для того треба спочаткуThug писав: Карочє, їх треба всіх там обісцяти і спалити
щоб підвищити горючість ))))Thug писав: напитися
Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
для того треба спочаткуThug писав: Карочє, їх треба всіх там обісцяти і спалити
щоб підвищити горючість ))))Thug писав: напитися
вот якраз тут і на принципAVP_6 писав: тільки тих 30 грн. шоб не спорити і ніякі довідки не доносили додаткові
Значить історія з ДМС продовжується. Розповім Вам про певні свої висновки в процесі отримання паспорту для дружини.
Далі буде багато букв - перепрошую, але хотів донести все в деталях.
Минулого тижня завітав в ДМС Галицького району аби забрати виготовлений паспорт (те що він виготовлений дізнався в центрі персоналізації) В середу сказали, що паспорта ще нема, а в пятницю сказали, що він вже у Львові, але ще не надійшов в Галицький район. Помічниця інспектора запропонувала прийти в середу, і сказала що точно паспорт буде.
Завітав в середу. Приймальний день. Висить табличка про відсутність в приміщенні електроенергії. Ні інспектора, ні помічника, ні начальника райвідділу на робочих місцях не виявилось. Прочекав 20 хвилин і звернувся на "гарячу лінію". На гарячій ліній підтвердили, що ознайомлені про відсутність електрики, але питання з відсутністю посадових осіб пообіцяли вирішити. Через 15хв передзвонили, і запропонували зайти і забрати паспорт на наступний день в Обласне управління ДМСУ. Оскільки воно розташоване через 200 метрів від Галицького - вирішив не тратити час - і зразу рушив з дружиною туди.
Що побачив. На отримання паспорта черга - десь 20 осіб. Тобто, Галицький райвідділ ДМСУ не спромігся за тиждень перебування паспорту у Львові, отримати його через 200 метрів, і передати заявнику, в той час, як в обласному відділі здорові черги. Простояли годину в черзі, і от вже наче останній рубіж - отримання.
І ТЕПЕР УВАГА.
Аби отримати паспорт - нам з дружиною запропонували надати !!!ДОВІДКУ ПРО НЕСУДИМІСТЬ!!! Я заявив, що ми звертались до інспектора і просили виготовити цю довідку силами ДМСУ БЕЗКОШТОВНО. Так, як того вимагає закон. Жіночка, котра видає паспорти, сказала, що для того НАМ потрібно було дати письмову згоду на отримання такої інформації в МВС. Так от саме цю писульку інспектор ДМСУ "забула" нам надати коли ми подавали документи, а отже довідку ніхто не виготовляв. Жіночка всякими способами, але не прямим текстом, спонукала нас виготовити таку довідку миттєво за кутом в ДП Документ, інакше таку довідку нам можуть виготовити в ДМС але за !!!30 днів!!!. Обурені такою наглістю ми почали влаштовувати скандал, що спричинило нашу зустріч з заступником керівника відділення. Він теж нам тикав під ніс витримки з законів, і все намагався пояснити, що таку довідку вони мають робити тільки за письмовою згодою, і усіляко відводив розмову від теми, що відсутність довідки є виключно результатом НЕКВАЛІФІКОВАНОЇ роботи інспектора ДМС. Але йому доводилось таки це визнати, адже в мене був аудіо-відеозапис спілкування з Інспектором, де чітко чути, що ми делегували ДМС виготовити таку довідку усно, але інспектор навіть не запропонувала оформити це на папері на відповідному бланку.
Отже результатом нашого скандалу стала обіцянка заступника керівника ДМС виготовити довідку в строк до 2-х тижнів.
Історія мала продовження.
Оскільки я не був певен, чи дії інспектора мали злий умисел, чи вона просто ніколи не мала справу з довідками без допомоги ДП Документ - я прийняв рішення перевірити це, оскільки мав так само допомогти отримати паспорт улюбленій тещі, а ще й бабці дружини. А отже вирішив піти в Галицький райвідділ ще раз, і поглянути, чи забудуть дати папірець ще раз.
Попавши в Галицький райвідділ - я зрозумів, що потуги мої були не марні. Інспектор мене явно впізнала, і мало не силою намагалась виштовхати мене з кабінету, аби я не мав змоги підстрахувати рідню. Я відмовився покинути кабінет, і вона викликала начальника. Начальник в свою чергу явно не розумів нашо його підставляють, спробував теж мене випровадити - нарвався на жорстке - НІ, і не став довго боротись. Вигнати мене не змогли.
Хочу наголосити, що для чистоти експерименту я прийняв рішення поводитись максимально коректно і не провокувати, а також не нагадувати про довідку. Але, вочевидь, інформація по корпоративній павутині ДМС шириться швидко, і інспектор САМА запропонувала заповнити дозвіл на отримання інформації про несудимість. Пробувала мене провокувати на неприємні розмови на агресивних тонах - не получилось. В результаті вона здалась, і доробила справу майже не розмовляючи. Другу чергу документів на другий паспорт - теж прийняли за 10 хвилин і без усіляких проблем.
Отже з цієї всієї процедури я чітко зрозумів одне. Процедура роботи ДМС зі спонукання людей звертатись по довідку в ДП документ дуже проста:
- інспектор забуває надати людині бланк дозволу на обробку персональної інформації, а отже виготовлення довідки про несудимість навіть не розпочинається.
- людині роблять паспорт
- підставою до невидачі паспорта називають відсутність такої довідки, і пропонують швидкий платний спосіб, або почекати ще 30днів.
- люди не витримують, плюють на все і вирішують не заморочуватись за 30грн - і платять.
Особисто бачив, як кожен третій з черги на отримання паспорту заходив в кабінет - вилітав звідти і йшов в ДП Документ, там !!!миттєво!!! отримував довідку - і йшов назад до ДМС та отримував зразу паспорт.
ОТЖЕ ЛЮДЕЙ ПРОСТО ШАНТАЖУЮТЬ. ТОМУ БУДЬТЕ УВАЖНІ ПРИ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ, І ПЕРЕВІРЯЙТЕ ЧИ ДАЛИ ВАМ БЛАНК ПРО ДОЗВІЛ НА ОТРИМАННЯ ТА ОБРОБКУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ!!!
http://zik.ua/ua/news/2013/07/02/417079ВАСУ підтвердив, що закордонний паспорт коштує 170 грн, а інші платежі – незаконні
Вищий адміністративний суд визнав незаконним стягнення додаткових платежів при оформленні закордонного паспорта.
twin писав: А ви би бачили з якою міною віддавали паспорт, короче хочу забути про це все.
так, це саме вона, москалька ще до того всього...Thug писав: apricot, не знаю. Та що при мені всім наліво-направо хамила безпідставно - сиділа у кабінеті видачі ліворуч від входу, відразу біля дверей. Років 45, довге волосся (якщо не помиляюся).
може вкурсі коли розгребуть той бардакsantosxxx писав: наразі видають тим хто здав на термінові
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей