Юридичні поради, допомога при ДТП, спілкування з ДПС, трактування ПДР

Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK

Відповісти
Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.
Коба
Ім'я:伊戈
Стать:чоловік
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Контактна інформація:
Re: Діяльність ДАІ. Спілкування і дії. Обговорення.

Повідомлення Коба » Сер, 23 січня 2013, 20:52

Yuzer, відмовся в Європі поліції пред'явити документ ;)
п.с. тільки не розказуй, що без порушення тебе ніхто і ніколи вжитті не спинить.
Востаннє редагувалось Сер, 23 січня 2013, 20:53 користувачем Коба, всього редагувалось 1 раз.
Никто не безгрешен, хотя многие живут безнаказанно.
© Джон Рей

niko1006
Ім'я:Петро
Контактна інформація:

Повідомлення niko1006 » Сер, 23 січня 2013, 20:52

насамперед треба бути людиною...ну зупинив і що?кілька раз гарно привітався...і що потрібно таким "очень умним" показуватись...не гарно навіть....і хто б що не казав..

Yuzer
Ім'я:Yuzer
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Yuzer » Сер, 23 січня 2013, 20:59

відповідати чи не відповідати на релігійне привітання - особиста справа водія. Може він взагалі не віруючий і не в курсі, про що інспектор до нього говорить. Якщо би мене десь на сході зупинили 1 травня і сказали би "с празніком", я би першим ділом послав його подальше святкувати той "празнік". І не в "знаннях" водія справа. Тут справа в поглядах на безпричинну зупинку і безпричинну перевірку документів, що мене бісить найбільше... Бо стоїть на дорозі "Бог" і косить бабло зі звичайних смертних. Зупиняє всіх підряд і дивиться - хто не знає своїх прав і не може себе елементарно захистити - того можна розвести на "вчорашній бокал пива" чи непропущеного пішохода... Не повинно так бути...
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 21:00

Коба писав: відмовся в Європі поліції пред'явити документ
До чого тут Європа ?
Там свої закони тут свої, але там поліція діє в рамках їхніх законів (99%),
а у нас міліція діє не по законам України а по свїм !
niko1006 писав: не гарно навіть....і хто б що не казав..
А водій що претендує на звання інтелегент року ? Він сам обирає манеру спілкування з інспектором, якщо він веде себе так то це його право і значить має на це причини !
niko1006 писав: ну зупинив і що?кілька раз гарно привітався...
Краще б ці ідіоти замість "гарного вітання" стояли (патрулювали) у нормальних місцях, а не на перехрестях :angry

igorok
Ім'я:Ігор
Дякував (ла): 5 рази
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 23 січня 2013, 21:01

Yuzer писав: Ви не вважаєте це приниженням, коли якесь бидло в погонах вважає, що може зупинити вас будь-де (а в даному випадку - на перехресті, з порушенням ПДР, створюючи перешкоди іншим водіям) і так само без причини перевірити ваші документи???
1. Ні, не вважаю, корона не впаде показати доки, ну і бидло в тому відео, якраз не в погонах... За такою логікою, показати посвідчення дайцеві також приниження? Що за комплекси? Це обов'язок водія пред'явити доки, не залежно від того, законною була зупинка чи ні, а причину зупинки завжди можна законно "знайти" - брудний номер, підозріле маневрування і т.п. Перця можна бавитись, коли дайці нагліють, а тут ніби все по-людськи починалось.
2. Нагадайте, ті острівки на кольці, хіба вважаються перехрестям? Вони ж наче не призначені для руху, де вказано, що заборонено на них паркуватись?

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Сер, 23 січня 2013, 21:05

igorok писав: Нагадайте, ті острівки на кольці, хіба вважаються перехрестям? Вони ж наче не призначені для руху, де вказано, що заборонено на них паркуватись?
це напрямний острівець. Він обведений суцільною лінією розмітки, яку перетинати заборонено.
Рецепт борщу по-чоловічому: Береш 55кг жінки і ставиш біля плити на 40хв до повної готовності борщу

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 21:05

igorok писав: Перця можна бавитись, коли дайці нагліють,
А що саме водій зробив не так ?

igorok писав: 2. Нагадайте, ті острівки на кольці, хіба вважаються перехрестям? Вони ж наче не призначені для руху, де вказано, що заборонено на них паркуватись?
Там стояти не можна !

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 23 січня 2013, 21:12

Morozov писав: А що саме водій зробив не так ?
відверто бикував, ще на початку, не пред'явив документів на законну вимогу.
Morozov писав: Там стояти не можна !
igorok писав: де вказано, що заборонено на них паркуватись?

luav
Ім'я:Володимир
Номер:BC5192AT

Повідомлення luav » Сер, 23 січня 2013, 21:15

Даїшники клали на всіх.Вчора вчергове переконався в цьому.Стоїть черга на вогівській заправці.Стоїть машина ДАЇ біля колонки.Даїшник заправив свою машину і пішов всередину заправки та пропав.Прийшов через 15 хвилин:йому закортіло піти до туалету виявляється.Але мізків бракувало поставити машину в інше місце,щоб решта людей собі спокійно заправлялись.На мої зауваження не зовсім цензурні щось там пробурмотів-сів та поїхав.І це ті,хто мають бути взірцем для інших водіїв :D

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Сер, 23 січня 2013, 21:16

igorok писав: показати посвідчення дайцеві також приниження?
це його прямий обовязок на першу вимогу громадянина.
А показувати йому свої документи без причини - це приниження, бо він показує, що ти ніхто, а він "крутий коп". А насправді, перевіряти доки він має "при підозрі у вчиненні правопорушення" - тобто на законних підставах, а не просто так. От хай сформулює підозру, наведе докази, а тоді і перевіряє документи. Проведення відпрацювання - це законна причина для зупинки а не для перевірки документів. І то, ще треба довести, що дійсно таке відпрацювання проводиться (ким введене і номер наказу)

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 23 січня 2013, 21:19

Yuzer писав:Де в світі таке є? На кого маємо рівнятись - на Європу, чи на пережитки Союзу? (бо напевно тільки в Росії і СНД ще така поведінка міліції є "нормою".
Рівнятись на кого??? Нам спершу треба мозги свої "порівняти", а тоді братись рівняти ДАІшників, Державу і т.п.
Це що у нас всі і завжди їздять тверезі, а падли ДАІшники принюхуються і примахуються? Набери в Гуглі "ДТП алкоголь" і почитай або подивись фото. І потім напиши родичам загиблих, що ти проти того, щоб ДАІшники "принюхувались просто так". От вони тобі і напишуть відповіді на всі твої запитання.
Чи напиши мужику, який взяв кредит, купив авто, яке йому вкрали, а страхова збанкрутувала, що ДАІшники не мають права зупиняти машини і провіряти без причини документи. Він також тобі все розкаже і пояснить.
В такій ситуації і справді простіше витягнути та показати документи, дихнути на дайця, якщо він дуже того хоче і спокійно їхати далі з чистою совістю.
Yuzer писав:От поки будуть такі думки, доти і будемо жити так, як живемо....
А нічого і не зміниться, якщо така реакція буде... Бо замість того, щоб написати - "класний чувак, вміє показати, що має якусь свою гідність і не дозволяє витирати об себе ноги, наступного разу і я так себе буду вести, можливо тоді щось і зміниться в цій країні", пишете, що в нього нема мозгів........ :facepalm
Гідності і інших позитивних рис у водія я не побачив. Навпаки, ДАІшник виявився вихованішим від того німого мурла за кермом. Ще в дитячому садку вчать вітатись. Навіть раніше, з пеленок. Навіть "Здасвуйтє" на "Христос хрещається" було б більш коректним ніж [цензура] поведінка.
А от безпричинна гордість за свої недолугі і тупі дії - власне і показує, що у людини, крім відсутності культури, ще маса дитячих комплексів неповноцінності.

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 21:19

igorok писав: ще на початку, не пред'явив документів на законну вимогу.
Звідки ти знаєш що вимога була законна ? Чому тоді не виписали протокол якщо водій відмовився предявити доки ???
Я от кажу що вимога була не законна !
igorok писав: відверто бикував,
Це субєктивна думка ! і чим заборонено бикувати ? :shout
де вказано, що заборонено на них паркуватись?
:facepalm
Там не можна стояти !!!
15.9. Зупинка забороняється:
ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;

tetraider
Ім'я:Юра
Номер:6264

Повідомлення tetraider » Сер, 23 січня 2013, 21:26

Igor_Lviv писав: Це що у нас всі і завжди їздять тверезі, а падли ДАІшники принюхуються і примахуються? Набери в Гуглі "ДТП алкоголь" і почитай або подивись фото. І потім напиши родичам загиблих, що ти проти того, щоб ДАІшники "принюхувались просто так". От вони тобі і напишуть відповіді на всі твої запитання.
Чи напиши мужику, який взяв кредит, купив авто, яке йому вкрали, а страхова збанкрутувала, що ДАІшники не мають права зупиняти машини і провіряти без причини документи. Він також тобі все розкаже і пояснить.
В такій ситуації і справді простіше витягнути та показати документи, дихнути на дайця, якщо він дуже того хоче і спокійно їхати далі з чистою совістю.
отут дуже правильно написано, я подивлюся як ті що його зараз виправдовують заспівають коли не дай Боже лишаться без машини ,або якесь п*яне мурло в них в*їде і пів машини розтовче і ще щоб всі живі залишилися, мене раз зупинили зимою лютою нормально привіталися чисто так пару питань задав типу чому вікна такі запотівші і замерзші чи я не заженуся щоб перевірити чи я не п*яний(їхній дурнуватий метод), і зразу відпустили навіть доки не дивилися, мова йде про те що якщо ти з ними нормально то і в більшості випадків вони з тобою, а коли вони хочуть щось тобі приплести це зразу видно і можна вже тоді щось кіпішувати, а то навчилися всі як папугаї "причина зупинки та суть скоєного правопорушення", передивилися таких самих на ютубі, не виправдовую дайців але серед них попадаються нормальні і дійсно деколи щось добре зроблять і машини вкрадені знаходять і бухих телепнів виловлюють

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 21:29

Igor_Lviv писав: Нам спершу треба мозги свої "порівняти", а тоді братись рівняти ДАІшників,
За такою логікою, якщо у всіх громадян будуть "правильні" мозги, то для чого нам взагалі буде даі, мвс ???
Зрозумій що ми для того і утримуємо всяких "міліціонерів" щоб вони слідкували за тим щоб народ дотримувався законів України ! А на ділі ті хто має слідкувати і показувати приклад - самі являються бандитами, вже навіть приказку народ придумав: "хочете щоб зникла злочинність - посадіть у вязницю всіх міліціонерів "
Такщо поки у нас така міліція- доти у нас такий народ :sing
Це що у нас всі і завжди їздять тверезі,
А от тут сам задумайся чому у нас не всі їздять тверезі якщо у нас вже 22р даі постійно всіх зупиняє і нюхає ? вже і штрафи підняли до розміру середньої зарплати а водії всерівно можуть бути випившими ? Може ефект від такого контролю відсутній і те що вони зупиняють пяного не означає що вони складають на нього протокол і він понесе справедливе покарання ? :sing
Востаннє редагувалось Сер, 23 січня 2013, 21:37 користувачем Morozov, всього редагувалось 1 раз.

igorok
Контактна інформація:

Повідомлення igorok » Сер, 23 січня 2013, 21:37

Yuzer писав: це його прямий обовязок на першу вимогу громадянина.
Yuzer писав: А показувати йому свої документи
це прямий обов'язок водія, давайте не будемо однобічні.
Yuzer писав: без причини
де вказано причини пред'являти доки? для зупинки потрібна причина, а для пред'явлення доків які мають бути причини?
Yuzer писав: це приниження
це комплекс, повір мені.
Yuzer писав: бо він показує, що ти ніхто, а він "крутий коп"
або показує, що коп ніхто, а він "крутий громадянин", це якщо слідувати твоїй логіці.
Morozov писав: Звідки ти знаєш що вимога була законна ?
бо він працівник, показав посвідчення, і законом може вимагати пред'явити доки, в ПДР читав.
Morozov писав: Це субєктивна думка
для 98% учасників форуму.
І як автор відео, своєю поведінкою покращив життя в країні?

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 21:47

igorok писав: це прямий обов'язок водія, давайте не будемо однобічні.
інспектор - на першу вимого водія, а водій на законну вимогу інспектора :teach

І чому на цього бикуватого водія не склали протокол якщо вимога була законна а він не предявив???

igorok писав: для зупинки потрібна причина, а для пред'явлення доків які мають бути причини?
підозра у скоєнні правопорушення ! причому навіть яник вже указ видав про заборону безпричинних зупинок !
бо він працівник, показав посвідчення, і законом може вимагати пред'явити доки, в ПДД читав.
Morozov написав:
Ще раз - яка причина для перевірки ? Якщо була причина, а водій доків не показав то де протокол за не предявлення ???
для 98% учасників форуму.
Ну звідки така впевненність про 98 % форуму ?Для чого писати за когось ? Кожен сам обирає як йому ставитись до даі, ти хичеш показувати доки без причин хтось не хоче...
І як автор відео, своєю поведінкою покращив життя в країні?
Впринципі такі відео сильно змінили ситуацію, ще буквально 5р тому на прохання показати посвідчення більшість даішників відповіли б дуже грубо, такщо позитивні змінт є і причому дуже серйозні, і якщо більше водіїв будуть ставити на місце от таких даішників (які стоять на перехресті і там же зупиняють інших !) - то ще через 5р у нас буде вже більш-менш нормальне даі (хочеться вірити)

Yuzer

Повідомлення Yuzer » Сер, 23 січня 2013, 21:49

igorok писав: де вказано причини пред'являти доки?
В Законі України "Про міліцію" (який в випадку правової колізії має вищу силу, ніж ПДР)
ст.11, п.2
Права міліції:
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень
документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи,
необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і
контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

LEgEnDA
Тюнінг клуб
Ім'я:Саня
Контактна інформація:

Повідомлення LEgEnDA » Сер, 23 січня 2013, 21:50

Щоб Ви там не говорили - водій красавчік. Просто познущався над гайором.
Мало того, ті чмирі на ланосі то ше ті ублюдки. І їх ше не так треба щемити.

Igor_Lviv
Ім'я:Igor

Повідомлення Igor_Lviv » Сер, 23 січня 2013, 21:53

Morozov писав:Такщо поки у нас така міліція- доти у нас такий народ :sing
Ось воно! Ось саме через це ми так і живемо! Сусід - мудак, то я також буду! Вася на роботі спить - то я також буду! Депутат краде - то я також красти буду! ДАІшники козли - то і я бикувати буду!
Результат - кругом одні бики, злодії, ледарі, брехуни.
Замкнене коло. І не рік, і не двадцять.
Поки ми у своїх мізках не змінимо, що причина всіх наших бід власне у нас в головах, а не у ДАІ, Верховній Раді, податковій і т.д., і т.п. - доти і будемо чути про Азію, Гондурас та інше.

І ще питання. Риторичне. Про міліцію і народ. Цікаво мені дізнатись, а ту власне міліцію, яка не дає народу бути нормальним нам звідки завозять? З Азії, Гондурасу, Росії, Марсу? Чи не є вона раптом тим самим бідним-нещасним народом, який бикує де може?
Morozov писав:Може ефект від такого контролю відсутній і те що вони зупиняють пяного не означає що вони складають на нього протокол і він понесе справедливе покарання ? :sing
Правду кажучи, протокол і покарання - речі різні.
Згоден, що відкупитись можна і більшість так робить. Знайома не дуже давно, звечора хильнула з коліжанкою коньячку, а зранку поїхала у справах. 300дол. Тепер, у схожих ситуаціях "вирішує справи" за 30грн на таксі.
Хоч протоколу і не було.

Morozov

Повідомлення Morozov » Сер, 23 січня 2013, 22:06

Igor_Lviv писав: Чи не є вона раптом тим самим бідним-нещасним народом, який бикує де може?
Вона то і є тим самим народом, але вони на відміну від простих людей давали присягу ! і самі погодились слідкувати за охороною правопорядку та щей гроші отримують за це !
Народ найняв їх (кращих з кращих :shout ) такщо кожен водій чи просто громадянин має право вимагати від них щоб вони грамотно виконували свої обовязки !
Ні я ні ти немаємо права щось вимагати від цього "бикуватого" водія, а от від даішника маємо ! Даішник це тойже прибиральник чи продавець просто функції інші...
Депутат краде - то я також красти буду! ДАІшники козли - то і я бикувати буду!
Ну а що залишається робити ??? Тебе 22 роки обкрадає влада, даі і тд, а ти і далі пропонуєш виконувати їхні вказівки ?
Може пора спробувати за принципом як до тебе так і ти, " з бидлом по бидлячому" ? Нам і так немає чого втрачати, що від цього гірше стане ? От вже пару років їх знімають і в нет викидують, посвідчення вимагають, причину зупинки питають і що від цього комусь гірше ? хібащо вони потім відігруються на тих хто радий показати доки і не задає дурних питань про причину зупинки... :shout
До недавна всі дружно і дихали і багажники відкривали і хабарі давали навіть коли не порушували, може досить ?
Востаннє редагувалось Сер, 23 січня 2013, 22:09 користувачем Morozov, всього редагувалось 1 раз.

Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей