Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Вибір відеореєстратора
sapphir
Ім'я:Саша
Стать:чоловік
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази
Re: Вибір відеореєстратора

Повідомлення sapphir » Нед, 14 квітня 2013, 10:09

VETERAN писав:Сподобався такий - ParkCity DVR HD 430. Є якісь коментарі?

А що ж там коментувати - непогана фірма з гарантією і навіть сертифікацією в україні ( якщо я не помиляюсь ). А ця модель - перша на нашому ринку яка має три камери при ціні до 2050 грн ( якщо дорожче - продавець зажраний ).
Собі цього тижня на неї дивився а також на ParkCity DVR HD 530 , Qstar A5 city, TrendVision TV-105 , Falcon HD18LCD-TRIO.
В результаті вибір став між TrendVision TV-Q5NV і DOD 980LS і, враховуючі немалі габарити останнього, всетаки купив TrendVision TV-Q5NV і тепер чекаю доставки.
З карточкою 16 10-го класу заплатив 1810 + доставка.
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Бодя
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення Бодя » Нед, 21 квітня 2013, 20:23

Народ поможіть, тему трохи почитав, але дофіга тексту. З власного досвіду скажіть чи варто в регіку дві камери мати, бо є наприклад краща фірма, але з одною камерою і навпаки невідома фірма з двома камерами. Як поступати? Що обирати? Порадили мені дженіус двр 560. Бюджет 700грн. Максимум!!!

sapphir
Ім'я:Саша
Дякував (ла): 32 рази
Подякували: 29 рази

Повідомлення sapphir » Сер, 24 квітня 2013, 06:53

Бодя писав:Народ поможіть, тему трохи почитав, але дофіга тексту. З власного досвіду скажіть чи варто в регіку дві камери мати, бо є наприклад краща фірма, але з одною камерою і навпаки невідома фірма з двома камерами. Як поступати? Що обирати? Порадили мені дженіус двр 560. Бюджет 700грн. Максимум!!!

По перше ти сам маєш зрозуміти чи потрібна тобі друга камера яка знімає салон ( я зрозумів мова йде про такі ). Ще одне - бюджет обмежений тому ділити його між двома камерами - отримати ще більший компроміс.
З власного досвіду скажу що якщо плануєш знімати спіпкування з дайцями ( переважно для цього беруть другу камеру якщо ти не таксіст ) але камера одна - конструктивно повина бути можливість вільного повороту самої камери або відеореестратора + дуже добре якщо при цьому дисплей залишаеться на місці і ти бачиш куда направляеш камеру ( мій за бюджет в 2,5 рази більший цього не може :facepalm )

Почитай відгуки:

http://avtozvuk.ua/info/18482
Настільні ігри Така Мака :
https://www.takamaka.com.ua/

Kost
Ім'я:Андрій
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Kost » Чет, 09 травня 2013, 00:08

В Украине хотят запретить видеорегистраторы
Верховная Рада рассмотрит предложение нардепов о запрете несанкционированной видеосъемки граждан и должностных лиц.

Народные депутаты от оппозиции, члены фракции Всеукраинского объединения «Батьківщина» Виталий Ярема и Геннадий Москаль, внесли на рассмотрение законопроект № 2940 «О внесении изменений в Криминальный кодекс Украины относительно введения криминальной ответственности за незаконное осуществление визуального наблюдения за лицом».

Депутаты настаивают на том, что визуальное наблюдение с использованием видеозаписи, фотосъемки или с помощью других технических средств является негласным следственным действием, которое связанно с вмешательством в личную жизнь. Такие меры должны проводиться только на основании постановления суда согласно действующему криминально-процессуальному законодательству. Таким образом, ведение любой видеосъемки без разрешения может быть приравнено к вмешательству в личную жизнь.

По мнению оппозиционеров, визуальное наблюдение - это целенаправленное негласное или открытое, но вопреки воле лица, наблюдение (слежка) за лицом в течение определенного времени с целью сбора, проверки, фиксации на материальных носителях и дальнейшего использования или передачи третьим лицам информации о нем, месте его нахождения, действиях, в том числе при проведении следственных (розыскных) мероприятий и негласных следственных действий. Таким образом, каждый водитель, использующий видеорегистратор для общения с инспекторами или фиксации дорожной обстановки, автоматически нарушает закон в случае его принятия. Нардепы верят в то, что принятие такого закона обеспечит конституционные права граждан Украины и избавит их от вмешательства в частную жизнь как государственных органов, так и частных лиц.

Для нарушителей Ярема и Москаль уже разработали сетку штрафов. За незаконное ведение визуального наблюдения депутаты предлагают наказывать на 850-3 400 грн, отправлять на исправительные работы на срок до двух лет или ограничивать свободу до трех лет. Если в объектив попали государственные лица или общественные деятели, штраф составит от 3 400 до 17 000 грн, либо нарушителю грозит лишение свободы на срок от 3 до 7 лет. В случае если такие действия нанесут вред правам, свободам или интересам граждан, тюремный срок составит от 7 до 10 лет.
ЖИЗНЬ це є вєщь яка вася ніхто не поймe цієї вєщі і цю вєщь тяжко поняти ...

andrewdor
Номер:-------
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 43 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andrewdor » Чет, 09 травня 2013, 05:40

Це просто жесть.. Як їх притисло....Головне що не регіони....

niama
Ім'я:юра
Номер:Люміній

Повідомлення niama » Чет, 09 травня 2013, 09:03

Тоді тре камери і в супермаркетах позабирати і в телефонах позаклеювати. А то фоткаєш якусь кубіту на фоні оперного,а тут бац, і депутат в камеру попав... Всьо! Тюрма...
Редкая собака добежит до середины Кореи .....

Morozov

Повідомлення Morozov » Чет, 09 травня 2013, 09:56

Нещодавно російське змі підняло шум про заборону відеореєстраторів з прийняттям зміни у пдр " заборонено посторонні прилади на лобовому..." і росіяни так само повелись і підняли не потрібну паніку а багато хто навіть з переляку зняли відеореєстратори :facepalm

От щось схоже і у нас, нікому не цікаво про що насправді закон, головне що написали дешеві журналюги...
От відповідь на цю ситуацію одного з авторів проекту цього закону:
Г.Москаль: теза про заборону відеореєстраторів – провокація спецслужб
http://www.unn.com.ua/uk/news/1211039-g ... petssluzhb

Судячи по тому що є люди які впевненні що вже діє дозволене перевищення +10, то і ця дизінформація населення буде мати свої результати і певне кількість водіїв зніме їх чи принаймі відмовиться від покупки...

andrew
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 47 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andrew » Чет, 09 травня 2013, 10:16

Народ не двіжуйте.. половина оленів журналістів не правильно все розписали..
http://newsradio.com.ua/2013_05_09/Mosk ... na-kachka/

Депутат запевняє, що у законопроекті мова йде лише про правоохоронців.

Теза про заборону відеореєстраторів – провокація спецслужб, які здійснюють незаконне стеження за опозицією. Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook народний депутат Геннадій Москаль.

«У мене за ці дні телефон червоний від дзвінків про відеореєстратори. Це ж чистої води провокація, на яку повелася купа журналістів!!! І все — з подачі силовиків, які мають служби зовнішнього (візуального) спостереження, і які розгорнули кампанію проти внесеного мною і Яремою законопроекту про кримінальну відповідальність за незаконне здійснення візуального спостереження за особою», - написав політик.

За його словами, сам законопроект ніхто навіть не намагається уважно прочитати. А мова в ньому йде тільки про оперативні підрозділи правоохоронних органів, які здійснюють зовнішнє (візуальне) спостереження, використовуючи його проти лідерів і активних членів опозиції. Мова про приватних осіб (у тому числі водіїв) у ньому не йде, запевнив Москаль.

Депутат наголосив також, що розмови про заборону відеореєстраторів є звичайною провокацією, організованою правоохоронцями.

«Я не здивуюся, якщо в підконтрольних владі ЗМІ з’явиться інформація, що даним законопроектом Москаль намагається заборонити відеозйомку весіль та інших урочистих заходів. Звертаюся до ЗМІ, що тиражують дану маячню, хоча би уважно прочитати першоджерело (текст законопроекту)», — написав Москаль.

YuraDOC
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення YuraDOC » Чет, 09 травня 2013, 10:30

Повернусь до теми, 2 тижні назад купив prestigio roadrunner 520, задоволений ним на 90% %) :roll

Усе в нього супер, дійсно якість зйомки на висоті, чудова кольоропередача, швидкий, майже без лагів, маленький, легко знімаэться і т.д.

Відразу сажу про мінуси, може для когось вони будуть важливими.

1. Після того як обираэш українську мову, це налаштування тримаэться лише до наступного виключення, після включення мова меню автоматично скидаэться на російську. (ІМХО не критично)

2. В режимі зйомки 1920*1080 звужуэться поле зору, що мене трохи дратуэ, бо в кадр влазять тільки дальні кутики капота, не достатньотвидно те, що відбуваэться по боках від авто. Коли обрати 1280*720 кути огляду розширюються добряче, але якість артинки погіршуэться. Досі вагаюся який режим юзати, чи чіткіше зображення чи ширший кут огляду. %)

Думаю для водіїв мінівенів чи вантажівок не підійде, у мене машина добряче "носата" то кінець капота попадаэ в кадр, а якщо капота немаэ, то метр простору перед ТЗ випаде з життя :sad
(O==[][]==O)

MAECTP0
Ім'я:Василь
Дякував (ла): 29 рази
Подякували: 7 рази
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Чет, 09 травня 2013, 11:06

YuraDOC писав: Думаю для водіїв мінівенів чи вантажівок не підійде, у мене машина добряче "носата" то кінець капота попадаэ в кадр, а якщо капота немаэ, то метр простору перед ТЗ випаде з життя :sad
це погано. нахиляй вниз. Знімати НЛО тобі не треба а довести що твоє відео - не зможеш. а так хоть капот твій. тим паче що авто в тебе не ширпотріб.
YuraDOC писав: В режимі зйомки 1920*1080 звужуэться поле зору
може то на екрані так - не поміщається. на компі не пробував переглядати? виклади десь на утубі. цікаво.
"Найкраща колискова - звук двигуна, що працює" (с) BoomBox

YuraDOC
Ім'я:Юра
Контактна інформація:

Повідомлення YuraDOC » Чет, 09 травня 2013, 17:32

MAECTP0, Можна опустити вниз, також був спершу подумав, але тоді погано потрапляють в кадр світлофори і дородні знаки. :unsure

Увечері зайду з компа і скину відео на ютрубку

І за комплімет стосовно авто дякую! :cheers
(O==[][]==O)

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Чет, 09 травня 2013, 18:46

YuraDOC писав: опустити вниз, також був спершу подумав, але тоді погано потрапляють в кадр світлофори і дородні знаки
vоже тоді не нахиляти а саме кріплення нижче?! або 2 реєстратора раз не взяв двокамерник

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 13 травня 2013, 13:16

Із за піднятого без причини шуму, Г. Москаль з переляку що на нього образиться частина електорату, яка їздить за кермом розробив ще один проект закону:
Москаль зареєстрував законопроект про використання відеореєстраторів автомобілістами
http://www.moskal.in.ua/index.php?categ ... ews_id=792
Для встановлення відповідальності за невиконання цієї вимоги, пропонується статтю 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнити новою частиною, згідно з якою експлуатація автомобіля без увімкненого справного відеореєстратора має тягнути за собою попередження або накладення штрафу від 17 до 51 гривні.
:shout :facepalm :shout :facepalm :shout :angry
От до чого призводить паніка людей, які так легко ведуться на дешеві статті продажних журналюг.
Хоча обладнати кожне авто реєстратором це не погана ідея, але достатньо було б обладнати патрульні авто інспекторів даі декількома камерами, в тому числі і мікрофоном на форменному одязі, щоб при будь яких спірних ситуаціях мати запис відео і аудіо, тоді буде змога переглянути поведінку як водіїв так і даішників, тобто і докази порушення пдр і боротьба з корупцією.

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази

Повідомлення topper » Пон, 13 травня 2013, 13:57

Morozov, тобто Москаль пропагує купівлю реєстратора кожному власнику авто?! :shock Тобто він хоче ЗАСТАВИТИ людей купувати відеореєстратор :facepalm Прапор їм в задницю!
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 13 травня 2013, 14:05

topper,
Це водії які підняли паніку змусили його придумати проект закону який передбачає штраф за відсутність справного відеореєстратора у авто...
Але це знову ж таки просто проект і далеко не факт що його приймуть у такому вигляді чи навіть взагалі приймуть :sing Особисто мені байдуже, але заставляти людей купувати реєстратори (ціна їх не 200гр) а від 500 з карткою це маразм :angry а от патрульні нехайби оснастили декількома каиерами !

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Пон, 13 травня 2013, 14:12

Morozov писав: достатньо було б обладнати патрульні авто інспекторів даі декількома камерами
нє... я серйозно задумався про реєстратор після відео де хлопакові під коле кидають водія газелі а потім свідчать що він спец збив. Фацет врятованй від тюрми.

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази

Повідомлення topper » Пон, 13 травня 2013, 14:25

Morozov, а, ну тоді так, нєфіг паніку наганяти, панікери :D
MAECTP0, от-от, я також після таких випадків задумався і вже з 9 місяців як з регіком. Відео можете переглянути на мому каналі в ютупі:
ЮТУП
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Morozov

Повідомлення Morozov » Пон, 13 травня 2013, 15:05

MAECTP0, topper,
Однозначно він корисна річ, але заставляти всіх купувати їх - це не правильно,
впринципі самі винуваті бо зробили переполох що забороняють...
Це все нагадує "з холдного в гаряче" %)

MAECTP0
Контактна інформація:

Повідомлення MAECTP0 » Пон, 13 травня 2013, 17:09

Morozov писав: заставляти всіх купувати їх - це не правильно
я згоден. мій допис стосувався більше причини чому я купив. не стільки спілкуванння з ДАЙцями скільки інша ситуація.

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Вів, 14 травня 2013, 07:18

Маразм... Треба було всього лиш в попередній законопроект внести зміни в перший пункт, що вимога стосується тільки підрозділів ОРД.
А так перший законопроект приймуть, другий ні, Москаль залишиться "лапочкою" (бо переживає за водіїв), а водії без будь якої доказової бази... :facepalm
Все для людей :angry
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей