Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Як відшкодувати збитки від "Чорних СТО".
Demyan
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Як відшкодувати збитки від "Чорних СТО".

Повідомлення Demyan » Пон, 03 січня 2011, 17:12

Є тема про списки таких СТО. Але в більшості випадків ми дізнаємося про це вже після того як бачимо, що робота зроблена погано.
Питання - якщо з вини майстра що там працює - сталася проблема, яка тягне додаткові витрати, що робити тоді?
Як себе захистити і що потрібно для того?

Першим, що помітне для мене - це те що гаражні майстри, ПП, "кулібіни" і т.д. офіційно буде дуже важко щось довести - адже немає ніяких документів про оплату.
В тих офіційних СТО яких я був легше - там видається наряд, рахунок, в кінці підписується Акт де зазначено хто/що/сільки часу робив. Маючи такі папери думаю можна відстояти свої права у разі чого.

Які ще є ідеї?

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Re: Як відшкодувати збитки від "Чорних СТО".

Повідомлення CAT » Пон, 03 січня 2011, 17:17

та нічого ти не докажиш якшо робив машину в нелегальному СТО... хіба з ножиком до них потім їхати... іт о при умові шо в них більшого ножика нема...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Speedo
Ім'я:Орест
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 19 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Speedo » Пон, 03 січня 2011, 17:18

якщо є Акт виконаних робіт (оригінал), то по ідеї "майстри" повинні безкоштовно усунути недопрацювання!

NIK
Тюнінг клуб
Дякував (ла): 7 рази
Контактна інформація:

Повідомлення NIK » Пон, 03 січня 2011, 17:52

Самый простой вариант, обслуживаться у одного мастера или нескольких, в зависимости от их специализации !!!
и будет всё гуд и если накосячат, то переделают без проблем!!!

а ездить на левые станции, а потом им что-то доказывать , будет очень проблемно (страна у нас такая)

Pier
Дякував (ла): 5 рази

Повідомлення Pier » Пон, 03 січня 2011, 19:04

CAT писав:та нічого ти не докажиш якшо робив машину в нелегальному СТО... хіба з ножиком до них потім їхати... іт о при умові шо в них більшого ножика нема..
можна податкову на них натравити :happy

luav
Ім'я:Володимир
Номер:BC5192AT

Повідомлення luav » Пон, 03 січня 2011, 19:33

Demyan писав:Є тема про списки таких СТО. Але в більшості випадків ми дізнаємося про це вже після того як бачимо, що робота зроблена погано.
Питання - якщо з вини майстра що там працює - сталася проблема, яка тягне додаткові витрати, що робити тоді?
Як себе захистити і що потрібно для того?
Які ще є ідеї?
Ремонтувався на багатьох СТО по Львову і дійшов таки висновку,що краше ремонтуватись у конкретних майстрів.Інколи це навіть виходить дорожче.Але майстер зацікавлений в тому,щоб ви до нього повернулись.Тому навіть деколи свої баги може безкоштовно переробити.А ось на СТО ремонт-бізнес.Тому майстер буде відмовлятись вам щось переробити безкоштовно до останнього.Хіба тільки на нього натиснути через когось з вищого керівництва.Бо не буде ж він говорити,що машина заїхала і виїхала без грошей своєму керівництву через його помилку,яку він змушений був безкоштовно виправляти.Тому на таких СТО майстри рідко зацікавлені в якості
Прикладів такої "старанності" можу навести безліч
В цьому списку Трістар Авто Еліт,Сервіс на Садовій,Бош на Кульпарківській,Вояж на Замарстинівській,сервіс на Зеленій біля Стріли=Саша,Рік-Авто і ще декілька сервісів,куди в мене,на жаль,бажання більше їхати немає

sergey
Контактна інформація:

Повідомлення sergey » Пон, 03 січня 2011, 20:39

CAT писав:та нічого ти не докажиш якшо робив машину в нелегальному СТО
Вот, так воно і є.
luav писав:В цьому списку Трістар Авто Еліт,Сервіс на Садовій,Бош на Кульпарківській,Вояж на Замарстинівській,сервіс на Зеленій біля Стріли=Саша,Рік-Авто і ще декілька сервісів,куди в мене,на жаль,бажання більше їхати немає
Не з дешевих мєжду прочим.Цина там %) :sing
Челябинские мужики настолько суровы, что гнут кованые диски на немецких автобанах

luav

Повідомлення luav » Пон, 03 січня 2011, 20:53

sergey писав: Не з дешевих мєжду прочим.Цина там %) :sing
Сергій!Питання стоїть не в заплатити,а в тому,що мою машину робить невідомо хто,а повпливати я на це ніяк не можу.
І навіть потім ці люди ніяких висновків не роблять
На Трістарі,наприклад,мені не зафіксували патрубок,який входить в радіатор,витік весь антифріз(який у них я заливав і коштував він під 400 грн).І це все посеред дороги.Змушений був їхати купувати ще раз антифріз.В подальшому вони мені зробили знижку на 10 грн :( Вже пізніше побачив,що кондиціонер замість 5 болтів прикрутили на 3,не дотягнули двигун до балки і,зламавши датчик температури охолоджуючої рідини,просто зафіксували його на герметик.Через шо я мав ще той секас з двигуном,коли перестав працювати електронний підсос.
Після такого я маю їхати до них?
По всіх сервісах з цього списку можу аргументувати свою позицію.В разі необхідності додам і ті сервіси,які я не вказав

mikeng
Ім'я:mikeng

Повідомлення mikeng » Пон, 03 січня 2011, 21:03

Я сам працював на сервісі і знаю що то є таке. Якщо сервіс великий, завжди зберігайте чеки і АВР. Якщо вам щось не те зробили і є претензії, є смисл підійти до керівництва, зазвичай все вирішується в користь клієнта, якщо ні - в управління захисту прав споживачів, там точно поможуть.
Для себе зараз вирішив все робити в конкретних майстрів незалежно де вони працюють - ходовик, електрик, моторист. Так простіше і надійніше, є кого за що спитати, бо контакти особисті.

luav

Повідомлення luav » Пон, 03 січня 2011, 21:05

mikeng писав: Для себе зараз вирішив все робити в конкретних майстрів незалежно де вони працюють - ходовик, електрик, моторист. Так простіше і надійніше, є кого за що спитати, бо контакти особисті.
+1.
Якщо майстер бачить,що людина йде конкретно до нього,то і триматись буде більше за такого клієнта

hrdrive
Контактна інформація:

Повідомлення hrdrive » Пон, 03 січня 2011, 23:39

NIK писав:Самый простой вариант, обслуживаться у одного мастера или нескольких, в зависимости от их специализации !!!
и будет всё гуд и если накосячат, то переделают без проблем!!!

а ездить на левые станции, а потом им что-то доказывать , будет очень проблемно (страна у нас такая)
Підтримаю повністю Ігора, сам по темі про це і хотів сказати.
INTE®©ULLE®™

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей