Розмови на різні теми про авто

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.
St-ART
Ім'я:Stanisław
Стать:чоловік
Номер:RP
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Re: Авто на польській реєстрації. Плюси і мінуси.

Повідомлення St-ART » П'ят, 12 квітня 2013, 00:41

Та залежно порушення якого пункту митного кодексу "приліплять". Якщо протермінування транзиту - то штраф (8500 найбільше). А є там і такі статті, що і штраф 17 000 (недоставлення комерційного транспортного засобу комерційного, і штраф 100% вартості товару + конфіскація (в'їзд по фальшивих документах). Якщо цікаво - єдиний реєстр судових рішень читайте, там таких прецедентів багато.

vovazilvova
Ім'я:Vova
Номер:BC

Повідомлення vovazilvova » Нед, 21 квітня 2013, 11:41

Брат їздив в Москву у відрядження... розказував - їхав на таксі і йому мужик розказував шо в Росії така сама фігня як в нас з польскими машинами тільки в них всі на латвійських номерах... ;)

Але шо мені найбільше сподобалося шо дайці їх не напрягають так як в нас.... :facepalm і митники всіх нормально пускають на тимчасове ввезення... Слухи ніби ходили шо прикриють... але так і спустили...

на від міну від нашої країни :facepalm

RomaAE
Ім'я:Roman
Номер:АААЕЕЕ)

Повідомлення RomaAE » Нед, 21 квітня 2013, 19:32

Перечитуєш тут тему і щоразу фігію, що то за не людська влада в нас шо заставляє людей десятими дорогами крутити шоб купити собі норм машину.
Як так шо в цілому світі машина то як телефон, а в нас виходить шо то розкіш по ціні в десятки тисяч долларів.... :facepalm
daf писав: Чому опозиція не виступає щодо зменшення розмитнення на авто?
Аякже....вже біжать. :facepalm
Думаю поки народ сам не проведе референдум і не по вносить відповідні зміни в закони нічого не зміниться :(
Cучасні авто на пару-трійку років, а раніше створювали легенди, від погляду на які дух перехоплює.©

vovazilvova
Ім'я:Vova
Номер:BC

Повідомлення vovazilvova » Нед, 21 квітня 2013, 21:33

Roma_D, 100%

а в нас дійсно люди через одне місце ті машини перекручують шоб можна було в нас їздити і всерівно душать....

Нє зробити так як в Білорусії (якшо не помиляюсь) - одна людина в рік може пригнати і розтаможити 1 авто... по норм тарифам...

Lyubomyr
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 27 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Lyubomyr » Нед, 21 квітня 2013, 23:04

Roma_D писав: Як так шо в цілому світі машина то як телефон
ти впевнений? ;) Є досить розвинені країни, Сінгапур я до них відношу де такі ставки на розмитнення, що нам і не снились. На початку лютого цього року був там, в газеті була реклама Шевроле Круз, де ціна була 120 000 сінгапурських доларів, а це 98 000$ :boxed я був малость в шоці від таких цін.

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Пон, 22 квітня 2013, 08:20

Lyubomyr, та наш народ ніде не був, тільки десь щось чув і звиздить шопопало.
Далеко їхати не треба, в тій же Данії тачки суттєво дорожчі.

niko1006
Ім'я:Петро
Контактна інформація:

Повідомлення niko1006 » Пон, 22 квітня 2013, 08:23

Ви не рівняйте що вони там заробляють

pikach00
Дякував (ла): 87 рази
Подякували: 35 рази

Повідомлення pikach00 » Пон, 22 квітня 2013, 08:37

niko1006, ще один :facepalm
Не буду судити по інших професіях, "в сухому остатку" для ІТшника після податків залишається на руках така сама ж сума як і у нас. Тому не нада ля-ля про заробляють. У нас дехто встигає накрасти більше ніж там заробляють.

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Пон, 22 квітня 2013, 08:50

pikach00, але якшо розібратись то в нас айтішник - це золота жила...

Заробляють вони дуже не погано, порівнюючи з іншими професіями

St-ART

Повідомлення St-ART » Пон, 22 квітня 2013, 12:30

pikach00 писав: Далеко їхати не треба
Далеко їхати не треба. Треба зайти на отомото або mobile.de, і все стає на свої місця.

А ви би ще Кубу згадали з їхнім "автопарком". Хоча, з такими темпами, скоро так і в нас буде.

І поясніть тоді ще одне: чому в Польщі машина коштує 1000 євро, в нас - вона ж, після розмитнення - 5000? Чому Поляк може привезти з німців авто і "розмитнити", скажімо, за 1000 злотих, а ми ні?

Поки народ з такою психологією буде давати владі "доїти" себе і забирати останнє - доти і будемо жити, як живемо.

daf
Ім'я:daf
Номер:BP 555

Повідомлення daf » Пон, 22 квітня 2013, 13:15

St-ART писав:
pikach00 писав: Далеко їхати не треба
Далеко їхати не треба. Треба зайти на отомото або mobile.de, і все стає на свої місця.

А ви би ще Кубу згадали з їхнім "автопарком". Хоча, з такими темпами, скоро так і в нас буде.

І поясніть тоді ще одне: чому в Польщі машина коштує 1000 євро, в нас - вона ж, після розмитнення - 5000? Чому Поляк може привезти з німців авто і "розмитнити", скажімо, за 1000 злотих, а ми ні?

Поки народ з такою психологією буде давати владі "доїти" себе і забирати останнє - доти і будемо жити, як живемо.
+100 %

RomaAE
Ім'я:Roman
Номер:АААЕЕЕ)

Повідомлення RomaAE » Пон, 22 квітня 2013, 20:17

Капець то виходить ми ща маємо тішитися шо в нас як не в Сінгапурі???
По перше ми говоримо про б/у авто...
як тут казали є отомото або mobile.de які розставляють крапки над всім.
А ше як мене бісить коли в черговий раз влада говорить про підвищення мит то зразу все спихають на вітчизняного виробника.....та який в ж..пу виробник......купити готові деталі і на куплених конвеєрах то все докупи ліпити при тому шо якість гірша ніж в корейців??? То в нас виробник??? %) :angry
А зарплати..ну добре..ITщкіки при баблі а решта шо мають 20 років ніц не їсти х..й сосати шоб купити старого Гольфа????
ППц в нас як не погано порівняно з Сінгапуром і Данією :facepalm
Cучасні авто на пару-трійку років, а раніше створювали легенди, від погляду на які дух перехоплює.©

Thug

Повідомлення Thug » Пон, 22 квітня 2013, 21:02

Roma_D, а ціни на вживані машини уже формуємо ми самі, а не влада. Через нашу жадібність така фігня ;)

Ситуація зміниться якщо понизять ввізні мита, або врешті український ринок насититься машинами. Час лікує, карочє :D

St-ART

Повідомлення St-ART » Пон, 22 квітня 2013, 22:22

Thug писав:Roma_D, а ціни на вживані машини уже формуємо ми самі, а не влада. Через нашу жадібність така фігня ;)
Ні і ще раз ні. Не через нашу жадібність. А через те, що, наприклад, для того, щоб завезти старого опеля, який в Європі коштує 800-1200 євро, треба за розмитнення і першу реєстрацію викласти в п'ять раз більше, ніж вартість машини. Тому логічно, що ціну формують виходячи з того, скільки таке ж авто буде коштувати після "пригону". Ніхто ж не буде на стільки йти собі в мінус, що купувати авто по "українських" цінах, а продавати по "єропейських".
Thug писав:Roma_DСитуація зміниться якщо понизять ввізні мита, або врешті український ринок насититься машинами. Час лікує, карочє :D
1. Ситуація зміниться? Чергове "пакращення", чи що? :sad Найближчі років зо п'ять на краще нічого не зміниться.
2. Ринок ніколи не насититься машинами, тому що йде його постійне оновлення! Це безперервний процес. Просто у нас він штучно стримується.

А в основному зараз люди женуть що? Правильно, худобовози. Тому що на них немає акцизного збору. Дехто ще каже, що це хороші машини. Я не спорю, якщо потрібно возити вантажі, то так. Але як би там не було - ті авто є грузовими, проектувались і розроблялись саме як грузові. І тут вже є над чим задуматись. Особисто я вантажі не вожу, основний вантаж - це пасажири :) Тому я хочу їздити саме в комфортному седані (хетчбеку, універсалі, словом, пасажирському авто), де м'яка ходова, зручні заводські сидіння, нормальна вентиляція і т.д., а не на півгрузовому "пиріжку" з вирізаними вклеєними вікнами, які не відкриваються, і ходовій, яка нормально їде тільки тоді, коли в неї нагрузити 3,5 тон :)

Thug

Повідомлення Thug » Пон, 22 квітня 2013, 22:41

St-ART писав: Тому логічно, що ціну формують виходячи з того, скільки таке ж авто буде коштувати після "пригону"
Та при чому тут пригон? :facepalm Давайте иоже ще рахувати ціну, враховуючи скільки би коштувало відправити машину на Місяць і назад :facepalm

Може ви тут не в курсі, але не всі машини в Україні купуються вживаними чи після пригону :D

Thug

Повідомлення Thug » Пон, 22 квітня 2013, 22:44

St-ART писав: 1. Ситуація зміниться? Чергове "пакращення", чи що? :sad Найближчі років зо п'ять на краще нічого не зміниться.
2. Ринок ніколи не насититься машинами, тому що йде його постійне оновлення! Це безперервний процес. Просто у нас він штучно стримується.
1. я про гіпотетичні варіанти :facepalm
2. Та яке оновлення. У нас середній вік машини - під 20 років. А масово купувати машини почали лише 20 років тому. І то кількість куплених машин за рік зростає весь цей час. Оновлення незначне. У нас не прийнято утилізовувати корчі

Карочє, не провокуйте мене. Бо зара напишу все, що думаю про їзду на польських бляхах і всі ці плачі :D

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Пон, 22 квітня 2013, 23:01

Roma_D писав: коли в черговий раз влада говорить про підвищення мит то зразу все спихають на вітчизняного виробника.....та який в ж..пу виробник......купити готові деталі і на куплених конвеєрах то все докупи ліпити при тому шо якість гірша ніж в корейців??? То в нас виробник???
то все примітивно і однобічно з боку споживача розглядається, а в розрізі макроекономіки це сотні тисяч робочих місць, на яких люди заробляють копійки, і крутять економіку, з клієнтами, котрі платять за таку продукцію, не можна так просто взяти і закрити ті конвеєри, тому нацвиробника і захищають, а ще в тіні, як і в інших галузях, крутиться непоганий оборот, від якого ніхто відмовлятись не збирається :)

St-ART

Повідомлення St-ART » Пон, 22 квітня 2013, 23:05

Thug писав:Та при чому тут пригон? :facepalm Давайте иоже ще рахувати ціну, враховуючи скільки би коштувало відправити машину на Місяць і назад :facepalm
Ну та при тому. Ну хто продасть (для прикладу) того ж Опеля 97 року за євро-ціною 1000 євро, якщо вона коштує в нас 5000 євро? Розумієте, про що я? Яка тут жадібність українців?
Якщо той, хто продає авто захоче "загнати" таке ж авто до нас - йому треба буде викласти ті ж 5000, а не 1000. Тому і тримаються космічні ціни на авто, так якби їх дійсно відправляли на Марс і назад.
Thug писав:1. я про гіпотетичні варіанти :facepalm

1. Гіпотетично завтра може настати кінець світу. Або можуть відмінити розмитнення. Або почнеться третя світова. Але імовірність всього вищесказаного - один до мільйону чи мільярду. Тому давайте ближче до реальності :)
Thug писав:2. Та яке оновлення. У нас середній вік машини - під 20 років. А масово купувати машини почали лише 20 років тому. І то кількість куплених машин за рік зростає весь цей час. Оновлення незначне. У нас не прийнято утилізовувати корчі

2. Оновлення йде, але штучно стримується. Ви не замітили, на скільки стало менше радянських авто за останні п'ять років? Бачили, скільки "пиріжків", бусів і навіть "свіжих" легкових авто завозяться через кордон кожного дня (на лаветах/своїм ходом)? Так що не кажіть, оновлення йде. А відмінили б розмитнення - ніхто б не програв. Автопарк просто би оновився кардинально, всі корчі поїхали б на метал (де їм і місце), зменшилась би смертність на дорозі (за рахунок більшої безпеки, в тому числі пасивної) новіших авто. А ще наше суспільство перехворіло би на "автоманію", і машина стала би звичайним засобом пересування, а не розкішшю. Так як воно і має бути в цивілізованій країні :)

А не купували авто, бо був "совок". І на жаль, ще багато людей залишилось з "совковою" психологією. Вони і не дають розвиватися далі. Через те все треба просто переступити :)

А корчі для чого утилізовувати, та ще й гроші за то платити, якщо можна просто здати на метал, і ще й самому якихось три сотні "зелені" мати :D
Thug писав: Карочє, не провокуйте мене. Бо зара напишу все, що думаю про їзду на польських бляхах і всі ці плачі :D
Та пишіть на здоров'я, я почитаю, може щось нове взнаю :) Ви певно з тих, хто вважає, що треба піти на "нормальну" роботу, заробити "нормальні" гроші, і купити "нормальне" авто. І ціни на авто адекватні, обгрунтовані, і в нас в країні є власний автовиробник, і взагалі, ми живемо добре. Так? :)

cdrom
Ім'я:Роман
Подякували: 2 рази
Контактна інформація:

Повідомлення cdrom » Пон, 22 квітня 2013, 23:12

St-ART, на рахунок того, що зменшилась би смертність - сильно сумніваюсь. Тут справа не в пасивній безпеці, а в тому, що дорвуться до кращої машини, то відразу гонщеги :ninja
A goal without a plan is just a wish

St-ART

Повідомлення St-ART » Пон, 22 квітня 2013, 23:16

igorok писав:то все примітивно і однобічно з боку споживача розглядається, а в розрізі макроекономіки це сотні тисяч робочих місць, на яких люди заробляють копійки, і крутять економіку, з клієнтами, котрі платять за таку продукцію, не можна так просто взяти і закрити ті конвеєри, тому нацвиробника і захищають, а ще в тіні, як і в інших галузях, крутиться непоганий оборот, від якого ніхто відмовлятись не збирається :)
Зрозумійте одне. У нас немає автовиробника. В нас є крупновузлова зборка. Як вже писали, єдине українське авто - то таврія/славута. Все інше - це дешеві конструктори з дешевих комплектуючих, морально застарілі, технічно відсталі (станом на 2013 рік), і головне - неконкурентоспроможні, бо продаються по космічній ціні. Треба просто признати, що автомобілебудування - це не наше. Не можна на чомусь заробляти, штучно створюючи монополію на ринку, підвищуючи ціну на автомобілі інших виробників. Людей просто заставляють купувати таке авто, бо інших варіантів просто нема.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей