Організація та планування подорожей

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Хто планує в Болгарію на власному авто?
lac2005
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Хто планує в Болгарію на власному авто?

Повідомлення lac2005 » Пон, 01 липня 2013, 12:52

igorok писав:
lac2005 писав: Їхав машиною через паром в Сілістрі
Чому так?
Коли їхав три роки тому перший раз,то в русе на мостах мінЯли асфальт...
шалені пробки були....
поїхав на паром....
тепер привик до тої дороги,так і їздю....

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 01 липня 2013, 13:57

lac2005, шо по грошах вартує та переправа?

lac2005

Повідомлення lac2005 » Пон, 01 липня 2013, 14:07

igorok писав:lac2005, шо по грошах вартує та переправа?
щось в районі 8 баксів

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 01 липня 2013, 14:53

lac2005, то з машиною???

lac2005

Повідомлення lac2005 » Вів, 02 липня 2013, 09:23

igorok писав:lac2005, то з машиною???
так,то за машину

ми вирішили,виїзжаєм 4.08
один бажаючий вже є
хто ще-велкам!

Loginmy

Повідомлення Loginmy » Чет, 04 липня 2013, 09:33

Нарешті вільна хвилинка :)
Всім привіт недавно в мене закінчилась відпустка, ми відпочивали в Болгарії. Ми, це я з дружиною та донькою 3,5 роки та брат ( за сумісництвом другий водій)… Хочу поділитись враження та цікавими моментами які можуть допомогти.

1. Ідея
Мій водійський стаж менше року, машиною закордоном раніше не був, тому багато хто скептично поставився до моєї ідеї - сім’єю поїхати в Болгарію. Але я хлопець впертий )))) благо часу було багато (ідея поїхати прийшла в голову ще в лютому) тому я перечитав напевне всі форму які тільки є на цю тему, та так що вже голова ішла обертом, єдине що знав на певне хочу не просто на море, а по дорозі максимум подивитись Румунію.

2. Паспорти та візи, страховки
Собі виготовляв новий паспорт та вклеював фото дитини. У Львові черги в паспортних столах космічні, я займав чергу в 04:30 ночі, то був п'ятий по списку. Коштував паспорт загалом 450 грн.. Дитину вписали безкоштовно. Для вписання необхідна нотаріальна згода дружини ціна питання ще 100 грн. Паспорт виготовляли десь півтора місяці. Фото дитини вклеював після отримання паспорта, за 1 день ціна питання 50 грн. (кому треба можу допомогти)
Візи робив через тур фірму – Болгарська національна мульти-віза на 90 днів перебування протягом 6 міс. коштувала на дорослого 55 Євро, для дочки зробили за 50 грн.
Страховка машини 418 грн. на місяць
Страховка людини 41 грн. на 18 днів.
Румунську ровіньєтку купив через Інтернет за 3 Євро

3. Маршрут, карти, комплектація машини….
На море:
Львів – Чернівці – Tergu Neamt – Bicaz – Pride – Sighisoara – Brasov - Bucaresti – Сілістра – Добріч – Варна – Сонячний берег
Додому:
Сонячний берег – Варна – Русе – Pitesti – Sibiu – Turda – кпп Дякове – Мукачеве – Стрий – Львів
Ось моя карта на Google maps з цікавими місцями та заправками https://maps.google.com/maps/ms?msid=21 ... 9,1.474915
Автомобіль Шкода фабія унівесал 1,2 без кондиціонера
З собою взяв:
- Авто крісло
- 2 знаки аварійної зупинки
- Трос
- Насос
- Запаска
- 2 жовті жилети ( ми їх забули дома але обійшлось, ніхто про них не питав)
- Ноутбук з програмою Google earth (карта в якій я продублював карту з Google maps відмітив свої готелі та багато іншого). Реально допомогла, ми ніде не блукали завжди знали де Готелі, заправки, магазини, і тд…
- Навігатор
- Перетворювач напруги з 12 на 220 вольт ( в результаті ноутбук у нас не виключався, донька могла дивитись мультики хоч всю дорогу)

Ось декілька корисних ссилок:
Тут опис основних знаків обмежень та штрафів- http://autotraveler.ru/bulgaria/#.UdUT7junbVB
Тут можна купити rovinieta - https://www.e-rovinieta.ro/ru/
Середня температура води по місяцях http://travel.org.ua/water.php?t_id=565&h=6

4. На море:
Виїхали о 23:20 з Львова. Дорога просто ЖАХ, в ночі їхати нікому не раджу. До межі з Франківською областю дуже погана, дальше трохи краще, ще була дуже погана ділянка біля м. Городенки (в одному місці навігатор завів на ґрунтовку з величезними калюжами) в результаті загнув диск який рівняв молотком, крім того загубив покришку. Перед кордоном на заправці WOG долив бензин до повного баку, причому після того як пістолет вибив ( сигнал про повний бак) мені по трошки нацокали ще 10 літрів. На кордон приїхав десь о 06:00, в черзі було машин 5. Пройшли обидва КПП за годину. Тоновані стьокла, як всі радять, ми опустили. Ніхто нічого не провіряв лише Румуни вчепились за те, що везу блок сигарет, мол можна тільки по 2 пачки на душу, але обійшлось… пропустили. І ще наші прикордонники просили показати свідоцтво про народження дитини... ми мали.
В Румунії ми взяли курс на Tergu Neamt до місцевої Фортеці ( монастир в Сучевиці виключили з маршруту за браком часу). В м.Tergu Neamt ми обміняли Євро (курс 4,452), банки працюють з 09:00 при обміні необхідно мати паспорт. Фортеця Нямц являє собою оборонну споруду чимось схожу на нашу Хотинську фортецю. Зображення
На західній Україні замків багато тому великого враження на нас ця фортеця не справила, але було цікаво. Ціна вхідного квитка 5 леів=12 грн. Тут мені вперше пригодилось моє службове посвідчення яке я показував замість студентського квитка у всіх місцях (Румуни кирилиці не знають тому читати що там написано навіть не намагались), в результаті зекономив в загальному непогану суму.
Після фортеці ми звернули в сторону Карпат з нетерпінням очікуючи на велетенське гірське озеро та ущелину Bicaz. По дорозі згорів запобіжник скло підйомника, купили набір запобіжників в придорожньому магазині за 5 леїв = 12 грн.
Озеро вражає своїми розмірами в здовж нього ми їхали більше години.
Ущелена Bicaz це просто супер місце всім раджу відвідати, тут розумієш що наші Карпати це лише якісь невеличкі пагорбики ))) А тут кам’яні скелі піднімаються вверх на стільки, що дух захоплює, місцями вони нависають над дорогою, що навіть дивуєшся к воно все тримається купи.
Зображення
На вечір ми доїхали в містечко Gheorgheni де був заброньований через букінг номер у готелі Filo ціна 3-хмісного номеру 25 Євро. Готель чистий, персонал привітний знає англійську, є парковка та Інтернет це все що нам було потрібно.
На другий день ми виїхали в м. Pride десь о 09:30 де нас чекала Соляна печера. Ціна квитка 20 леїв =45 грн., а для мене з моїм студентським 12 леїв ))). В саму шахту везе автобус (ціна включена у вартість квитка), а потім на вас чекає ще велика кількість сходів. Спостившись в низ я розумів що сходи були варті того щоб їх здолати. В печері ми були десь 3 години там просто рай для дітей, велика кількість гірок, карусель, гойдалок і т.д. а для мене з братом смуга перешкод ціна 20 леїв=45 грн на 40 хв. Температура десь градусів18.
На цей день у нас було дуже багато планів, але все встигнути було просто не реально в результаті в старовинне місто Sighisoara та Brasov ми не заїжджали замок Раснов також, а замок Bran (Дракули) подивились лише з вулиці. Недалеко від замку Bran нас чекав наш другий готель Pensiunea Belvedere, готель дуже дешевий за 3-хмістний номер ми заплатили 15 Євро, номер чистий, у вільному доступі велика загальна кухня, парковка, Інтернет, мінус тут один зручності загальні в коридорі, але так як ми були майже єдиними гостями то вийшло супер. Засинав з думкою про те що треба було ще на 1-2 дні затриматись в Румунії та оглянути те що не встигли, але часу не було…..
На море виїжджали в 06:00. По дорозі втратили близько години часу на об’їзній Бухареста (пробки). Десь по середині автобазу А2 заправив 35 літрів бензину на АЗС Rompetrol по 6 леїв = 15 грн. за літр (пластиковою карткою розраховуватись дуже зручно) .
На паром в Calarasi приїхав десь 13:00. Славнозвісного Пертуні (місцевого розводіли) на місці не було і я навіть засмутився, але до мене підійшов якийсь інший «екземпляр» і пропонував купити квиток на паром за 100 леїв, ввічливо подякувавши я відмовився та купив квиток в касі за 35 леїв= 85 грн. Паром чекати довелось десь хвилин 30 сама переправа тривала хвилин 20. Після переправи нас чекав кордон Румунія-Болгарія. Кордон символічний Європейці перетинають його за 2 хвилини, а для нас, простих смертних, організована окрема черга… потратили десь 30 хвилин багажник навіть не відкривали. Одразу за кордоном пройшовши метрів 200 на заправці купив Віньєтку 2 шт. по 3 Євро на 7 днів кожна ( на два тижні не продають). Клеїти її на скло обов’язково. Потрапивши в Болгарію відчуття що потрапив назад в Україну тільки з кращими дорогами. У Варні ми поміняли Євро на Болгарську валюту (курс 1,961). Всім раджу міняти у Варні курс набагато вигідніший ніж у курортних містечках.
Останні 100 км. дорога пролягає по березі моря, тому здавалось що ми їдемо цілу вічність, дуже вже хотілось скупатись в морі. Рятувались придбаними по дорозі черешнями ))) ціна 1 кг - 2 лева = 11 грн. В готель приїхали в 18:00.

5. Море:
Про готель розповідати сенсу не бачу в кожного він буде інший, скажу лише що все було добре, саме те на що ми і розраховували.
На Сонячному березі добре відпочивати з машиною. Всі псевдо супермаркети по перше дорогі по друге не продають нічого толкового. До нормального супермаркету ми їздили 1,5-2 км. Є два таких супермаркети один в районі Готелю Кавказ біля нього непогана овочева база, а другий по дорозі до Аквапарку в Несебрі називається Жанет… Ціни в них реально в півтора два рази нижчі ніж деінде. В кафешках їсти смачно і не дорого як для курорту то дешево (звичайні Львівські ціни). Вигідно можна купити якісний дорогий алкоголь ціни набагато нижчі Львівських.
Двічі їздили в Бургас 40 км…. море, пляж, та інфраструктура там значно кращі, трохи гірший пісок (темний) вздовж пляжу іде прекрасний парк в якому можна сховатись від спеки. Аквапарк Несербра ходили на цілий день ціна квитка 38 левів = 200 грн. ціна на пів дня ( три години після обіду) - 28 левів…. Все сподобалось, однак після обіду (коли приходять люди на пів дня) на гірки формуються великі черги. Незважаючи на те, що ми були там в передостанній день відпочинку трохи обгоріли….
Паркуватись безкоштовно практично немає де. Один раз мою машину забрав евакуатор, зловив таксиста який відвіз (за 10 левів=55 грн.) на майданчик. За евакуатор заплатив 50 левів + 6 левів за кожну годину стоянки на майданчику.

6. Додому:
Виїхали десь в 07:00. Погуляли по Варні, там є непоганий дельфінарій, ціни доступні ( цифри не пам’ятаю). До заправив бензин на АЗС Лукоіл по 2,53 лева=14 грн. за літр і в дорогу на Русе. Плата за проїзд по мосту 2 Євро ( в сторону Болгарії кажуть 6 Євро). Кордон знову ж таки символічний, навіть не перевіряли чи ми всі є в машині. На об’їзній Бухареста пробок не було, але покриття в жахливому стані. На вечір приїхали в м. Pitesti де докупили румунських леїв, що виявилось досить проблемним завданням оскільки банки не працювали (Румуни теж святкують Зелені свята) міняли гроші в обміннику. Ночували в готелі Pension Florica ціна номеру 23,5 Євро. Замість трьохмісного номеру нам дали два двохмісні за ту ж ціну. Все сподобалось чисто, акуратно, свіжо, персонал добре говорить англійською, парковка Інтернет в комплекті, мінус один близько ЖД колія, однак поїзди їздять не часто.
На другий день нас чекала дорога моєї мрії, саме те місце куди я хотів найбільше потрапити Трансфегерешське шосе.
Зображення
Тут знімали шоу Top gear, а дорогу називають не інакше як найкраща дорога в світі. Просто незліченна кількість серпантинів, казкові краєвиди підйом та спуск з висоти 2000 метрів та майже кілометровий тунель.
Зображення
Там нас трохи підвела погода, місцями падав дощ… але я був щасливий що ми туди взагалі потрапили, оскільки офіційно дорога відкривається лише з першого липня, до того там багато снігу в чому ми і переконались )))
Зображення
Знову ж таки на вечір останній готель Complex Turistic в м. Ocna Sibiului, ціна за номер 18 Євро. Номер собою представляє колибу з санвузлом та кухнею, на вулиці мангал та бісєдка.
На останній день у нас залишилась Соляна шахта в м. Turda в ній знімали останній фільм Бетмена. В принципі цікаво та непогано, але шахта в Pride краща. Ціна квитка 20 леів=45 грн. Для мене «Студента» 10 леїв.
Кордон проходили в обід, дещо переживали з приводу 8 літрів jack daniels і Red leibl придбаних в сонячному березі, але в багажник ніхто не заглядав, мабуть злякались того бардаку який там до того часу утворився ))) черги не було взагалі. По Україні дорога до Мукачева погана, середня швидкість 30-40 км/год, а дальше траса Київ –Чоп, там можна їхати хоча місцями трапляюся глибокі вибоїни. У Львів приїхали близько 22:00

P.S.
Хочеться сказати, що всі Румуни з якими доводилось спілкуватись це приємний і ввічливий народ який намагається допомогти, що правда в міру знання англійської мови. Румунія і Болгарія це дві Європейські країни до яких нам ще далеко. Не бійтесь подорожувати автомобілем, це весело цікаво більше можна побачити, та це легше для дитини.

Щось я за хопився, і написав аж забагато…. Маю надію це хтось прочитає та комусь ця інформація допоможе. З радістю відповім на Ваші запитання.

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Чет, 04 липня 2013, 09:47

Loginmy, дякую, класний звіт!
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

lac2005

Повідомлення lac2005 » Чет, 04 липня 2013, 10:36

Loginmy,
спасибі за хороший відгук
Yuzer писав: На паром в Calarasi приїхав десь 13:00. Славнозвісного Пертуні (місцевого розводіли) на місці не було і я навіть засмутився, але до мене підійшов якийсь інший «екземпляр» і пропонував купити квиток на паром за 100 леїв, ввічливо подякувавши я відмовився та купив квиток в касі за 35 леїв= 85 грн. Паром чекати довелось десь хвилин 30 сама переправа тривала хвилин 20.

Про Петруню теж чув,екземпляр ще той....
Раджу всім,хто їде на паром обовязково мати з собою румунські леї...
Оплату за паром вони беруть тільки леями....
А хто не має,то міняють прямо біля каси ,але по грабіжницькому курсу (при оф.курсі 4,45 за 1 євро дають максимум 2)

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Чет, 04 липня 2013, 14:21

і Болгарську мінєтку тре ОБОВЯЗКОВО ліпити на скло бо нема приліпленої=відсутність=штраф
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

Sluva

Повідомлення Sluva » Чет, 04 липня 2013, 14:22

я певно за той час поки оприділюсь кудой цього року їхати то посивію :facepalm :shout

Loginmy

Повідомлення Loginmy » Чет, 04 липня 2013, 14:28

Sluva писав:і Болгарську мінєтку тре ОБОВЯЗКОВО ліпити на скло бо нема приліпленої=відсутність=штраф
мінєтку - ахахах все вірно треба ліпити
Sluva писав:я певно за той час поки оприділюсь кудой цього року їхати то посивію :facepalm :shout
розслабся все буде добре я переживав і сивів теж майже пів року і перших 200 км. по Румунії... а дальше пристроївся за Румуном... газюри трохи добавив і вперед.... дороги в них всюди нормальні... ям я не бачив ніде крім обїзної Бухареста...

Sluva

Повідомлення Sluva » Чет, 04 липня 2013, 16:32

Loginmy писав: розслабся все буде добре я переживав і сивів теж майже пів року і перших 200 км. по Румунії... а дальше пристроївся за Румуном... газюри трохи добавив і вперед.... дороги в них всюди нормальні... ям я не бачив ніде крім обїзної Бухареста...
Та нє...я вже катався тудой і не один раз то ж дорогу знаю ...просто в мене плани і напрямки проїзду Румунії міняються майже кожен день :facepalm і паралельно з тим міняється склад групи :D

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Чет, 04 липня 2013, 18:47

Sluva, через Трансфагараш :teach
Машина не жінка , помилок не пробачає

Sluva

Повідомлення Sluva » Чет, 04 липня 2013, 20:57

Jarevych писав: Sluva, через Трансфагараш
це панятно...тільки в яку сторону :facepalm туда чи назад...логіка кагби підказує що таки назад,але так може не скластися,тому можливо прийдеться по дорозі туди :) ,але знову ж таки якщо по дорозі на море тре розраховувати час щоб приїхати на місце не вночі і не ввечері щоб мати зазор хату знайти,а виїжджати на ніч я не хочу оптимально це ранок...
А ти давай тренуйся на дальню дистанцію валити...там мінімум треба буде вальнути 700-800км за раз з пересциками

Jarevych
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Чет, 04 липня 2013, 21:05

Sluva писав: А ти давай тренуйся на дальню дистанцію валити...там мінімум треба буде вальнути 700-800км за раз з пересциками
та шо там тренуватись, я по місту на Тігрі 250 км намотував за день, а то приблизно 700 кмна мегані по відчуттям :D
тре виїхати зі Львова ввечері, щоб до обіду бути там, або з самого срання і після обіду бути там :D кароч рахуй, бо я шота заплутався :facepalm

gribkoff777
Ім'я:Тарас
Номер:BC ☻ AA
Контактна інформація:

Повідомлення gribkoff777 » Чет, 04 липня 2013, 21:11

Jarevych, рацуха правєрєна, всьо атлічна! З тебе "Шуменско премиално" :)
Хочеш миру - готуй Parabellum

Sluva

Повідомлення Sluva » Чет, 04 липня 2013, 21:17

Jarevych писав: тре виїхати зі Львова ввечері
:no я [цензура]....виїжджати година 7-8 ранку і до початку Трансфагарашу,якщо зорі встануть в правильному порядку будем через 10-12 год. Ночуєм,на світанку рушаєм і знову ж таки при гарних розкладах під вечір будем на місці

Jarevych
Тюнінг клуб
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Чет, 04 липня 2013, 22:21

gribkoff777 писав: Шуменско премиално
шо ета? :|
Sluva писав: виїжджати година 7-8 ранку
може 5-6? :sing

vovka
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 04 липня 2013, 23:00

почитав звіт і більше захотілося поїздити по румунії і по тих всіх шосе і горах, чим власне на море - певно треба буде так зробити ))
добре що готелі недорогі.

Sluva

Повідомлення Sluva » Чет, 04 липня 2013, 23:53

Jarevych писав: може 5-6?
А смисл?хід моєї думки:
з кордоном ходу туди до початку Трансфагарашу 13-14год,ітого виїжджаєм 5 ранку не виспавшись,прибуваєм 19 вечора і вже ні туда ні сюда,а так спокійно виспався,поснідав і в дорогу.
Так стандартно якщо ми їхали суто на море то ми виїжджали не раніше 12-13год дня

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей