Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
Львівські маршрутки - погляд з середини
- Denja
- Тюнінг клуб
- Стать:чоловік
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 3 рази
- Контактна інформація:
RULES, а ти страшний спеціаліст в тому питанні, чи так, позвиздіти?
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...
- Igor2011
- Ім'я:Igor
- Дякував (ла): 6 рази
Re: Львівські маршрутки - погляд з середини
Звідки ці цифри - 3, 5-6 грн. Вибач, приснились чи просто так хочеться?andrew писав: Igor2011 3 гривні ще б не вводили як би не ціна на паливо..
А враховуючи, що ті "нові" великі автобуси по запчастинах як фура - ось і результат..
Мріяти про якісь зміни при ціні в 3 грн нереально... щоб поміняти щось на краще ціна має бути 5-6 грн.
Є економіка, є методи ціноутворення, де враховується собівартість послуги, амортизація, зарплата, для пасажирських перевезень пасажиропотік і т.д. - от конкретні числа. Їх ніхто не видумує, а бере ручку і рахує. Як можна порахувати собівартість, не знаючи скільки перевозиться пасажирів - 100, чи 300, чи 1000 - то ж різні суми. Тому перевізники не хочуть вводити квиткову систему, бо це контроль і стане важче вкрасти, потрібно платити податок. І тоді може виявитися, що ціну треба не підвищувати , а знижувати.
- RULES
- Ім'я:Роман
- Подякували: 157 рази
опираюсь на освіту і здоровий глуздDenja писав:RULES, а ти страшний спеціаліст в тому питанні, чи так, позвиздіти?
VAG вже не той
- Igor2011
"основи економіки", 1 курсRULES писав: опираюсь на освіту і здоровий глузд

- veresen
- Ім'я:Павло
- Номер:BC 0433 AO
- Подякували: 0
- Контактна інформація:
Тут і знань не треба. Берем ту саму Європу. Ціна на паливо в нас на пару коп меньше.Igor2011 писав: "основи економіки", 1 курс
Разовий проїзд (для прієжджіх і туристів) - 2 євро.
Катаєшся кожен день - купляєш безлімітку на 1 міс, 6 міс, 1 рік
Річну оформляєш в міськ раді (дають карточку з фоткою) - 280 євро.
^_^
- vovka
- Дякував (ла): 56 рази
- Подякували: 96 рази
- Контактна інформація:
крім ціни на паливо є ще витрати на зарплату обслуговуючого персоналу, яка в нас і в Європі суттєво відрізняється.veresen писав: Ціна на паливо в нас на пару коп меньше.
- Igor2011
Тоже вихід, але то все має бути чітко прораховано. А щоб щось рахувати потрібно мати вихідні дані - може пасажиропотік перекриває всі витрати? А даних то немає.veresen писав: Тут і знань не треба. Берем ту саму Європу. Ціна на паливо в нас на пару коп меньше.
Катаєшся кожен день - купляєш безлімітку на 1 міс, 6 міс, 1 рік
Річну оформляєш в міськ раді (дають карточку з фоткою) - 280 євро.
- MEGASinK
- Ім'я:Sergiy
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 1 раз
- Контактна інформація:
суто моє імхо - ті всі маршрутні перевезення не мають бути бізнесом якогось бізнесмена. а мають належати місту. місто взяло б кредит,закупило автобуси. гроші ,зароблені з перевезень , витрачаються на бензин, зарплату водіям і ремонт маршруток. все. а поки маршрутні перевезення будуть належати якійсь людині - то все так і буде через ж*пу. бо людині головне шоб більше людей набити в ту маршрутку, аби більше заробити,а не думати про комфорт,сидячі місця і низькі ціни
- andrew
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 47 рази
- Контактна інформація:
Розкажу тобі то все з перших вуст..vovka писав:чому б просто не навести порядок ?andrew писав: Мріяти про якісь зміни при ціні в 3 грн нереально...
Перш за все забрати у водіїв будь які операції з грошима.![]()
Обладнати всі маршрутки GPS і оплачувати з бюджету згідно пройденого кілометражу на маршруті.
Квитки продавати на зупинках (разові, абонементи і т.п.) і відповідно гроші з квитків в бюджет.
Ввести серйозні штрафи за безбілетний проїзд. не 50 грн чи скільки там зараз.. а як для автомобілістів порядок штрафів .. скажімо гривень 500.
У контролера має бути повноваження у випадку відмови сплатити штраф на місці або відсутності документів - відвести порушника в райвідділ і відповідно оформити (встановити особу, виписати штраф і т.п.). може то ментів до того підключити.
Очевидно то все.. то не мої ідеї, але мені вони подобаються. пишеться на різних форумах. але чомусь ніхто не спішить реформувати то все.
а чому ? звідки кому відомо скільки заробляє перевізник ? він квитків не видає.. а навіть якшо і видає то ніхто не перевіряє чи всі з квитками чи не всі. і цифри пишуть потім зі стелі.andrew писав: щоб поміняти щось на краще ціна має бути 5-6 грн.
мама веде бухгалтерію 6-7 автобусів.. :)
продавати квитки на зупинках ніхто не буде, бо...
1.На маршруті наприклад 23 маршрутки з них 20 різні власники, які їздять на маршруті власником якого є третя особа і за кожен день платять оренду..
2.Усі ремонти, запчастини власник маршрутки платить з власної кишені..
3.Контролер це додаткові витрати, які знову буде платити власник автобуса
4.GPS які ставили знову за гроші власника машини..
А тепер від себе скажу..
Цей бізнес прибутковим буде коли ти будеш власником маршруту, автобусу і СТО.. Тобто все елементарно ти маєш мати АТП зі всіма приблудами..
Можна вийти ще на нормальну касу маючи 3-4 маршрутки досить нові 1-2 роки і хороший маршрут..
1 маршрутка то нереальний гемор, а ще якщо 5-6 річна то жопа повна..
В мами є декілька людей, які набрали кредитів, а тепер самі їздять водіями, щоб хоч якось дати собі раду..
Цей бізнес був прибутковим за часів Пижиків, 208 мерсів... зараз тільки можна вигрібани на маштабі і власності всього в одних руках..
Беремо АТП №1... Їх власністю є тільки автобуси ЛАЗ, все решта оренда або фіктивна власність
Що таке фіктивна власність... це реально повна жесть і лохотрон але коли я про це почув спочатку не повірив, а потім офігів від того який наш народ ібанутий..
Ти за власні кошти купуєш автобус але вішаєш його на АТП.. тобто по документах реальним власником є АТП!!!! Зміна керівництва. політики і ти в жопі, бо жодних документів у тебе немає..
Для чого це робилось... При тендерах за маршрут важливу роль відігравали нові автобуси саме у власності АТП.. ті ж не хотіли брати кредити, а грошей нема.. Ось тому була придумана така схема - але реальний власник автобуса і далі платив се по старому...
Ще на одному водії в кінці місяця здавали касу в бухгалтерію - ну типу офіційно :)
А потім ті гроші якось частково брались за оренду маршруту, а решта йшла типу за оренду автобусу реальному власнику...
муть була піпец...

Ось така ситуація..
Варіанти виходу тільки через Державні/Приватні АТП із повним циклом і тоді можна квитки запускати, порядок наводити і т.д.
- RULES
треба розганяти той бардакandrew писав:Розкажу тобі то все з перших вуст..vovka писав:чому б просто не навести порядок ?andrew писав: Мріяти про якісь зміни при ціні в 3 грн нереально...
Перш за все забрати у водіїв будь які операції з грошима.![]()
Обладнати всі маршрутки GPS і оплачувати з бюджету згідно пройденого кілометражу на маршруті.
Квитки продавати на зупинках (разові, абонементи і т.п.) і відповідно гроші з квитків в бюджет.
Ввести серйозні штрафи за безбілетний проїзд. не 50 грн чи скільки там зараз.. а як для автомобілістів порядок штрафів .. скажімо гривень 500.
У контролера має бути повноваження у випадку відмови сплатити штраф на місці або відсутності документів - відвести порушника в райвідділ і відповідно оформити (встановити особу, виписати штраф і т.п.). може то ментів до того підключити.
Очевидно то все.. то не мої ідеї, але мені вони подобаються. пишеться на різних форумах. але чомусь ніхто не спішить реформувати то все.
а чому ? звідки кому відомо скільки заробляє перевізник ? він квитків не видає.. а навіть якшо і видає то ніхто не перевіряє чи всі з квитками чи не всі. і цифри пишуть потім зі стелі.andrew писав: щоб поміняти щось на краще ціна має бути 5-6 грн.
мама веде бухгалтерію 6-7 автобусів.. :)
продавати квитки на зупинках ніхто не буде, бо...
1.На маршруті наприклад 23 маршрутки з них 20 різні власники, які їздять на маршруті власником якого є третя особа і за кожен день платять оренду..
2.Усі ремонти, запчастини власник маршрутки платить з власної кишені..
3.Контролер це додаткові витрати, які знову буде платити власник автобуса
4.GPS які ставили знову за гроші власника машини..
А тепер від себе скажу..
Цей бізнес прибутковим буде коли ти будеш власником маршруту, автобусу і СТО.. Тобто все елементарно ти маєш мати АТП зі всіма приблудами..
Можна вийти ще на нормальну касу маючи 3-4 маршрутки досить нові 1-2 роки і хороший маршрут..
1 маршрутка то нереальний гемор, а ще якщо 5-6 річна то жопа повна..
В мами є декілька людей, які набрали кредитів, а тепер самі їздять водіями, щоб хоч якось дати собі раду..
Цей бізнес був прибутковим за часів Пижиків, 208 мерсів... зараз тільки можна вигрібани на маштабі і власності всього в одних руках..
Беремо АТП №1... Їх власністю є тільки автобуси ЛАЗ, все решта оренда або фіктивна власність
Що таке фіктивна власність... це реально повна жесть і лохотрон але коли я про це почув спочатку не повірив, а потім офігів від того який наш народ ібанутий..
Ти за власні кошти купуєш автобус але вішаєш його на АТП.. тобто по документах реальним власником є АТП!!!! Зміна керівництва. політики і ти в жопі, бо жодних документів у тебе немає..
Для чого це робилось... При тендерах за маршрут важливу роль відігравали нові автобуси саме у власності АТП.. ті ж не хотіли брати кредити, а грошей нема.. Ось тому була придумана така схема - але реальний власник автобуса і далі платив се по старому...
Ще на одному водії в кінці місяця здавали касу в бухгалтерію - ну типу офіційно :)
А потім ті гроші якось частково брались за оренду маршруту, а решта йшла типу за оренду автобусу реальному власнику...
муть була піпец...![]()
Ось така ситуація..
Варіанти виходу тільки через Державні/Приватні АТП із повним циклом і тоді можна квитки запускати, порядок наводити і т.д.
VAG вже не той
- Igor2011
andrew писав: Розкажу тобі то все з перших вуст..
Згідний. Але той бардак мабуть і для власника автобусу маршруту гемор - він не може порахувати реальну касу, бо не без того, щоб шофер собі щось не вділив.andrew писав: порядок наводити і т.д.
- serega_l1
- Ім'я:Сергій
- Подякували: 4 рази
- Контактна інформація:
+100%. Потрібен електронний квиток на всі види міського транспорту і відкриту захищену систему даних, тоді не вийде стирити і вони перестануть триндіти про собівартість!!!Igor2011 писав: Тому перевізники не хочуть вводити квиткову систему
-
- Ім'я:Dima
- Подякували: 0
це 100 %, але думаю водій за 1500-2000 грн працювати небудеserega_l1 писав: +100%. Потрібен електронний квиток на всі види міського транспорту і відкриту захищену систему даних, тоді не вийде стирити і вони перестануть триндіти про собівартість!!!
менти козли
- serega_l1
- Контактна інформація:
хай на ЗП + відсоток працює. І буде мати і перевізник, і водій, і громада (будь якого міста) Львова... А не дядя, який купив маршрут... [цензура] ті схеми... І чиновникам підвищать зарплати, а звідси наслідки... Харош по "совдеповски" мислити... Хочете в ЄС, харош сміття на ходу викидати і харкати на тротуари!!!Dima писав: це 100 %, але думаю водій за 1500-2000 грн працювати небуде

- andrew
- Контактна інформація:
в кожного водія є план.. він його має здати... ніхто кожен день не рахує. що там і як..Igor2011 писав:andrew писав: Розкажу тобі то все з перших вуст..Згідний. Але той бардак мабуть і для власника автобусу маршруту гемор - він не може порахувати реальну касу, бо не без того, щоб шофер собі щось не вділив.andrew писав: порядок наводити і т.д.
все, що більше - водія :)
Як виставляється план..
Сідає власник маршрутки за кермо, їздить 7-14 днів і бачить реальну картину..
Ще варіант спитає іншого власника...
З/п водія в день від 250 грн.. :) за менше вони їздити не будуть, бо дрібні ремонти робить водій або в гаражі або на АТП де може орендувати яму/бокс за декілька годин..
15 робочих днів = +- 4000 грн.
Десь так і виходить. бо є неділя, вихідні..
На літо план падає, бо студіки пхнуть додому :)
Востаннє редагувалось Сер, 30 квітня 2014, 20:32 користувачем andrew, всього редагувалось 1 раз.
- andrew
- Контактна інформація:
serega_l1 зараз найти ібанутого хто вкладе гроші в маршрутки нереально :) хіба ті хто рахує чужі гроші і ніколи не мав з тим справу.
Хіба держава... але гляньте на стан ЛАЗів. які до євро зайшли в АТП №1 і буде зразу ж все ясно :)
Старі МАНи порівняно із ЛАЗами - целки

П.С. Треба все в корінь міняти і тільки АТП із повним циклом - все решта фігня..
Коли АТП буде у власності мати маршрути і транспорт дуже легко і заміни робити коли поламались і все контролювати..
Хіба держава... але гляньте на стан ЛАЗів. які до євро зайшли в АТП №1 і буде зразу ж все ясно :)
Старі МАНи порівняно із ЛАЗами - целки

П.С. Треба все в корінь міняти і тільки АТП із повним циклом - все решта фігня..
Коли АТП буде у власності мати маршрути і транспорт дуже легко і заміни робити коли поламались і все контролювати..
- serega_l1
- Контактна інформація:
а з якого хєра вони їздять? Меценати, фак...!!!andrew писав: serega_l1 зараз найти ібанутого хто вкладе гроші в маршрутки нереально :)
- andrew
- Контактна інформація:
serega_l1 доїзджають..
Власник маршруту може мати 2-3 маршрутки, ще там Вася 3-4..
Якщо нові то круто, знач прихід є..
Але за ті гроші, які воно реально приносить є куда цікавіші види бізнесу із меншим гемором і відповідальністю, бо як не як. а ти возиш людей..
Багато хто пробує. бо рахує по "економічному"
а факти вперті

При ціні проїзду 2 грн. за мінусом всіх поточних витрат, ремонтів, податків - Еталон приніс прибутку 450 грн в тиждень.. тобто 1800 грн/місяць
Автобусу вже більше 6 років, ремонтують по факту виникнення поломок, про амортизацію мовчу взагалі.. дуже прибутково?????
Власник маршруту може мати 2-3 маршрутки, ще там Вася 3-4..
Якщо нові то круто, знач прихід є..
Але за ті гроші, які воно реально приносить є куда цікавіші види бізнесу із меншим гемором і відповідальністю, бо як не як. а ти возиш людей..
Багато хто пробує. бо рахує по "економічному"

При ціні проїзду 2 грн. за мінусом всіх поточних витрат, ремонтів, податків - Еталон приніс прибутку 450 грн в тиждень.. тобто 1800 грн/місяць
Автобусу вже більше 6 років, ремонтують по факту виникнення поломок, про амортизацію мовчу взагалі.. дуже прибутково?????
- RULES
і знову ж таки треба вводити повний облік всіх пасажирів, щоб тоді обгрунтовано піднімати ціну в яку буде закладена амортизація автобусів(збір грошей на оновлення парку), нормальне обслуговування(коли автобуси не їздять перекошені, кондиціонери працюють, вихлоп не зашкалює) ну і офіційна зарплата водія(нехай ти х ж 4000грн). от тоді я згоджусь на підвищення ціни, а не коли водій женеться за зменшенням собівартості(економія на безпеці) і максимізацією прибутку. і найголовніше - сплата податків, а не нал в кишеню дяді
VAG вже не той
- serega_l1
- Контактна інформація:
andrew, і не доїдуть!!! Хто буде вкладати гроші в "мінус"??? Там круті схеми... А все решта: безпека, якість, порядок і .т.п - похєр... А далі додумай сам...
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість