Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Вартість і спосіб обрахунку роботи зварника
SERUY
Ім'я:SERUY
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Вартість і спосіб обрахунку роботи зварника

Повідомлення SERUY » Чет, 19 грудня 2013, 10:17

Sluva писав: Сєрий і тут я згадав свого пассата в якого капот ледве піднімався 2-а руками
ага і кришу шо ти казав шо лак потріскав :) а там 5 см шпаклівки :shout

RULES
Ім'я:Роман
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази

Повідомлення RULES » Чет, 19 грудня 2013, 11:04

SERUY писав: а сидіти на форумах і розказувати про роботу аку ніколи не робив ото непрофесіоналізм
я не заявляв то аж так ствердно, я спитався щоб мені пояснили, чому не користуються захистом
RULES писав: може я чогось не розумію, то поясніть
мені й відповіли, я зрозумів. нетреба так кіпішувати
VAG вже не той

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Чет, 19 грудня 2013, 11:43

Я звичайно розумію позицію майстрів, але коли ставите ціну на роботу, то туди закладаються і Ваші ризики.
Бо з боку клієнта виглядає так: заміна стійки 80 грн., приїжджаєш а тобі кажуть 120 грн, бо там болт закис, і я з ним 2 години махався. А якщо на другій стійці він був відпущений, і його пальцями відкрутили, то зроблять знижку і буде 60 грн? Мабуть ні.
Тому плакатись про наглих клієнтів якось несолідно. Домовились про одну дирку, вилізло ще три - питання або робимо їх за + грошей, або лишаємо так як є, і робимо те, про що домовились.
По темі - можна пробувати домовлятись про години і стояти над душою майстра, але то фігня. Є об'єм робіт - називається тверда ціна і все.

Тима

Повідомлення Тима » Чет, 19 грудня 2013, 12:04

igorok писав: з боку клієнта виглядає так: заміна стійки 80 грн., приїжджаєш а тобі кажуть 120 грн, бо там болт закис, і я з ним 2 години махався. А якщо на другій стійці він був відпущений, і його пальцями відкрутили, то зроблять знижку і буде 60 грн? Мабуть ні.
Любая трехлетняя машинка за ремонт прощитывается по нормочасам. Ключевое слово "трехлетняя". При этом стоимость нормо-часа от 35 евро. Если есть желание самому крутить гаечки 10-ти летней давности, то хороший инструмент продается в специализированых магазинах. Можно кучу бабла съэкономить и свой страх и риск в него вписать. Нафига по сервисам и гаражам кататься? Там одни пьяные чмошники. Они стойку от цапфы откручивают два часа и останки болтика добывают, а надо владельца за новой (не б/у) цапфой отправить. Мож тогда и ценники понятней станут.
Востаннє редагувалось Чет, 19 грудня 2013, 12:07 користувачем Тима, всього редагувалось 1 раз.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Чет, 19 грудня 2013, 12:05

Тима писав: При этом стоимость нормо-часа от 35 евро.
Фіглі мєлочитись, давай 100 євро :facepalm

Lui
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення Lui » Чет, 19 грудня 2013, 12:23

RULES, по твоєму питанню можу дати більш розширену відповідь, ніж попередники - існує дуже багато інструменту/індивідуального захисту для того щоб і залізти куди хочеш і вилізти без опіків і травм, але тут криється "лукавство більшості"! Використання засобів інд. захисту, а ще більше вартість купівлі таких елементів тягне дуже великі фінансові витрати, при використанні збільшується час виконання. Тому народ в нас простий з однієї сторони хоче заробити побільше за рахунок зменшення часу виконання роботи(вартість стала), по друге обладнати місце роботи вартує великих затрат(для порівняння місце роботи зварювальника(не стаціонарне) в промисловості - це 40-45тис грн відповідно до техніки безпеки), а друга сторона медалі ті ж самі конкуренти, як пияки так і досвідчені професіонали - от ти собі організував все згідно норм і техніки безпеки і вже мусиш амортизувати в місяць 5000грн/чол, а потім ЗП в іншого ці 5000грн вже ЗП - тому ще не на часі малому/частково середньому бізнесу до таких витрат - простіше на Топольну з'їздити і на сайті поскаржитись :sad
А от тут якраз державна машина і мала б всіх вирівнювати до однієї мін. цінової планки, як в Європі, щоб в першу чергу техніка безпеки виконання робіт, а потім хочу/треба/думаю/вирішив, а не оббирати.

Denja
Тюнінг клуб
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Denja » Чет, 19 грудня 2013, 16:17

Потихеньку наближаємось до того, що майстрам клієнти самі будуть називати суму за виконання роботи :facepalm І що гірше, знайдуться таки ті шо і будуть братися за ці роботи...
Перш ніж ставити тупі питання людям, задай їх ґуґлу...

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Чет, 19 грудня 2013, 17:32

SERUY писав: потім на топольну катаєшся по пару раз в тиждень не спиш по пів ночі всякі каплі для очей мазі для фейса і від опіків і ше багато нюансів
мда... сильний ти зварщик :D ну я звичайно всьо розумію, шо не всюди з щитком на голові залізеш, ну і болгаркою теж не всюди дістатнеш, але блін, то всьо твої проблеми, якого .... ту нити як то тєжко, якшо ти тим професійно займаєшся. то я мав би так нити, коли варив стелажі з оцинкованих кутників електродами, на той час ше з старим щитком. доречі щитки є різні, є компактніші, є з автозатемненням. он собі купив самий дешевий з автозатемненням, варити в 2 рази простіше стало. болгарку купив спеціальну з маленьким редуктором, що теж облегшує життя. + нормальні шкіряні рукавиці для зварювання і всьо.
і так, я погоджують то марудна робота, особливо коли варити ржаве відро, до якого прихватитись важко, і болгаркою не зачистиш.

доречі я тоже задумувався над тим як оцінювати. наприклад за 1 день роботи, варив гаражні двері, взяв 500 грн. незнаю, багато то чи мало, підозрюю шо мало, але мені було зовсім не в напряг. ну думаю шо якшо варити електродами, то можна рахувати по кількості електродів, треба ше ціну прикинути. а от півавтоматом то важче. заварити трубу, 1 стик 50 грн, латка на дно розміром з долоню 100 грн, і так дальше...
Хондоводи настільки сурові....

SERUY
Контактна інформація:

Повідомлення SERUY » Чет, 19 грудня 2013, 19:48

AnGeL писав: мда... сильний ти зварщик ну я звичайно всьо розумію, шо не всюди з щитком на голові залізеш, ну і болгаркою теж не всюди дістатнеш, але блін, то всьо твої проблеми, якого .... ту нити як то тєжко, якшо ти тим професійно займаєшся
ну на рахунок мого професіоналізму судити точно не тобі а людям яким я робив роботи і по зварці і рихтовці і покрасці і всьому іншому і я не нию а розяснюю як воно деколи буває
AnGeL писав: доречі щитки є різні, є компактніші, є з автозатемненням. он собі купив самий дешевий з автозатемненням, варити в 2 рази простіше стало. болгарку купив спеціальну з маленьким редуктором, що теж облегшує життя. + нормальні шкіряні рукавиці для зварювання і всьо.
Повір в мене то все є і на інсирумент не скуплюсь, і зварка не базарне гімно за 2000-3000 тисячі, а зроблена на заказ до якої тільки рукав коштує як базарна зварка і болгарки не найгірші беру бо деколи за день по 20 -30 кругів спилюється. І взагалі більша половина вкладається назад. А тебе як клієнта ж не цікавить які в мене затрати на ті самі круги і тп

А по суті хто хоч трохи шарить в економіці, то знає, що крім прямих витрат (матеріали, оплата праці), є непрямі, які також мають ввійти в вартість робіт - електроенергія, вода, ремонт обладнання (знос, амортизація), витрати на охорону праці (ті ж каплі для очей), вони не входять всією суммою в вартість роботи (послуги, виробу) одному клієнту, а розподіляються на все що зробилось за певний період, наприклад місяць (рік) в процентному відношенні (відношення до опалати праці). Але ці витрати обовязково врахувати, щоб не працювати собі в збитки.

networkz
Ім'я:Іван
Контактна інформація:

Повідомлення networkz » Чет, 19 грудня 2013, 20:30

AnGeL, ти дуже сильно розумний?ти можливо зварив два шви і в суворівському за партою просидів...(і це теж правильно...бо мусить бути командир) я з SERUY, переварив багото всяких автівок....і знаю що кажу і Сергій теж правду глаголить...ти напевно ще в ночі не плакав....і не їхав на Мечнікова в 3.00 з закритими очима(долонь на очах) і скрізь пальці бачиш розмиту картинку...і коли гайци тебе дрочать шо ти обдовбаний....а ти реально після зварки :D ....Короче це все дурні розмови поки ніхто на собі не пройде...і не взнає що таке зварка!ІМХО
КУПИЛ МАЗ И НЕ ЖАЛЕЮ!... НИКОГО НЕ ЖАЛЕЮ!

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » Чет, 19 грудня 2013, 20:40

я пройшов .і тут 100% правда .особливо коли гнилі машини варити .коли шось інше з нового металу то нерівняти
TURBO -POWER

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Чет, 19 грудня 2013, 23:38

networkz, та я далеко не два шви зварив, і поки купив щиток нормальний то шкіру на лиці 2-3 рази спалив, і ходив як придурок зимою. і по ночах плакав, і зранку очей відкрити не міг, милом господарським мив, і окалини з болгарки з очей витягав, і круги розлітались від перекосів, і розплавлений метал взуття пропалював і зашиворот залітав. і помиму ржавих відер, до яких нема як прихватитись, варив цинковку, яку спочатку треба прожарити щоб цинк відпав, і яка горить зеленим вогнем з білим густим отруйним димом. всьо я то пройшов і знаю тому і пишу. так то важка робота, але ото те ниття воно шось капєц як смішно виглядає, ну блін точно не серйозно. ну і по темі, то така робота реально має високо оплачуватись, але й оцінювання має бути суто індивідуально, як Андрій каже, живий метал то одна ціна, старе ржаве то зовсім інша.
Хондоводи настільки сурові....

Тима

Повідомлення Тима » П'ят, 20 грудня 2013, 09:40

AnGeL писав: живий метал то одна ціна, старе ржаве то зовсім інша
А как оценить такой аспект. Совершенно живая автомобилька 2107 с сильно пострадавшим телевизором. Лонжерончики ровненькие, а вот телевизор под замену. Вроде ничего сложного. Приезжает новая деталь в сборе, но к машине неимеет ничего общего. Все элементы приварены непоместам. Отсверливаем все кронштейны, поперечку и собираем поновой. Это как считать, по прайсу замены или добавить чего? Хозяин привезший эту кривулю ничего доплачивать нехочет. Ведь за цену замены уже договорились. Нечего было переделывать, разве нельзя было как-нибудь приварить?

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » П'ят, 20 грудня 2013, 09:43

Тима писав: Это как считать, по прайсу замены или добавить чего? Хозяин привезший эту кривулю ничего доплачивать нехочет. Ведь за цену замены уже договорились. Нечего было переделывать, разве нельзя было как-нибудь приварить?
так а шо за питання? ясно шо інша ціна. домовлялись про переварку такого самого телевізора. якшо власник привіз якусь х-ню, хай і з нею йде курити бамбук.
такі питання задаєте, прям не знаєте як рішити їх :facepalm
Sad, but true.

Lui
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення Lui » П'ят, 20 грудня 2013, 09:49

AnGeL, andriy320e30, networkz, SERUY, знаючи на практиці шкідливість і важкість вашої роботи я ще диву даюсь, як Ви торгуєтесь з тими замовниками ваше 100% навіть не право, а обовязок ставити високу ціну, щоб компенсувати собі усі витрати на тех. безпеки і шкідливість праці і вибити в людей бажання варити ті всі корчі - хай купують нові китайці і лайноси))
З.І. Вчора мали колективну нараду зі зварювальниками на підприємстві де працівник просто ходе на роботу, а усі витрати на організацію робочого місця і тех. безпеки лягає на підприємство - дійшли згоди що мін/місячна оплата праці 6тис/місяць і вважаю що ми домовились не дорого, сміло можна збільшувати

Stead2102

Повідомлення Stead2102 » П'ят, 20 грудня 2013, 10:15

На диво активний форум! Ото хлопці розійшлися!))) Але дякую всім за відповіді!
Машинка моя реставрується в Конструкторському Бюро Карчевського - на одному з консіліумів в мене, менеджера і майстра постало запитання як будемо оцінювати вартість робіт. Попередньо прикинули, що певне від довжини швів, як один з варіантів... Щодо економії, то тут вона недоречна - відновлення машинки мені встане як мінімум в ще одну її вартість, а то й більше! Роблю для себе і надовго! Кому цікавий процес з описами і фото, то прошу дивитись тут - http://offroad.lviv.ua/forum/viewtopic. ... 147dadfec3
Дякую за увагу!)
Salomon.net.ua - взуття, одяг, спорядження
Georgehouse.com.ua - комфортабельний хостел у Львові

andriy320e30
Ім'я:andriy
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 15 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andriy320e30 » П'ят, 20 грудня 2013, 10:34

Stead2102, шось не бачу як варили кузов .по фотках непонятно чи до того так [цензура] варили чи після
TURBO -POWER

Stead2102

Повідомлення Stead2102 » П'ят, 20 грудня 2013, 10:49

andriy320e30 писав:Stead2102, шось не бачу як варили кузов .по фотках непонятно чи до того так [цензура] варили чи після
Тільки все починається - вже відпіскоструєна рама і віддерте від бітуму дно кузова (на останніх фото вже почали вирізати гнилі місця). А попередні зварні роботи, як видно, дуже кривими руками роблені!))
Salomon.net.ua - взуття, одяг, спорядження
Georgehouse.com.ua - комфортабельний хостел у Львові

SERUY
Контактна інформація:

Повідомлення SERUY » П'ят, 20 грудня 2013, 12:19

Stead2102 писав: Тільки все починається - вже відпіскоструєна рама і віддерте від бітуму дно кузова (на останніх фото вже почали вирізати гнилі місця). А попередні зварні роботи, як видно, дуже кривими руками роблені!))
давай викладай фотки шо зара зроблено :)
Тима писав: А как оценить такой аспект. Совершенно живая автомобилька 2107 с сильно пострадавшим телевизором. Лонжерончики ровненькие, а вот телевизор под замену. Вроде ничего сложного. Приезжает новая деталь в сборе, но к машине неимеет ничего общего. Все элементы приварены непоместам. Отсверливаем все кронштейны, поперечку и собираем поновой. Это как считать, по прайсу замены или добавить чего? Хозяин привезший эту кривулю ничего доплачивать нехочет. Ведь за цену замены уже договорились. Нечего было переделывать, разве нельзя было как-нибудь приварить?
ти мене випередив :) вчора то все писав але шось форум заглючив і я не зміг відправити але япро поріг писав шо наприклад говорять шо привезуть оригінал ну дивишся вроді такий самий а коли зрізаєш рідний і вроді шо там робити поставив і приварив а коли приставляєш той оригінал то він ні так ні сяк не встає і ти починаєш той оригінал перерізати перегинати і ше хз шо робити і коли про**шись в три рази більше ти отримуєш ті самі гроші ти не то шо нерадий тим грошам а хочеться послати того клієнта з його оригіналом
Lui писав: AnGeL, andriy320e30, networkz, SERUY, знаючи на практиці шкідливість і важкість вашої роботи я ще диву даюсь, як Ви торгуєтесь з тими замовниками ваше 100% навіть не право, а обовязок ставити високу ціну, щоб компенсувати собі усі витрати на тех. безпеки і шкідливість праці і вибити в людей бажання варити ті всі корчі - хай купують нові китайці і лайноси))З.І. Вчора мали колективну нараду зі зварювальниками на підприємстві де працівник просто ходе на роботу, а усі витрати на організацію робочого місця і тех. безпеки лягає на підприємство - дійшли згоди що мін/місячна оплата праці 6тис/місяць і вважаю що ми домовились не дорого, сміло можна збільшувати
і про то тож писав бо зварка і малярка то одні з самих шкідливих робіт в світі і за союза люди таких професій виходили на пенсію на 10 чи 15 років швидше не памятаю точно і пенсії мали в два рази більші то зара зробили уравняловку шо офісний щур шо сварщик йдуть однаково
і в свої 29 я прекрасно усвідомлюю шо до пенсії я навряд чи доживу і чи зможу допомагати дітям

BOXER
Номер:5666
Дякував (ла): 78 рази
Подякували: 23 рази

Повідомлення BOXER » П'ят, 20 грудня 2013, 12:29

SERUY писав: і в свої 29 я прекрасно усвідомлюю шо до пенсії я навряд чи доживу і чи зможу допомагати дітям
%) міняй профіль роботи :facepalm
Sad, but true.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей