Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Львівські маршрутки - погляд з середини
Denja
Тюнінг клуб
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:
Re: Львівські маршрутки - погляд з середини

Повідомлення Denja » Сер, 30 квітня 2014, 11:52

RULES, а ти страшний спеціаліст в тому питанні, чи так, позвиздіти?
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

Igor2011
Ім'я:Igor
Дякував (ла): 6 рази

Повідомлення Igor2011 » Сер, 30 квітня 2014, 11:53

andrew писав: Igor2011 3 гривні ще б не вводили як би не ціна на паливо..
А враховуючи, що ті "нові" великі автобуси по запчастинах як фура - ось і результат..
Мріяти про якісь зміни при ціні в 3 грн нереально... щоб поміняти щось на краще ціна має бути 5-6 грн.
Звідки ці цифри - 3, 5-6 грн. Вибач, приснились чи просто так хочеться?
Є економіка, є методи ціноутворення, де враховується собівартість послуги, амортизація, зарплата, для пасажирських перевезень пасажиропотік і т.д. - от конкретні числа. Їх ніхто не видумує, а бере ручку і рахує. Як можна порахувати собівартість, не знаючи скільки перевозиться пасажирів - 100, чи 300, чи 1000 - то ж різні суми. Тому перевізники не хочуть вводити квиткову систему, бо це контроль і стане важче вкрасти, потрібно платити податок. І тоді може виявитися, що ціну треба не підвищувати , а знижувати.

RULES
Ім'я:Роман
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Сер, 30 квітня 2014, 11:54

Denja писав:RULES, а ти страшний спеціаліст в тому питанні, чи так, позвиздіти?
опираюсь на освіту і здоровий глузд
VAG вже не той

Igor2011

Повідомлення Igor2011 » Сер, 30 квітня 2014, 11:58

RULES писав: опираюсь на освіту і здоровий глузд
"основи економіки", 1 курс :-)

veresen
Ім'я:Павло
Номер:BC 0433 AO
Подякували: 0
Контактна інформація:

Повідомлення veresen » Сер, 30 квітня 2014, 12:12

Igor2011 писав: "основи економіки", 1 курс
Тут і знань не треба. Берем ту саму Європу. Ціна на паливо в нас на пару коп меньше.
Разовий проїзд (для прієжджіх і туристів) - 2 євро.
Катаєшся кожен день - купляєш безлімітку на 1 міс, 6 міс, 1 рік
Річну оформляєш в міськ раді (дають карточку з фоткою) - 280 євро.
^_^

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Сер, 30 квітня 2014, 12:13

veresen писав: Ціна на паливо в нас на пару коп меньше.
крім ціни на паливо є ще витрати на зарплату обслуговуючого персоналу, яка в нас і в Європі суттєво відрізняється.

Igor2011

Повідомлення Igor2011 » Сер, 30 квітня 2014, 12:20

veresen писав: Тут і знань не треба. Берем ту саму Європу. Ціна на паливо в нас на пару коп меньше.
Катаєшся кожен день - купляєш безлімітку на 1 міс, 6 міс, 1 рік
Річну оформляєш в міськ раді (дають карточку з фоткою) - 280 євро.
Тоже вихід, але то все має бути чітко прораховано. А щоб щось рахувати потрібно мати вихідні дані - може пасажиропотік перекриває всі витрати? А даних то немає.

MEGASinK
Ім'я:Sergiy
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення MEGASinK » Сер, 30 квітня 2014, 12:42

суто моє імхо - ті всі маршрутні перевезення не мають бути бізнесом якогось бізнесмена. а мають належати місту. місто взяло б кредит,закупило автобуси. гроші ,зароблені з перевезень , витрачаються на бензин, зарплату водіям і ремонт маршруток. все. а поки маршрутні перевезення будуть належати якійсь людині - то все так і буде через ж*пу. бо людині головне шоб більше людей набити в ту маршрутку, аби більше заробити,а не думати про комфорт,сидячі місця і низькі ціни

andrew
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 47 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Сер, 30 квітня 2014, 15:15

vovka писав:
andrew писав: Мріяти про якісь зміни при ціні в 3 грн нереально...
чому б просто не навести порядок ?

Перш за все забрати у водіїв будь які операції з грошима. :(
Обладнати всі маршрутки GPS і оплачувати з бюджету згідно пройденого кілометражу на маршруті.

Квитки продавати на зупинках (разові, абонементи і т.п.) і відповідно гроші з квитків в бюджет.
Ввести серйозні штрафи за безбілетний проїзд. не 50 грн чи скільки там зараз.. а як для автомобілістів порядок штрафів .. скажімо гривень 500.

У контролера має бути повноваження у випадку відмови сплатити штраф на місці або відсутності документів - відвести порушника в райвідділ і відповідно оформити (встановити особу, виписати штраф і т.п.). може то ментів до того підключити.

Очевидно то все.. то не мої ідеї, але мені вони подобаються. пишеться на різних форумах. але чомусь ніхто не спішить реформувати то все.
andrew писав: щоб поміняти щось на краще ціна має бути 5-6 грн.
а чому ? звідки кому відомо скільки заробляє перевізник ? він квитків не видає.. а навіть якшо і видає то ніхто не перевіряє чи всі з квитками чи не всі. і цифри пишуть потім зі стелі.
Розкажу тобі то все з перших вуст..
мама веде бухгалтерію 6-7 автобусів.. :)
продавати квитки на зупинках ніхто не буде, бо...
1.На маршруті наприклад 23 маршрутки з них 20 різні власники, які їздять на маршруті власником якого є третя особа і за кожен день платять оренду..
2.Усі ремонти, запчастини власник маршрутки платить з власної кишені..
3.Контролер це додаткові витрати, які знову буде платити власник автобуса
4.GPS які ставили знову за гроші власника машини..
А тепер від себе скажу..
Цей бізнес прибутковим буде коли ти будеш власником маршруту, автобусу і СТО.. Тобто все елементарно ти маєш мати АТП зі всіма приблудами..
Можна вийти ще на нормальну касу маючи 3-4 маршрутки досить нові 1-2 роки і хороший маршрут..
1 маршрутка то нереальний гемор, а ще якщо 5-6 річна то жопа повна..
В мами є декілька людей, які набрали кредитів, а тепер самі їздять водіями, щоб хоч якось дати собі раду..
Цей бізнес був прибутковим за часів Пижиків, 208 мерсів... зараз тільки можна вигрібани на маштабі і власності всього в одних руках..
Беремо АТП №1... Їх власністю є тільки автобуси ЛАЗ, все решта оренда або фіктивна власність
Що таке фіктивна власність... це реально повна жесть і лохотрон але коли я про це почув спочатку не повірив, а потім офігів від того який наш народ ібанутий..
Ти за власні кошти купуєш автобус але вішаєш його на АТП.. тобто по документах реальним власником є АТП!!!! Зміна керівництва. політики і ти в жопі, бо жодних документів у тебе немає..
Для чого це робилось... При тендерах за маршрут важливу роль відігравали нові автобуси саме у власності АТП.. ті ж не хотіли брати кредити, а грошей нема.. Ось тому була придумана така схема - але реальний власник автобуса і далі платив се по старому...
Ще на одному водії в кінці місяця здавали касу в бухгалтерію - ну типу офіційно :)
А потім ті гроші якось частково брались за оренду маршруту, а решта йшла типу за оренду автобусу реальному власнику...
муть була піпец... :facepalm

Ось така ситуація..
Варіанти виходу тільки через Державні/Приватні АТП із повним циклом і тоді можна квитки запускати, порядок наводити і т.д.

RULES

Повідомлення RULES » Сер, 30 квітня 2014, 15:19

andrew писав:
vovka писав:
andrew писав: Мріяти про якісь зміни при ціні в 3 грн нереально...
чому б просто не навести порядок ?

Перш за все забрати у водіїв будь які операції з грошима. :(
Обладнати всі маршрутки GPS і оплачувати з бюджету згідно пройденого кілометражу на маршруті.

Квитки продавати на зупинках (разові, абонементи і т.п.) і відповідно гроші з квитків в бюджет.
Ввести серйозні штрафи за безбілетний проїзд. не 50 грн чи скільки там зараз.. а як для автомобілістів порядок штрафів .. скажімо гривень 500.

У контролера має бути повноваження у випадку відмови сплатити штраф на місці або відсутності документів - відвести порушника в райвідділ і відповідно оформити (встановити особу, виписати штраф і т.п.). може то ментів до того підключити.

Очевидно то все.. то не мої ідеї, але мені вони подобаються. пишеться на різних форумах. але чомусь ніхто не спішить реформувати то все.
andrew писав: щоб поміняти щось на краще ціна має бути 5-6 грн.
а чому ? звідки кому відомо скільки заробляє перевізник ? він квитків не видає.. а навіть якшо і видає то ніхто не перевіряє чи всі з квитками чи не всі. і цифри пишуть потім зі стелі.
Розкажу тобі то все з перших вуст..
мама веде бухгалтерію 6-7 автобусів.. :)
продавати квитки на зупинках ніхто не буде, бо...
1.На маршруті наприклад 23 маршрутки з них 20 різні власники, які їздять на маршруті власником якого є третя особа і за кожен день платять оренду..
2.Усі ремонти, запчастини власник маршрутки платить з власної кишені..
3.Контролер це додаткові витрати, які знову буде платити власник автобуса
4.GPS які ставили знову за гроші власника машини..
А тепер від себе скажу..
Цей бізнес прибутковим буде коли ти будеш власником маршруту, автобусу і СТО.. Тобто все елементарно ти маєш мати АТП зі всіма приблудами..
Можна вийти ще на нормальну касу маючи 3-4 маршрутки досить нові 1-2 роки і хороший маршрут..
1 маршрутка то нереальний гемор, а ще якщо 5-6 річна то жопа повна..
В мами є декілька людей, які набрали кредитів, а тепер самі їздять водіями, щоб хоч якось дати собі раду..
Цей бізнес був прибутковим за часів Пижиків, 208 мерсів... зараз тільки можна вигрібани на маштабі і власності всього в одних руках..
Беремо АТП №1... Їх власністю є тільки автобуси ЛАЗ, все решта оренда або фіктивна власність
Що таке фіктивна власність... це реально повна жесть і лохотрон але коли я про це почув спочатку не повірив, а потім офігів від того який наш народ ібанутий..
Ти за власні кошти купуєш автобус але вішаєш його на АТП.. тобто по документах реальним власником є АТП!!!! Зміна керівництва. політики і ти в жопі, бо жодних документів у тебе немає..
Для чого це робилось... При тендерах за маршрут важливу роль відігравали нові автобуси саме у власності АТП.. ті ж не хотіли брати кредити, а грошей нема.. Ось тому була придумана така схема - але реальний власник автобуса і далі платив се по старому...
Ще на одному водії в кінці місяця здавали касу в бухгалтерію - ну типу офіційно :)
А потім ті гроші якось частково брались за оренду маршруту, а решта йшла типу за оренду автобусу реальному власнику...
муть була піпец... :facepalm

Ось така ситуація..
Варіанти виходу тільки через Державні/Приватні АТП із повним циклом і тоді можна квитки запускати, порядок наводити і т.д.
треба розганяти той бардак
VAG вже не той

Igor2011

Повідомлення Igor2011 » Сер, 30 квітня 2014, 18:14

andrew писав: Розкажу тобі то все з перших вуст..
andrew писав: порядок наводити і т.д.
Згідний. Але той бардак мабуть і для власника автобусу маршруту гемор - він не може порахувати реальну касу, бо не без того, щоб шофер собі щось не вділив.

serega_l1
Ім'я:Сергій
Подякували: 4 рази
Контактна інформація:

Повідомлення serega_l1 » Сер, 30 квітня 2014, 18:20

Igor2011 писав: Тому перевізники не хочуть вводити квиткову систему
+100%. Потрібен електронний квиток на всі види міського транспорту і відкриту захищену систему даних, тоді не вийде стирити і вони перестануть триндіти про собівартість!!!

Dima
Ім'я:Dima
Подякували: 0

Повідомлення Dima » Сер, 30 квітня 2014, 20:06

serega_l1 писав: +100%. Потрібен електронний квиток на всі види міського транспорту і відкриту захищену систему даних, тоді не вийде стирити і вони перестануть триндіти про собівартість!!!
це 100 %, але думаю водій за 1500-2000 грн працювати небуде
менти козли

serega_l1
Контактна інформація:

Повідомлення serega_l1 » Сер, 30 квітня 2014, 20:17

Dima писав: це 100 %, але думаю водій за 1500-2000 грн працювати небуде
хай на ЗП + відсоток працює. І буде мати і перевізник, і водій, і громада (будь якого міста) Львова... А не дядя, який купив маршрут... [цензура] ті схеми... І чиновникам підвищать зарплати, а звідси наслідки... Харош по "совдеповски" мислити... Хочете в ЄС, харош сміття на ходу викидати і харкати на тротуари!!! :angry :angry :angry , а хто бидлота, то продовжуйте... :nuke

andrew
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Сер, 30 квітня 2014, 20:27

Igor2011 писав:
andrew писав: Розкажу тобі то все з перших вуст..
andrew писав: порядок наводити і т.д.
Згідний. Але той бардак мабуть і для власника автобусу маршруту гемор - він не може порахувати реальну касу, бо не без того, щоб шофер собі щось не вділив.
в кожного водія є план.. він його має здати... ніхто кожен день не рахує. що там і як..
все, що більше - водія :)
Як виставляється план..
Сідає власник маршрутки за кермо, їздить 7-14 днів і бачить реальну картину..
Ще варіант спитає іншого власника...
З/п водія в день від 250 грн.. :) за менше вони їздити не будуть, бо дрібні ремонти робить водій або в гаражі або на АТП де може орендувати яму/бокс за декілька годин..
15 робочих днів = +- 4000 грн.
Десь так і виходить. бо є неділя, вихідні..
На літо план падає, бо студіки пхнуть додому :)
Востаннє редагувалось Сер, 30 квітня 2014, 20:32 користувачем andrew, всього редагувалось 1 раз.

andrew
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Сер, 30 квітня 2014, 20:29

serega_l1 зараз найти ібанутого хто вкладе гроші в маршрутки нереально :) хіба ті хто рахує чужі гроші і ніколи не мав з тим справу.
Хіба держава... але гляньте на стан ЛАЗів. які до євро зайшли в АТП №1 і буде зразу ж все ясно :)
Старі МАНи порівняно із ЛАЗами - целки :D :D
П.С. Треба все в корінь міняти і тільки АТП із повним циклом - все решта фігня..
Коли АТП буде у власності мати маршрути і транспорт дуже легко і заміни робити коли поламались і все контролювати..

serega_l1
Контактна інформація:

Повідомлення serega_l1 » Сер, 30 квітня 2014, 20:51

andrew писав: serega_l1 зараз найти ібанутого хто вкладе гроші в маршрутки нереально :)
а з якого хєра вони їздять? Меценати, фак...!!!

andrew
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Сер, 30 квітня 2014, 20:54

serega_l1 доїзджають..
Власник маршруту може мати 2-3 маршрутки, ще там Вася 3-4..
Якщо нові то круто, знач прихід є..
Але за ті гроші, які воно реально приносить є куда цікавіші види бізнесу із меншим гемором і відповідальністю, бо як не як. а ти возиш людей..
Багато хто пробує. бо рахує по "економічному" :D а факти вперті :D :D
При ціні проїзду 2 грн. за мінусом всіх поточних витрат, ремонтів, податків - Еталон приніс прибутку 450 грн в тиждень.. тобто 1800 грн/місяць
Автобусу вже більше 6 років, ремонтують по факту виникнення поломок, про амортизацію мовчу взагалі.. дуже прибутково?????

RULES

Повідомлення RULES » Сер, 30 квітня 2014, 21:03

і знову ж таки треба вводити повний облік всіх пасажирів, щоб тоді обгрунтовано піднімати ціну в яку буде закладена амортизація автобусів(збір грошей на оновлення парку), нормальне обслуговування(коли автобуси не їздять перекошені, кондиціонери працюють, вихлоп не зашкалює) ну і офіційна зарплата водія(нехай ти х ж 4000грн). от тоді я згоджусь на підвищення ціни, а не коли водій женеться за зменшенням собівартості(економія на безпеці) і максимізацією прибутку. і найголовніше - сплата податків, а не нал в кишеню дяді
VAG вже не той

serega_l1
Контактна інформація:

Повідомлення serega_l1 » Сер, 30 квітня 2014, 21:16

andrew, і не доїдуть!!! Хто буде вкладати гроші в "мінус"??? Там круті схеми... А все решта: безпека, якість, порядок і .т.п - похєр... А далі додумай сам...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей