Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Чи варто тюнингувати ВАЗ або тема про ЖИГУЛИ
-
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Infernal, ти даун
А якщо в беху поставити всякі ричаги і т.д?Соснеш ти з твоїм жигульом дибі л
А якщо в беху поставити всякі ричаги і т.д?Соснеш ти з твоїм жигульом дибі л
-
Re: Чи варто тюнингувати ВАЗ або тема про ЖИГУЛИ
Infernal, кароче йди тра хни свого жигуля і вже зможеш порівняти його до порша
-
- Ім'я:Unnamed
Я ж сказав . Тут тема про ЖИГУЛІ . Як мені порадили , тут я можу писати про Жигуля все шо завгодно і скільки хочу, тому є вихід - просто не читати.
І давай без образ, ок?
І давай без образ, ок?
Так , я дуже злий дядько )
- AnGeL
- Ім'я:Остап
- Дякував (ла): 28 рази
- Подякували: 29 рази
ладно, може я трохи загнув, бо якось вже в мене такі планки стоять...
але по суті, воно в любому випадку так. трошки зробити мотор шоб трошки ліпше їхало - так, можна, треба... я б взагалі на любій машині робив впуск-випуск + настройка, як необхідний мінімум... але є одне але, і це але є набйльшою і найчастішою помилкою всіх тюнерів, особливо одного тюнера на червоному іцкорті, а саме - починати з двигуна
от підчудили трошки двигун, поміняли діапазони піків моменту, підняли вверх, і вже коробка не підходить під ті характеристики, весь кузов не розрахований під ту потужність, гальма теж будуть заслабкі, підвіска не взмозі керувати машиною на більших швидкостях, і т.д.
можна робити такий типй "лайтовий" тюнінх, так як власне ТС і зробив, +/-, всього не памятаю шо там, но вроді крім пердака і нульовика, більш-менш норм ходова + розпорки. вроді гальма сток, чи ні? вопщем обовязково поставити ще більш-менш хороші гальма, і нормальні колеса, а не той тайвань паскудний, воістині всмпо або слік, білі ковані, 15 радіусу, і ХОРШУ дорогу резину. + можна ще сидіння якісь які не калічать поставу, і на такому етапі можна зупинитись. робити якесь турбо, то крім самого мотора потягне повний апгрейд всього перечисленого на ще один щабель. все має бути вкомплексі. то я говорю з власного досвіду, маючи машину з потужним мотором і трошки кращими гальмами, але на 15 дисках, і сток підвісці. вроді і валить, вроді і гальмує, але деколи в поворотах її було страшно ловити по дорозі. і от зробив підвіску, і тепер постійно чую як кузов гуляє. ну розпорки може трішки шось дадуть, але тимнеменше. на червоному форді з свапом, крім того свапу нема нічо, ні гальм, ні підвіски, ні кузова, і то шось накшталт неуправляємого холодця
і ще. отой мінімум шо я написав, то варто робити не для того шоб обігнати ланос, і самоствердитись, а лише для того шоб трошки наздогнати оте відставання технологій тих часів від сучасних... якшо все зробити грамотно, і з розумом, все збалансовано, то воно має місце на життя, і думаю, тут ніхто за таке плюватись не буде.
але по суті, воно в любому випадку так. трошки зробити мотор шоб трошки ліпше їхало - так, можна, треба... я б взагалі на любій машині робив впуск-випуск + настройка, як необхідний мінімум... але є одне але, і це але є набйльшою і найчастішою помилкою всіх тюнерів, особливо одного тюнера на червоному іцкорті, а саме - починати з двигуна

можна робити такий типй "лайтовий" тюнінх, так як власне ТС і зробив, +/-, всього не памятаю шо там, но вроді крім пердака і нульовика, більш-менш норм ходова + розпорки. вроді гальма сток, чи ні? вопщем обовязково поставити ще більш-менш хороші гальма, і нормальні колеса, а не той тайвань паскудний, воістині всмпо або слік, білі ковані, 15 радіусу, і ХОРШУ дорогу резину. + можна ще сидіння якісь які не калічать поставу, і на такому етапі можна зупинитись. робити якесь турбо, то крім самого мотора потягне повний апгрейд всього перечисленого на ще один щабель. все має бути вкомплексі. то я говорю з власного досвіду, маючи машину з потужним мотором і трошки кращими гальмами, але на 15 дисках, і сток підвісці. вроді і валить, вроді і гальмує, але деколи в поворотах її було страшно ловити по дорозі. і от зробив підвіску, і тепер постійно чую як кузов гуляє. ну розпорки може трішки шось дадуть, але тимнеменше. на червоному форді з свапом, крім того свапу нема нічо, ні гальм, ні підвіски, ні кузова, і то шось накшталт неуправляємого холодця

і ще. отой мінімум шо я написав, то варто робити не для того шоб обігнати ланос, і самоствердитись, а лише для того шоб трошки наздогнати оте відставання технологій тих часів від сучасних... якшо все зробити грамотно, і з розумом, все збалансовано, то воно має місце на життя, і думаю, тут ніхто за таке плюватись не буде.
Хондоводи настільки сурові....
от до мене приїхав пацан на 9, 18 років, вчиться на автослюсара, короче молодий, зелений. так от по машині, відразу йому раджу поставити всі розпорки, хоча б 14 колеса, і відразу апгрейд гальм. потім сидіння нормальні, стаб від пріори, стойки норм... він сам вже шукає комплект здт, і трикутні ричаги. і замітьте, нічого по стоковому двигуну, крім мінімальної переборки карба... особисто я рахую шо таку процедуру можна і треба проводити з кожним жигульом...
- Ім'я:Роман
- Номер:АТ
- Дякував (ла): 10 рази
- Подякували: 10 рази
AnGeL, істіну глаголіш 

- AnGeL
мене часто питають. на шо я то всьо роблю, нашо мені ті 17, і т.д., і я завжди відповідаю, шо то всьо впливає безпеку руху в першу чергу, і до прикладу, якшо недай Бог на дорогу вибіжить хтось зненацька, то я зможу чи то відтормозитись, чи минути перешкоду в більшості випадків, коли той же ланос при аналогічних умовах, якшо не кришанеться то розбортує переднє колесо, і всеодно вріжеться в ту перешкоду... само собою шо при звичайній їзді, то всьо не є необхідним, але від форс-мажорних обставин ніхто не застрахований, і ніколи не помішає бути готовим до всього.
ага, ну і ше поганяти можна нормально з тим всім

ага, ну і ше поганяти можна нормально з тим всім

- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
скажи правду, що дєвки на тачку з 17ками салатовими ведуться кращеAnGeL писав: ну і ше поганяти можна нормально з тим всім

Impossible is Nothing
- RULES
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 6 рази
- Подякували: 157 рази
шось в цій таблиці не видно того жигуляInfernal писав:1. Я привів наглядні приклади автомобілів під маркою ВАЗ , класичних моделів, які :
А Добре їдуть
Б Добре керовані
С Не є корчами хоча приймають участь в змаганнях
Ви хоча б читаєте те що я пишу???
Те шо Жигуль з мотором 1,7-1,8 може надерти і дере депу майже всим супер страшним і ужасним "іномаркам" до трьох літрів. То Є факт І це тільки на атмосфері. А з турбою то взагалі немає про шо говорити.
По керованості . Будь ласка , нехай БМВ з мотором 2,5 стане на кільце з тим Жигулем, і якщо я побачу, що час буде суттєво відрізнятися , то я заберу свої слова назад..
Н а чайці час 1:37:20!!! Це що ні про що не говорить? Повністю зібраний салон і БЕЗ КАРКАСУ .
Поруч з якими машинами уважно дивимось
VAG вже не той
- andriy320e30
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
нешариш .то віртуальний жигульRULES писав: шось в цій таблиці не видно того жигуля

TURBO -POWER
-
AnGeL,
Плюсую кожне слово.
Штатна прошивка як раз враховує ті всі датчики , норми , токсичність і тд. Тому прошивають під нову конфігурацію.
З початку роблять тормоза і ходову, хочаб по мінімуму, так шоб не стрибала і не клювала, потім Впуск /випуск. А потім як карта ляже.
Зараз як раз роблю такий собі як ти кажеш лайтовий тюнинг.
Та по гальмам то майже сток окрім передніх гальмівних дисків з пефорацію і насічками, колодки перед/ зад стандартні на 2101-07 Брембовські . Замовляв з Харькова чи з Києва, не памятаю. Вакуумнік ТМС Спорт (Торг Маш Систем) . Педаль тормоза дуже легка , не порівняти з тим яка була. Ну само собою всі шланги і торм ціліндри я поміняв і добре прокачав тормоза . Тормозить звичайно краще ніж сток, тільки трохи веде . То ше як я її взяв то було . В право кидало , зараз меньше. Їздив на вібростенд сказали шо задні тормоза мають трошки не рівномірне зусилля. Може колдун най...є
Я хз. Але то не АБС шоб воно ідеально рівно тормозило. Так що я думаю що тормоза поки що в поряді. У всякому випадку я не відчував що воно якось недоторможує чи ще щось. Зараз цілком хватає .
Взагалі то я досить задоволений як воно їде на тих колесах. Звичайно вони не є якісь брендові і не мають такого показника фапу як тіж Сліки . Але свою функцію вони виконують. З ними можна обійтися без проставок, бо колія стає ширшою сантіметрів на 10 , а порівняно зі стоком то Земля і небо. Плюс самі диски ширші і лекші ніж сток. І як виявилося в рази міцніші
Стосовно резини. Ну вона як на сток теж не дешева . Можна було взяти якусь Росаву як в мене була за 200 гривень . Я взяв таку якої тут ніде не було, прийшлося теж замовляти не памятаю з відки. Попоєму з Харькова. Ну порівняно з росавою 175/70*13 ця Danlop 185/60*13 то теж відчутно стало.
Зрасу далася чути роздовбана ходова
після чого я поїхав і зробив всю ходову аж на 1500 грн.
Бо так як воно на більш жорсткіші резині почало кудись втікати і переставлятися то була не їзда.
А так то проти 15 катків нічого не маю. Звичайно в майбутньому то планується.
Доречі задні тяги на 08 сайлентах теж файна річь . Але не ті прямокутні , шо на базарі за 200 грн продають, а Тольяттенські десь 500 грн. з доставкою з Харькова , мають квадратний, а не прямокутний профіль і труба в них в рази массивніша. Міст перестав катулятися і гойдатися , потреба в задньому стабі перестала існувати. Ну і плюс панара.
Крім того не люблю коли на атмосферник потім ставлять турбу. Ізврат .
Це взагалі різні культури тюнінгу. Атмо то є широкі канали, широкі вали, величезні ресівери або дросселя. Турба то вузикі канали , малі ресівери з довгим впуском, вали не бвльше 290 градусів. Як можна на атмо всунути турбу ???
Там потрібно буде все переробляти , простіше купити новий двигун і вже робити його по новому. Тут дійсно ужа і єжа не схрестиш. Хоча компрессор вроді ставлять .
Така є ідея : зробити Жигуля на сучасний манер , підшаманити ті вузли шо застаріли але шоби не втратити стоковість , тобто без свапу від іно, без корчування . Використовуючи запчастини які не ідуть серійно.
Щоб машина була на рівні однокласників в тій ціновій категорії , в якій воно є. А чого, ідейка не погана. Але при цьому щоб якісно виділялася з общака заокруглених , стандартно пофарбованих мильнопузирних сучасних овочів ціною до 15000 долларів.
. Значь на шось воні годні, бо колега вже дувам не тормозити і в останню секунду..... Майже заблокував передні колеса..
Плюсую кожне слово.
Як правило машини з заводу виходять з урахуванням всяких норм і напічкані всякими датчиками , каталізаторами і тд. І немає різниці чи то 2109 чи Chevy Camaro ZL-1. Абсолютно всі машини задушині. Як результат втрата потужності +-20% Так що Впуск/Випуск + прошивка під то всьо , це взагалі обовязкова процедура, як обрізання в Євреїв )))AnGeL писав: я б взагалі на любій машині робив впуск-випуск + настройка, як необхідний мінімум
Штатна прошивка як раз враховує ті всі датчики , норми , токсичність і тд. Тому прошивають під нову конфігурацію.
Хто ж з двигуна починає ? Туди як раз треба лізти в останню чергу. Якщо зробити всі вище описані процедури , то виявиться що і штатний двигун не такий вже овощьAnGeL писав: а саме - починати з двигуна

Зараз як раз роблю такий собі як ти кажеш лайтовий тюнинг.
Та по гальмам то майже сток окрім передніх гальмівних дисків з пефорацію і насічками, колодки перед/ зад стандартні на 2101-07 Брембовські . Замовляв з Харькова чи з Києва, не памятаю. Вакуумнік ТМС Спорт (Торг Маш Систем) . Педаль тормоза дуже легка , не порівняти з тим яка була. Ну само собою всі шланги і торм ціліндри я поміняв і добре прокачав тормоза . Тормозить звичайно краще ніж сток, тільки трохи веде . То ше як я її взяв то було . В право кидало , зараз меньше. Їздив на вібростенд сказали шо задні тормоза мають трошки не рівномірне зусилля. Може колдун най...є

Я зпочатку думав шо то ZW 633 шо Малайзя, потім виявилося шо то Lawu 633 а то є Турція. Мають більший винос ніж ZW . Різниці ніякої крім виносу не 10, а 15 мм.Infernal писав:і нормальні колеса, а не той тайвань паскудний, воістині всмпо або слік, білі ковані, 15 радіусу, і ХОРШУ дорогу резину. + можна ще сидіння якісь які не калічать поставу, і на такому етапі можна зупинитись.
Взагалі то я досить задоволений як воно їде на тих колесах. Звичайно вони не є якісь брендові і не мають такого показника фапу як тіж Сліки . Але свою функцію вони виконують. З ними можна обійтися без проставок, бо колія стає ширшою сантіметрів на 10 , а порівняно зі стоком то Земля і небо. Плюс самі диски ширші і лекші ніж сток. І як виявилося в рази міцніші

Стосовно резини. Ну вона як на сток теж не дешева . Можна було взяти якусь Росаву як в мене була за 200 гривень . Я взяв таку якої тут ніде не було, прийшлося теж замовляти не памятаю з відки. Попоєму з Харькова. Ну порівняно з росавою 175/70*13 ця Danlop 185/60*13 то теж відчутно стало.
Зрасу далася чути роздовбана ходова

А так то проти 15 катків нічого не маю. Звичайно в майбутньому то планується.
Доречі задні тяги на 08 сайлентах теж файна річь . Але не ті прямокутні , шо на базарі за 200 грн продають, а Тольяттенські десь 500 грн. з доставкою з Харькова , мають квадратний, а не прямокутний профіль і труба в них в рази массивніша. Міст перестав катулятися і гойдатися , потреба в задньому стабі перестала існувати. Ну і плюс панара.
Во во!! і я о том же )) А нафіга оно мені?? По перше турбу б не робив ні при якому розкладі. Я за валящий атмосферник на дросселях )) Нехай меньше конячок зато відчуття від якісно налаштованого , збалансованого атмосферника це вам не пшик-пшик.Infernal писав:робити якесь турбо, то крім самого мотора потягне повний апгрейд всього перечисленого на ще один щабель. все має бути вкомплексі
Крім того не люблю коли на атмосферник потім ставлять турбу. Ізврат .
Це взагалі різні культури тюнінгу. Атмо то є широкі канали, широкі вали, величезні ресівери або дросселя. Турба то вузикі канали , малі ресівери з довгим впуском, вали не бвльше 290 градусів. Як можна на атмо всунути турбу ???

Там потрібно буде все переробляти , простіше купити новий двигун і вже робити його по новому. Тут дійсно ужа і єжа не схрестиш. Хоча компрессор вроді ставлять .
Звичайно то робиться для того, щоб технічно застаріле заводське оснащення Фіата 1966 року трималося на рівні сучасних овощних унітазів, і ні в чому не поступалося .Infernal писав:і ще. отой мінімум шо я написав, то варто робити не для того шоб обігнати ланос, і самоствердитись, а лише для того шоб трошки наздогнати оте відставання технологій тих часів від сучасних... якшо все зробити грамотно, і з розумом, все збалансовано, то воно має місце на життя, і думаю, тут ніхто за таке плюватись не буде.

Така є ідея : зробити Жигуля на сучасний манер , підшаманити ті вузли шо застаріли але шоби не втратити стоковість , тобто без свапу від іно, без корчування . Використовуючи запчастини які не ідуть серійно.
Щоб машина була на рівні однокласників в тій ціновій категорії , в якій воно є. А чого, ідейка не погана. Але при цьому щоб якісно виділялася з общака заокруглених , стандартно пофарбованих мильнопузирних сучасних овочів ціною до 15000 долларів.
Буквально пару днів назад на вїзді у Львів біля Дріжжзаводу , перебігав пес , друг за кермом сидів, була прекрасна нагода перевірити гальма. Ітог: Мої гальма спасли псаrubilnik писав: якшо недай Бог на дорогу вибіжить хтось зненацька, то я зможу чи то відтормозитись, чи минути перешкоду в більшості випадків, коли той же ланос при аналогічних умовах, якшо не кришанеться то розбортує переднє колесо

- M@sTeR
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Контактна інформація:
Як казав Андрій Александров: Шукай 5 секунд в собі, і тільки 1 десяту в машині"Infernal писав: нехай БМВ з мотором 2,5 стане на кільце з тим Жигулем, і якщо я побачу, що час буде суттєво відрізнятися , то я заберу свої слова назад.

Техніка рішає, в формулі 1 всі машини+/- рівні, але часи такі далекі.....
Всё лучшее случаеться неожиданно...
- AnGeL
на рахунок той 2108 на чайці, може там і нема каркасу, але кузов точняк весь проварений по швах. ну і там рішає не машина а водій...
потім, на рахунок дисків, не суть в тому шо вони турція чи хуюрція, суть шо профіль кінський! ти як поставиш 15 на 50 профілі, ти не будеш знав шо з тою машиною робиться, настільки велика різниця буде. а про массивність тих ричагів моста, то все непідресорні масси, і в тому шо вони важкі - нічого доброго нема...
і ще про двигун, оте твоє зле атмо на дроселях, на 8-клапанній головці де впуск і випуск на одній стороні, якось не особо буде, якнамене, то є раз, а друге, так це те, шо на атмо, в тебе буде шось одне, або верха, або низи, і жодного компромісу, бо це ж не хонда, тут втеку нема

потім, на рахунок дисків, не суть в тому шо вони турція чи хуюрція, суть шо профіль кінський! ти як поставиш 15 на 50 профілі, ти не будеш знав шо з тою машиною робиться, настільки велика різниця буде. а про массивність тих ричагів моста, то все непідресорні масси, і в тому шо вони важкі - нічого доброго нема...
і ще про двигун, оте твоє зле атмо на дроселях, на 8-клапанній головці де впуск і випуск на одній стороні, якось не особо буде, якнамене, то є раз, а друге, так це те, шо на атмо, в тебе буде шось одне, або верха, або низи, і жодного компромісу, бо це ж не хонда, тут втеку нема

Ну я ж тому і зазначив . Якісно налаштований, збалансований атмосферник. Низів там має вистачити.AnGeL писав: і ще про двигун, оте твоє зле атмо на дроселях, на 8-клапанній головці де впуск і випуск на одній стороні, якось не особо буде,
Я давав сцилку на відео в темі про 84 коліно
- T5-R
- Контактна інформація:
Infernal, 6 сторінок теми...які ти зробив висновки, варто чи ні?
Impossible is Nothing
-

Хорошо шутіш , баяніст ти наш.
Навіть більш ніж впевнений шо ВАРТО

- T5-R
- Контактна інформація:
Про шо це відео? 
Якщо ти вважаєш що варто, і не шкодуватимеш потім за потраченими грошима і часом- то рооби. Успіху!

Якщо ти вважаєш що варто, і не шкодуватимеш потім за потраченими грошима і часом- то рооби. Успіху!
Востаннє редагувалось Вів, 20 травня 2014, 23:11 користувачем T5-R, всього редагувалось 1 раз.
Impossible is Nothing
- andriy320e30
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
Infernal, тюнінгуй не тюнінгуй всьо равно получиш [цензура] 

TURBO -POWER
-
Ну скажімо так. Якшо гіпотитично вкласти в Жигуль 4000-5000 він поїде як отой червоний , яким я так марю. + вартість самого Жигуля. То нехай бюджет постройки десь в районі 7000.
Шо ти купиш за 7000-10000 ? Мається на увазі шоб рвало за 6,0 СЕК ДО 100 , за 11 сек їхало 150,
Можеш купити Ланоса в дуже доброму стані
або Авео
Будеш шукати Бімер? Удачі . Мене вони не пруть , ваабще , соррі , не хотів нікого образити . 325 валить як той Жигуль з 1,8 на атмосфері іто 0,2 секунди просирає йому, а мені то шо головне. Комусь понт їздити на стандартні Бесі 325 , комусь на втюненому Жигулю який їде так само. Це вже кожний сам для себе визначає. Вкінці кінців валящою Бехою нікого не здивуєш, в от валящий Жигуль ...

Шо ти купиш за 7000-10000 ? Мається на увазі шоб рвало за 6,0 СЕК ДО 100 , за 11 сек їхало 150,
Можеш купити Ланоса в дуже доброму стані

Будеш шукати Бімер? Удачі . Мене вони не пруть , ваабще , соррі , не хотів нікого образити . 325 валить як той Жигуль з 1,8 на атмосфері іто 0,2 секунди просирає йому, а мені то шо головне. Комусь понт їздити на стандартні Бесі 325 , комусь на втюненому Жигулю який їде так само. Це вже кожний сам для себе визначає. Вкінці кінців валящою Бехою нікого не здивуєш, в от валящий Жигуль ...

-
як про шо ? Моя тачка в мене біля хати [цензура]T5-R писав: Про шо це відео?

Тема ж про Жигуль

Зара продовження буде. Ше хто би камеру потримав , а то в одній руці тримати камеру, в другій руль коли тапок пол, то шось якось фігово

бабка сосідка

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей