Загальні питання по обслуговуванню та ремонту авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
акум в багажник
slim_painter
Ім'я:Тарас
Стать:чоловік
Номер:08
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
акум в багажник

Повідомлення slim_painter » Суб, 11 травня 2013, 23:18

ну загалом зрозуміло що елементарна річ і що тут ще розписувати можна, не знаю. але! в мене є пару нюансів (захцянок), які потрібно задовільнити:
1)який кабель купити?
2)що і як робити з відводом випарів, чи як воно там......?
3)найголовніше!!
на центральній консолі хочу поставити вимикач маси, по типу ралійок. звідси випливає ряд наступних запитань:
а)чи можна вимикач посатвити на "+", якраз в розріз кабелю між акумом та стартером. (сорі, но я в електриці не бум-бум)
б)якщо ні, тоді це означає що "-" потрібно від акума вести через салон до рубільніка і тоді вже кидати на кузов ? ну і просто кинути мінус від акума на полку багажніка відпадає само собою.
в)чи доцільність ставити рубільнік і на "-" і на "+" ?
чи підійде ось такий рубільнік:
Зображення
дьошиво і сердито. бо витрачатись на модні ралійні рубільніки, не хочу
г)ще є в мене амперметр. наскільки мені відомо, він ставить на "+" якраз між акумом і стартером? відповідно це для мене буде зручно. але ще розкажіть, чи в його інсталі є якісь нюанси?

maisteroleg
Ім'я:Олег

Re: акум в багажник

Повідомлення maisteroleg » Суб, 11 травня 2013, 23:56

1) Среднее значение тока потребляемого стартером при запуске двигателя - 150 А, максимальное - до 300 А
Медные жилы проводов и кабелей
Сечение , мм. ток, А

1,5 19
2,5 27
4 38
6 46
10 70
16 85
25 115
35 135
50 175
70 215
95 260
120 300
Итого оптимально 120 кв. мм. :)
2) Акк. не чайник, испарения будут если завышена зарядка
3) а)теоретически можно, а практически нет- при замыкании провода от акк. до выключателя на массу он не поможет и сгорит усё и конструктивно у выключателя массы один контакт это корпус и тогда прийдется ставить его на изолятор.
б) да, это единственный вариант
в)смысла ставить два рубильника нет
г)амперметр ставиться между акк. и генератором так, чтобы через него не протекал ток стартера

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Нед, 12 травня 2013, 09:42

slim_painter, подивись яким дротом підключений твій стартер - як мінімум, можна брати такий самий. Але краще трохи грубший - він буде довший і тому краще зменшити його опір. Масу краще вести до двигуна - краще крутить стартер. У кузова трохи більший опір і на ньому падає напруга. Якщо захочеш масу прикрутити ззаду (кабель досить дорогий і важкий), можна поставити електромагнітний пускач, але він споживатиме струм у включеному стані.
Сучасні акумулятори мають отвір для підключення трубки, через яку дихають. Її можна вивести за межі кузова.

slim_painter
Ім'я:Тарас
Номер:08
Контактна інформація:

Повідомлення slim_painter » Нед, 12 травня 2013, 09:59

VETERAN писав: Масу краще вести до двигуна - краще крутить стартер
О! не знав. тоді я просто з акума веду два кабеля через салон. "+" далі в підкапотне і на стартер, а "-" через рубільнік на консолі і вниз на коробку(де штатне прикручування мінісу)
дякую!

kapi
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення kapi » Нед, 12 травня 2013, 10:03

дійсно елементарно :facepalm
За Порошенка !!!

Коля
Ім'я:Микола
Контактна інформація:

Повідомлення Коля » Нед, 12 травня 2013, 10:17

Ідеально підходять провода від бмв , можна поставити виключатель дистанційний так як в камазі чи інших вантажних авто. 120 кв.мм то багато дані в тій таблиці приведені для постійної нагрузки щоб провода не плавилились . а так ти стартером саме більше 2хв покрутиш і акума сяде.
Реально працювало два паралеьно зєднані 16 кв.мм Іще якщо акб в багажнику то для прикурювання варто вивести + під капотом.

VETERAN
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 32 рази

Повідомлення VETERAN » Нед, 12 травня 2013, 10:21

Я собі поставив дві потужні клеми під бардачком - наскрізь між салоном і моторним відсіком. Всі підключення кидаю туди - акумулятор можна підключати з якого хочеш боку, фари світять краще, зарядка акумулятора краща. Це так звана двопровідна схема, коли всі потужні споживачі підключаються відразу до місця з'єднання акумулятора з генератором.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей