Модератори:Jarevych, Жульєн, Yelik, Dimon, Denja, NIK
І ще раз про вібрації. Гріється колісний диск.
- BOXER
- Стать:чоловік
- Номер:5666
- Дякував (ла): 78 рази
- Подякували: 23 рази
andrew, цілком згоден, теж схиляюсь до цієї версії. але мені здається шо і підштинювати мало би від гальм... 

Sad, but true.
- andrew
- Ім'я:Андрій
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 47 рази
- Контактна інформація:
Re: І ще раз про вібрації. Гріється колісний диск.
BOXER не факт.. ти коли пригальмовуєш смердить .. ні?
Але коли колодка не відходить диск не має коли охолоджуватись
Але коли колодка не відходить диск не має коли охолоджуватись
- Speedo
- Ім'я:Орест
- Дякував (ла): 22 рази
- Подякували: 19 рази
- Контактна інформація:
andrew на рахунок майстрів ти правий. Вже давно до тих, де вперше робив ходову, не заїжджаю. Вони мені з іншим "наплужили", що мусів за ними переробляти...
В принципі диски/колодки міняв би і сам то немає нічого складного. Але от з часом - напряг. Цього разу роблю ніби в нормальних, але все одно, постараюся трохи стояти "над душою" особливо, щоб добре дивилися до супортів... 

- andriy320e30
- Ім'я:andriy
- Дякував (ла): 20 рази
- Подякували: 15 рази
- Контактна інформація:
Speedo, ти їм скажи конкретно шо робити .-поміняти колодки перевірити супорта і так далі.бо майстри по ходові роблять на скорість .якшо машина застрягне на підйомнику коли нема якоїсь запчастини то їм вже великий мінус коли черга.
TURBO -POWER
- Romko
- Ім'я:Роман
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 29 рази
andrew, питання до тебе як до спеціаліста по тормозах :) :
при різкому гальмуванні з 160-і вище км/год відбувається перегрів передніх тормозів (дикий гул і вібрація), тормоза при цьому "пливуть"...
замінив тормозні диски (вони не вентильовані 257 мм), старі мали уже критичний знос, на Bendix + нові колодки Pagid - вирішило проблему буквально на пів року - тепер знову зявилось (накладок на колодках ще быльше половини)... що порадиш? міняти диски на вентильовані (прийдеться і скоби з супортами міняти) чи ставити невентильовані тюнінх+ нормальні колодки?. дякую
П.С. при їзді до 120 км/год все супер :)
при різкому гальмуванні з 160-і вище км/год відбувається перегрів передніх тормозів (дикий гул і вібрація), тормоза при цьому "пливуть"...
замінив тормозні диски (вони не вентильовані 257 мм), старі мали уже критичний знос, на Bendix + нові колодки Pagid - вирішило проблему буквально на пів року - тепер знову зявилось (накладок на колодках ще быльше половини)... що порадиш? міняти диски на вентильовані (прийдеться і скоби з супортами міняти) чи ставити невентильовані тюнінх+ нормальні колодки?. дякую
П.С. при їзді до 120 км/год все супер :)
- Fobos
- Рятівник форуму
- Ім'я:Юра
- Дякував (ла): 138 рази
- Подякували: 9 рази
- Контактна інформація:
Romko, вентильовані однозначно ставити і замінити гальмівну рідину на якісну брендову, можливо ще у тебе перегріваєтсья рідина.
Ford?
- Romko
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 29 рази
Fobos, рідина ABS, міняв роки 1.5-2 тому
...
значить на весну бум міняти на вентильовані

значить на весну бум міняти на вентильовані

-
- Лінгвіст
- Ім'я:Felix
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 37 рази
- Контактна інформація:
я б рекомендував подивитися до гальмівних ціліндрів чи як там - в мене колись було на альфі так, шо тоже машину тіпа як хтось тримав і диск перегрівався + вонь - проблема виявилася в підзакісшому гальмівному циліндрі
прочистили, перемазали чи шо там ше робити - і всьо стало чікі-пікі
прочистили, перемазали чи шо там ше робити - і всьо стало чікі-пікі
- andrew
- Контактна інформація:
Romko Фобос правильно написав..
Однозначно перехід на вентильовані, набагато краще і охолодження і гальмування..
Подивись можливо тобі підходять диски більшого діаметру в твої колісні диски і так треба міняти суппорта..
Перед тим раджу суппорта розібрати(якщо треба поміняти ремкоплекти), а то можна купити кота в мішку..
Те що на 120 норма означає, що вони ще не мертві :) Але при гальмуванні +- 160 дуже багато чинників може впливати - резина, кривизна колісних дисків, гальма і т.д. При таких швидкостях. якщо часто буває спасе тільки чотири поршня
Однозначно перехід на вентильовані, набагато краще і охолодження і гальмування..
Подивись можливо тобі підходять диски більшого діаметру в твої колісні диски і так треба міняти суппорта..
Перед тим раджу суппорта розібрати(якщо треба поміняти ремкоплекти), а то можна купити кота в мішку..
Те що на 120 норма означає, що вони ще не мертві :) Але при гальмуванні +- 160 дуже багато чинників може впливати - резина, кривизна колісних дисків, гальма і т.д. При таких швидкостях. якщо часто буває спасе тільки чотири поршня
- andrew
- Контактна інформація:
Тут не суть стояти над душою і не в тому хто їх міняв - сам чи хтось, треба знати що робити :)Speedo писав:andrew на рахунок майстрів ти правий. Вже давно до тих, де вперше робив ходову, не заїжджаю. Вони мені з іншим "наплужили", що мусів за ними переробляти...В принципі диски/колодки міняв би і сам то немає нічого складного. Але от з часом - напряг. Цього разу роблю ніби в нормальних, але все одно, постараюся трохи стояти "над душою" особливо, щоб добре дивилися до супортів...
90% майстрів ніколи при заміні колодок ніфіга не мажуть не дивляться..
Треба поміняти - 50 грн і все, ніхто далі не пхається. бо нікуя не знають.. ще можуть порваний пильник побачити :)
- Speedo
- Контактна інформація:
Частково проблему пофіксав, але, нажаль, тільки ЧАСТКОВО!
А діло було так, заїхав у перший ліпший сервіс при дорозі, ходовик якраз був вільний, зняв колеса, все обдивилися з ним разом. Диски нормальні, але колодки були попалені
не пам"ятаю толком якого виробника ставив, можливо що і який кетай був, бо брав "що було" так як машина висіла на підйомнику - от і результат
. Отже, колодки замінив, ще знайшли один "порваний пильник" в супорті, через що він міг клинити. Крім цього, провірили направляючі, все позмащували. Результат - диск вже ніби не гріється, але вібрації не зникли (хоть і стали менш відчутні). Ще той самий ходовик наголошував, що потрібно доставити направляючі на титанки, так як їх у мене взагалі не було
. Можливо через це і вібрує. Може хто підкаже де таке можна дістати??? А то обійшов пів базару, та ще й кілька "колісних" магазинів, а продавці роблять "круглі" очі
мол. нема і не буває такого. Чи можуть вібрації бути через відсутність тих самих направляючих???
Балансування ще зроблю полюбому також
Я х.з., прямо містика якась...
А діло було так, заїхав у перший ліпший сервіс при дорозі, ходовик якраз був вільний, зняв колеса, все обдивилися з ним разом. Диски нормальні, але колодки були попалені

Балансування ще зроблю полюбому також

Я х.з., прямо містика якась...
в мене стоять вентильовані (з внутрішньою вентиляцією)andrew писав: Однозначно перехід на вентильовані
- Liuskywalker
- Ім'я:Любомир
- Дякував (ла): 76 рази
- Подякували: 58 рази
шо ета ?Speedo писав: потрібно доставити направляючі на титанки

Якщо в тебе ЦО диска більше за ЦО ступиці , то така штука називається вкладиш ЦО , пластикове (зазвичай) кільце . Міряється ЦО диска , ЦО ступиці і на ту різницю в розмірі шукай кільце . Але це фігня , колісні болти і без того норм. центрують диск ! Хіба що посадочні підгулявші ,або нерідна розболтовка

Праця зробила з мавпи змучену мавпу ! ©
- Sluva
- Ім'я:Славік
- Дякував (ла): 14 рази
- Подякували: 28 рази
не завжди...Liuskywalker писав: колісні болти і без того норм. центрують диск

я думаю що загадка розгадана...їдеш на Зелену на автобазар там де гуму продаєш і кажеш що тобі треба кольца на ЦО ,а там вже чи підбираєш чи сам поміряєш розиір і їм скажешSpeedo писав: Ще той самий ходовик наголошував, що потрібно доставити направляючі на титанки, так як їх у мене взагалі не було . Можливо через це і вібрує
"Живіть так, щоб було з чого поржати" (с) Кузьма
-
- Ім'я:юра
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 0
Так на нормальних вулканізаціях вони є в продажу, проставки під титани скажи. І де титани продають теж мають мати. А ще попобуй поміняти на то місце інше колесо, чи зміниться щосьSluva писав: я думаю що загадка розгадана...їдеш на Зелену на автобазар там де гуму продаєш і кажеш що тобі треба кольца на ЦО ,а там вже чи підбираєш чи сам поміряєш розиір і їм скажеш
- Speedo
- Контактна інформація:
Допоможіть підібрати проставки під титани!
Діаметр посадочного місця під колесо на машині 56,6
Взяв прорставки 56,6/58,6 - замалі. Тобто - на машині сідають ідеально, але занадто вільно сидять на самому диску - злітають
Шиномонтажники кажть (та й я і сам бачу) що воно просто не дасть ефекту і вібрації може трохи зменшаться, а може і залишиться якою була.
Проблема ще і в тому, що на диску заміряти сам отвір дуже складно (штангель-то туди не просунеш
) а заміряти треба з точністю до міліметра!
Питання, до тих, хто займається колесами і дисками!ЧИ просто шарить в тому
Маркіровка самого диску: 6JX14H1.
HELP!!!
Діаметр посадочного місця під колесо на машині 56,6
Взяв прорставки 56,6/58,6 - замалі. Тобто - на машині сідають ідеально, але занадто вільно сидять на самому диску - злітають

Проблема ще і в тому, що на диску заміряти сам отвір дуже складно (штангель-то туди не просунеш

Питання, до тих, хто займається колесами і дисками!ЧИ просто шарить в тому

Маркіровка самого диску: 6JX14H1.
HELP!!!
- Black
- Ім'я:Дмитро
- Дякував (ла): 4 рази
Speedo проставками проблему не решить .Ищи в другом месте причину.
Может элементарно резину покрутило.На своём примере убедился.
Может элементарно резину покрутило.На своём примере убедился.
З повагою Black.
- T5-R
- Дякував (ла): 30 рази
- Подякували: 23 рази
- Контактна інформація:
ні про шо, ті цифри жодної інформації про ДІА не містятьSpeedo писав: Маркіровка самого диску: 6JX14H1.
6 джей ширина диска
14 висота в дюймах
Impossible is Nothing
- fen
постав запаску, а на диск в багажнику елементарно поміряєш на базарі, діаметр ступиці вже знаєш :)Speedo писав: Проблема ще і в тому, що на диску заміряти сам отвір дуже складно (штангель-то туди не просунеш ) а заміряти треба з точністю до міліметра!
- Speedo
- Контактна інформація:
Black писав: проставками проблему не решить .Ищи в другом месте причину.
якщо не проставки то я вже не знаю більше що

fen писав: постав запаску, а на диск в багажнику елементарно поміряєш на базарі, діаметр ступиці вже знаєш
певно так і зроблю, скоріше за все

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей