Пацики нашо воно Вам?andriy320e30 писав:краще би пояснив шо не такAndre писав:
Щодо турбокарт, то загнались обоє і не раз.бо ті статті я вже читав
Ви ж коли п'єте йогурт не питаєтесь скільки часу його пастерезують і які дріжді туди кидають

На хлопський розум поясню простіше.
При нормальній настройці двигун атмо наприклад 2.0 16V який має 150 к.с. сток (ну наприклад на степені стиску 10.0 : 1) - стопроцендово дасть при барі надуву в той самий мотор +100% потужності. Тобто по-простому 300 к.с. при тому самому моторі - нічого не змінюючи з металу (тобто той самий впускний коллектор той самий дроссель, та сама головка, поршня і шатуни, коліно і т.д. (єдине що буде потрібно настройщику створити првильну суміш в камері згорання - простіше настроїти машину, для цього необхідно просто збільшити подачу палива пропорційно до збільшеної подачі повітря)
Звичайно багато хто з Вас скаже, а які стокові поршня витримають без пониження степіння стиску, скачу чесно - в 95% машин не витримають, провірено та доказано, і мною в тому ж числі.
В даному випадку ми в темі про Прелюд. Який, я так розумію, має теоретично Х (ікс) кінських сил з заводу. Його затурбували, поставили турбіну, збільшили подачу палива, думаю настроїли - і тепер власник пише - що було би круто впускний колектор збільшити для цього тратить час і гуглить різні способи зробити свою машину більш швидкою, логічно.
Скажу, що на цьому двигуні до 350-400 сил нічого рухати в впуску взагалі не потрібно (ІМХО) Якщо турбокіт супер і Ви добились навіть на 0,5 бара надуві хоча б +40% потужності - Ви молодці. Піднімайте надув - це дешевше ніж замовляти дорогі непонятні залізяки

Якщо нема можливості піднімати надув а відповідно все решта для забезпечення норм суміші - перестаньте мастубувати зупиніться на цьому хай собі їздить.
шось розписався я на ніч.. надобраніч...