Ти молодець... Давай валяй дальше, главне не зупиняйся...не хватає бабла, позичай але роби дальше. (Я так робив )І тіки тоді буде якийся результат та задоволення!
Twister, ага) продовжуй дальше)
а через пару років сядеш, порахуєш скільки в тебе пішло бабла... прикинеш шо за ті гроші ти вже пересів на якусь іншу машину, яка в стоці краща ніж твоя з тим всім вложеним і зробленим...
моя мета все зробити бюджетно і симпатично і я не збираюсь влазити в космічні бюджети
так як я поки студік і роблю це все по суті за стипендію або підробіток то іншу машину я не назбираю
колись батько мені запропонував продати славку і через пару років купити щось ліпше, коли я запитав що ліпше він сказав ну наприклад 9-ку охх як сильно я піднявся заплативши ще чуть не вартість славути щоб купити 9-ку.. не бачу в тому сенсу, але і на стандартній славуті кататись не цікаво і позорно
тому моя мета- вкласти не більше 1000$ але зробити те що хочу: ходовку, якісь нормальні сідушки, бедлук і передній бампер ну і музику(але це таке діло що можна і при продажі зняти і поставити на нову машину)
а так покищо я складаю прайс потраченого всього до дрібниць на машину, короче це окрема тема, я її колись зачіплю але спочатку треба розгребтись з ходовою
такшо ПОМАГАЙТЕ!!
Народ хелпаніть!
Нарешті почав переробляти передок під ВАЗ кулак
низ стойки переварений під кріплення ваз стойок після установки стойки сильно вигнулись в сторону кузова і опорний ужасно скрипить при повороті руля от фото і відео:
відео коротке тому що сів фотік але я думаю там все понятно:
Розвал Праве колесо:
Ліве вдалось вивести більш менш в 0:
і от ще побачив таке якщо прикріпити стойку тільки верхнім болтом а нижній не чіпати то буде таке не співпадіння:
але при цьому розвал в 0 виставиться спокійно і шарова менш нахилена вже і опори зверху більш-менш..
і я так і не зрозмів що там народ пиляв в самому кулаці, ато щось на початку говорили а фото ібо ше чогось так і не побачив..
сорі за купу питань, але хочу взнати по мксимуму які варіанти щоб виправити, постарався пояснити ситуацію детально..
Отже почну з того які запчастини потрібно для переходу ходової під ВАЗ кулак:
1) Ваз кулак в зборі (поворотна цапфа) 2шт
2) перехідники 2шт
2) супорта в зборі 2шт
3) торм. диски 2шт
4) торм. колодки 4шт
5) шарові опори ваз 2шт
6) торм. шланги (якщо ставити супорта спереду так як стоять в ВАЗів (так і ставив я) то купувати з москвича 2140 якщо ззаду так як ставлять багато то звичайні 8-ні)
7) захисний кожух торм. дисків 2шт (на фото їх немає) ну і стойки перероблені під кріплення ваз кулака (як переробляв я читати трохи вище)
Тепер про мої запчастини:
Ступицы як і задні вже зі шпильками купував у Толяна (адмін 2108 клубу говорив що варили їх на чайці і т.д)
Спочатку я купив супорта під 14" тормозульки і торм.дискі 14" Брембо але потім подумав що не хочу відмовлятися від 13-х дисків тому продав диски і обміняв скоби супорта під 13 "вентеля. Торм. Диск принципово хотів новий ну а якщо вже робити то робити тому прикупив вентеля BREMBO торм. колодки TRW типу найякісніші зі штатних тому що у Ferodo останнім часом багато підробок.
Шарові MOOG теж порадили як якісні.
Ну і торм шланги купив з москвича 2140
Пружини Фобос -40 2110 нижче стокових передніх на 3.5см
Стойки пеперкованние в Вадозза по жорсткості повинні бути жорсткіше стокових
Тепер переходимо до установки:
ось це все добро потрібно і поставити:
1) прикручуємо перехідники
2) збираємо стойку (якщо була розібрана):
і починаємо стріляти в перехожих :[
п.с. на задньому плані і друге авто
3) встановлюємо стойки на свої місця і закручуємо зверху 3-ма гайками
4) якщо вас буде бентежити ось такий зазор між піввіссю і поворотною цапфою (кулаком):
робимо ось такий "пильник" з кришки від банки :
5) тепер потрібно підкласти з внутрішньої сторони кулака шайби (у стандарті шайба на 4мм) але її буде не вистачати і піввісь буде вилазити з коробки тому під ліву піввісь мені виготовили шайбу товщиною в 10мм а на праву я підклав 2 стаднартних
6) прикручуємо шарву до кулака:
7) запихаєм кулак на піввісь потім шарову в перехідник і верхню частину кулака в стойку:
вставляємо болти
якщо вставити тільки верхній побачимо ось таке неспівпадіння нижнього отвору:
якщо притиснути стойку і запхнути нижній болт то буде сильний від"ємний розвал + стойка впреться в кузов + верхня чашка піде під перекіс (це те що я описував в попердньому записі
тому я пропиляв нижнє отвір у стійці що б воно збігалося з дикою в кулаці, правда потім потрібно буде підварити або поставити шайбу яка впреться в корпус стойки .. що б не збивався розвал але я поки просто сильно закрутив болт. Все стало на свої місця перекосу немає розвал майже точно не більше -1градуса думаю навіть десь до 0.5
вставляємо і прикручуємо наконечники рульової
9) прикручуємо торм.кожух (я поки не встановив так як не знайшов таких болтів *WALL* )
10) прикручуємо торм. диск
11) встановлюємо колодки в супорт і прикручуємо до кулака
12) встановлюєм торм шланги:
Верх-москвич
по середині-ваз
низ-сток (заз)
13) встановлюємо колеса
14) заливаємо торозну і прокачуємо тормоза
15) їдемо на розвал
Тепер про мене .. я поки все зібрав в купу правда в тестовому вигляді .. так як напевно буду міняти краби на Ріккаровскі або проточувати тяги так як колесо впритик до задньої частини арки Тормоза прокачав стали ще трохи гірше ніж були треба ще качати а потім походу під заміну ГТЦ на вазовський ..
Завтра прокачати тормоза проїдуся трохи подивлюся що як до чого і буду вже доробляти все до кінця :)) скоро будуть фотки і продовження!!
Дякую всім форумчнам хто допомагав порадами і підбадьорював ато вже був момент коли руки опустилися і хотів замовляти новы стойки і ставити все стокове назад! Особливо дякую ралі боксу за корпуси від стойок, ромкозему за чотку переварку стойок і консультації!!
Кому цікаво коментуєм запитуєм із задоволенням відпишу!
п.с. вже не можу дочекатись повноцінного виїзду!!!!!
зазівськаого гтц тобі не вистарчить, потрібно ставити ВАЗівський, при установці вазівського просто відкрутиш болти кріплення свого вакуумника і перевернеш його на 90 градусів і розпиляєш дирки на ВАЗгтц щобвінвстав і все, проте може виникнути портеба у вживленні колдуна в систему...
They can't stop us
Let 'em try
For heavy metal
We will die!
Konsperant, зараз в першу чергу розібратись з ходовою щось придумати з тою нижньою диркою в стойці зібрати все на 100% і на розвал.. а тоді вже за гтц і т.д.. якщо буду вже ставити ваз гтц то зразу і колдун тулити буду..
а де той кастер це робить? який район хоча б?
hrdrive, стараюсь під час роботи якщо не забуваю то зразу і фоткати мб полегшу комусь справу після себе і ніхто більше не буде так мучитись як я.. так як тут вже є повна інструкція розбору збору переробки +перелік запчастин
дякую
завтра прокачую тормоза ще пару раз і виїжджаю і фоткаюсь
Доречі ще як ви побачите поставив білі поворотники і ще потрібно поставити білі поворотники на крила ..
Прийшов вчора в гараж, залив масло в кпп про нього в наступному записі, поставив розпорку ух і намучився поки поставив ніяк не хотіла ставати на своє місце, ще разок качнув тормоза стало більш менш нормально ... але точно треба буде щось з ними робити .. почав заводити не заводиться .. як і підозрював здох акумулятор .. так як часто включав музику коли крутив авто .. ну ніче викотили на двір з гаража, і тут сейфеті каром послужила "дача" батька :)
довелося завести дачу ато моя заводитися ніяк не хотіла .. тільки завів дачу, славка завелася з пів обороту О_о вона іноді при щоденному використанням заводиться з другого разу а тут опа, напевно сподобалися їй зміни і нові тапки поїхали))
всі 100-200 метрів які їхав через кооператив і дорогу яка веде до нормальної дороги згадував Вадоза з думками "що ж ти гад мені зі стойками накрутив " (машина тепер трохи нагадує табуретку .. після роздовбаних заводських стойок звикнути було складно + ще пружини жорсткіші і нижчі)
поїхав на заправку залив трохи бензо та покотив на мийку, ато авто вкрилось шаром пилу мазути і масла, але виїхав на нормальну дорогу і проїхав кілька 90градусних поворотів я просто не впізнав машину .. я навіть не міг собі повірити що славка може так рулится і при тому що задні стойки ще заводські .. спасибі Вадозу що прокачав мої стойки \m/ ))
авто рулится просто казка ... але стойки тут половина від усього .. так як тепер колія набагатоооооооо ширша через ВАЗ кулак + пружини пожорсткіше і нижче + гума пошире і профілем нижче ..
з тієї радості авто майже не фотав тому поки кілька фоток для затравки, коли зроблю розвал сходження і скручу все як має бути замучу фотосетик :)
коротше задоволений як слон і виглядає круто і рулится .. але ще потрібно зробити розвал / сходження, прикатати тормоза(диски/колодки) ну і напевно замінити ГТЦ
Vanjabest писав: Twister, ну ти маладєц звідки стільки терпіння? :)
дякую
навіть хз.. хобі, дитяча мрія втулити 14"диски і т.д
Konsperant, ну перід ітак занизько колесо виходить за арку і вже підкрилок потерло непогано знімлю підкрилок буде терти арку.. тому поки ліпше хай гризе пластмасу.. а зад ше кину мб на 1см.. але і там з місцем *опа 14-ті диски для славки з рідними арками трошки перебор але мені подобається і нізащо менші не поставлю !!!
п.с. якщо порівняти відстань між аркою і колесом то зменшилась на 40%)) потім кину фотки до і після
zelja, ахха дякую
Востаннє редагувалось Вів, 25 вересня 2012, 21:20 користувачем Twister, всього редагувалось 1 раз.
Rosko, дякую,
як я поставив тільки зад то хтось колись казав що виглядає як з заводу
впринципі коли я вибирав диски то середи турецько-китайського гавно литься зупинився іменно на цих так як і дешево і машині пасує.., можливо колись до ковки доросту..