Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Поворот по головній дорозі. ДТП. Опитування

Хто буде винний у ДТП?

Синій
41
32%
Фіолетовий
68
53%
Обидва ;)
19
15%

Всього голосів: 128

bossjara
Ім'я:Антон
Стать:чоловік
Номер:59105TC
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 5 рази
Контактна інформація:
Re: Поворот по головній дорозі. ДТП. Опитування

Повідомлення bossjara » Нед, 17 лютого 2013, 22:19

суть питання - прописати в ПДР
"в такій ситуації діяти,(читай їхати)так і не інакше."
Все питання знято, як пропишуть так і буде. Вся демагогія зараз - на розгляд судді, у випадку якшо така ситуація станеться в реалі. в 99% буде прийнято рішення на користь того хто з’їжджає з головної(хоча я теж вважаю це ірраціональним використанням ресурсів), в 1% приймуть іншу сторону, повівшись на вищевказані аргументи.
Поки не написали в ПДР ЧІТКОЇ інструкції - їхати не створюючи геморою, справа напрво, зліва - наліво
тему можна закрити :shout
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=29544

may
Ім'я:Ihor
Номер:7044
Подякували: 4 рази

Повідомлення may » Нед, 17 лютого 2013, 22:30

kapi писав: В статті він детально описав, що так поступати ірраціонально
цей "знавець", на базі своєї лабуди, не встані відповісти на десяток простих питань!
Пройдись там пошуком "Вопросы без ответов" - можливо зрозумієш...
Незнання законів не звільняє від відповідальності!
Знання, як правило, - так!

may

Повідомлення may » Нед, 17 лютого 2013, 22:34

kapi писав: А ти про обгін з права найшов
а це до чого :surprised Щоб хоч щось написати?
п.14.1, до речі, з ПДР вилучається.

may

Повідомлення may » Нед, 17 лютого 2013, 22:39

bossjara писав: їхати не створюючи геморою, справа напрво, зліва - наліво
Зараз так і написано!
І з усіх смуг - прямо, тому, що нічим не заборонено. У загальному випадеу.
Невже ЦЕ так тяжко зрозуміти?

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Нед, 17 лютого 2013, 22:49

may,
may писав: Зараз так і написано!
я не про те що написано, а про те як їхати.
may писав: Невже ЦЕ так тяжко зрозуміти?
ні це зрозуміти легко, тяжко, як виявилось, зрозуміти що таке поворот.
Дивись - спробую пояснити
є три точки зору на дану ситуацію
1)(твоя і інших) водію що з’їжджає ніщо не забороняє їхати прямо з лівої смуги, в той час як водій що рухається по головній дорозі здійснює поворот
2)([цензура], і напевно ти думаєш що більшість що відповіли не правильно і по твоєму не знають ПДР дотримуються саме її - якшо не так, вибач) - я рухаюсь по головній дорозі і мені всі повинні поступитись
3)(в т.ч. і моя з точки зору логіки, хоча я розумію що з т.з. законодавства вона буде скоріш за все помилковою) - водій який з’їжджає здійснює маневр, хоча й в просторі не змінює напрямку руху, а водій що рухається головною дорогою не змінює напрямку руху відносно смуги/дороги по якій рухається....
от тому в таких ситуайціях простіше всього прописати єдино вірне рішення(нехай і не підвладне законам логіки) для уникнення розбіжностей,..
далі є зміст щось обговорювати?

may

Повідомлення may » Нед, 17 лютого 2013, 23:40

bossjara писав: я рухаюсь по головній дорозі і мені всі повинні оступитись
Ну звідки ти таке взяв?
у тому то і справа, що не всі, а другорядні і ті з іншої головної, що наближаються до перехрестя зліва!
Немає градації "хто куди їде". Такого поняття навіть немає!
Є навпаки - "незалежно від напрямку подальшого руху"!
Добре, що чітко і однозначно питання вирішено на законодавчому рівні.
Бачу, що баян "бо по головній" невмирущий! :)

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Нед, 17 лютого 2013, 23:58

may писав: Ну звідки ти таке взяв?
це завідомо не вірна точка зору, і всім це зрозуміло, там зацензурило її.
я тобі намагався пояснити, що ти трошки не розумієш проблеми питання, тобою ж створеного.
Дивись, ти вважаєш що більшість хто відповів неправильно аргументуються точкою зору
bossjara писав: 2)([цензура], і напевно ти думаєш що більшість що відповіли не правильно і по твоєму не знають ПДР дотримуються саме її - якшо не так, вибач) - я рухаюсь по головній дорозі і мені всі повинні поступитись
may писав: Бачу, що баян "бо по головній" невмирущий!

а насправді, всі(ну принаймні більшість) хто тут дотримуються відмінної від твоє точки зору, аргументуються зовсім інакшим - поняттям(визначенням) слова поворот.
Тобто ти і ДАІшники і ще багато хто розуміють під поняттям "поворот" результат дії повороту керма, відповідно якшо кермо не повертали - повороту не було.
А твої опоненти, в тому числі я, під поняттям "поворот" маємо на увазі зміну напрямку руху відносно напрямку дороги/смуги руху.
З точки зору логіки, я вважаю що моє розуміння поняття поворот є 100% вірним, але я розумію що з точки зору наших баранів які пишуть і трактують закони - буде в 99% випадків по твоєму. Тому потрібно однозначно прописати в правилах- в такій ситуації їхати так і не інакше - все! і як пропишуть - так і будем їздити

Jarevych
Тюнінг клуб
Ім'я:Ярік
Дякував (ла): 10 рази
Подякували: 82 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Jarevych » Пон, 18 лютого 2013, 11:05

may, кароч, я поняв шо в наших ПДР пишуть всяку фігню))) в даній ситуації всі розглядають поворот ліворуч, а що якщо розглянути навпаки, тобто праворуч? Приклад, звичайно що він відрізняється кількістю полос в одному напрямку, але суть мого питання воно відобразить. вул. Лисенка-вул. Короленка, я їду з вулиці короленка і повертаю по головній ліворуч на Лисенка, якийсь чудік їде по головній Лисенка прямо, по твоїм словам він їде прямо, значить пропускати він нікого немає, а я як дурак їду по головній і тоже нікого немаю пропускати і тут БАХ... Виникає питання, чудік їде прямо і напрямок не міняє, а я повертаю, хто з нас прав???
Машина не жінка , помилок не пробачає

may

Повідомлення may » Пон, 18 лютого 2013, 12:09

bossjara писав: а насправді, всі(ну принаймні більшість) хто тут дотримуються відмінної від твоє точки зору, аргументуються зовсім інакшим - поняттям(визначенням) слова поворот.
Антон! тут ось у чому справа...
Законодавчо встановлено Що слід вживати слова (терміни) у значеннях, закріплених за ними словником!
ось відповідь ЦБДР автору тієї "статті", що наводив kapi
Вкладення
ЦБДД поворот словники.JPG

kapi
Дякував (ла): 7 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення kapi » Пон, 18 лютого 2013, 12:14

А твої опоненти, в тому числі я, під поняттям "поворот" маємо на увазі зміну напрямку руху відносно напрямку дороги/смуги руху.
+11111
Потрібно роз'яснити в ПДР поняття повороту. Я вважаю, що з'їзд з головної дороги є поворотом, навіть, якщо це Т-подібне перехрестя.
Правилно в статті (яку я дав вище) написано. Поворот можна робити лише відносно чогось. Хтось вважає що поворот робиться відносно простору. Я вважаю що поворот на дорозі можна робити тільки відносно напрямку цієї дороги.
Бо якщо ж орієнтуватися по простору, то получається, взявши з собою GPS навігатор і орієнтуючись по сонцюі враховуючи кривизну земної поверхні відносно простору, наробиш купу поворотів. І що кожного разу уступати і вмикати покажчик повороту? Я іронізую звичайно, але ІМХО це нонсес і маразм.
Виконуючи в даній ситуації пункти правил ПДР ми поступаємо не раціонально, спияємо створеню заторів і так далі (про це все пише в статті)
Якщо розглядати кожну кривизну дороги як поворот, тоді чому ми не вмикаємо покажчик повороту на гірських серпантинних дорогах, на затяжних дугаг, бо це виглядає по дурному, правда? Я прямую в напрямку дороги і відносно неї не здійснюю поворот, хоча в просторі поворот я все таки здійснюю. Ось яка фігня получається.
ДАІ прийняла не правильне рішення, та щей закріпила це в новій редакції ПДР. Тут потрібно було ввести зміни в п.п, які регулюють пріоритетність проїзду.
Але для Mау це все лабуда, він як осел пре, сраючи на всіх.
За Порошенка !!!

may

Повідомлення may » Пон, 18 лютого 2013, 12:16

bossjara писав: А твої опоненти, в тому числі я, під поняттям "поворот" маємо на увазі зміну напрямку руху відносно напрямку дороги/смуги руху.
kapi писав: +11111
О’к!
За цією логікою рух в напрямку головної дороги не є поворот!
ПОВОРОТНИК ВМИКАТИ ПОТРІБНО???
9.2. б) Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку перед поворотом
Востаннє редагувалось Пон, 18 лютого 2013, 12:23 користувачем may, всього редагувалось 1 раз.

kapi

Повідомлення kapi » Пон, 18 лютого 2013, 12:20

От чому ти не вмикаєш поворот на серпантинній дорозі? Ти ж здійснюєш попорот відносно простору. Виглядав би як [цензура], правда? :happy
Але згідно з твоєї теорії, з завтрашнього дня прийдеться так робити. До того ж купи GPS, навігатор, і кожного разу, коли координати будуть змінюватися(показуючи поворот відносно простору) - мигай своїм автомобільним поворотником. Бо ти здійснив поворот! А таких доріг в нас у Львові (Які йдуть дугою, навіть та сама кільцева дорога) ой як багато. НА кільцевій взагалі мусиш всю дорогу їхати з ввімкненим поворотником, так як здійснюєш поворот відносно простору.
За Порошенка !!!

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Пон, 18 лютого 2013, 12:25

may писав: За цією логікою рух в напрямку головної дороги не є поворот!
ПОВОРОТНИК ВМИКАТИ ПОТРІБНО???
в даному випадку, керуючись логікою, я б не вмикав. АЛЕ керуючись тим шо в нас ПДР не ідеальні, і що береженого бог береже, я б якшо попав в таку ситуацію
а) перестроївся б в ліву смугу
б) пригальмував би/пропустив би того хто валить з лівої прямо на другорядну
в) чисто інтуїтивно, ввімкнув би поворот, оскільки для мене(і я вважаю це правильним щоб хто не говорив і які б ПДР не були) кожен поворот керма супроводжується натисканням на важіль сигналу поворотника в сторону повороту керма, навіть на серпантині
пес. пункт В не поширюються на випадки коли ввімкнений покажчик повороту може сприйнятись неоднозначно іншими учасниками дорожнього руху

may

Повідомлення may » Пон, 18 лютого 2013, 12:32

kapi писав: От чому ти не вмикаєш поворот на серпантинній дорозі?
ти, для початку, розкажи ралістам, що на серпантині вони напрямку руху не міняють! ;)
Тепер про поворотники на кривій в плані!
Коли рух по ПЧ можливий тільки в одному напрямку, то поворотник може означати, що ТЗ перестроюється, обо покидає ПЧ!
"Сигнал забороняється подавати, якщо він може бути не зрозумілим для інших учасників руху."
і у офіційних Коментарях до ПДР написано:
Не подаются предупреждающие сигналы при движении без изменения полосы движения на кривых в плане.
ІМХО, таке і в ПДР потрібно прописати!
Іще питання є?
Востаннє редагувалось Пон, 18 лютого 2013, 12:37 користувачем may, всього редагувалось 1 раз.

may

Повідомлення may » Пон, 18 лютого 2013, 12:35

bossjara писав: береженого бог береже, я б якшо попав в таку ситуацію
Власне, не розглядається питання - Як би хто поїхав?..
А - Що написано в ПДР?
Так от, по законодавству не можна одне і теж слово вживати для визначення різних понять!!!
Не можна той самий рух вважати поворотом і не поворотом! ;)

may

Повідомлення may » Пон, 18 лютого 2013, 12:37

kapi писав: До того ж купи GPS, навігатор
Ти колись по навігатору їздив? :)
Так кажуть "Приготуйтесь до повороту" незалежно буде там головна дорога, чи не буде!
І правильно роблять!

bossjara
Контактна інформація:

Повідомлення bossjara » Пон, 18 лютого 2013, 12:39

may писав: Законодавчо встановлено Що слід вживати слова (терміни) у значеннях, закріплених за ними словником!
ось відповідь ЦБДР автору тієї "статті", що наводив kapi
прописати це чітко в ПДР або ДСТУ, так шоб було чорним по білому написано, а не вишукувати в словниках, в тлумаченнях
may писав: ЦБДР
(які саме тлумачення без помилок написати не можуть :facepalm ), і питання буде закрито!
взагалі, як на мене, правила існують для того, щоб регламентувати неоднозначні ситуації, і якщо є хоча б 0,0001% ймовірність в неоднозначності тієї чи іншої ситуації чи її трактуванні - потрібно це прописати в правилах. Навіть, якщо це буде - "не можна сушити кота в мікрохвильовці". І тоді жити стане всім легше...
Таких прикладів є дуже багато в повсякденному житті, і зустрічаються вони не тільки на дорозі.

відсторонимось від повороту по головній дорозі, і візьмем простий приклад з життя.
Всі купували техніку, нехай наприклад мобільний телефон.
Є ЗУпЗПС, де регламентується термін повернення товару 14 днів. В тому ж законі є таке поняття як товар не використовувався, та збережено товарний вигляд.
От якщо з телефону зробили тестовий дзвінок тривалістю 10 секунд - товар використовувався? якщо наприклад відсутня "клійонка" в якій було запаковано АКБ з заводу - не збережено товарний вигляд? і таких прикладів мільйон
а треба прописати - не можна звонити з телефону якшо хочеш його повернути протягом 14 днів. не можна викидати клійонку від акб... і т.д. :D

kapi

Повідомлення kapi » Пон, 18 лютого 2013, 12:45

Не подаются предупреждающие сигналы при движении без изменения полосы движения на кривых в плане.
Але ж у просторі ти робиш поворот вірно? А відносно дороги ні, просто рухаєшся в її напрямку, хоча дорога повертає.
Так само і в синього автомобіля, відносно простору це поворот, відносно дороги - просто рух в її напрямку. Головне без перестроювання в іншу смугу руху, бо для нього там не має перестроювання. Це для фіолетового є, він пересікає смугу руху синього, який рухається по головній.
В даному випадку для синього ввімкнути покажчик поворту означає
Сигнал забороняється подавати, якщо він може бути не зрозумілим для інших учасників руху."
Тому що відносно напрямку дороги він не здійснює повороту. До того ж до перехресті і після перехрестя це одна й та ж сама дорога (видно по покажчиках назв дороги та кілометрових стовпчиках) А прямо пішла зовсім інша дорога( назва і стовпчики). Тобто фіолетовий з'їхав на іншу дорогу і має перевагу перед головною - нонсес.
І звідки ти знаєш що для фіолетового це не був поворот в просторі, а якщо там є поворот 1-2, або 5 градусів. відносно простору, в якому він знаходить до перехрестя. Значить він теж здійснює на даному перехресті поворот.
Кароче маразм повний.
За Порошенка !!!

kapi

Повідомлення kapi » Пон, 18 лютого 2013, 12:46

Коли я говорив про приблизне тлумаченні терміну повороту і казав що знайду це, я і не уявляв, що саму цитату підкажеш мені ти, все вірно, я вичитав це в коментарях до ПДР. Можеш просити вибачення!
За Порошенка !!!

may

Повідомлення may » Пон, 18 лютого 2013, 12:56

bossjara писав: і якщо є хоча б 0,0001% ймовірність в неоднозначності тієї чи іншої ситуації чи її трактуванні - потрібно це прописати в правилах. Навіть, якщо це буде - "не можна сушити кота в мікрохвильовці". І тоді жити стане всім легше...
Антоне, от на 120% з тобою згідний!!!
А от дехто вважає, що деталізація, якої багато в чергових змінах ПДР, зайва.
Але процес пішов. Далі буде...

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей