Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
RULES
Ім'я:Роман
Стать:чоловік
Дякував (ла): 6 рази
Подякували: 157 рази
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення RULES » Сер, 23 січня 2013, 22:08

Igor_Lviv писав: Знайома не дуже давно, звечора хильнула з коліжанкою коньячку, а зранку поїхала у справах. 300дол.
а могла б в 0грн попасти якби не заочкувала і поїхала на експертизу. вже неоднократно перевірено знайомим, що нічого не виявлять зранку крім випадку якщо тебе ще труханить або в роті сам відчуваєш ніби насрали коти. якщо цих симптомів нема, то нічого боятись
VAG вже не той

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Сер, 23 січня 2013, 22:25

Я взагалі болт забив, без документів катаюсь. Хочу в Грузію!
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 23 січня 2013, 22:30

Morozov писав: інспектор - на першу вимого водія, а водій на законну вимогу інспектора
2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
а) пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;
Я десь пропустив слово "Законну", і чому ти впевнений, що така вимога була не законною?
Morozov писав: І чому на цього бикуватого водія не склали протокол якщо вимога була законна а він не предявив???
Питання до дайця, а не до мене, це з розряду "чого такий свідомий водій не вимагав протокол на водія гаїшної машини, за неправильну стоянку?"
Morozov писав: підозра у скоєнні правопорушення
доведи, що в дайця не було підозри? от тобі і законність вимоги, можливо він запідозрив, що водій забув доки в дома, чи позбавлений права керування, і захотів перевірити свою підозру, законно?
Morozov писав: Ну звідки така впевненність про 98 % форуму ?Для чого писати за когось ? Кожен сам обирає як йому ставитись до даі, ти хичеш показувати доки без причин хтось не хоче...
це здогад з коментарів до цієї теми, не впевненість ;)
Morozov писав: Впринципі такі відео сильно змінили ситуацію
відео та нет - так, але не хамська поведінка автора. Різниця в тому, що частина водіїв допускають перевірку доків, а частина бавиться в европейців. Особисто в штатах ще не був, але знайомі розказують, що сперечатись з їхніми копами ніхто навіть не пробує, а іншого корєша в німцях зупинили "без причини", просто для перевірки доків. Я рахую перевірку доків нормальною практикою, якщо абстрагуватись від бажання дайців заробити :D

Morozov
Дякував (ла): 0
Подякували: 0

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 22:46

igorok писав: Я десь пропустив слово "Законну",
Ти жартуєш ???
Всі вимоги міліціонера мають бути законними ! А для перевірки доків має бути:
Yuzer писав: В Законі України "Про міліцію" (який в випадку правової колізії має вищу силу, ніж ПДР)ст.11, п.2Цитата:Права міліції: 2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;
igorok,
І взагалі, що ти хочеш сказати своїми повідомленнями ?
Щоб всі предявляли доки по першому бажанню даішника ? Невже ти ще не зрозумів що більшості водіям вже надоїли постійні зупинки і провірка документів, а тих хто вічно бухий і без прав взагалі наші даішники ніколи не сміють тормозити, такщо хочеться того тобі чи ні, але з кожним днем водіїв які зневажливо ставляться до нашого даі все більше і це заслуга самих даішиків ;)
це здогад з коментарів до цієї теми, не впевненість
переглянь коментарі ще раз, бо з відсотками ти щось явно перепутав :sing

ROVA
Ім'я:Василь
Номер:ВС....ВВ
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » Сер, 23 січня 2013, 22:54

igorok писав: Я рахую перевірку доків нормальною практикою, якщо абстрагуватись від бажання дайців заробити
Погоджуюся стосовно практики. А от бажання заробити якраз і виникає в наших дайців в переважній більшості в перших 10-20 секунд коли водій предявляє доки.
Тобто: перевірка доків для нашого інспектора - це процес виявлення чи схильний водій до того щоб його якось "розвести", в більшості випадків
Особисто доки показую, та от з моменту появи відеореєстратора(1,5 роки) бажання перевіряти доки чомусь в даївців відпадає, орієнтовно в 20-30% дивилися в них, 1 раз навіть ніби звіряли з номером кузова, решту - питали чи все в нормі, навіть рук не простягували взяти, так дивилися.

niko1006
Ім'я:Петро
Контактна інформація:

Повідомлення niko1006 » Сер, 23 січня 2013, 23:04

кілька раз паличку підносили щоб зупинити коли побачили відеореєстратор обернулись як нічого не бувало(хоч і авто на польській реєстрації)..зупинили вересню на галицькому перехресті побачили відеореєстратор включений..сказали що вітають з днем міста і побажали щасливої дороги..я зі сміху чуть не втух бо знаю що день Львова не у вересні

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 23 січня 2013, 23:12

Morozov писав: Всі вимоги міліціонера мають бути законними ! А для перевірки доків має бути:
а даєць просив в того водія щось незаконно? коготь динозавра, чи ключ від квартири? Чи ти можеш гарантувати, що в дайця 100% ніякої підозри не було (читай причини перевірки доків)?
Morozov писав: І взагалі, що ти хочеш сказати своїми повідомленнями ?
перечитай їх ще раз, я буквально пишу те, що хочу сказати.
Morozov писав: Щоб всі предявляли доки по першому бажанню даішника ?
так, а для чого вони тоді, тільки карати? Нехай виявляють, попереджають і т.п.
Morozov писав: Невже ти ще не зрозумів що більшості водіям вже надоїли постійні зупинки і провірка документів
Я щодня за кермом, мінімум 50 км в день, мене останній раз зупиняли в листопаді минулого року, ще перед тим десь 1,5 року, і то мабуть через те, що я перед самим постом, з лівої смуги перестроївся в праву, ніби сховався за попуткою, мєнт це побачив і зупинив, глянув доки і я поїхав собі, де Вас так пиняють криваво?
Morozov писав: з кожним днем водіїв які зневажливо ставляться до нашого даі все більше і це заслуга самих даішиків
хочется тобі чи ні, але даїшники від цього добрішими не стають.
А в мене бували випадки коли зупинили - Ваші доки, все в порядку? Ще не встиг дотягнутись до прав - Щасливої дороги, і все, ніхто нікому нерви і час не портить, я в пробках більше стою, 3 хв не спасе.

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 23:15

niko1006 писав: сказали що вітають з днем міста і побажали щасливої дороги..
Ну і хіба це нормально ? Це тільки підтверджує те що вони до людей ставляться як до рабів, їм захотілось їм здалось і тд а ти ставай і слухай їхній маразм,
а як бачуть що їх знімають то відразу робляться "правильними" такщо люди правильно роблять що намагаються ставити на місце цих "слуг народу", у когось виходить краще у когось гірше ...

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 23 січня 2013, 23:20

Morozov писав:Може пора спробувати за принципом як до тебе так і ти, " з бидлом по бидлячому" ?
Дозволю собі зацитувати

Зображення

ПРО ДВОХ ЦАПКІВ
З одного берега йде до річки білий цапок, а з другого берега надходить чорний цапок. І той хоче через річку перебратися, і другий. А через річку кладка. Така вузенька, що тільки один може перейти, а двом тісно.
Не схотів білий цапок зачекати, поки перейде через кладку чорний, а чорний й собі не схотів заждати, щоб перейшов білий.
Ступили обидва на кладку, зійшлись посередині та й ну один одного лобами й рогами бити! Бились, бились, та й скінчилося на тому, що обидва в воду попадали і потопились.

ДВІ КІЗОЧКИ
А дві кізочки-то були розумнішими. Стрілись вони на вузенькій стежечці. З одного боку і стежечки глибокий рів, а з другого - висока та крута гора. Розминутися ніяк не можна.
Постояли вони, постояли, подумали-подумали, а тоді одна кізочка стала на коліна, перевернулась на бік, лягла на стежці і притиснулась спиною до гори.
Тоді друга обережно переступила через неї, а та, що лежала, встала і пішла собі.

Зображення

Enter
Подякували: 2 рази

Повідомлення Enter » Сер, 23 січня 2013, 23:22

Може справа саме в Вас, маю на увазі людей які вічно всім не задоволені, ніколи не мав якихось сутичок з працівниками ДАІ, та й вже непамятаю коли зупиняли просто так. :surprised

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 23:24

igorok писав: хочется тобі чи ні, але даїшники від цього добрішими не стають.
Як не сиануть ? вже стали !!! вже не раз згадували що пару років тому за прохення показати посвідчення відразу чув грубу відповідь, а згадай як ще до недавна реагували на те що їх знімають ? Тепер вже тихеньки і посвідчення показують і про камери мовчать, такщо зміни є !
перечитай їх ще раз, я буквально пишу те, що хочу сказати.
Давай так, оскільки на водія жодного протоколу не склали хоч він і не предявив свої документи і при цьому як ти кажеш "бикував" - значить у діях водія не було нічого проти законного, а отже така поведінка є сьогодні прийнятною у нашій державі, все решта це твоя чи чиясь інша особиста думка в кожного вона може бути різною але відсутність протоколів свідчить про те що дії водія не суперечеть нашим законам і це факт ! ;)

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 23:29

Igor_Lviv,
Ну приблизно так воно і є, хтось не проти стати на коліна щоб через нього перступили, а хтось обирає варіант - бодатись, кожен сам собі вирішує...

ROVA
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » Сер, 23 січня 2013, 23:34

Enter писав: та й вже непамятаю коли зупиняли просто так.
Пиняють і пиняють вже професійно, вибирають жертву, ще до моменту зупинки.
В облцентрах , великих містах не так активно як на "периферії". Часто буваю у Франківській області, так бачу що і по селах шастають, і бажання підзаробити в них не спадає, апетити ще ті. Просто на селах люди ще не такі свідомі, знаючі, та і боязливі. І штрафувати (точніше хабарі брати) можуть навіть за "їзду непристебнутому по власному подвірї" або виїхав за свою браму , вийщов закрити її - а тут штраф за не включені габарити в сутінках. Маразмів. а точніше способів заробити -- достатньо.

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Сер, 23 січня 2013, 23:38

ну то шо водій хам і поводив себе не етично це само собою , але 8-)

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 23 січня 2013, 23:40

Morozov, чув колись " не чіпай гуано, не буде..."? Думаю гаєць не хотів псувати собі нерви, і тому не писав протокол, та й порушення не було, банальна перевірка, а можна було вилучити реєстратор і оформити непокору, і зробити неприємності тому челу ;)
Думка, як і очко, в кожного своє, ти правий, але відсутність протоколу ніпрощо не свідчить, чи ти вважаєш, що відсутність протоколу на водія гаїшної машини свідчить, що вони правил стоянки не порушили? Сам мене ж переконав, що порушили.
ІМХО, водій в тому ролику поводився неадекватно і упереджено.

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 23 січня 2013, 23:45

Morozov писав:Igor_Lviv,
Ну приблизно так воно і є, хтось не проти стати на коліна щоб через нього перступили, а хтось обирає варіант - бодатись, кожен сам собі вирішує...
Оооо... Тепер зрозуміло таку категоричність. ;) І заперечувати не буду. 8-)
Якщо "встати на коліна" - єдине, що ти зрозумів з дитячої казочки, то тут проблема з адаптацією у соціумі.
... Зрештою, як і в того мужика з відео.

ЗІ. Зверни ще увагу на фінал обох казочок.
Перенеси на життя.
І тепер дай відповідь (лише собі): а чого ж за стільки часу ми не можемо нічого змінити, а товчемось на одному місці?
І як з "народу" люди раптом стають "міліціонерами", "депутатами" тощо?
Відповідь знаєш? Бо вони (народ) вже є таким, ще до того, як отримав мандат чи смугасту паличку. (Тепер ще раз читаємо казку про двох цапів).

ЗЗІ. Впевнений, якщо б поміняти місцями водія і ДАІшника - відео було б таке саме, якщо не ще гірше.

Vusiko
Ім'я:Олексій
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення Vusiko » Сер, 23 січня 2013, 23:47

Enter писав:Може справа саме в Вас, маю на увазі людей які вічно всім не задоволені, ніколи не мав якихось сутичок з працівниками ДАІ, та й вже непамятаю коли зупиняли просто так. :surprised
+1, став, 2 сек доки показав і полетів. Раз тільки розвели на протокол за неіснуючого пішохода, але то таке сам винен. молодий був наляканий

topper
Ім'я:Остап
Номер:0000
Дякував (ла): 175 рази
Подякували: 20 рази

Повідомлення topper » Сер, 23 січня 2013, 23:50

Воділа правий! Полосатік(даєць) - рагуль!
Жінка – як даішник: настрій зіпсує, гроші забере, і ще винним будеш :-)

Enter

Повідомлення Enter » Сер, 23 січня 2013, 23:53

Morozov, рт не розумію чого ти розпинаєшся, працівник ДАІ на цьому відео ввічливо привітався і попросив документи, а те що мудак за кермом видно одразу.

ROVA
Контактна інформація:

Повідомлення ROVA » Чет, 24 січня 2013, 00:22

Вважаю що на сьогоднішній час безпричинні зупинки і безпідставна перевірка доків - маразм. Так законний , але маразм. Ну хіба мало є очевидних наперед-свідомих порушент ПДР :
1. центр - парковка в заборонених місцях, валооооом.
2. Порушення і невідповідність міського пасажирського транспорту до вимог -- речі очевидні.
3. Невідповідні і невідрегульовані фари автмобільні -- вночі вже деколи очі "пухнуть" від засліплення зустрічних фар.
4. критична висота протектора шин і невідповідність сезону -- ніби вже буде закон.
і т.д.
Натомість, місця-зони з високим рівнем скоєння ДТП залишаються без змін, ніби статистика дтп - то випадковість.
В дайців роботи для виявлення "очевидних" порушень валом, протоколів можна наскладати стільки-скільки часу на це вистачить
Нашо нам пости Даї, був час і без них було добре. Невже важко обладнати камерами чи навіть тими самими відеореєстраторами патрульні машини і вперед , і на кожну зупинку - в разі оскарження нехай буде відеозвіт в якому даєць буде наводити причину зупинки.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей