Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Увага! Цивілка!
Fly
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Увага! Цивілка!

Повідомлення Fly » Пон, 19 листопада 2007, 11:08

Саша, ну шо тобі сказати....
Цивілку хіба шо....
на твою Каско не дадуть вже

Мій телефон 80677960438

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Пон, 19 листопада 2007, 11:09

скидка для всіх учасників форуму:)

vovka
Стать:чоловік
Дякував (ла): 56 рази
Подякували: 96 рази
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 19 листопада 2007, 11:32

Fly, в середу всьо принесу :sing

Fly
Контактна інформація:

Повідомлення Fly » Сер, 21 листопада 2007, 18:42

Все для цивілки передав тільки Вовка..
Всі решта типу застраховані і нічого не бояться?:)

Nazarik

Повідомлення Nazarik » Чет, 22 листопада 2007, 00:56

Я не застрахований і нестрахуюсь бо в машині хочу номера з техпаспортом поміняти і себе туди вписати а потім і страховка!!! Вот хтось мені може сказати скільки це щастя коштує щоб поміняти на нові омера і техпаспорт!!!

Fobos
Рятівник форуму
Ім'я:Юра
Дякував (ла): 138 рази
Подякували: 9 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Fobos » Суб, 24 листопада 2007, 02:05

Nazarik писав:Я не застрахований і нестрахуюсь бо в машині хочу номера з техпаспортом поміняти і себе туди вписати а потім і страховка!!! Вот хтось мені може сказати скільки це щастя коштує щоб поміняти на нові омера і техпаспорт!!!
Зайди втему свавілля в МРЕВ і там я тобі роскажу ще й про ціни офіційні...
Ford?

Black
Ім'я:Дмитро
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Black » Чет, 13 грудня 2007, 12:57

ГАИ приготовила водителям новогодний «подарок»
С 1 января 2008 года в Украине начинается внедрение специального знака государственного образца (стикера), который будет свидетельствовать о наличии у владельца транспортного средства полиса гражданско-страховой ответственности.

Дальше и детально мужики читайте тут:
http://job.ukr.net/news/2007/12/13/21503/
З повагою Black.

Pier
Дякував (ла): 5 рази

Повідомлення Pier » Чет, 13 грудня 2007, 13:01

Black писав:С 1 января 2008 года в Украине начинается внедрение специального знака государственного образца (стикера), который будет свидетельствовать о наличии у владельца транспортного средства полиса гражданско-страховой ответственности.

купляв страховку місяць назад, то мені вже такий дали.

Денис
Ім'я:Денис
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 37 рази

Повідомлення Денис » Чет, 13 грудня 2007, 17:31

З Нового Року без цивілки вже не поіздиш(:-

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Чет, 13 грудня 2007, 17:45

Денис писав:З Нового Року без цивілки вже не поіздиш
Нарешті.

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » Пон, 17 грудня 2007, 20:35

Пару днів назад стався страховий випадок в колеги. По моїй пораді колега застрахувався в цього чувака в якого страхується тюнінг-клуб. На місце ДТП дядько приїхав швидко, викликав евакуатор. Також порадив сервіс куда звернутися по ремонту машини. Побачим як буде з виплатою постраждалому, але вроді (я краєм вуха чув і сильно не випитував в колеги) обіцяв що з тим проблем небуде.

p.s. Дорога октавія в ремонті.. Дві фари неоригінал ( в старих обірвало кріплення), капот оригінал (старий зігнувся трохи, відновленню по словах майстрів на сервісі не підлягає), радіатор оригінал і ще по мілочах пару кронштейнів і сіточка з бампера - більше 1000$ + робота біля 400-500$. Від Ауді доречі лишилося "півауді" - порівняно зі шкодою пошкоджень в рази більше, правда ауді якогось 80 року випуску і трохи ржава :shock

p.p.s. нерозумію тих хто не хоче страхуватися. 200 грн в рік то копійки порівняно з ремонтом чужої машини..

Денис
Ім'я:Денис
Дякував (ла): 20 рази
Подякували: 37 рази

Повідомлення Денис » Вів, 18 грудня 2007, 11:03

P.S-Audi не ржавіють :)

z@k
Ім'я:Олег
Номер:ВС6904АА
Контактна інформація:

Повідомлення z@k » Вів, 18 грудня 2007, 13:15

Денис,
Ага і в Адідасах ноги не потіють

Саша
Ім'я:Sasha

Повідомлення Саша » Вів, 18 грудня 2007, 13:18

z@k писав:Денис,
Ага і в Адідасах ноги не потіють
:D :D :D

Олег
Ім'я:Олег

Повідомлення Олег » Сер, 19 грудня 2007, 13:39

Якщо цікавить страхування (не тільки авто) можете звертатися
роб. тел. 2949474, тел/факс2949454 моб 80673414677 (це особисто мій номер)
повна консультація, доставка полісів по Львову безкоштовна :thumbup
Знижка гарантована для всіх (просто повідомляєте що це ви прочитали на сайті "Львівський тюнінг клуб", стартуєм з 5%)

калькулятор по цивілці
http://generali.garant.ua/?view=online_pcv

:hi Всіх відвідувачів цього сфйту вітаю з днем св.Миколая і бажаю всім щасливої дороги(особливо МИКОЛАМ)

Black
Ім'я:Дмитро
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Black » П'ят, 21 грудня 2007, 12:55

На конец то состряпал цивилку ,теперь немного спокойствия на душе прибавилось !!!!!Мне обошлось учитывая обьём и стаж около 230 грн.(для справки)
З повагою Black.

Dimon
Тюнінг клуб
Дякував (ла): 1 раз
Контактна інформація:

Повідомлення Dimon » П'ят, 21 грудня 2007, 15:34

я не могу сделать каско на авто так как машина 95 года...как мне застраховать к примеру свои бампера и фары )))

A1

Повідомлення A1 » П'ят, 21 грудня 2007, 18:20

Dimon, б/у авто такого року тяжко застрахувати, в твому випадку хіба гроші на депозит відкласти, ті що на страховку мали б йти :)

vovka
Контактна інформація:

Повідомлення vovka » П'ят, 21 грудня 2007, 18:52

A1, тут є такий Danko, я знаю він страхував музику, і ще там щось від викрадення. Ще можна титани застрахувати. Думаю бампери теж можна застрахувати.

zhyvchek
Ім'я:Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення zhyvchek » Сер, 26 грудня 2007, 12:47

Добровільне страхування, зокрема страхування автомобілів, – послуга в нашій країні порівняно нова і ще не набула широкої популярності. Тож більшість людей, яким доводиться вперше користуватися послугами страхових компаній, розгублюються.

Вони не знають нюансів, на які треба в першу чергу звернути увагу, вагаються, яку компанію обрати. А головне – сумніваються, що страхова компанія у випадку ДТП чи інших непередбачених обставин повною мірою відшкодує збитки. Такі сумніви зрозумілі, адже факти свідчать, що в нашій країні “кинути” клієнта таки просто.

Чи можна застрахувати себе від таких випадків? У якій компанії застрахувати авто і чи взагалі варто це робити? На що звернути увагу, підписуючи договір страхування машини? На ці й інші запитання, які цікавлять власників транспортних засобів, “Газета” попросила відповісти власників авто, які вже скористалися послугами страхових компаній.

Каска від АвтоКАСКО

Гарантії, що ваш автомобіль не потрапить у ДТП чи не зазнає іншого пошкодження, не має жоден водій, навіть якщо він сидить за кермом не один десяток років. Не скоїть аварію він, то хтось може “поцілувати” його машину, адже тепер водіїв, для яких не існує правил дорожнього руху, хоч греблю гати. А ремонтні майстерні навіть за незначне пошкодження беруть шалені гроші, не кажучи вже про серйозний ремонт. Щоб зарадити в таких непередбачених випадках, існує страхування авто.

Воно буває двох видів: за програмою КАСКО, коли власник машини страхує власний автомобіль. Якщо сталася ДТП чи машина зазнала іншого пошкодження , збитки відшкодує страхова компанія. Це страхування є добровільним. Другим видом є “обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності” – коли з вини водія трапилася аварія, внаслідок якої пошкоджено майно (найчастіше автомобіль) або здоров’я інших осіб, тоді відшкодування втрат цим особам також здійснює компанія. Ці два види страхування доповнюють один одного, тому, звісно, власникові авто найкраще мати обидві страховки. Але для цього треба мати і певну суму.

За програмою КАСКО можна застрахувати своє авто від таких ризиків: ДТП, викрадення, вплив сторонніх предметів (падіння дерева чи у вікно влучив камінець), пошкодження машини протиправними діями третіх осіб, стихійного лиха, нападу тварин, пожежі, вибуху або самозаймання транспортного засобу. Власник автомобіля може обрати “Повне КАСКО” – застрахувати машину від усіх ризиків, або часткове – вибрати лише окремі пункти ризиків.

Страхування за програмою КАСКО є добровільним, тому умови, послуги та ціни кожна страхова компанія встановлює індивідуально. Вартість залежить від:

– типу машини: легкова чи вантажна. Страхування легковиків коштує дорожче;
– стажу водія. Якщо водій тільки-но сів за кермо, ризик пошкодити авто у нього вищий, тому страховий поліс буде дорожчим. Тим, у кого стаж більш ніж 10 років, страхування обійдеться дешевше;
– території, де планує їздити власник: по Україні, країнах СНД чи Європи. Якщо захоче мандрувати Європою, мусить викласти з кишені більше.

Крім того, на вартість страховки впливають додаткові послуги страхової компанії, передбачені договором. До прикладу, транспортування пошкодженого авто після ДТП тощо.

Звісно, власник новенького авто і так , як мовиться, “влетів у копійку”, адже нині ціна машини – і вітчизняної, й імпортної – значно зросла, а ще 5-5,5% треба викласти за страхування (за програмою КАСКО). Щоб воно не так боляче вдарило по сімейному бюджету, страхові компанії дозволяють платити цю суму частинами.

Коли умови диктує держава?
Це стається при другому виді страхування, повна назва якого “обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”. Воно є обов’язковим. Якщо донедавна більшість водіїв ігнорували обов’язкову страховку і працівники ДАІ не мали реальних важелів впливу на них, то з нового 2008 року ситуація зміниться, звісно, не на користь водіїв. Цю страховку таки мусить мати кожен власник транспортного засобу, інакше доведеться сплатити штраф, розмір якого з нового року планують збільшити щонайменше вп’ятеро.

На відміну від КАСКО, страховка цивільно-правової відповідальності має фіксовану ціну, яку встановлює держава, але для різних автомобілів вона різна. Вартість страховки залежить від:

– типу транспортного засобу (легковик чи вантажівка);
– об’єму двигуна – для легкових авто і вантажопідйомності – для вантажних. Що потужніший транспортний засіб, то дорожче страхування;
– стажу водіння: до 1 року, до 10 років і понад 10 років. Для молодих вона більша, для досвідчених водіїв – менша;
– місця реєстрації/експлуатації авто. Для населених пунктів із більшою кількістю жителів вартість поліса є вищою, оскільки існує більша ймовірність зазнати збитків. Скажімо, обов’язкове страхування машини, що їздитиме у Львові, буде дорожчим, ніж тієї, яку використовуватимуть у Старому Самборі ;
– терміну дії договору страхування. Авто можна застрахувати на півроку, але це обійдеться власнику дорожче, ніж одразу на рік.

Окрім того, договори обов’язкового страхування є трьох типів:
Перший. При укладанні договору в полісі зазначають тільки транспортний засіб. Це означає, що автомобілем може керувати той, хто має посвідчення відповідної категорії тощо. Такі договори є привабливими передусім для юридичних осіб, в яких за кермом одного транспортного засобу можуть бути різні водії, що працюють позмінно.

Другий. У полісі вказують не транспортний засіб, а водія, який має право керувати будь-яким транспортним засобом. Цим типом договору зацікавляться передусім водії, які часто змінюють “кермо”.

Третій. У цьому типі договору зазначають і транспортний засіб, і всіх водіїв (крім страхувальника, їх може бути до чотирьох), які мають право керувати автомобілем. Поліс третього типу є найдешевшим.

Загалом обов’язкове страхування, враховуючи всі ці умови, коштує на Львівщині 180-250 грн. на рік.

Довіряй, але перевіряй
Водії, які вже страхували свої автомобілі, під час вибору страхових компаній радять звернути увагу на таке:

1. Найкраще вибирати ту страхову компанію, послугами якої вже користувалися родичі, друзі, знайомі. Краще, якщо компанія вже відшкодовувала збитки. Якщо її представники дотрималися обіцянок, вчасно та повністю відшкодували збитки – тоді й ви можете скористатися їхніми послугами.

2. Обираючи страхову компанію, зберіть про неї інформацію: як давно працює (краще обрати ту, яка на ринку вже не один рік), зіставте отримані нею платежі за конкретним видом страхування, який вас цікавить, і виплати відшкодувань за цим же видом. У компанії, яка вчасно і регулярно відшкодовує збитки, прибутки і витрати будуть практично однакові. Невеликий дохід компанія мусить мати, бо інакше немає сенсу працювати. Довідатися більше можете на сайтах: http://insurhelp.org.ua/; http://forinsurer.com/; http://insurancetop.com; http://dfp.gov.ua/; http://www.uainsur.com.

3. Страхові внески більшості компаній однакові. Вони коливаються у межах 5-5,5% вартості машини. Якщо ви знайшли компанію, де внески значно менші, не поспішайте підписувати договір. Перегляньте перелік її послуг. Бо можна на внеску зекономити, а в разі ДТП суттєво пролетіти. Інколи компанії, у яких немає клієнтів, спеціально знижують відсотки, аби заманити їх. Вони зі старими клієнтами розраховуються внесками нових. Такі компанії не є надійними.

4. Тепер популярними є страхування без франшизи (сума, якої в разі аварії чи іншого пошкодження компанія не відшкодовує). Проте фахівці твердять, що це – фікція. У таких випадках сам страховий поліс буде дорожчим. Як не мудруйте, та на одне вийде.

5. Коли страхуєте нову машину, вимагайте, щоб у договорі було зазначено, що ремонтувати впродовж гарантійного терміну мають за розцінками спеціалізованої СТО. Інакше представники компанії оцінюватимуть вартість ремонту за найменшими розцінками.

6. Якщо машині більше ніж два роки, то її варто застрахувати без урахування зношування деталей (вважають, що машина до двох років не зношується). Тоді у разі ДТП вам мають повернути 100% вартості замінених запчастин. Страхувати авто, якому понад десять років, фахівці не радять. Бо коли врахують відсоток зношення, відшкодування збитків буде мізерним.

7. У договорі зверніть увагу на такі пункти: через скільки днів у разі ДТП чи інших несподіванок компанія відшкодує збитки; чи у страховому полісі враховано допомогу аварійного комісара в спірних ситуаціях при ДТП; оплату послуг експерта, евакуатора, виплату відшкодування без довідки ДАІ (збитки до певної суми, наприклад, 2 тис. грн., у багатьох компаніях відшкодовують без довідки ДАІ).

8. Якщо ваш автомобіль потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, експерт оцінив збитки в одну суму, а під час ремонту виявилися так звані приховані дефекти, то ремонт коштуватиме вам значно дорожче. Для того, щоб компанія доплатила, зберігайте всі докази: чеки купівлі нових запчастин, квитанції про оплату послуг, фотографії авто та пошкоджених елементів. Розпочинаючи ремонт, про всяк випадок шукайте свідків. Ними можуть бути працівники станцій технічного обслуговування, працівники ДАІ тощо. Попросіть їхні контактні телефони. Якщо компанія відмовить вам у доплаті, вони будуть свідками у суді.

9. Якщо страхуєте машину за програмою КАСКО, то пам’ятайте: страхуєте лише “залізо”, тобто автомобіль, але не водія, пасажирів чи вантаж.

http://www.gazeta.lviv.ua

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей