Автомобілі закордонного виробництва та їх обслуговування

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Японці чи Німці

Японці чи Німці

1. Японці
225
38%
2. Німці
366
62%

Всього голосів: 591

Novel
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Японці чи Німці

Повідомлення Novel » П'ят, 21 червня 2013, 09:49

CAT писав: Штати то таки окремий випадок бо люди там не ріжуть дупля в машинах впринципі.

Люди в штатах більшість емігранти. Емігранти не останнього сорту.
Я повторюсь - у мене з десяток знайомих (українців) які виїхали в Штати - вони що стали Американцями? По паперам так. А ось в середині залишились нашими...

Добре - нехай буде як є і кожен залишеться при своїй думці. Дискусія ні про що...

cat-yellow
Ім'я:Михайло
Дякував (ла): 222 рази
Подякували: 72 рази

Повідомлення cat-yellow » П'ят, 21 червня 2013, 10:54

CAT писав: Novel, Штати то таки окремий випадок бо люди там не ріжуть дупля в машинах впринципі. Більшість тих бричок які випускає американський автопром в європі би навіть двоє людей не купило бо в них убогий дизайн і технології з 80-х. Не дивно що японські і європейські автовиробники для штатів часто роблять інакші версії своїх машин - зі спрощеною підвіскою, менш технологічними моторами і коробками і набагато гіршими матеріалами салону.
Американське сприйняття автомобілів виросло з гіганських барж 50-80х років які мали замість підвіски желє, замість руля желє замість крісел диван і мотор вевісім який з літри обєму видавав 30 к.с.. В тих машинах практичності і здорового глузду ноль.
В європі і японії такого ніколи не було бо там інші розміри вулиць, інші ціни на бензин, інший стиль життя і інші пріорітети, тому тут люди набагато вимогливіші до машин і до їх технологічності, практичності і керованості.
І як показує історія американський ринок авто всерівно міняється і міняється в сторону подібності до європейського. Все більше і більше виробників починають робити одинакові моделі як для європи так і для сша, але за основу однозначно беруть європейські моделі бо вони більш продумані, технологічні та практичні.

CAT, дякую!
Novel, от так от! так шо здачу не віддам!

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » П'ят, 21 червня 2013, 11:05

Novel писав: А ось в середині залишились нашими...
В побуті, в життєвих цінностях, в інтелкті так, але не в автомобільній сфері. Більшість з тих що емігрували не мали тут можливості купити собі достойну машину або взагалі хоч якусь машину, тому і емігрували щоб могти жити по людськи. Відповідно там їхня перша машина стає щось дешеве, а найдешевші там американські тачки, або японські адаптовані для їх ринку.
Відповідно психологія сприйняття автомобіля в них зародилась саме на основі американських цінностей - сумнівний дизайн, проста коробка автомат, великообємний примітивний двигун, великий, але не ергономічний салон, дешеві матеріали, але багато додаткових функцій (часто більш підходящих для дому ніж для авто), відсутність керованості, псевдокомфортна підвіска.
Я вважаю що левова частка найбільш недолугих машин за всю історію були зроблені саме в США, хоча паралельно з тим там були зроблені і найгеніальніші машини світового автопрому...
Тому вважаю що американський ринок не можна вважати показником в нашій довічні суперечці яка піднята в даній темі - він просто занадто відрізняється від українського який всетаки ближче до європейського за своєю сутністю, а тим більше Львів.
Але американський ринок приречений на те що він стане таким як європейський рано чи пізно, бо в них також бензин дорожчає, місця для паркування стає менше, матеріали з яких робляться машини дорожчають і всерівно їм прийдеться прийняти концепцію невеликої технологічної, економічної і практичної машини.
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Thug

Повідомлення Thug » П'ят, 21 червня 2013, 13:00

CAT, згоден. Частково.

Європейці наклєпали не менше безглуздих машин, ніж американці.

Крім того, масові європейські машини не були такі нафаршировані, як американські не тому, що це все зайве, а банально через бідність після війни.

Масова проста коробка автомат - це, до речі, заслуга, а не причина кпинити.

Великооб'ємні двигуни, кажеш мали мало коней? Та далеко не всі. У них було багато доступних машин із двигунами понад 200 к.с.

Так, жерли бензин як не в себе. Але кого це хвилювало, поки бензин був дорогий?

Так, підвіска була примітивна, але навіщо щось складніше у країні прямих і широких доріг?

Звісно, американці поступово перейдуть на європейські стандарти машин. Не всі, але населення великих міст точно. Але це всього лиш адаптація до умов, а не прозріння.

Крім того, що важливіше. Ми такі ж марсіани по відношенню до Європи, як і американці. Європейці не купують для міста великих машин. За винятком німців, усі інші вибирають щось менше, ніж D клас. У нас же прийнято купувати величезні седани і паркетники :facepalm

Ну і ета... мешканцям країни, котра крім Славути нічого не випустила, не має когорти всесвітньо відомих гонщиків взагалі гріх щось вякати :D

Thug

Повідомлення Thug » П'ят, 21 червня 2013, 13:04

Карочє, у середині 50-х значно веселіше було бути америкосом і їздити на якомусь недорогому Chevrolet Bel Air з автоматом, 330-сильним двигуном і програвачем платівок, ніж європейцем на фольксвагені жуку :facepalm :D

PYY

Повідомлення PYY » П'ят, 21 червня 2013, 13:07

Штатах не був,незнаю.Якщо там не ріжуть,то ріжущі всі живуть в Україні де випускається ЗАЗ і я неможу вже 2 тижні болти до своїх дисків підібрати,тому,що продається тільки 3 варіанти болтів по всьому ринку і крути собі куди хочеш,можна в Заз,а можна і в Ланос і в Ауді чи бімер,один стандарт.

Thug

Повідомлення Thug » П'ят, 21 червня 2013, 13:10

До речі, той же Бель Ейр у 1955 році міг розганятися 0-100 км/год менше ніж за 10 секунд.

Європейська машина, розрахована на європейця середнього класу розганялася до 100 км/год за 20-30 секунд :facepalm

У 70-х, канєшна, бензинова криза трохи все попсула. Але це не заваджало америкосам випускати потужні машини, занижуючи офіційні показники кінських сил ;)

Thug

Повідомлення Thug » П'ят, 21 червня 2013, 13:14

Чіста паржать. З вікі.
In 1951, Volkswagen prototyped a 1.3 L diesel engine. Volkswagen made only two of these air-cooled boxer diesel engines (not turbocharged), and installed one engine in a Type 1 and another in a Type 2. The diesel Beetle was time tested on the Nürburgring and achieved 0–100 km/h (0–62 mph) in 60 seconds
ну прогрес, чьо... 60 секунд до 100. Зате дизель і маленька :shout

Novel

Повідомлення Novel » П'ят, 21 червня 2013, 21:53

CAT,

Все ти гарно пишеш і лаконічно, але читаючи твої розповіді складається враження, що я взяв журнал 80-х років із застарілою інформацією.
От спеціально тільки що поспілкувався з однокласником (який зараз проживає в Штатах і працює водієм). Так от відповідь його шокувала - співвідношення Японців до Європейців 60/40 % Питаюсь чому така різниця - відповідь взагалі повалила з ніг - надійність!!! Прошу зауважит надійність японців.
Моїм словам можете не вірити і дальше переконувати в іншому, але я написав те що почув від людини яка в штатах проживає уже пятий рік.
Чому двигуни люблять велико-обємні і прожорливі, а тому що з пальним вони взагалі не паряться і мотають на роботу в одну сторону кожного дня під 100 км., а тому їх голова у даному пункті не болить!

А тепер саме цікаве - він їздить на Європейському авто., а чому? Бо стереотип і привичка з дому. От маєте заковирку щоб придратись до мене.

HacK
Ім'я:HacK
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 30 рази

Повідомлення HacK » Суб, 22 червня 2013, 08:59

Novel писав: співвідношення Японців до Європейців 60/40 % Питаюсь чому така різниця - відповідь взагалі повалила з ніг - надійність!!!
думаю відповідь - ЦІНА і МОЖЛИВІСТЬ КРЕДИТУ, тут тоже багато рішає, бо якраз мій брат який там проживае 5 років взяв хонду через те, шо на інші машини німецькі(на японський і сша автопром дають, але не на весь), йому тупо ніхто не давав кредит ;)

CAT
Ім'я:Данило
Контактна інформація:

Повідомлення CAT » Суб, 22 червня 2013, 11:11

Novel, надійність це добре, я не сперечаюсь що японські авто в америці надійніші за європейські, але все тому що вони в більшості дуже прості. Прості перевірені мотори, коробки ходова. А якщо японці роблять шось сучасне і складне то воно вже стає ненадійним. Візьмемо приклад - роботизована коробка з двома зчепленнями. Німці придумали дсг і ставлять його на всі машини. Хороша альтернатива звиклому автомату бо вона економічніша і швидша з гідротрансформатор. Але в міру своєі свіжості ще ненадійна, хоча з 2012 року проблем немає навіть з сухими дсг бо вони іх постійно удосконалюють.. А в японців робот з двома зчепленнями ставиться тільки на спорткари, наприклад Нісан ГТР. Так от він там ще менш надійний ніж дсг і якщо б ставився на масові моделі то кожну машину би прийшлось ремонтувати... Тому японці так не ризикують з технологіями. Реально остання революція з боку японців то скайактів від Мазди який має феноменальний ступінь стиску 14 для бензинового двигуна і тому економічний, хоча вони б мали розуміти що майбутнє за турбодвигунами. Я погоджуюсь що трохи нечесно з боку німців випробовувати нові технологіі на споживачі але інакше прогрес не рушиш вперед бо ніодні заводські тести не покажуть реальну картину як агрегат себе поведе в реальному світі, а особливо у нас за роки експлуатаціі...
Volkswagen - Das Auto
Honda - Das Телевізор

Thug

Повідомлення Thug » Суб, 22 червня 2013, 11:19

CAT, не тільки на спорт-кари. Міцу ставила їх на майже цивільний лансер ралліарт (ну і на ево). Ну і звісно, вони там живуть не довго :facepalm :D

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Суб, 22 червня 2013, 11:22

Машина не жінка , помилок не пробачає

Thug

Повідомлення Thug » Суб, 22 червня 2013, 11:29

Jarevych, ти апаздал мальоха. Тут срач про американців саме через цю замєтку :D

Thug

Повідомлення Thug » Суб, 22 червня 2013, 11:32

Ох, до речі, ще недавно рейтинги надійності у них і хюндай очолював. До речі, він там незле продається ;)

А ви тут німці, японці :shout :facepalm

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Суб, 22 червня 2013, 12:43

CAT, файно написав останній пост ;) я про то теж писав раніше, шо япи не пускають в масси неперевірені нові технології. я впевнений що десь там в закромах вони шось експерементують з турбомоторами, але поки не відточать то все до нормального рівня в серію не пустять, а німці в тому наразі попереду, і то так відчутно. ну ми все ще надіємось і чекаєм що япи надолужать. таки не варто забувати що потопи наробили серйозних збитків. правда зараз там і європа плаває трохи...
Хондоводи настільки сурові....

T5-R
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 23 рази
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Суб, 22 червня 2013, 12:54

AnGeL писав: я впевнений що десь там в закромах вони шось експерементують з турбомоторами, але поки не відточать то все до нормального рівня в серію не пустять
попри те, якщо догадки вірні, японці відкликають щороку деятки тисяч своїх моделей, в німці картина протилежна
Impossible is Nothing

AnGeL
Ім'я:Остап
Дякував (ла): 28 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення AnGeL » Суб, 22 червня 2013, 13:00

T5-R, прошу достовірні факти в студію ;) прям таки вже аже десятки тисяч, а німці взагалі майже ніц не відкликають. :facepalm
Хондоводи настільки сурові....

T5-R
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Суб, 22 червня 2013, 13:51

AnGeL, підпижжувати не моя стихія, ось прошу факт:
http://auto.vesti.ru/doc.html?id=515234
Impossible is Nothing

T5-R
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Суб, 22 червня 2013, 13:53

http://russian.rt.com/article/7119

особливу увагу зверни на передостанній абзац ;)
Impossible is Nothing

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей