Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
St-ART
Ім'я:Stanisław
Стать:чоловік
Номер:RP
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.

Повідомлення St-ART » Пон, 22 квітня 2013, 23:20

cdrom писав:St-ART, на рахунок того, що зменшилась би смертність - сильно сумніваюсь. Тут справа не в пасивній безпеці, а в тому, що дорвуться до кращої машини, то відразу гонщеги :ninja
Подивіться з другої сторони. В кого немає клепки в голові, той і так рано чи пізно дорветься до гнилого металолому під назвою ТАЗ, і так чи так буде гонщегом. І свій стовп (в кращому випадку, в гіршому - такого самого гонщега на ТАЗі) він і так знайде. А тепер проаналізуємо, в якому авто будуть більші шанси вижити в того гонщега - в п'ятнадцятилітній іномарці, де є шість аірбегів, чи в ТАЗі, де пасивна безпека прямує до нуля?..

P.S. Слухайте, а на автоЗАЗі вже зрозуміли, що є такий винахід, як подушка безпеки? Чи в базовій комплектації на лайноси (чи що там зараз в тренді?) аірбеги не ставлять? :facepalm

cdrom
Ім'я:Роман
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення cdrom » Пон, 22 квітня 2013, 23:22

St-ART писав: автомобілебудування - це не наше
та у нас імпортують все, що тільки можна. З таким підходом ми не здатні взагалі нічого нормального створити. Я думаю, що якби хотіли - то можна. Але от через багато факторів зараз так не є...
A goal without a plan is just a wish

St-ART

Повідомлення St-ART » Пон, 22 квітня 2013, 23:27

cdrom писав:
St-ART писав:
З таким підходом ми не здатні взагалі нічого нормального створити. Я думаю, що якби хотіли - то можна. Але от через багато факторів зараз так не є...
Та ні, я не говорив, що нічого. Але саме автомобілебудування - то не наше. Принаймі, в тому стані, в якому воно є зараз. Хай розроблять дійсно українське авто, яке тягне на 2013 рік (а не 1989-1995), нормальної якості за адекватну ціну. Якщо таке станеться - чесне слово, буду одним з перших в черзі. Але, на жаль, маємо те що маємо. На даний момент автомобілебудування у нас немає. З наших, і так бідних людей, викачують останні, тяжко зароблені гроші.

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Вів, 23 квітня 2013, 00:03

St-ART писав: У нас немає автовиробника. В нас є крупновузлова зборка.
тоді заміни "національний автовиробник" на "національний крупновузловий зборщик", і все стане на місце, всерівно це шматок економіки, який продукує щось, не залежно від якості, актуальності і т.д.
St-ART писав: Людей просто заставляють купувати таке авто, бо інших варіантів просто нема.
Якесь ідеалізоване світосприйняття, всі не можуть їздити на хороших авто, так само як і всі не можуть бути директорами, хтось повинен і вулиці замітати, чому нема інших варіантів? хтось же може купити турбобуцефал, а хтось бмв з кульком, а дехто і на таврії чи жигулі 40 літньому, такі реалії. Коли дорветься до влади якийсь автолюбитель, і зарубає політику такого протекціонізму (а разом з ним і шмат економіки), буде в нас купа гольфів третіх за 7тис. грн., і ще більша купа безробітних, яким держава повинна виплачувати допомогу по безробіттю, і недоотримавши дохід від розмитнення, почнуться проблеми з виплатою пенсій, ремонтом доріг, і т.д., розумієш закономірність? Зате гольфи 3 з подушками по ціні металолому. І на сучасних швидкостях, чи є подушка, чи ваз 30 років давності, шанси вижити +- однакові ІМХО, подушка то не панацея, швидкість рішає.

St-ART

Повідомлення St-ART » Вів, 23 квітня 2013, 00:46

igorok писав: тоді заміни "національний автовиробник" на "національний крупновузловий зборщик", і все стане на місце, всерівно це шматок економіки, який продукує щось, не залежно від якості, актуальності і т.д.
Не стане. І не стане доти, поки в нас не зникне поняття "захист вітчизняного автовиробника" і пов'язані з цим збори-побори.
igorok писав:Якесь ідеалізоване світосприйняття, всі не можуть їздити на хороших авто, так само як і всі не можуть бути директорами, хтось повинен і вулиці замітати, чому нема інших варіантів? хтось же може купити турбобуцефал, а хтось бмв з кульком, а дехто і на таврії чи жигулі 40 літньому, такі реалії.
Такі реалії, що, називається, дожилися. Звичайне, природнє і саме головне - реальне бажання нормально жити вже називаємо "ідеалізованим світосприйняттям". Розумієте, якби це було неможливо, чи такого ніде б в світі не було - це одне. А коли за якихось 100 км на захід, в Польщі, яка 20 років мало то чим і від України відрізнялась, люди живуть на порядок краще... Чим ми то гірші? Чому в нас не може бути так само? Чому поляки не захищають "національного" автовиробника - Полонез?
І в тому то і проблема, що для кожного вислів "хороша машина", як то кажуть, "понятие растяжимое". Для мене "хороша машина" - це не технічно і морально застаріле корито, а, скажімо, п'ятнадцятилітній "німець". Хай не новий, але в ньому є подушки безпеки, в ньому рульова складаєтсья при ударі, в нього на порядок вищий результат краш-тестів і т.д. і т.п. Зрештою, таке авто просто комфортніше.

І так, не всім бути директорами. Але парадокс полягає в тому, що той самий двірник, який вулиці підмітає, за дві зарплати (в Польщі) купує того самого п'ятнадцятилітнього німця. Скільки часу потрібно працювати нашому двірникові, щоб купити бодай "жигуля"? А скільки років, щоб купити того самого "німця", який коштує в п'ять раз більше, ніж мав би коштувати, бо захищають якогось віртуального автовиробника?..
igorok писав:Коли дорветься до влади якийсь автолюбитель, і зарубає політику такого протекціонізму (а разом з ним і шмат економіки), буде в нас купа гольфів третіх за 7тис. грн.,
Та поскоріше би вже. Який шмат економіки? Яка економіка у нас в країні? Не влкасти нічого, не винайти нічого нового, але заборонити ввозити імпортне, таким чином заставляючи купувати недосконалий товар за нереально великі суми, платити людям на виробництві копійки, а самому отримувати надприбутки? Вся економіка, про яку ви говорите, давно вже осідає десь в офшорах. Зрозумійте, купуючи лайноса в кредит, ви не підтримуєте "вітчизняного автовиробника". Ви збагачуєте тих, хто не ніяк не може "нажертися", віддаючи їм свої, тяжко зароблені гроші, які ви могли б потратити на те, що вам справді необхідно (розвиток власної справи, ремонт в квартирі, відпочинок, та будь що).

igorok писав:і ще більша купа безробітних, яким держава повинна виплачувати допомогу по безробіттю
Знаєте. Я вже так от собі думаю. Не вміють робити автомобілі - хай збирають пральні машинки, пилососи, та будь що. Яка різниця, що складати? Констркутор є конструктор :) Перепрофілювати ті всі цехи-складальні. Я думаю, це реально, було б бажання у когось тим всім зайнятися.
І навіть якщо так. Ви говорите про сто тисяч безробітних - а переплачують сорок шість мільйонів. Щось занадто велике співвідношення.
igorok писав:і недоотримавши дохід від розмитнення, почнуться проблеми з виплатою пенсій, ремонтом доріг, і т.д., розумієш закономірність?
Пфф. В НАС Є ДОРОГИ? :facepalm В нас є нормальні пенсії? Та в нас більшість чоловіків просто НЕ ДОЖИВАЄ до пенсії. Де ви живете, відкрийте очі, з вас останнє здирають, а ви ще їх захищаєте? :facepalm

Тепер на рахунок "недоотримання" коштів. Як думаєте, країна ю програла, якби зробила ставку, скажімо, 10% вартості машини мито. Ви уявляєте, яка б сума влилась в бюджет протягом першого місяця. І вливалась би регулярно! Корчі би їхали на метал, приїжало би щось нове. Їздило би тут рік-два-п'ять, і приїжало би знову щось нове! Прибуток був би набагато більший. Мільярди!
Хто працює в торігвлі, той знає, що набагато краще брати оборотом і кількістю проданого товару, ніж націнкою! Так само і тут. Але це просто не вигідно кільком особоам наверху, от і все.
А ще, в такому випадку, сама по собі б зникла проблема з "ліваками", польськими бляхами, "двійниками", корчами, які по дорозі розвалюються, і так далі. Мисліть глибше.
igorok писав: Зате гольфи 3 з подушками по ціні металолому.
Не по ціні металолому, а по АДЕКВАТНІЙ ціні. Вся Європа тоді, виходить, їздить на металоломі. Цигани немиті! Що з них взяти. От за те ми! Гольф 3 за шість "кусків" і свій автовиробник, куди нам до них! :facepalm
igorok писав: Зате гольфи 3 з подушками по ціні металолому. І на сучасних швидкостях, чи є подушка, чи ваз 30 років давності, шанси вижити +- однакові ІМХО, подушка то не панацея, швидкість рішає.
В жигулю, де в деяких моделях навіть підголовника нема, при ударі в зад на 30 км/год можливі летальні наслідки від перелому шийних хребців. Про що ще тут говорити? Ясно, що при 200 км/год і лобовому ударі вже не важливо, є подушка, чи нема. Але що шанси однакові при середньостатистичному ДТП - та ніколи в світі. Скільки бувало ДТП, коли машина в хлам - водієві нічого, врятувала подушка. Так що не треба.

luav
Ім'я:Володимир
Номер:BC5192AT

Повідомлення luav » Вів, 23 квітня 2013, 06:48

LEgEnDA писав:pikach00, але якшо розібратись то в нас айтішник - це золота жила...

Заробляють вони дуже не погано, порівнюючи з іншими професіями
У нас куди не кинься скрізь золоті жили :D

luav
Ім'я:Володимир
Номер:BC5192AT

Повідомлення luav » Вів, 23 квітня 2013, 06:49

St-ART писав: А тепер проаналізуємо, в якому авто будуть більші шанси вижити в того гонщега - в п'ятнадцятилітній іномарці, де є шість аірбегів, чи в ТАЗі, де пасивна безпека прямує до нуля?..
Багато знаєте 15 річних авто,де є 6 подушок?

RomaAE
Ім'я:Roman
Номер:АААЕЕЕ)

Повідомлення RomaAE » Вів, 23 квітня 2013, 07:58

Звичайно кажуть шо це зщахист виробника і робочих мість яких і так в Україну меншає з кожним днем.
Проте то не вихід ліпити такі ціна на розмитнення акцизний збір і т.д.
Бо є інші економічні методи, напр. дотації (а то що держава немає звідки дотаціювати бо всо крадуть то інша проблема) кредити на такі зібрані в нас машини під мізерні, а отдже вигідні для людей, відсотки, зрештою збільшення мита на марки/моделі авто конкуренти, а не всі підряд...так наприклад як можна рівняти новий ланос, Віду, чиФорзу (хай мене пробачать власники цих авто) з 3 річною Октавією з німців???? (порівняння до прикладу)
Тому тут нема про шо говорити бо ми клаву і пальці стрем, а ніц від того не буде поки в Києві сидять зеки, азіріви і комуняки з олігархами. :angry
Cучасні авто на пару-трійку років, а раніше створювали легенди, від погляду на які дух перехоплює.©

St-ART

Повідомлення St-ART » Вів, 23 квітня 2013, 12:09

luav писав:Багато знаєте 15 річних авто,де є 6 подушок?
Ну добре. 4 подушки. Чи навіть дві. Але не нуль!
Roma_D писав:Тому тут нема про шо говорити бо ми клаву і пальці стрем, а ніц від того не буде поки в Києві сидять зеки, азіріви і комуняки з олігархами. :angry
:beer

A8
Контактна інформація:

Повідомлення A8 » Суб, 11 травня 2013, 20:32

Andre писав:В мене авто на польскій реєстрації -на фірму - в якій я працівник.
Два рази пробував - але заїхати на ТВ не вдалось - пускають тільки на Транзит!
Тобто з документами на фірму Вас впустили на транзит. Я добре зрозумів?
А так взагалі можна?!

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Суб, 11 травня 2013, 21:27

А як катаються отіво мєсні туда-сюда?бачив в четверг на уордоні кучу машин на польських бляхах за рульом пацики з сємками головна ціль яких була перетнути туда-сюда кордон
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 11 травня 2013, 21:37

A8 писав: Тобто з документами на фірму Вас впустили на транзит. Я добре зрозумів?А так взагалі можна?!
Зазаз всіх заставляють писати декларацію, і запускають на 10 днів транзитом. Людина при заповненні декларації сама вказує, що автомобіль особистого користування.

На сьогоднішній день реалії, на жаль, такі, що про "авто на фірму" і рік без виїзду треба забути. Що б вам не казали, що би не писали на авто.ріа про "повний пакет документів для легальної їзди", як би не переконували - насправді пускають тільки на 10 днів, без варіантів.
Sluva писав: А як катаються отіво мєсні туда-сюда?бачив в четверг на уордоні кучу машин на польських бляхах за рульом пацики з сємками головна ціль яких була перетнути туда-сюда кордон
Є таке. Але в декого там ціль не тільки просто перетнути корднон. Ще треба перевезти контрабандою блок сигарет, три флєшки "вудки", 50 літрів палива і заробити пару грн з ходки :D

Sluva
Ім'я:Славік
Дякував (ла): 14 рази
Подякували: 28 рази

Повідомлення Sluva » Суб, 11 травня 2013, 21:47

St-ART писав: Є таке. Але в декого там ціль не тільки просто перетнути корднон. Ще треба перевезти контрабандою блок сигарет, три флєшки "вудки", 50 літрів палива і заробити пару грн з ходки
нє ну то панятно то святе...тепер розумію що вони раз на 10днів їздять :facepalm
Вислови з черги на "зеленому" коридорі
Курва Петьку на бокси наші хтіли загнати
Чуєш,Марійка там в Андрюхи начальник зміни пашпорта забрав
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма

St-ART

Повідомлення St-ART » Суб, 11 травня 2013, 23:58

Деякі місцеві навіть по два рази на день катаються, не те, що раз в 10 днів :D

Мені не жалко, в принципі, якщо для них 50 грн з ходки - нормальний заробіток і вартує всіх можливих ризиків, най би собі возили на здоров'я. Але ж вони створюють проблеми і незручності всім іншим! Починаючи вже з того, що об'їжджають постійно чергу, ведуть себе хамовито і дико, і закінчуюючи тим, що саме через них до нормальних людей відносяться як до бидла!

Коли вже в Україні сигарети і горілка стане нарешті в одну ціну з польськими? Надоїло то постійне "простукування" всвієї машини, регулярні поїздки "на яму", на "рентген", і т.д. і т.п. При тому, що контрабанду ніколи в житті не возив.

Olexandr
Ім'я:Олександр
Номер:ВС9417ВМ
Контактна інформація:

Повідомлення Olexandr » Нед, 12 травня 2013, 10:51

St-ART писав:Деякі місцеві навіть по два рази на день катаються, не те, що раз в 10 днів :D

Мені не жалко, в принципі, якщо для них 50 грн з ходки - нормальний заробіток і вартує всіх можливих ризиків, най би собі возили на здоров'я. Але ж вони створюють проблеми і незручності всім іншим! Починаючи вже з того, що об'їжджають постійно чергу, ведуть себе хамовито і дико, і закінчуюючи тим, що саме через них до нормальних людей відносяться як до бидла!

Коли вже в Україні сигарети і горілка стане нарешті в одну ціну з польськими? Надоїло то постійне "простукування" всвієї машини, регулярні поїздки "на яму", на "рентген", і т.д. і т.п. При тому, що контрабанду ніколи в житті не возив.
Трошки ти ,друже,не в темі,ти б попав у гості до тих Марійок і Петрів,побачив би які вони собі дома понабудовували.І суми там (ну не такі як роки ще чотири назад),але далеко не 50 грн ,А RJA за штуку баків при попандосі дариться :D

St-ART

Повідомлення St-ART » Пон, 13 травня 2013, 13:09

Та не повірю ніколи в житті. Це треба бути професійним "контрабасистом", щоб нормально на тому заробляти. По пару пачок сигарет і горілки - то реально копійки, і хоч десять років їх возіть, сумніваюсь, що там можна за то хату збудувати.

Стоять там потім продають то все коло кордону, а на пішому в Шегяних певно затоптали би, як би так впав випадково. Сумно то все виглядає.

І ще мені цікаво от що. З нашою стороною все ясно. А як вони поляків проходять з "контрабасом"? Вони ж трясуть їх нерально, хто часто їздить - всі під підозрою.

Thug

Повідомлення Thug » Пон, 13 травня 2013, 13:23

St-ART, хз як вони проходять. Але якось зупинився в Бєдронці відразу за кордоном, шоб в туалет сходити.

То там в туалеті три жирні бабеги розмотували якісь шматяні пояси, якими на тіло кріпили сигарети поштучно. І там же в туалеті ті сигарети розпихали по пачках. Поняття не маю, звідки у них порожні пачки в такій кількості. Але я б на місці поляків добре подумав, перш ніж такі сигарети до рота брати :D :facepalm

Olexandr
Ім'я:Олександр
Номер:ВС9417ВМ
Контактна інформація:

Повідомлення Olexandr » Пон, 13 травня 2013, 13:25

St-ART писав:Та не повірю ніколи в житті. Це треба бути професійним "контрабасистом", щоб нормально на тому заробляти. По пару пачок сигарет і горілки - то реально копійки, і хоч десять років їх возіть, сумніваюсь, що там можна за то хату збудувати.

Стоять там потім продають то все коло кордону, а на пішому в Шегяних певно затоптали би, як би так впав випадково. Сумно то все виглядає.

І ще мені цікаво от що. З нашою стороною все ясно. А як вони поляків проходять з "контрабасом"? Вони ж трясуть їх нерально, хто часто їздить - всі під підозрою.
Професійні контрабандисти вагонами везуть :D

Apokalipsis
Ім'я:Ігор

Повідомлення Apokalipsis » Пон, 13 травня 2013, 13:44

St-ART, ті що возять машинами продають польським скупщикам, на кордоні продають ті хто біля самого кордону живуть
Wole pchac Forda, niz jezdzic BMW!

andrewdor
Ім'я:Андрій
Номер:-------
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 43 рази
Контактна інформація:

Повідомлення andrewdor » Пон, 13 травня 2013, 15:24

Thug писав: То там в туалеті три жирні бабеги розмотували якісь шматяні пояси, якими на тіло кріпили сигарети поштучно.
В чоловічому туалеті? Чи це ти по жіночих шаришся? Як можно в туалеті запакувати 20 сигарет в пачку, щоб не було видно, що їх хтось вже виймав?

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей