувати треба 25 лямів ? Це з ошатними хатками на 150-200 квадратів кожна десь в Сокільниках кожному прорабу чи тільки головному начальству ? :ninja :sing Можна кошторис глянути ? :angel
я кошторису не маю на руках. А ти коли там був останній раз? Можу фотки скинути. офігієш. І це тільки сквер. Дорога теж вбита.

ugine31
Ім'я:Євген
Контактна інформація:

Повідомлення ugine31 » Сер, 04 березня 2015, 11:19

Or4ik писав: викохала наша батьківщина
з тим курсом відчуваю як мене моя батьківщина викохує.

Or4ik

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 11:21

ugine31, не переводь тему. Для цього є окрема гілка.

п.с. Тебе кохає влада. Якщо ти розрізняєш поняття "церква" і "віра", то мав би розрізняти поняття "влада" і "батьківщина".

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 04 березня 2015, 11:23

Or4ik писав: Я особисто знайомий з авторами цього проекту і досить багато часу цікавився ходом проектування. Дана схема генплану що зображена в заголовку є 5-ти річної давності і не відповідає дійсності. Дорога дійсно перенесеться. Але:
- Гранітної площі не буде, вона зменшена в рази - що розвіює міф про мільйон вірян з пасками.
- Сквер не ліквідовується а переплановується і збільшується!
- Озаркевича стане тупиковою але з розворотною площадкою. (та вулиця не проходить ні по яких нормах своїм ухилом)
- Той генплан взятий з сайту Укрдизайнгруп, тому якщо він буде інший, то варто поміняти картинку і представити його громадськості, бо наразі інших варіантів нігде немає, а роботи ось ось почнуться...
- Сквер і дерева які там посаджені це не просто хаотичний ліс, там є рідкісні породи дерев і їх розміщення колись продумувалось. Навіть збільшення скверу всерівно буде вимагати багато років, поки нові дерева виростуть до нормального розміру. Крім того, якщо пускати дорогу з того боку то неможливо вирубувати тільки хворі і старі дерева. Там під зрубування підуть всі підряд, що попадуть в її межі..
- Розворотна площадка? Суть тої вулиці не в розворотній площадці, а в тому, що вона зєднує площу св. Юра і Городоцьку, і тудою їздить багато машин, на перехресті є світлофор. Якщо її закрити то цей потік машин перекинеться на інші виїзди на Городоцьку і невідомо яка там ситуація буде.... А на рахунок ненормативного ухило то це смішно, в нас у Львові в центральній частині дуже багато таких вулиць, вони історично склались, але вони виконують свою функцію.
Or4ik писав: на даний момент дорога проходить теж попри корпус (але інший) і ще слава Богу нічого не сталось. Тому аргумент ...
Там де зараз проходить дорога тільки один корпус, і в ньому не так багато студентів як в тих двох корпусах які з іншої сторони, але незважаючи на це всерівно на світлофорі часто перебігають студенти на червоне. І студенти таки постійно тусуються в тому сквері, якщо замість нього буде дорога з інтенсивним рухом то це буде небезпечно..
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Or4ik

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 11:35

CAT,
- походу там пише що це конкурсний проект.
http://www.udg.lviv.ua/ua/%D0%9F%D0%B0% ... 0%BC%D1%83

- немає там рідкисних порід. І садити будуть крупноміри.

- відносно трафіку то там працювали транспортники над анімацією і розрахунком. Все там в порядку. І я не мав на увазі, що ухил є причиною закриття Озаркевича.

- в тому корпусі ще більше студентів. І всі вони тусуються біля дороги. А от в сквері майже нікого. Бо він небезпечний. Всі тусуються біля МАФів з булочками.

------------------------------

ось фото скверу якщо хто не бачив в якому він стані:
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 050&type=3

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 04 березня 2015, 11:36

Or4ik писав: Всім хто каже що це не на часі: запитайте це самі себе коли будете сидіти в барі, чи купувати айфон чи подібну куєту. 30млн це по 1 грн з людини.
А нащо це ?
може давайте по 1 грн з людини і купим 15 тролейбусів електронів (або дофіга кілометрів тротуарів і ремонтів вулиць) замість закопування грошей в якусь хрєнь типу площі яка ще й так в нормальному стані ?

Нафіга робити реконструкцію там де це ще може почекати роками.
Та і взагалі , в нас світська країна (є і греко-католики і православні і різні секти і т.п.). Тому Церква нехай щось робить на своїй території, за свій кошт. В них місця для памятника більш ніж достатньо на своїй території.

Я Папі Римському в Кракові в центрі бачив памятник. Значно скромніший.

Тому я проти. То не на часі. Є багато більш нагальних потреб в міста в такий тяжкий час. 30 мільйонів на ту площу то смітити грошима..

Ряшівська недобудована, міст на кільцевій недобуваний, колія "швидкісного" трамваю (3,5) в жахливому стані і т.п.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 04 березня 2015, 11:51

http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=18757
Зображення

гарна велодоріжка якраз між прихожанами з пасками перед самим памятником :D

І немає паркомісць зовсім..
От Гданську біля костелу де я був, бачу от паркомісця, хай небагато але є. І досить акуратно.
https://www.google.com.ua/maps/@54.3369 ... !2e0?hl=uk

Чому б тут біля правої смугі не зробити шось таке акуратне аналогічне.

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Сер, 04 березня 2015, 11:54

vovka писав: І немає паркомісць зовсім..
наші люди доказали що їм цивілізованих паркомісць не треба, можна і на газоні, або посеред дороги стати, головне щоб помолитись біля нерукотворного образу..
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 04 березня 2015, 11:57

vovka писав: Ряшівська недобудована, міст на кільцевій недобуваний, колія "швидкісного" трамваю (3,5) в жахливому стані і т.п.
ще забув.. на днях був в театрі Заньковецької.. Зайшов в туалет :confused :bad
Ну таких туалетів я вже давно не бачив..Рідко буваю в театрах, а ще рідше в їхніх туалєтах, але тут був шок.. Поляки якісь там були то помоєму навіть відео на телефон знімали ))) І то театр в центрі міста. Грошей навіть на ремонт туалєту нема.

Vusiko
Ім'я:Олексій
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Vusiko » Сер, 04 березня 2015, 12:00

vovka, Заньковецької фінансується з міського бюджету

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 04 березня 2015, 12:03

Vusiko писав: Заньковецької фінансується з міського бюджету
ну так і площа фінансується 30 лямами з міського бюджету.. але на площу 30 лямів є, а на туалєт в Заньковецької нема. :surprised

http://city-adm.lviv.ua/lmrdownloads/Ak ... datok7.xls
150101 0490 Капітальні вкладення Реконструкція (відновлення) Площі Святого Юра з спорудженням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові 30 000 000,00 0,00 0,00 30 000 000,00
Востаннє редагувалось Сер, 04 березня 2015, 12:05 користувачем vovka, всього редагувалось 1 раз.

Or4ik

Повідомлення Or4ik » Сер, 04 березня 2015, 12:04

vovka, кожен має право на власну думку ;)

а по Заньковецькій то реставрація триває, але кошти застрягли в казначействі ... від цього і затримки.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей