Бортовики наших автомобілів та мотоциклів

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Закрито
My second car - зубильце 2109
tetraider
Ім'я:Юра
Стать:чоловік
Номер:6264
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
My second car - зубильце 2109

Повідомлення tetraider » Суб, 23 лютого 2013, 23:49

Отже, нарешті зібрався я з силами створити бортовик своєї другої машинки :) На що мене впринципі щойно наштовхнув mister_X :beer Зараз буде дуже багато букафф :D %)
Після продажу свого капендоса 21013, який мені вірою і правдою служив 1,5 роки і продався досить спонтанно, про що я потім навіть трішки пожалів :cry , але зараз не про це :angel Я взявся до пошуку наступного авто, але сума після продажу жигуля, як виявилося згодом, була замаленькою навіть, щоб купити щось хоч похоже по стану до бувшого капендоса. Продав я його в травні і за літо помаленько шуршав по авторіа і йому подібних, дивився всякий шлак в районі 1500 у.о. і був в шоці з того всього. Пройшло літо я далі пробував знайти якесь хоча б іно до 2000 у.о., чомусь хотілося кадета, але подивившися декілька гнилих друшляків, відпало бажання шукати кадета. Дивився на всяякі уно, тіпо і їм подібні, також нічого путьового не попадалося, а один ніби не поганий уно продали поки я їхав його дивитися в Радехів, це був :facepalm Але нічого, пережив і пошуки продовжилися. В кінці осені, вже бюджет покупки приближався до 2000 у.о., що впринципі вже більше радувало і відкривало хоч якісь радужніші перспективи. І тут вже з середини осені я чомусь більш-менш визначився, що з таким бюджетом найбільш розумно буде шукати якесь зубильце. Запитаєте чому я так вирішив? Та тому що запчастини коштують копійки і продаються в кожному "продуктовому", ремонтується все можна сказати на "коліні", те що по слухам часто ламається, мене впринципі не лякало, через те що моє знання технічної частити автомобіля зараз близьке до нуля, тому можливо в якійсь мірі цікаво поколупатися в зубилі, так як я ще молодий і часу ніби трошки є, людина не сімейна ще :D З іномарками передумав зв'язуватися через в певній мірі дорожчі запчастини, в деяких випадках взагалі їх відсутність, або більшість під замовлення. І от довго я шукав зубило, передивився купу, описував в темі про пошук зубила як чуть не купив 08 немку (hanseat) в запущеному стані. І от десь в кінці січня мені потрапляє на очі ВАЗ 2109, француженка, в рідній фарбі і короткокрила, що впринципі мене влішило, бо хотілося ще не фарбовану, що зараз рідкість. Єдине, що мене засмутило, це двигун 1.3, адже хотілося 1.5, і власник написав в оголошенні і сказав по телефону що хоче машину переоформляти, що впринципі суттєво зменшило мої шанси заволодіти нею, оскільки ще 300-350 доларів доплачувати за переоформлення автомобіля вартістю чуть більше 2000у.о. я не мав бажання і можливості. Висіла вона тиждень в оголошеннях і потім я все таки вирішив поїхати її оглянути. Оглянувши поверхнево вона мені сподобалася, в порівнянні з тим шлаком, що я бачив перед цим. Я запитав власника про остаточну ціну, і вона мене також загалом задовольнила, при умові що там нема серйозних проблем з днищем. Я сказав, що готовий заплатити названу ним суму, при умові, що з днищем все в порядку більш-менш і він дасть доручення і я потім переоформлю її на себе при першій же ж можливості, оскільки наша влада обіцяє вже давно це все спростити і суттєво здешевити, ніби навіть до 100 дол. десь і я сам зацікавлений в оформленні машини на себе, але за адекватні гроші. Через день я поїхав на СТО і там оглянули днище, вердикт був таким: "Проварити спереду зв'язку між лонжеронами, бо з одної сторони була тріснута і проварена, з іншої, була тріщина, через що лонжерони пізніше почали би вібрувати і стали би помаленько кривулями :D Далі потрібно було замінити один силумін, він же краб в народі, і по ходовій лише глянути до задніх колодок і замінити передній підшипник ступіци. Ну і таке як підтягнути ручнік і інші всякі дрібниці по електриці і т.д. А ну і ще стандартна хвороба, це шум первічного валу КПП, але майстри на СТО сказали що він покищо не критичний і їздити можна без проблем". Мене такий стан речей задовольнив, і власник погодився дати доручення, і так я став, мабуть, що щасливим власником зубила. Оскільки, його пошуки забрали в мене вже багато часу, грошей, сил і нервів. Отож, машину я шукав близько восьми місяців і нарешті знайшов, чим був дуже задоволений. Історію про пошук і купівлю машини завершую.
Тепер про сам автомобіль:
ВАЗ 2109;
1991 рік випуску;
двигун 1.3л, карбюратор;
5 ст. КПП;
колір білий;
дверей - 5;
реекспорт з Франції.
Якщо коротко, то ніби все. Додаю фото з оголошення, десь річної давності, зараз вона виглядає трошки інакше, тобто ще трошки більше рижики полізли і задня кришка виглядає жахливо, ну як всі знають це їхня хвороба, ці косяки будуть весною зачищатися і підфарбовуватися а кришка буде проходити повну реставрацію, або піде під заміну. Своїх фото нажаль ще не маю, оскільки машина ще дуже не їздила, тільки ремонтується і усуваютья дрібіні косяки. Наразі мій пробіг на ній десь 70 км. З наступного тижня помию, пофоткаю і викладу свіжі фото.
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення

mister_X
Подякували: 1 раз

Re: My second car - зубильце 2109

Повідомлення mister_X » Нед, 24 лютого 2013, 00:09

перший :beer вітаю :first

tetraider

Повідомлення tetraider » Нед, 24 лютого 2013, 00:51

mister_X, дякую :beer
Розкажу мабуть, коротенько, що наразі зроблено:
1. замінено перемикач поворотів, залипало дальнє, не тримався в середньому положенні;
2. Замінено силумін;
3. Оскільки десь помаленько втікала гальмівна рідина, на деякий час купив і долив гальмівної рідини;
4. Зрарзу ж, на наступний день після покупки, машину загнано до сварщика, який проварив цю зв'язку між лонджеронами. Спочатку було домовлено проварити і підсилити лише тріснуту частину, але коли він зняв бампер, радіатор, захист і т.д. і повністю оглянув, сказав, що заварено було паршиво і тільки знизу, нічого не розбираючи, то він проварив обидві сторони і підсилив це все і задув з пульвіка якимось типу мовілем. Звичайно заплатив я за це 600 грн, ніби досить багато, але зроблено дійсно на совість. Мені казали, що це сварщик дорогий, але надійний. По сварці залишилося літом, проварити водійську сторону днища, бо попередній власник був "трішки важчий за мене" і в нього провалилося сидіння і йому трошки там заварили, але це все зараз треба буде наново і серйозно проварювати, але це не критично поки що.
5. Зняв я карти дверей передніх, підключив наново динаміки, які в них були, бо вони випадали з тих карт, бо кожен був на 2 самонарізах! І до того ж підключені якимись кусками дротів різних і грала тільки одна колонка. Я їх дуже добре закрутив болтами з гайками і шайбами до карт, тобто на мертво і підключив акустичним дротом все на клемках як має бути, бо дроти були прикручені до колонок. Музика, якась та й наразі вже є :D Разом з тим докупив до карт нові кліпси кріплення і різні пластмаски яких не вистарчало, до ручки піднімання вікон і т.д. Доречі, що мене здивувало, водійська дверка так добротно зашумлена, а пасажирська ні, думаю літом цим займуся :surprised Не знаю як там ззаду ще. Саме цікаве в машині майже нічого не гримить, бо шви торпеди проклеєні якимось антискрипом чи що. Ну і напевно більшість машини всетаки зашумлена, я так сподіваюся;
6. Зачистив клеми підсвітки номера, бо два фонаря там не світили і замінив лампочки;
7. Дуже дякую vovka за те, що продав брелок сигналізації, який я пізніше успішно запрограмував. Якби не vovka, не знаю де би я такий брелок шукав і купляв би, за що йому дуже і дуже дякую :beer Виникла маленька проблема при програмуванні брелка, оскільки кнопки Valet для програмування в мене взагалі не було, її просто не підключили, але я зробив її сам, і все безпроблемно з першого разу запрограмував. Змушений був цим займатися, бо мені дали тільки один брелок, тепер вже є два 8-)
8. Куплено задні гальмівні колодки, російські "Начало". Щось українські довіри не викликали, вирішив не економити на колодках. Приїхав на станцію міняти їх, зняли барабани і виявилося, що гальмівна рідина втікала бо тік гальмівний циліндр справа, він був зразу ж куплений і замінений, також один барабан виявився тріснутим, тому його найближчим часом планую замінити. А загалом все добре, трубки всі подотягували, колодки замінили, циліндр поміняли, і саме головне підтягнули ручнік, бо він взагалі не тримав. Отож, скоро поміняю барабани і з гальмами всі проблеми будуть остаточно вирішені. Доречі є ще проблема з іншим барабаном, в ньому теж є тріщини біля дірок болтів, через те що хтось так затягував пістолетом болти колісні, що зірвав одну різьбу на ступіці і потріскав біля дірок болтів барабан. Тому міняти буду два барабана + треба купити і замінити ступицю, через цю зірвану різьбу, наразі їжджу на 3 болтах, думаю можливо навіть через таку байду ступицю можна буде б.в. поставити якщо така попадеться;
9. В той же ж день на станції замінили масло в коробці, залив мінералку ТНК 80W85. Був такий епікфейл, що з коробки злили десь 1,2л масла (по книжці має бути 3,3л, а взагалі ще більше, щоб 5 передача добре замащувалася), з чого я, тато і майстер були в шоці, і не дивно чому коробка так шуміла. А попередній власник казав, що слідкував за рівнем масла, короче надурив він мене, але добре що все добре. Глянули по сальниках коробки, ніби ніде не тече. Після цього коробка стала на багато тихіше працювати, шум не пропав, але став мінімальним і на багато чіткіше почали передачі включатися. Доречі коли машина прогріваєтсья його майже не було чути і зараз ще краще, на холодну левде чути, на прогрітій взагалі майже тихо.
10. Підтягнули рульову рейку, бо казали що дуже ватна, руль дійсно крутився одним пальцем і можна сказати на ямах сам крутився. Але тут стався епікфейл, підтягнули її, я виїхав з СТО і почув, що руль дуже туго крутиться і не повертається назад після повертання, тобто його аж закусує, короче конкретно перетягнули. Я повернувся назад, але попустити вони не змогли, пробували 3-4 рази і так і не попустили, бо там йде болт під 8-ми гранний ключ, і там злизані грані, мучилися, мучилися, але так і не попустили. Так я доїхав додому, руль крутився дуже важко навіть на ходу, і не вертався, треба було, з таким самим зусиллям як повертати так і назад відтягувати його.
Сьогодні хотів поїхати до майстрів, які займаються рейками, щоб попустили, бо так їздити не реально. А вони мають мати такий ключ і мусять її попустити. Але не тут то було, на Трускавецьку в кінець поїхав, там закрито. Поїхав на "Ласточку", спитав в сторожа де рейки ремонтують, він сказав де, я під'їхав і вони заявили, що сьогодні велике свято і вони вже відпочивають. Розстоєний я поїхав додому, з понеділка знов поїду вирішувати це питання, бо як я вже казав так їздити це каторга.
11. Також сьогодні прочистив карб, поміняв повітряний фільтр, розібрав задній фонарь, попідкладав там все, щоб контакт був, зачистив контакти, ніби наразі все грає, але всеодно контакт гуляє, буду ще щось підкладати потім. Також прикрутив підкрильник, бо тер при повному вивороті руля і такі інші дрібниці вирішував, підкручував і т.д.
Доречі на днях мав трабл, прийшов завів машину, почала паршиво працювати на повному підсосі і хотіла заглохнути, я дав газу, попрацювавла трохи, але потім пустив і заглохла. Більше не завелася, я думав, що закінчився бензин, тобто злили, бо впринципі він мав бути ще в достатній кількості. Але прийшов через два дні за каністрою під бенз, і спробував завести, знов завелася з пів тика і почала паршиво працювати, погазував, надоїло лишив і знов заглохла, і я зрозумів що залило свечі. Викручувати їх часу і бажання не мав, та і погода була не льотна. Я зробив висновок, що вона не тримає холостий. Сьогодні тато прийшов, глянув, вона знов завелася з пів тика, сказав що не працює один циліндр. Дав їй трошки просратися і вона запрацювала нормально, швидше за все це був паршивий бензин. На сьогоднішній день, холості тримає, їде, основна проблема залишилася це попустити рейку і помаленько почну обакатувати її. Наразі ніби все. В планах ще найближчим часом замінити передні сидіння, бо в них жахливо вивернуті спинки до центру, не можливо спертися, бо спині капець буде. Попередній власник був трішки "в тілі" і досить так серйозно їх погнув! Я вже почав підшукувати щось бюджетне від іно. Ніби все, скоро нові фото і нові записи по доведенню машини.

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Нед, 24 лютого 2013, 01:07

tetraider, де/ хто дивився до коробки?
2-ий! Шось подібне як в мене було (про купівлю авто) але брав можна сказати кота в мішку :)
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

tetraider

Повідомлення tetraider » Нед, 24 лютого 2013, 01:12

topper писав:tetraider, де/ хто дивився до коробки?
Дивилися на СТО на території Полярону (там тато знайомого майстра має, завжди сам в нього ремонтується, що не може зробити сам, без підйомника або спец інструменту), якщо їхати по Героїв УПА, то навпроти більярдного клубу поворот наліво через шлагбаум, прямо і направо, там досить велике СТО з трьома чи чотирма підйомниками, там і дивився машину при купівлі, там мені і міняли масло в коробці, колодки і т.д.

T5-R
Дякував (ла): 30 рази
Подякували: 23 рази
Контактна інформація:

Повідомлення T5-R » Нед, 24 лютого 2013, 18:21

віфтаю з покупкоюЙ ущільнювачі дверей в тебе поганенькі, можу подарувати комплект ідеальних за банку соку
Impossible is Nothing

tetraider

Повідомлення tetraider » Нед, 24 лютого 2013, 18:35

T5-R писав:віфтаю з покупкоюЙ ущільнювачі дверей в тебе поганенькі, можу подарувати комплект ідеальних за банку соку
дякую, ущільнювачі було би не погано замінити, можна в ПП якісь контакти і який сік брати ;)

Ramon
Ім'я:Рамон
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Ramon » Пон, 25 лютого 2013, 11:38

Вітаю нового зубиловода :D Нехай тільки радує :beer
BMW неумеют делать автомобили.......
Как делали самолеты так и делают.

tetraider

Повідомлення tetraider » Пон, 25 лютого 2013, 11:43

Ramon, дякую! :beer Наразі радує, з дня на день, вже має виїжджати нарешті на вулиці Львова :happy

Dexter
Дякував (ла): 37 рази
Подякували: 187 рази

Повідомлення Dexter » Пон, 25 лютого 2013, 12:08

Вітаю :beer :beer :beer
в разі чого звертяйся звертайся :happy
Work hard! Play hard!

тоха88
Ім'я:антон

Повідомлення тоха88 » Вів, 26 лютого 2013, 12:11

Вітаю,нічо така машинка,але стакани задні треба зробити,поки дальше гнити не почало,зберешся робити можеш до мене підїхати,я теж займаюсь зварними роботами

tetraider

Повідомлення tetraider » Вів, 26 лютого 2013, 12:21

тоха88, дякую, так, лівий стакан точно найближчим часом треба буде підварити, бо якщо сильно захотіти то вже можна наскрізь дирочку проткнути :facepalm

тоха88
Ім'я:антон

Повідомлення тоха88 » Вів, 26 лютого 2013, 12:35

якщо робити то вже два зразу,якщо зберешся,пиши,підскочеш до мене,я подивлюсь шо там треба зробити

tetraider

Повідомлення tetraider » Чет, 28 лютого 2013, 13:12

Ітак сьогодні почув декілька дуже невтішних новин... Дивився мені сьогодні зранку valera до тої рейки і так само не зміг попустити, бо граней там тупо нема на цій гайці, на власні очі я бачив, що там тупо круг :facepalm Також дуже і дуже дякую Валерію, що побачив і сказав, що з коробки втікає масло через сальніки :sad буду найближчим часом міняти ці сальники, бо то не діло знов все масло втече. Поїздив я попитав за ту рейку, сказали, що треба купляти ремкомплект рейки, знімати її, висверлювати цю гайку і міняти її (вона є в ремкомплекті) + зразу як буде знята рейка то поміняти всі втулочки і т.д. :facepalm Ну і ще втішили, що може бути варіант, що знімуть рейку а там зубам на валі вже [цензура], тоді треба буде міняти рейку і не бавитися :( :facepalm Також valera виявив тріщинки за задніх лонжеронах... Короче дуже він мені сьогодні допоміг, і дуже йому дякую, що вказав на ці всі поломки... Наразі збираю гроші на заміну сальніків і реставрацію рульової :facepalm Не знаю як майстри мені після заміни масла дивилися по сальних, що не бачили, що тече, і тепер ясно чому там була літра масла в коробці. Хоча припускаю, що за декілька хвилин після заміни могло ще не гнати, бо вони ніби все на сухо витирали і дивилися :confused Якщо хтось має телефони хороших і не дуже дорогих майстрів по рейках то кидайте контакти, буду дуже вдячний :beer

mister_X
Подякували: 1 раз

Повідомлення mister_X » Чет, 28 лютого 2013, 14:03

tetraider, Тримайся.
Сподіваюся, що більше нічого не почне вилазити ... :beer

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Чет, 28 лютого 2013, 14:16

tetraider, Звернись до RomkoZem`a!
Оце так є в старих машинах: починаєш робити одне, а вилазить інше :facepalm
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Olexandr
Ім'я:Олександр
Номер:ВС9417ВМ
Контактна інформація:

Повідомлення Olexandr » Чет, 28 лютого 2013, 14:19

topper писав:tetraider, Звернись до RomkoZem`a!
Оце так є в старих машинах: починаєш робити одне, а вилазить інше :facepalm
+ 1 Ромко ,якшо буде мати час,зробить якісно і по ціні нормуль.

tetraider

Повідомлення tetraider » Чет, 28 лютого 2013, 18:02

topper, Olexandr, чув про нього і тут і на зубило.уа, написав йому в ПП наразі :sing

Black
Ім'я:Дмитро
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Black » Чет, 28 лютого 2013, 18:16

1 - ое мои поздравления с покупкой!
tetraider писав: сказали, що треба купляти ремкомплект рейки
tetraider писав: Наразі збираю гроші на заміну сальніків і реставрацію рульової
Сталкнувшись с такой проблемой на своём авто начал мониторить цены на ребилд рейки и новой.
а) снять поставить за обои возьмут одинаково
б) Новое иногда всё таки лучше чем старое
в) звонил мастеру тот сказал что регенерация не стоит тех денег
..........................................................................................
я) купил новую оригинал 800 грн
P.S.подумай прежде чем принимать решение.Рейка может и подождать замены пока подкопишь денежку.
P.S.S. а к RomkoZemу всё таки перед этим в гараж скатайся.
tetraider писав: Зараз буде дуже багато букафф
Пиши больше читать мы любим :)
Востаннє редагувалось Чет, 28 лютого 2013, 18:21 користувачем Black, всього редагувалось 1 раз.
З повагою Black.

tetraider

Повідомлення tetraider » Чет, 28 лютого 2013, 18:21

Black писав: 1 - ое мои поздравления с покупкой!
дякую ;)
Black писав: Сталкнувшись с такой проблемой на своём авто начал мониторить цены на ребилд рейки и новой.
а) снять поставить за обои возьмут одинаково
б) Новое иногда всё таки лучше чем старое
в) звонил мастеру тот сказал что регенерация не стоит тех денег
..........................................................................................
я) купил новую оригинал 800 грн
P.S.подумай прежде чем принимать решение.Рейка может и подождать замены пока подкопишь денежку.
от я сьогодні почав цікавитися цінами за ремонт, тобто зняти рейку і замінити ремкомплект.... А проблема вся в тому, що в мому випадку рейка не може почекати, бо в мене руль ледве крутиться зараз, їздити по перше важко, по друге навіть я би сказав небезпечно, бо руль взагалі не вертаєтсья, його після повороту аж закусує... Сьогодні після Валерія, з'їздив ще до двох людей поговорити про це і щоб пощупали... Вердикт всіх трьох був однозначним, там не зможе ніхто її попустити зараз, бо граней нема вагалі! Висверлити не знімаючи також з області фантастики бо там немає нормального доступу.... Якби мені зараз відкрутили цю гайку, поставили на її місце нову і попустили рейку я би так поїздив з місяць-другий і потім би вже поміняв її якщо щось... А з таким станом речей наразі вимальовується вихід тільки ремонтувати цю :facepalm

Закрито

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей