Автомобілі вітчизняного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
Чи варто тюнингувати ВАЗ або тема про ЖИГУЛИ
koz@k
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Чи варто тюнингувати ВАЗ або тема про ЖИГУЛИ

Повідомлення koz@k » Суб, 17 травня 2014, 12:47

Infernal, ти даун
А якщо в беху поставити всякі ричаги і т.д?Соснеш ти з твоїм жигульом дибі л

koz@k

Повідомлення koz@k » Суб, 17 травня 2014, 12:50

Infernal, кароче йди тра хни свого жигуля і вже зможеш порівняти його до порша

Infernal
Ім'я:Unnamed

Повідомлення Infernal » Суб, 17 травня 2014, 13:00

Я ж сказав . Тут тема про ЖИГУЛІ . Як мені порадили , тут я можу писати про Жигуля все шо завгодно і скільки хочу, тому є вихід - просто не читати.
І давай без образ, ок?
Так , я дуже злий дядько )

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Суб, 17 травня 2014, 13:03

ладно, може я трохи загнув, бо якось вже в мене такі планки стоять...

але по суті, воно в любому випадку так. трошки зробити мотор шоб трошки ліпше їхало - так, можна, треба... я б взагалі на любій машині робив впуск-випуск + настройка, як необхідний мінімум... але є одне але, і це але є набйльшою і найчастішою помилкою всіх тюнерів, особливо одного тюнера на червоному іцкорті, а саме - починати з двигуна :facepalm от підчудили трошки двигун, поміняли діапазони піків моменту, підняли вверх, і вже коробка не підходить під ті характеристики, весь кузов не розрахований під ту потужність, гальма теж будуть заслабкі, підвіска не взмозі керувати машиною на більших швидкостях, і т.д.
можна робити такий типй "лайтовий" тюнінх, так як власне ТС і зробив, +/-, всього не памятаю шо там, но вроді крім пердака і нульовика, більш-менш норм ходова + розпорки. вроді гальма сток, чи ні? вопщем обовязково поставити ще більш-менш хороші гальма, і нормальні колеса, а не той тайвань паскудний, воістині всмпо або слік, білі ковані, 15 радіусу, і ХОРШУ дорогу резину. + можна ще сидіння якісь які не калічать поставу, і на такому етапі можна зупинитись. робити якесь турбо, то крім самого мотора потягне повний апгрейд всього перечисленого на ще один щабель. все має бути вкомплексі. то я говорю з власного досвіду, маючи машину з потужним мотором і трошки кращими гальмами, але на 15 дисках, і сток підвісці. вроді і валить, вроді і гальмує, але деколи в поворотах її було страшно ловити по дорозі. і от зробив підвіску, і тепер постійно чую як кузов гуляє. ну розпорки може трішки шось дадуть, але тимнеменше. на червоному форді з свапом, крім того свапу нема нічо, ні гальм, ні підвіски, ні кузова, і то шось накшталт неуправляємого холодця :facepalm

і ще. отой мінімум шо я написав, то варто робити не для того шоб обігнати ланос, і самоствердитись, а лише для того шоб трошки наздогнати оте відставання технологій тих часів від сучасних... якшо все зробити грамотно, і з розумом, все збалансовано, то воно має місце на життя, і думаю, тут ніхто за таке плюватись не буде.
Хондоводи настільки сурові....

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Суб, 17 травня 2014, 13:10

от до мене приїхав пацан на 9, 18 років, вчиться на автослюсара, короче молодий, зелений. так от по машині, відразу йому раджу поставити всі розпорки, хоча б 14 колеса, і відразу апгрейд гальм. потім сидіння нормальні, стаб від пріори, стойки норм... він сам вже шукає комплект здт, і трикутні ричаги. і замітьте, нічого по стоковому двигуну, крім мінімальної переборки карба... особисто я рахую шо таку процедуру можна і треба проводити з кожним жигульом...

rubilnik
Ім'я:Роман
Номер:АТ
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 10 рази

Повідомлення rubilnik » Суб, 17 травня 2014, 13:13

AnGeL, істіну глаголіш :-)

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Суб, 17 травня 2014, 13:18

мене часто питають. на шо я то всьо роблю, нашо мені ті 17, і т.д., і я завжди відповідаю, шо то всьо впливає безпеку руху в першу чергу, і до прикладу, якшо недай Бог на дорогу вибіжить хтось зненацька, то я зможу чи то відтормозитись, чи минути перешкоду в більшості випадків, коли той же ланос при аналогічних умовах, якшо не кришанеться то розбортує переднє колесо, і всеодно вріжеться в ту перешкоду... само собою шо при звичайній їзді, то всьо не є необхідним, але від форс-мажорних обставин ніхто не застрахований, і ніколи не помішає бути готовим до всього.

ага, ну і ше поганяти можна нормально з тим всім :D :D :D

T5-R
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 23 рази
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Суб, 17 травня 2014, 13:37

AnGeL писав: ну і ше поганяти можна нормально з тим всім
скажи правду, що дєвки на тачку з 17ками салатовими ведуться краще :D
Impossible is Nothing

RULES
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Суб, 17 травня 2014, 13:38

Infernal писав:1. Я привів наглядні приклади автомобілів під маркою ВАЗ , класичних моделів, які :
А Добре їдуть
Б Добре керовані
С Не є корчами хоча приймають участь в змаганнях

Ви хоча б читаєте те що я пишу???

Те шо Жигуль з мотором 1,7-1,8 може надерти і дере депу майже всим супер страшним і ужасним "іномаркам" до трьох літрів. То Є факт І це тільки на атмосфері. А з турбою то взагалі немає про шо говорити.

По керованості . Будь ласка , нехай БМВ з мотором 2,5 стане на кільце з тим Жигулем, і якщо я побачу, що час буде суттєво відрізнятися , то я заберу свої слова назад. :sing.
Н а чайці час 1:37:20!!! Це що ні про що не говорить? Повністю зібраний салон і БЕЗ КАРКАСУ .
Поруч з якими машинами уважно дивимось
шось в цій таблиці не видно того жигуля
VAG вже не той

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » Суб, 17 травня 2014, 14:23

RULES писав: шось в цій таблиці не видно того жигуля
нешариш .то віртуальний жигуль :drive :D
TURBO -POWER

Infernal

Повідомлення Infernal » Суб, 17 травня 2014, 15:03

AnGeL,
Плюсую кожне слово.
AnGeL писав: я б взагалі на любій машині робив впуск-випуск + настройка, як необхідний мінімум
Як правило машини з заводу виходять з урахуванням всяких норм і напічкані всякими датчиками , каталізаторами і тд. І немає різниці чи то 2109 чи Chevy Camaro ZL-1. Абсолютно всі машини задушині. Як результат втрата потужності +-20% Так що Впуск/Випуск + прошивка під то всьо , це взагалі обовязкова процедура, як обрізання в Євреїв )))
Штатна прошивка як раз враховує ті всі датчики , норми , токсичність і тд. Тому прошивають під нову конфігурацію.
AnGeL писав: а саме - починати з двигуна
Хто ж з двигуна починає ? Туди як раз треба лізти в останню чергу. Якщо зробити всі вище описані процедури , то виявиться що і штатний двигун не такий вже овощь :D З початку роблять тормоза і ходову, хочаб по мінімуму, так шоб не стрибала і не клювала, потім Впуск /випуск. А потім як карта ляже.

Зараз як раз роблю такий собі як ти кажеш лайтовий тюнинг.
Та по гальмам то майже сток окрім передніх гальмівних дисків з пефорацію і насічками, колодки перед/ зад стандартні на 2101-07 Брембовські . Замовляв з Харькова чи з Києва, не памятаю. Вакуумнік ТМС Спорт (Торг Маш Систем) . Педаль тормоза дуже легка , не порівняти з тим яка була. Ну само собою всі шланги і торм ціліндри я поміняв і добре прокачав тормоза . Тормозить звичайно краще ніж сток, тільки трохи веде . То ше як я її взяв то було . В право кидало , зараз меньше. Їздив на вібростенд сказали шо задні тормоза мають трошки не рівномірне зусилля. Може колдун най...є :| Я хз. Але то не АБС шоб воно ідеально рівно тормозило. Так що я думаю що тормоза поки що в поряді. У всякому випадку я не відчував що воно якось недоторможує чи ще щось. Зараз цілком хватає .
Infernal писав:і нормальні колеса, а не той тайвань паскудний, воістині всмпо або слік, білі ковані, 15 радіусу, і ХОРШУ дорогу резину. + можна ще сидіння якісь які не калічать поставу, і на такому етапі можна зупинитись.
Я зпочатку думав шо то ZW 633 шо Малайзя, потім виявилося шо то Lawu 633 а то є Турція. Мають більший винос ніж ZW . Різниці ніякої крім виносу не 10, а 15 мм.
Взагалі то я досить задоволений як воно їде на тих колесах. Звичайно вони не є якісь брендові і не мають такого показника фапу як тіж Сліки . Але свою функцію вони виконують. З ними можна обійтися без проставок, бо колія стає ширшою сантіметрів на 10 , а порівняно зі стоком то Земля і небо. Плюс самі диски ширші і лекші ніж сток. І як виявилося в рази міцніші :facepalm
Стосовно резини. Ну вона як на сток теж не дешева . Можна було взяти якусь Росаву як в мене була за 200 гривень . Я взяв таку якої тут ніде не було, прийшлося теж замовляти не памятаю з відки. Попоєму з Харькова. Ну порівняно з росавою 175/70*13 ця Danlop 185/60*13 то теж відчутно стало.
Зрасу далася чути роздовбана ходова :shout після чого я поїхав і зробив всю ходову аж на 1500 грн. :shout Бо так як воно на більш жорсткіші резині почало кудись втікати і переставлятися то була не їзда. %)
А так то проти 15 катків нічого не маю. Звичайно в майбутньому то планується.
Доречі задні тяги на 08 сайлентах теж файна річь . Але не ті прямокутні , шо на базарі за 200 грн продають, а Тольяттенські десь 500 грн. з доставкою з Харькова , мають квадратний, а не прямокутний профіль і труба в них в рази массивніша. Міст перестав катулятися і гойдатися , потреба в задньому стабі перестала існувати. Ну і плюс панара.
Infernal писав:робити якесь турбо, то крім самого мотора потягне повний апгрейд всього перечисленого на ще один щабель. все має бути вкомплексі
Во во!! і я о том же )) А нафіга оно мені?? По перше турбу б не робив ні при якому розкладі. Я за валящий атмосферник на дросселях )) Нехай меньше конячок зато відчуття від якісно налаштованого , збалансованого атмосферника це вам не пшик-пшик.
Крім того не люблю коли на атмосферник потім ставлять турбу. Ізврат .
Це взагалі різні культури тюнінгу. Атмо то є широкі канали, широкі вали, величезні ресівери або дросселя. Турба то вузикі канали , малі ресівери з довгим впуском, вали не бвльше 290 градусів. Як можна на атмо всунути турбу ??? :facepalm
Там потрібно буде все переробляти , простіше купити новий двигун і вже робити його по новому. Тут дійсно ужа і єжа не схрестиш. Хоча компрессор вроді ставлять .
Infernal писав:і ще. отой мінімум шо я написав, то варто робити не для того шоб обігнати ланос, і самоствердитись, а лише для того шоб трошки наздогнати оте відставання технологій тих часів від сучасних... якшо все зробити грамотно, і з розумом, все збалансовано, то воно має місце на життя, і думаю, тут ніхто за таке плюватись не буде.
Звичайно то робиться для того, щоб технічно застаріле заводське оснащення Фіата 1966 року трималося на рівні сучасних овощних унітазів, і ні в чому не поступалося . ;)
Така є ідея : зробити Жигуля на сучасний манер , підшаманити ті вузли шо застаріли але шоби не втратити стоковість , тобто без свапу від іно, без корчування . Використовуючи запчастини які не ідуть серійно.
Щоб машина була на рівні однокласників в тій ціновій категорії , в якій воно є. А чого, ідейка не погана. Але при цьому щоб якісно виділялася з общака заокруглених , стандартно пофарбованих мильнопузирних сучасних овочів ціною до 15000 долларів.
rubilnik писав: якшо недай Бог на дорогу вибіжить хтось зненацька, то я зможу чи то відтормозитись, чи минути перешкоду в більшості випадків, коли той же ланос при аналогічних умовах, якшо не кришанеться то розбортує переднє колесо
Буквально пару днів назад на вїзді у Львів біля Дріжжзаводу , перебігав пес , друг за кермом сидів, була прекрасна нагода перевірити гальма. Ітог: Мої гальма спасли пса :facepalm . Значь на шось воні годні, бо колега вже дувам не тормозити і в останню секунду..... Майже заблокував передні колеса..
Вкладення
DSCN0570 ьь.jpg

M@sTeR
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення M@sTeR » Суб, 17 травня 2014, 16:09

Infernal писав: нехай БМВ з мотором 2,5 стане на кільце з тим Жигулем, і якщо я побачу, що час буде суттєво відрізнятися , то я заберу свої слова назад.
Як казав Андрій Александров: Шукай 5 секунд в собі, і тільки 1 десяту в машині" ;)

Техніка рішає, в формулі 1 всі машини+/- рівні, але часи такі далекі.....
Всё лучшее случаеться неожиданно...

AnGeL

Повідомлення AnGeL » Нед, 18 травня 2014, 14:38

на рахунок той 2108 на чайці, може там і нема каркасу, але кузов точняк весь проварений по швах. ну і там рішає не машина а водій...

потім, на рахунок дисків, не суть в тому шо вони турція чи хуюрція, суть шо профіль кінський! ти як поставиш 15 на 50 профілі, ти не будеш знав шо з тою машиною робиться, настільки велика різниця буде. а про массивність тих ричагів моста, то все непідресорні масси, і в тому шо вони важкі - нічого доброго нема...

і ще про двигун, оте твоє зле атмо на дроселях, на 8-клапанній головці де впуск і випуск на одній стороні, якось не особо буде, якнамене, то є раз, а друге, так це те, шо на атмо, в тебе буде шось одне, або верха, або низи, і жодного компромісу, бо це ж не хонда, тут втеку нема :no :cry :facepalm :D

Infernal

Повідомлення Infernal » Вів, 20 травня 2014, 21:47

AnGeL писав: і ще про двигун, оте твоє зле атмо на дроселях, на 8-клапанній головці де впуск і випуск на одній стороні, якось не особо буде,
Ну я ж тому і зазначив . Якісно налаштований, збалансований атмосферник. Низів там має вистачити.
Я давав сцилку на відео в темі про 84 коліно

T5-R
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Вів, 20 травня 2014, 21:49

Infernal, 6 сторінок теми...які ти зробив висновки, варто чи ні?
Impossible is Nothing

Infernal

Повідомлення Infernal » Вів, 20 травня 2014, 22:57

:shout :shout
Хорошо шутіш , баяніст ти наш.
Навіть більш ніж впевнений шо ВАРТО
:p

T5-R
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Вів, 20 травня 2014, 23:06

Про шо це відео? :surprised

Якщо ти вважаєш що варто, і не шкодуватимеш потім за потраченими грошима і часом- то рооби. Успіху!
Востаннє редагувалось Вів, 20 травня 2014, 23:11 користувачем T5-R, всього редагувалось 1 раз.
Impossible is Nothing

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » Вів, 20 травня 2014, 23:07

Infernal, тюнінгуй не тюнінгуй всьо равно получиш [цензура] :D
TURBO -POWER

Infernal

Повідомлення Infernal » Вів, 20 травня 2014, 23:17

Ну скажімо так. Якшо гіпотитично вкласти в Жигуль 4000-5000 він поїде як отой червоний , яким я так марю. + вартість самого Жигуля. То нехай бюджет постройки десь в районі 7000.
Шо ти купиш за 7000-10000 ? Мається на увазі шоб рвало за 6,0 СЕК ДО 100 , за 11 сек їхало 150,
Можеш купити Ланоса в дуже доброму стані :facepalm або Авео
Будеш шукати Бімер? Удачі . Мене вони не пруть , ваабще , соррі , не хотів нікого образити . 325 валить як той Жигуль з 1,8 на атмосфері іто 0,2 секунди просирає йому, а мені то шо головне. Комусь понт їздити на стандартні Бесі 325 , комусь на втюненому Жигулю який їде так само. Це вже кожний сам для себе визначає. Вкінці кінців валящою Бехою нікого не здивуєш, в от валящий Жигуль ... :shock :shock

Infernal

Повідомлення Infernal » Вів, 20 травня 2014, 23:20

T5-R писав: Про шо це відео?
як про шо ? Моя тачка в мене біля хати [цензура] :yahoo
Тема ж про Жигуль :angel Вот ва і Жигуль :D
Зара продовження буде. Ше хто би камеру потримав , а то в одній руці тримати камеру, в другій руль коли тапок пол, то шось якось фігово :boxed

бабка сосідка :facepalm

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей